Bas ti drasticni primeri i jesu alarm za okolinu da nesto nije u redu sa nekim.
Ali takve drastične situacije su relativno retke, to je uglavnom kod one demencije "sa Levijevim telima", a kod ovih najzastupljenijih vrsta to se ne ispoljava tako gadno odmah: alchajmer ide sporo, samo je vaskularna demencija nešto brža i skokovita...
ova boljka je nekako sretna za obolele, jer su oni nesvesni...u odnosu na one koji su svesni svoje bolesti, da umiru, da su u mukama, da drugima stvaraju muke, tugu, brigu pa ćele samo da to stravično opterećenje prestane za sve njih....u odnosu na njih, dementni su sretni bolesnici.
To je delimično tačno. Svoje bolesti nisu svesni, jer je to neka nova informacija koju ne mogu da usvoje, no osećaj teskobe i problema može da ostane bez obzira što ne znaju odakle to potiče. Zbog toga oni lutaju i stalno hoće "kući", zbog toga ne spavaju noću, zbog toga bi stalno jeli, iako više ne osećaju ni miris ni ukus. Ali opet kažem: sve zavisi koji deo mozga je zakrčen. I ja sam se jedno vreme tešila "pa bar je sad ništa ne boli" (moja majka je uvek užasno kukala kad je nešto boli), ali i svi receptori za bol su u mozgu, osećaj sreće takođe (psihički poremećaji kod dementnih idu od preteranog oduševljenja do preterane tuge, uglavnom bez stvarnog razloga, prosto su se neki impulsi ukrstili, asocijacije poremetile). U kasnijim fazama dementni stvarno nisu svesni ničeg oko sebe, ali te blagodeti vegetiranja živog bića niko normalan ne želi ni sebi ni drugima...
Poslednja izmena:

......posle svega što je učinio,

jedan od onih kolega sa veze a prepoznala sam ga po glasu!!!
satirana u plavo a prirodno smedja.Rodjena kovrdzave kose ali je vesto ispravljam.Neki dan se osisah najkrace za poslednjih 20 godina greskom frizera ali nije lose.Od duzine do ramena sad imam repic od 2cm
Svesna ali tesko promenljiva u svoju korist.
,
Lepo ja kazem onom mom racionalnom blizancetu da se drzi tarabe al dzaba...ovo drugo mastovito zapelo da ide ppputoom pa to ti je!

i omiljeni mi kolac,oblatne,njam,njam,njam....