JA KOJI JESAM
Ja već ranije rekoh: Ako nemaš dovoljno informacija u svom razumu logika ne može da ih svori, logika se koristi onim što imaš.
Ne postoji nikakav «razum» koji drži informacije u sebi, već svest koja ima sposobnost da «razumeva». «Razumevanje» nije postojanje, već psihička radnja ONOGA KOJI POSTIJI.
A što se tiče potrebnih i dovoljnih informacija pomoću kojih JASTVO može saznati Istina o postojanju SEBE, to su samo onih sedam informacija o sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti kojima JASTVO raspolaže i pomoću njih saznaje da POSTOJI. «Mislim, dakle, postojim». «Krećem se, dakle, postojim». «Osećam, dakle, postojim. ITD.»
Sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti ne služe JASTVU samo da sazna da postoji, već da pomoću njih i uzrokuje sebe i svoje postojanje. Pomoću psihičkih sposobnosti i radnji uzrokuje sebe kao fizičku popjavu i proces, a pomoću fizičkih radnji i procesa uzrokuje sebe kao psihičku radnju i proces. I to je sva logika koju treba znati da bi se razumelo postojanje.
Tako Ljubomire, ti ne možeš da razlučiš apsolut od Svijesti jer nisi neposredno iskusio apsolut.
Naravno da sam iskusio APSOLUT. Apsolut sam JA. To je ono što ja zovem imenom SVEST: Iskusio sam sebe tako što sam postao svestan sebe i svog postojanja uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji koje imam sposobnost da vršim. Pomoću njih sam saznao da postojim. Izvan mene ne postoji nikakav drugi Apsolut koji bi bio nešto drugo ili drugačiji nego što sam JA. Pa zaključili smo da je u svemiru Apsolut JEDAN i da svaki njegov deo ili čestica sadrži u sebi sve ono što u sebi sadrži Apsolut kao celina. A to što Apsolut kao celin u sebi sarži i što svaka njegova čestica u sebi sadrži, su njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i ništa drugo. To je sva mudrost u vezi POSTOJANJA i Apsoluta i svakog njegovog delića ili čestice.
I o kakvom «razlučivanju Apsoluta od Svesti» pričaš, kad su to samo dve različite reči za isti pojam. Svest je prikladnija reč jer svi znamo šta je Svest, pošto smo mi sami svest. A reč «Apsolut» koriste teolozi i filozofi – naravno i ti - za nešto o čemu pojma nemaju šta je.
Pri postajanju apsolut koristi radnje koje ti navodiš i zahvaljući njima održava Svjesnost-o-postajućem-sebi.
Greška! Apsolut, tj. Svest, nikada ne «postaje». On i njegovih sdam sposobnosti uvek JESTE, tj. uvek POSTOJI, bez obzira da li te svoje sposobnosti koristi u vidu fizičkih i psihičkih radnji ili ne.
Jednom kada radnje stanu, dakle kad apsolut premjesti svoju pažnju i interesovanje sa njih ba sebe koji ih vrši, Svjesnost nestaje a na njeno mjesto u apsolutu se pojavljuje Svijest (Znanje-o-Sebi-apsolutu). Jednom kada radnje stanu, dakle kad apsolut premjesti
TANDARA-MANDARA. Čak i onda kad svoju pažnju premesti sa svojih radnji na sebe, Apsolut/Svest/Jastvo i dalje mora da koristi svoje psihičke sposobnosti da bi bio svestan sebe, jer bez njih ne može da bude svestan ničega, pa ni samoga sebe. Da nije tako, ono Dekartovo «Mislim, dakle, postojim» ne bi imalo nikakvog smisla. To čak i za meditaciju važi. U meditaciji Jastvo i dalje koristi svoje psihičke sposobnosti opažanja, osećanja i pamćenja i pomoću njih održava sebe u budnom i svesnom stanju, ali samo na malo drugačiji način jer tokom meditacije ne koristi telesna čula i mozak. Da nije tako život našeg Jastva posle smrti tela ne bi bio moguć. Naše Jastvo je elektromagnetno poljle koje obavija i prožima telo i može se odvojiti od tela i uz pomoć svojih sedam sposobnosti sa kojima raspolaže ostaje živo i svesno i bez tela i njegovog mozga i čula.
Svijest i Svjesnost su dva duha apsoluta.
Izvini, ali moram ti reći da lupetaš. Na silu boga se upinješ da objasniš nešto o čemu pojma nemaš. Svest je sam Apsolut, kojeg možemo spoznati samo kao svoje sopstveno Jastvo, sve uz pomoć svojih sedam sposobnosti, pomoću kojih postajemo SVESNI sebe. Svesnost nije nikakav «duh», već samo jedno od dva moguća stanja JASTVA. Drugo i drugačije stanje od «svesnosti» je «nesvesnost». Kad koristi svoje fizičke i psihičke sposobnostgi JASTVO se tada nalazi u stanju «svesnosti», a kad ne koristi, tada se nalazi u stanju «nesvesnosti». To je stanje spavanja i odmaranja JASTVA.
Simo, zaista, mnogo lupetaš. Mani se filozofije, a drži se onoga za šta imaš dara – svoje umetnosti. Svojim neznanjem i lupetanjem u području filozofije narušićeš svoj ugled koji si stekao u području umetnosti.