sa krade cigare na sve moguće načine...i na sve moguće načine pokušava da ih prošvercuje u sobu...ne možete da zamislite šta sve smisli
Mogu.Kod nas je ta situacija resena na taj nacin sto mi pravimo cigare,motamo ih,i deda u toku dana dobije 10ak cigara,a uvece,pred spavanje popusimo zajedno u sobi cigaru,i onda krecu pripreme za spavanje,za sad jos uvek sve sam radi,proverim ga,poljubim za laku noic i ugasim tv.i do 12h13h nema cigara.Cak i kad se nekad probudi u toku noc,a prednost je sto ne ume da napravi sam cigare,

,inace bi popusio,da moze i tri kutije u toku dana.
Dakle "miran negovatelj-miran pacijent"zvuci savrseno ali u kucnim uslovima gotovo nemoguce.
To je zbog emotivnosti kojom smo vezani za nase roditelji,koliko se god nekad u nekim situacija trudila da ostanem ravnodusna to mi ne uspeva,naravno pred dedom to ne pokazujem,u sebi nekad bi vristala,nekad bi ga onako ko dete preko kolena,a ja,nabacim osmeh broj 5,ili osmeh br.9 i mirnim glasom kazem sta treba,a nekad bude i malo povisenog tona...
Kako god da se okrene, ostajemo zatočenici ove paklene bolesti, na ovaj ili onaj način. Mislim da je loše i za nas da o tome svemu ćutimo, mislim da je jako bitno komunicirati o svemu ovome, pa makar se ponekad i ne slagali u načinu i pristupu -
Ni sama neznam koliko puta sam se zahvaljivala bogu na ovoj temi,koliko mi puno znaci da podelim strah,brigu,bes i sve sto je vezano za borbu sa ovom bolescu.Mnogo znaci podrska ljudi koji su u slicnoj situaciji i savet tih osoba,mozda ono sto se procita u datom trenutku nije potrebno,ali kad naidja neka situacija,jednostavno se setim,e to se desavalo njima,i oni su to resili tako i tako i onda samo udahnem i idem dalje.
,ili pozitivna sumara koja daje sve od sebe da se bori i gaji malo dete itd...oprostite ako sam nekog izostavila ali svi vi prisutni na ovom mestu ste divni!!!!
Hvala,Blizance,jedan od najvecih razloga zasto sam pozitivna je dete,malena mi daje najvise snage da istrajem i da sto mirnije reagujem sto se tice oceve bolesti.Sad,da nemam porodicu nzm kakva bih bila,kad sam saznala za dedinu bolest u pocetku mi je bilo tesko,bila sam uplasena,uznemirena,besna,na dedino ponasanje sam reagovala burno i onda sam polako pocela da se smirujem,ok,deda je bolestan,sta mogu da ucinim za njega,a sta mogu da ucinim za sebe da bih ostala smirena i pomogla dedi u njegovoj borbi sa bolescu,a u isto vreme malenoj pruzila bezbrizno detinjstvo,bez mnogo trzavica(koliko je ovo realno ocekivati tek cemo videti)