Hajde kada se malo sabereš, ispričaj kako je bilo...šta je baka konkretno zavitlavala, da se ja ne usudim da vodim moju majku jer se razmatraju neke opcije....pomislila sam u jednom trenutku da ti i neće biti možda tako strašno...uvek se nadamo, ma neće ono praviti ovo ili ono....a sa njima ustvari nikada nisi načisto....
Tvoja pslednja rečenica je potpuno ispravna....na kraju mora tako biti...postoje druga bitna bliska lica iz tvoje okoline koje će te voleti upravo zbog toga što voliš sebe i što si im potrebna i oni tebi....ja sam je shvatila u najpozitivnijem mogućem smislu.
PS....kako stavljate smajliće...ja ne umem da se snađem sa ovim novim forumom, a i nisam se trudila doduše....
Na brzaka sam je odvela ..tako da nije ni shvatila sta je snaslo i gde idemo..A kako se put oduzio postajalo je pakleno...Kada smo stigli bila je odusevljena dok nije shvatila da se ne vracamo kuci nego da tu i spavamo...Ali

pregurasmo prvu noc...
U nedelju je bilo super do popodneva kada sam onako umorna zadremala...Ne bih legla da nije i ona spavala...U jednom momentu otvorim oci i konstatujem da nje u sobi nema..Pogledam po kupatilu(ko da je nesto veliko

)Nema

Izletim napolje - nema je pocnem da je dozivam jer sam je tako dozvala kad smo stigli a vrata od lifta se zatvorila i ona ostala u hodniku dole..i umesto da me saceka krenula je stepenicama...Tako sam je i nasla...Vicem kroz hodnike a blam me pojede...Izlaze ljudi iz soba...Krenem na dole a ona se secka i razgleda.Ni na pamet joj ne pada da se javi...Do uvece je bila ok..Ali kad je ponovo trebalo da se spava -- Hoce kuci

Takve scene je pravila da sam htela da zovem dezurnog lekara pa sta bude...Klela meje,psovala,izmisljala....Toliko da je na kraju meni pozlilo i da sam morala da uzmem nitroglicerin inace odoh Bogu na ispovest

Pozovem sestru telefonom i ona pocne sa njom da prica...Tek tada je pristala da uzme lekove..Posle pola sata spava ko jagnje...A ja ostala da se tresem

Sutra se nicega ne seca...Posto je bila pala par dana pre polaska bolela je kicma i nece vise da ustaje da ide na dorucak ili rucak...ma nigde... Ali nema veze ...prespava ona taj dan i noc...Budila se samo da jede...Donosili joj konobari u sobu i to joj se mnooogo svidelo

U utorak je imala neke tretmane i preglede .Glavna sestra se sazali i donese mi kolica da bar malo vidim nesto od banje...
Kako je bila sva vazna dok sam je vozikala a meni dusa u nosu

Sreda - dolaze lekari (fizikalni,nutricionista,kardiolog...)sve bi lepo do rucka...
Ostavim je da ruca u sobi a ja otrcim da rucam do restorana i kad sam se vratila

Ona nije ni pipnula rucak...Mama zasto nisi jela -- Hocu kuci...
A zasto pa sutra imas snimanja(gastro,srca,oftamolog...)Ti me ovde maltretiras

--- Kako ...Ti znas sta se pravis luda...I pocinje tortura

Podjem da nadjem doktora da joj daju nesto ..sta ja znam

Sestra mi kaze da ce ga potrziti i vraca se sa izvinjenjem da su lekari na sastanku sindikata i da trenutno ne moze niko da dodje....

A ona u medjuvremenu hoce da otvori vrata od terase i da skace

Lepo ja obavestim sestru da ja nju vodim kuci i da mi posalju otpusnu listu...

Da vise ne duzim da nije usla jedna policajka u busu ne znam kako bi je dovukla do Bg-a...
Jer je htela da sidje kad god je bus stao.A stajao je na svakom cosku cini mi se..
Nikad vise nigde sa njom...Sta joj Bog da...
Ja ne mogu da joj pomognem...A videla sam da samo ja mogu da stradam...
Pa sad ko je hrabar neka proba...
Eto to je otprilike to u "kratkim" crtama moj odmor u banji