Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma da, te infekcije mogu da budu opasne, ali u ovom slučaju to je samo nuspojava. Definitivno, nešto se desilo u njenom mozgu, ali niko ne može da ustanovi šta, kako i zašto. Vodili su je danas na kontrolu (ovog puta u privatnu kliniku) kod ortopeda i neurologa. Ovaj poslednji nije ništa pametno rekao (samo preporučio druge specijaliste kao što je kardiolog), a na ortopediji su preko novog snimka konstatovali da joj je i druga ruka povređena, pa se preporučuje hospitalizacija i intervencija pod totalnom anestezijom. Napričala sam se danas o svemu tome sa domskim lekarom, a ovako sva kijavičava i pod temperaturom nisam sigurna da li pravilno rasuđujem. Bila je priča da je odmah danas vode u dežurnu bolnicu, ja kažem - ako nije hitno, nek je vode sutra... posle se mislim ma kakva bre bolnica, koliko će tamo da je drže - pa sam zvala opet dom i odložila makar do ponedeljka, dok ne prezdravim. Ništa mi nije jasno: ovaj iz doma se toliko brine za njene ruke, a ovamo mi sam priča kako ne može da stane na noge (!) - jer je to sigurno posledica nekog moždanog udara (tako nekako... ne: rekao je da jedan deo njenog mozga više nije u funkciji)! Ma bre, čak i da nema tih problema: ej! poslati tek tako dementnu staru ženu u bolnicu, u okolnostima kad joj od toga život nije ugrožen - ma stvarno...!
Ne znam šta da radim. Videću posle.
ne znam koliko privatnih domova uopšte prima dementna stara lica.
dijagnoza je demencija uzrokovana zloupotrebom etila, ili kako je doktor rekao "alkohol mu je spržio mozak". mi smo već sa njim obilazili domove, privatne, pre dve godine kada je bio razumniji, svesniji i na žalost agresivniji. sad je sve manje sposoban da funkcioniše, a sa druge strane ne dozvoljava da mu mi pomažemo. iako je pre dve godine odbijao svaki predlog, sad je sam pomenuo dom.
znam da se u državnim domovima formiraju preduge liste čekanja. ne znam da li je tako u svim ili samo u beogradskim. sigurna sam i da mora malo da se podmaže ulazak u državni dom, jer smo mi inače užasno korumpirano društvo. svejedno ću pokušati, pošto ne znam koliko privatnih domova uopšte prima dementna stara lica.