Dekorativni kamen

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ja mislio na grinje,ali prasine se tu nakupi na kilo,pa onda se tu nastanjuje razne vrste i oblici pauka i ostalih simpaticnih zivotinjica...Mislim da je jako nezgodno za odrzavanje...

tako sam ja ubedio svoju dragu da ne stavljamo kamen na zid visine 4m :)
ok, u ubedjivanju mi je pomogla i cifra nabavke i postavljanja.
iskreno, i ja sam razmisljao o tome ali ...neki drugi put...mozda...

Nisam ja mislio na grinje,ali prasine se tu nakupi na kilo,pa onda se tu nastanjuje razne vrste i oblici pauka i ostalih simpaticnih zivotinjica...Mislim da je jako nezgodno za odrzavanje...
Praško, usisavanje, vlažna krpa :)

tako sam ja ubedio svoju dragu da ne stavljamo kamen na zid visine 4m :)
ok, u ubedjivanju mi je pomogla i cifra nabavke i postavljanja.
iskreno, i ja sam razmisljao o tome ali ...neki drugi put...mozda...
I onda ste odradili španski zid :)

Zamisli ja moj zid nisam ni jednom usisavao... Bojim se da tebe muče predrasude :confused:
" a šta ako nam padne nebo na glavu?"

Ili seljoberi ćale i keva od ortaka koji su presedeli ceo dan u kupatilu pored ogledala koje je majstor zalepio silikonom na pločice :hahaha:

Poslednja izmena:
Šta mislite o njemu?

Moj brat ga je stavljao u dnevnu sobu na jedan zid, ispalo je super.

16092010112-1.jpg

obozavam..extra izgleda...kamen i drvo..sta ces lepse i prijatnije:lol:

nisi me razumeo

taj kamen se lepi na šta?

na kakvu podlogu?

da li zid mora da bude samo omalterisan, cigla, ovo, ono..ili možeš i da ga polepiš po već gotovom zidu ?

Npr, mrzi me da skidam polikolor, glet i sve ono što je na zidu, već hoću odmah preko svega toga da samo polepim to kamenje (tzv štanglice)

Da li će to da drži? Da li zavisi od lepka (recimo neki cerezit 12..?) ili - moram da uzmem špahtlu i čekić, obijem glet, kreč i ostalo - sve do maltera, pa tek onda da krenem sa lepljenjem.

U par reči: dal će da drži?

nisi me razumeo

taj kamen se lepi na šta?

na kakvu podlogu?

da li zid mora da bude samo omalterisan, cigla, ovo, ono..ili možeš i da ga polepiš po već gotovom zidu ?

Npr, mrzi me da skidam polikolor, glet i sve ono što je na zidu, već hoću odmah preko svega toga da samo polepim to kamenje (tzv štanglice)

Da li će to da drži? Da li zavisi od lepka (recimo neki cerezit 12..?) ili - moram da uzmem špahtlu i čekić, obijem glet, kreč i ostalo - sve do maltera, pa tek onda da krenem sa lepljenjem.

U par reči: dal će da drži?

Postoji grundirung (ovde preporucujem PCI 303) ali ima sigurno od Sike na nasem trzistu koji je identican (sadrzi pesak u sebi). Posle grundiranja, mozes lepiti sta god hoces. Takvi grundirunzi se koriste i za plocice preko plocica kao odvajanje.

konačno odgovor kakav sam hteo..
naravno da ne bih držao tapete, nego me je zanimalo da li GLET da skidam do maltera

zavisi od toga u kakvom stanju zateknes zid po uklanjanju tapeta. umeli su nekad da stave tapete i da bi "armirali" zidove, da sakriju pukotine itd. a moze biti i da je malter trosan (zavisi da li je zid bio izlozen vlazenju, susenju, pa opet vlazenju...), umeli su da stavljaju tapete jer im je jeftinije bilo nego da ih ponovo malterisu, recimo. a cak i ako je malter jos uvek zdrav, postoji mogucnost da se na nekim mestima odvoji glet od maltera jer je zid bio prljav ili prasnjav, umesto grundiran pre gletovanja, te i glet ume da se odvoji od maltera, vrlo lako spahtlom, u slicnim situacijama.

da ne tupim dalje: skini tapete i dobro prekontrolisi celu povrsinu zida (kuckanjem, trazenjem pukotina itd) pa ako se glet dobro drzi za malter, a deda za repu, tada obavezno nanesi kvalitetnu podlogu (ili ti grund, primer i sl., slobodno preko gleta) i na kraju obavezno ne stedeti na kvalitetnom fleksibilnom lepku za kamen ili plocice. dobar keramicar ce ti ovim redosledom sacuvati novac, na duze staze. bolje dobra priprema nego...:dash:

Oguli se do maltera, ispikuje malim čekićem i onda udri kamen na zid! Sve druge varijante dovode u opasnost da zid koji drži 250-300 kg kamena počne da otpušta projektile ukućanima na glavu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back