Demencija

Goti,nabaviću mu lekove koje si mi predložila.Možda je to najefikasnije.Nadam se da ne deluju prebrzo, jer dok deda polako doklepće do wc-a može biti:think:.......:guza:prljava.Ovih dana je tražio čutke da bi obrisao :guza:i nipošto nije hteo da obavi veliku nuždu.:eek:E tako i kod nas ima problema oko:guza::huh:

Uf..pojma nemama kako deluju valjda se piju uveče, da bi se izašlo ujutru, ako deka sporo hoda bogami može biti veselo...meni se dešavalo, čini mi se da sam pisala, da mi se mama ukakila uz put do kupatila...niz noge...pa na parket, pa na pločice u predsoblju, pa na iste u kupatilu, tako da je za WC šolju ostalo nešto malo ...yebemti smrdelo je ko u štali..stavi mu pampers...i još nešto neće izaći samo jednom, možda zavisi od organizma, moja majka izlazi po 5x.
Ma, ja sam ćerka sera (ono kao baba sera po gradskim WCeima):dash:

U kom sam problemu to nije normalno:dash:
Moze li nesto mene da zaobidje...
Mami je umrla rodjena sestra i ne smemo da joj kazemo:eek:
A ona danas ko za malera non stop nju pominje:sad2:
Te sanjala ovo te ono ali samo o njoj prica - koji instikt:sad2:
Cak su mi svi zabranili da joj bilo sta spomenem...
A znam da kad bude saznala da ce svi uhvatiti krivinu i da cu samo ja na*ebati.
Nisam pametna sta da radim.Bojim se zvace neko da joj izjavi saucesce:rida:
Za sada sam iscupala telefon iz zida ...ali...

E ne može tebe ništa da zaobiđe..zato smo mi tu da te utešimo jer i nas slabo zaobilaze maleri....isključuj ti lepo tel. dobro si se setila, sem kada ti treba nešto hitno...meni bi, da mi padne cigla na glavu, bilo u fazonu...ovo već i nije neki maler..ko što i nije:bye:

Danas sam bila tetki na sahranu :sad2:
Bratanca ostavila sa mamom...Mama se uspavala i ja zovem njega da vidim da li je popila lekove i u kakvom je stanju:rtfm:A on ladno dasa izasao sa drugaricom da se proseta tu po kraju dok ona spava:mrgreen:Poludela sam jer je zaboravio da je rpobudi i da joj da lekove u 2h.a ono vec skoro3h.Sreca pa se sve brzo zavrsilo :(
Kad sam dosla ona sama popila iz kutijice lekove koje sam joj odvojila i jos uvek spava.
Ne znam u poslednje vreme od 24h - 19h.provede u spavanju.
Secer joj je izmedju11 i 14...A zvali me i iz socijalnog jer se sestra zalila na resenje da ga preinace i da moze u Vrnjacku banju 10 dana...Jer tamo nigde ne pise da je bilo koja bolest kontraindikovana i da zbog nje ne moze u banju.
Svi koji primaju insulin imaju pravo na banju preko socijalnog.Samo da donesu izvestaj endokrinologa i zahtev lekara opste prakse...
Tako da znate;)To je nesto novo i funkcionise za sada...Pogledajte u Nemanjinoj koga interesuje..:bye:

Uf..pojma nemama kako deluju valjda se piju uveče, da bi se izašlo ujutru, ako deka sporo hoda bogami može biti veselo...meni se dešavalo, čini mi se da sam pisala, da mi se mama ukakila uz put do kupatila...niz noge...pa na parket, pa na pločice u predsoblju, pa na iste u kupatilu, tako da je za WC šolju ostalo nešto malo ...yebemti smrdelo je ko u štali..stavi mu pampers...i još nešto neće izaći samo jednom, možda zavisi od organizma, moja majka izlazi po 5x.
Ma, ja sam ćerka sera (ono kao baba sera po gradskim WCeima):dash:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Izvini Goti,ovaj belaj može i mene da snađe pa se smejem i sama sebi.:bye:

Florena, neki dan gledam na televiziji da će svi šećeraši, bez obzira da li su na insulinu ili ne imati pravo na banju. Ne znam da li je to već stupilo na snagu.

Mi smo za tvrdu stolicu koristili Senade tablete. To je ekstrakt lista sene u tabletama. Mojoj mami je jako odgovaralo, nije joj izazivao ni grčeve ni proliv jer samo omekšava sadržinu creva. Prilično je bezbedan pa ga koriste i trudnice.
Kod bolesnika koji se malo kreću spečena stolica je čest problem, i pošto oni sami "ne vole da gnjave" treba ih stalno ispitivati i podsećati. Inače će oni i zaboraviti da nisu išli u WC, a onda nastaje ludilo.
Ja sam tu školu platila.
Moja mama je tako htela da bude kulturna pa je ćutala 2 nedelje, a kad mi se najzad požalila već je vikala da će pući. Onda sam otrčala kod lekara, pa na hitnu, pa su mi rekli da je klistiram sapunom i objasnili kako a usput su se svi cerekali kao majmuni - jedino je meni bilo do vrištanja. Kad sam kupila opremu i sapun za klistir onda je bila muka kako to obaviti, jer je nju debelo crevo već bolelo od naprezanja, a klistiranje svejedno samo pomaže da sadržina creva (da ne kažem - govance) samo lakše klizi, ali kako kad je već ogromno i tvrdo kao kamen...? Onda sam kupila još nekoliko vrsta tableta za probavu, a baba se domislila i sadržinu creva "isčačkala" drškom od četkice za zube :mrgreen:. Srećom, nije povredila crevo, ali od tada smo se obe naučile pameti. Baba da ne sme da skriva a ja da moram da je propitam kao dete. Posle smo obavezno imale Senade (ona ga je najviše volela) i čim jedan dan preskoči nuždu ja joj dam tableticu. Sutradan baba sve lepo obavi pevajući.
Strava i užas, ali od kakve je gluposti sve počelo! :dash:

Florena, neki dan gledam na televiziji da će svi šećeraši, bez obzira da li su na insulinu ili ne imati pravo na banju. Ne znam da li je to već stupilo na snagu.
Za sada znam sigurno da imaju ovi koji su na insulinu.
Inace su je bili odbili zbog Alchajmera:mrgreen:Medjutim posle intervencije i zalbe povukli su resenje..
E sad jedino sto ce biti problem - ima li pravo na pratioca ili ne:rumenko::confused:
Samu je sigurno necu pustiti.Jer njeno stanje je takvo da ne prihvata nikoga-cak i ja imam problem sa njom a ne neko drugi:rumenko:Videcu kada stigne resenje i javicu o cemu se radi..
Ali sigurno je dobila i cak u Nemanjinoj ima obavestenje ne salteru za rehabilitaciju:bye:

Jučer je bio Svjetski dan Alchemeirove bolesti

Nisam znala jer nemam tv u sobi:rumenko:
Moji - svako gleda nesto svoje..Tata sport a mama slusa samo muziku - narodnu /pink/
Ne diram joj program jer ako nesto cuje onda to pogresno tumaci i uznemiri se..
Juce me ceo dan zamenila sa sestrom:eek:Cutala sam i prihvatila cinjenicu dok nije pocela da prica o sestrinoj svekrvi,njenom muzu i deci...:besna:
A onda sam pukla i pitala "Mama a ko sam ja"
Dugo me je gledala - onako u prazno a onda....
Cero izvini molim te:rida:Bilo mi je zao sto sam je ispravila.Ali barem zelim dok jos moze neka se potrudi.
A posle ...nece vise biti vazno:sad2:

a jesi li probala sa sena kockama...njih ima u bio spajzevima...sastavljene su od raznoraznih travki i mlevene sene....moja svekrva ih koristi i kaze da su joj sasvim OK :)
U mojoj selendri na žalost ne postoje takve prodavnice.A iskreno da kažem,dosadilo mi je već da tumaram po apotekama i tražim ovakve-onakve lekove.Deka ima dve kćerke.Preneću im ovu informaciju pa neka se snalaze same.Hvala ti na savetu.:hvala:

100 godina od otkrića ove bolesti a nikakvog napretka u lečenju.:think: ŽALOSNO:sad2:

Eadi se na tome.Vidi kako je sa AIDS-om,ljudi još uvijek umiru.Inače ja nikako da shvatim kako to da u Srbiji nema nikakve udruge toga tipa.Znam da bi mojoj tetei bilo puno lakše da je udruga onda postojala,mogao bi neko ponekad pričuvati baku.Ustvari bolest je otkrivena 25.11. 1901. što znači da je koja godina više od stotke.
Evo epohalnog otkrića

Ma Dekado iznesi na videlo sta treba :mrgreen:
Pa neka se oni snalaze...Dovoljno je i sto im gledas deku...
Da nije moja mama u pitanju nikada ali ni za kakve pare ne bih vise gledala nekoga sa Alchajmerom...Pu pu daleko bilo da je iko vise i dobije:sad2:

Da nije moja mama u pitanju nikada ali ni za kakve pare ne bih vise gledala nekoga sa Alchajmerom...Pu pu daleko bilo da je iko vise i dobije:sad2:

Tako meni kažu - "Sad si uhvatila praksu pa bi mogla da uzmeš neku babu da gladaš za nasledstvo" a meni se kosa diže kad samo pomislim!
Ma ni da mi prepiše dvorac u Engleskoj (valjda da imam šta da čistim :mrgreen:)

Koji ce ti dvorac kad izgubis zdravlje:confused:
Ne razumem - pocela je da halucinira u po bela dana:eek:
Te ko je sad bio ...videla sam ga... i ti si pricala sa njima:roll:
A onda okrene na negativno .. vi to meni iza ledja.i td...
I pocela je po ovoj kisurini ponovo da mi pisa po kuci:besna:
Ko ce to oprati i kako da se osusi - izluftira...
Dovodi me do ludila ..ne znam koji joj je ....

Koji ce ti dvorac kad izgubis zdravlje:confused:
Ne razumem - pocela je da halucinira u po bela dana:eek:
Te ko je sad bio ...videla sam ga... i ti si pricala sa njima:roll:
A onda okrene na negativno .. vi to meni iza ledja.i td...
I pocela je po ovoj kisurini ponovo da mi pisa po kuci:besna:
Ko ce to oprati i kako da se osusi - izluftira...
Dovodi me do ludila ..ne znam koji joj je ....

.....:eek:....moja ima kateter, ali, ili stvarno, ili ona neki put namerno probuši kesu ili ne vrati mehanizam za ispust tečnosti na mesto...ljudi, taj miris nije kao onaj iz javnih WCa...to je nešto posebno:confused:...jednim prilikom sam šetala kroz grad onako neobavezno.... iz nosa mi nije izlazio, pomislila sam da je demencija virus i da ja vilenim mic po mic...

.....:eek:....moja ima kateter, ali, ili stvarno, ili ona neki put namerno probuši kesu ili ne vrati mehanizam za ispust tečnosti na mesto...ljudi, taj miris nije kao onaj iz javnih WCa...to je nešto posebno:confused:...jednim prilikom sam šetala kroz grad onako neobavezno.... iz nosa mi nije izlazio, pomislila sam da je demencija virus i da ja vilenim mic po mic...
:zcepanje:I ja to mislim za sebe:zcepanje:
Stalno sebe nesto preslisavam i razmisljam...
A za vonj si u pravu:bljak:
Moram da idem za njom ko inspektor:roll:Malo pre sam snimila da mi je ukljucila sporet i stavila caj da se kuva - i jos kaze TI SI :besna:
Samo cekam da zaspi da se i ja malo odmorim.
Goti moja nece ni pelenu a kamo li da joj stavimo kateter:think:
Kosa mi se dize na glavi kad pocne da prica o pokojnicima kao da su zivi.Ili kad zameni mene sa sestrom:roll:A sto je naj strasnije posto joj nismo rekli za sestru da joj je umrla - Pocne ona pricu kako je sanjala i kako joj ta sestra kaze kako je otputovala kod Boga i kako je najzad nasla svoj mir:eek::eek:To je tada rekla i retko je vise spominje a ranije je non stop o njoj pricala.Bojim se da cu stverno da fijuknem pored nje jer sto kaze moja cera samo o njoj pricam.:whistling:

Bojim se da cu stverno da fijuknem pored nje jer sto kaze moja cera samo o njoj pricam.:whistling:
To se i meni dešava, mada je umrla pre 3 meseca. I sama se začudim kad shvatim da mi se 50% razgovora vrti oko nje. Mada, kad bolje razmislim - došla je u moju kuću i sve preokrenula, 4 godine se sve vrtelo oko nje, jedva smo se prilagodili, a sad treba sve to da izbrišemo da bi smo se vratili u normalu. Godinama je sav moj život bio služenje mami (moja operacija na otvorenom srcu je bila manje bitan događaj :mrgreen:) i još uvek su mi misli tako programirane.

Daj Kajo opusti se malo:heart:
Vodi malo racuna o sebi:eek:Sada kad si sve svoje duznosti i obaveze prema njoj ispunila ne trebas se jos vise opterecivati..
.Udahni duboko i kreni u novu i lepsu buducnost...
Srce si remontovala na vreme:zper:A sada i svoje misli i glavu..;)
Alo pocni novi zivot bez straha i obaveza...:pivce:
Pricaj lepe stvari i uzivaj sa svojom porodicom:zag::bye:

Back