Dobar dan,
Kod nas je da se slikovito izrazim raspad sistema. Totalno potonuće juče i danas. Sad smo došli od neurologa, listi ebixa, risperidon, lorazempam, ksalol koja je do sada bila aktuelna dodat zoloft i dobili smo i neku polusugestiju oko nekog exelon flastera ( oko 9 000 dinara ), nisam nešto nailazila da neko pominje taj flaster, znate li možda nešto od tome ? Doktorka je zgranuta, kaže da je pogoršanje baš veliko. I znate kako sam uvek pislala oko tuđe nege i pomoći, da čekamo znak od neurologa. E, pa dobili smo ga. Piše preporuku za pomoć, tako da ću verovatno i ja uskoro krenuti u tu bitku.
Aricept, oikamid, cavinton, ebixa,risar, zoloft, bromazepam je kombinacija koju uzima moja majka.Ne znam sta da ti kazem bolest je nepredvidiva.Kod nekog ide brze kod nekog sporije .Nekada dodje do pogorsanja pa malog poboljsanja koje nam ulije neku nadu, pa opet pogorsanje koje nas jos jace tresne o pod.Moja majka boluje oko 7 godina, jos uvek se krece, mada otezano, jos uvek prepoznaje sve nas u kuci , ali ne moze da obavlja osnovne zivotne potrebe i ne prepoznaje prostor u kuci.Bolest je neizleciva i ima tuzan kraj.Cini mi se da najteze pada prilagodjavanje na svako pogorsanje toka bolesti, tesko pada i to sto ne znas sta te sutra ceka.Konsultuj se sa lekarom o promeni ili povecanju doze lekova, pokusaj i sa tim flasterima ako imas para za to, nista ne mozes izgubiti.No najbitnije je da sacuvas sebe, jer iskreno nasi roditelji su odsvirali svoje.Moja majka se kao i tvoja ako sam dobro pratio razbolela relativno mlada , sa 56 godiina.Jos jednom ponavljam cuvaj sebe i ne uzimaj lekove na svoju ruku ako imas potrebe za tim kao sto sam ja, pa sam postao zavistan od bromazepama sa koga sam se jedva skinuo .Isti savet i za ostale koji prolaze kroz iste muke.Pozdrav i cuvajte se