mistika
Obećava
- Poruka
- 87
Puno hvala Mirjana na ovom obavestenju
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nema na cemu, i meni je ova tema mnogo pomogla, inace, nasao sam neki clanak o ebixi gde navode rezultate nekog istrazivanja gde kazu da ebixa ne daje nikakve rezultate, evo linkaJeff hvala ti puno na ovim informacijama. ...Florena je ucinila pravu stvar kad je otvorila ovu temu.Eto pomazemo jedni drugima i razmenjujemo iskustva sto licno meni mnogo znaci.Sto se Ebixe tice,izvinjavam se,moja greska,nisam bila dovoljno jasna.Istu cenu otprilike i ja placam,ali moja mama pije svako jutro po 2 tablete tako da to pakovanje njoj traje 28 dana,znaci nema ih dovoljno za ceo mesec i moram joj onda mesecno uzimati 2 pakovanja i to je onda ta suma od 13800.
A koji je dom u pitanju, da znamo, isto tako bih voleo da znam i koji je dom Beket hvalila, ne mogu slati pp jos uvek, mlad sam i zelen na forumujoj evo me opet... sve sam mogla da procitam na netu u vezi domova, demencije, svasta nesto...
smestila sam majku u privatni dom i NAGRABUSILA... znaci ovako... malo sam nervozna izvinite : O
za nepunih dva meseca moja majka postade invalid u domu... pala je jednom, pa drugi put eeeeeeee sad je SLOMILA RUKU ! A IMA NADZOR 24 SATA....
hocu da ih tuzim... kako, gde, kome.. prosto NIKAD TO NISAM RADILA a NEMAM NI PARE.
DOM PLACAM 30000, kazu bila je HIPERAKTIVNA, pa su je nakljukali lekovima da sad ne moze sama da hoda.
nije mi dobro...
hm, izgleda da ću ja tek sad upoznati sve gluposti moje majke!Definitivno im se u bolesti pojaca karakterna crta koja im je i pre bolesti bila izrazena,ali su je u odredjenoj meri kontrolisali.
haydiPredala sam za tuđu negu i pomoć i rekli su da ćemo otprilike za mesec dana dobiti poziv za komisiju.Mene interesuje da li mogu samo ja sa otpusnom listom iz bolnice u kojoj je navedena dijagnoza Alchajmer i u kojoj piše da je pokretna,ali dezorjentisana,sa halucinacijama i u teškoj fazi bolesti otići na komisiju bez mame.Ne bi htela nju da vodim,jer ona nema pojma da je bolesna i plašim se da je sve to još više ne uznemiri.Da li neko ima iskustva sa tim?Ako je bilo na forumu a nisam videla izvinjavam se.
A koji je dom u pitanju, da znamo, isto tako bih voleo da znam i koji je dom Beket hvalila, ne mogu slati pp jos uvek, mlad sam i zelen na forumu![]()
Jedino što mnogi od nas u samom početku bolesti ne shvate da se nešto događa, ili to pripišu trenutku, godinama, lošem raspoloženju, pa se i bolest kasnije medicinski utvrdi. Inače, kad razmišljamo unazad, svako bi mogao da prepozna ta prva iskakanja iz normale.
....
Nažalost!
Već sam pisala, ali...
Nama su prvog puta odobrili tuđu negu, ali nisu nam produžili jer nisam dovela mamu i nisam imala novi nalay neurologa/ neuropsihijatra. Nisam imala jer su i on nije mogao da mi ništa novo napiše a da ne vidi pacijenta, a ona žena nije za transport bez velike muke i nevolje. Neću ni da je transportujem zbog nekih para jer je to za nju i problem i šok. Ali ona je stvarno u teškom stanju.
Mi smo kasno počeli da tražimo tu naknadu jer dugo nismo ni znali za nju, a onda smo nešto razvlačili. Imamo trista drugih problema, pa... I u prvom slučaju ona je već bila nepokretna, u pelenama, nije bila u stanju sama da jede.
Šta su me pitali? Otkad je bolesna i kako se ispoljila bolest, sa kim živi, jel ostaje sama, ko je čuva, kako je hranimo, kako je kupamo i koliko često, da li ima antidekubitusni jastuk i dušek, da li znam da ne sme da ima dekubitus, ko joj to neguje i kako, koliko puta je presvlačimo, ko i kako, zašto ne jede sama, ko mi je rekao da pisarim hranu, zašto je nepokretna, kako komunicira sa nama, da li nas poznaje i oslovljava imenom, kako provodi dan i čime se bavi... Uglavnom ništa posebno, jedino što su bili prilično neprijatni.
ne znam da li treba da pripremite majke za to, jer se one, po pravilu, prave da su bolje nego što jesu. U stvari, oni delom svesti znaju kako bi trebalo da bude, osećaju šta je dobro, pa to i kažu. Poricanje bolesti je normalan deo ove dijagnoze. S druge strane, ako ih pripremite pa one tamo kažu rekla mi je da tako kažem inače nećemo dobiti pomoć...