Dekart - Mislim dakle postojim

JA KOJI JESAM:

Princip ima značenje ideje, tj. informacije, odredbe, rešenja, izglasanog zakona itd, po kojem se nekome preporučuje, određuje ili naređuje kao treba da se ponaša i živi. To je nešto što može da se poštuje, a i ne mora. Ko kaže da Božiji princip jedinstva, mira i ljbavi ne može da se promeni i sruši? Može! Dođe Đavo i sruši taj Božiji princip i od njega napravi balegu i umesto njega zavede svoj princip podele, mržnje i rata i niko mu ništa ne može, pa ni sam Bog.

- - - - - - - - - -

JA KOJI JESAM:

Serkiš, a nisi ni svestan toga. Zakon postojanja je to da može da postojati samo ono koje ima sposobnost da bude samo svojim uzrokom i posledicom. To može samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Čovek treba da bude totalna budala pa da to ne može da shvati.

E moj Ljubomire... ajd' promijeni bilo koji princip ako možeš, načini zakon kojim ćeš ga izmijeniti i ja više nikada neću pisati ni govoriti ni o čemu ni na ovom forumu niti igdje.

Evo, izmijeni Princip projekcije.

Princip Projekcije kaže da je VJEROVATI= VIDJETI= BITI.

Ako uspiješ da ga izmijeniš ti si onda izuzetak, nešto što postoji odvojeno od samog postojanja.

Prvo: šta je Princip Projekcije?

Princip Projekcije je nepromjenjivo pravilo po kojemu se manifestuje bilo koja dimenzionalna realnost.

Kako funkcioniše?
Ideja, koja se uvijek rađa u Duhu mora da se pokrene u razum (kroz UM) da bi razumom Biće moglo da je izoluje, opazi i percepira je. Kada informacija o ideji uđe u razum, razumom je Biće opaža i od nje stvara uvjerenje o tome šta je opaženo. Jednom kada je uvjereno, dakle kada je povjerovalo da to što je opaženo jeste onakvo kakvim ga smatra da jeste, ono to uvjerenje projektuje u čulnu realnost. Dakle, čulna realnost je ono što se manifestuje kao prostorno vremenska stvarnost. Jednom kad se ta projektovana stvarnost pročita našim Svjesnim dijelom razuma, Biće doživljava Sebe u njoj kao nešto materijalno postojeće. Dakle, doživljava svoju tjelesnost, materijalnost. Taj Princip Projekcije dakle teče ovim redosledom: VJEROVATI = VIDJETI = BITI. Bitisanje u materijalnom svijetu je uvijek i uvijek predodređeno percepcijom i uvjerenjem u istinitost opaženog, ideje koja mu dolazi iz Duha apsoluta (Svijesti) ili pak iz Duha stvorenja (Svjesnosti), u drugim riječima dolazi mu u razum iz Duhovnih sfera.

Pa hajde izmijeni taj Princip ako možeš. Ako taj Princip Projekcije realnosti možeš mijenjati po volji a ti načini Zakon pa ovaj Princip njim omalovaži, i zamijeni ga tim zakonom. Hahaha

Poslednja izmena:
E moj Ljubomire... ajd' promijeni bilo koji princip ako možeš, načini zakon kojim ćeš ga izmijeniti i ja više nikada neću pisati ni govoriti ni o čemu ni na ovom forumu niti igdje.

Ako uspiješ da ga izmijeniš ti si onda izuzetak, nešto što postoji odvojeno od samog postojanja.

Princip Projekcije je nepromjenjivo pravilo po kojemu se manifestuje bilo koja dimenzionalna realnost.

Kako funkcioniše?
Ideja, koja se uvijek rađa u Duhu mora da se pokrene u razum (kroz UM) da bi razumom Biće moglo da je izoluje, opazi i percepira je. Kada informacija o ideji uđe u razum, razumom je Biće opaža i od nje stvara uvjerenje o tome šta je opaženo. Jednom kada je uvjereno, dakle kada je povjerovalo da to što je opaženo jeste onakvo kakvim ga smatra da jeste, ono to uvjerenje projektuje u čulnu realnost. Dakle, čulna realnost je ono što se manifestuje kao prostorno vremenska stvarnost. Jednom kad se ta projektovana stvarnost pročita našim Svjesnim dijelom razuma, Biće doživljava Sebe u njoj kao nešto materijalno postojeće. Dakle, doživljava svoju tjelesnost, materijalnost. Taj Princip Projekcije dakle teče ovim redosledom: VJEROVATI = VIDJETI = BITI. Bitisanje u materijalnom svijetu je uvijek i uvijek predodređeno percepcijom i uvjerenjem u istinitost opaženog, ideje koja mu dolazi iz Duha apsoluta (Svijesti) ili pak iz Duha stvorenja (Svjesnosti), u drugim riječima dolazi mu u razum iz Duhovnih sfera.

Pa hajde izmijeni taj Princip ako možeš. Ako taj Princip Projekcije realnosti možeš mijenjati po volji a ti načini Zakon pa ovaj Princip njim omalovaži, i zamijeni ga tim zakonom. Hahaha

ако ти га ја разбијем, јел неш + да гњавиш овде?
могу и да шанем љуби ал он немож сконта...
шта д урадим д обојица + сизиф и ози отперјате?

ако ти га ја разбијем, јел неш + да гњавиш овде?
могу и да шанем љуби ал он немож сконта...
шта д урадим д обојица + сизиф и ози отперјате?

Može ranego... može... izvoli ... sve u tri riječi...

Razbij, što pitaš... pa ti si razbijač.....kad je razbijač pitao???? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Bog nije ograničen nikakavim principima i pravilima on ih sam kreira kako želi jer je aposlutno slobodan.Bog bezuslovno daje sebe zato što to slobodno želi a ne zato što mu to nalažu nekakvi principi.

Јеси ли скрушен пред њим? Пред милостивим, господаром твојим?
Јеси ли понизан раб и слуга његов?

A ovo je nesto sto bi trebalo da ukaze na apsurdnost gledista suprotne strane? Medjutim, ovaj prigovor opstaje samo zahvaljujuci potpunoj neodredjenosti. Sto je manje neki iskaz odredjen veci je rizik za dvosmislenost. Pa tako imamo sa jedne strane samovolju koja je prinudjena da trpi neciju tiraniju da bi imala i mrvicu slobode i to sve kao posledica zlobe, koristi, nadmoci onog koji vlada a sa druge strane samovolju koja spoznaje svoje istinsko stanje i ontoloski cilj pa samim tim destrukcijom sebe ujedno i preobrazava sebe. Ovaj drugi trazi ogranicenja kako bi imao slobodu u okviru zivota izvan grehovnosti. Nasuprot njega potpuno idealizovanje slobode izvan svih ogranicenja jeste gubitak orijentira, u trenutnom stanju potpuna sloboda samovolje je negativna i ti zapravo zelis sada ne vise slobodu od vec slobodu za grehovnost, sto je u stvari ropstvo.

Bog nema sluge niti je on gospodar.On kao prvi služi.

- - - - - - - - - -

Kako ti lupetaš burazeru. Otkud ti znaš šta Sunce može?

A ti oćeš da kaže da je sunce misleće biće?:hahaha:

Kako funkcioniše?

El su ovo neka LSD iskustva?:lol:

Bog nema sluge niti je on gospodar.On kao prvi služi.

Аха, значи бог је ваш слуга.

Него, зашто му се онда молите?
Зашто цркве зовете "богомоље". Зар не би требало да се оне зову "богозахтевњаче" ?

Слуга се не моли него се од њега захтева?

Аха, значи бог је ваш слуга.

Него, зашто му се онда молите?
Зашто цркве зовете "богомоље". Зар не би требало да се оне зову "богозахтевњаче" ?

Слуга се не моли него се од њега захтева?

U prijateljstvu i ljubavi ne postoje sluge i gospodari.Svi su jedno u Hristu.Bog je prvi među jednakima.
Molitva je način bogopštenja,komuniciranja sa Tvorcem.Crkva je eklesija,sabranje mnoštva u jednom,tj Hristu.

U prijateljstvu i ljubavi ne postoje sluge i gospodari.Svi su jedno u Hristu.Bog je prvi među jednakima.
Molitva je način bogopštenja, komuniciranja sa Tvorcem.Crkva je eklesija,sabranje mnoštva u jednom,tj Hristu.

Дакле, богомоље не служе за молитву, него за општење са господином?

Сви сте повезани у љубави и пријатељству, окупљени око првог међу једнакима. Он је пастир, а ви сте овце.

"Заиста, заиста вам кажем: ја сам врата овцама. "

Jevanjdjelje po Jovanu 10, 7

Интерсантан је овај пасус. Шта ради несвесно. Ту инфатилну пројекцију ауторитета оца звану "бог", бедуини који су писали библију отворено зову "отац" а такође су и овце нашле своје место.

Сви сте повезани у љубави и пријатељству, окупљени око првог међу једнакима. Он је пастир, а ви сте овце.

Интерсантан је овај пасус. Шта ради несвесно. Ту инфатилну пројекцију ауторитета оца звану "бог", бедуини који су писали библију отворено зову "отац" а такође су и овце нашле своје место.

Jedino što je infantilno ovde su tvoje psihičke projekcije na Boga.

JA KOJI JESAM:

E moj Simo...prvo treba da poznaješ razliku između pojmova "sposobnosti" i "mogućnosti". Sposobnosti je samo sedam i one su zakon postojanja. A mogućnosti postoji bezbroj i njih ne mže da bude bez svesti i njenih sedam sposobnosti. Sve ove mogućnosti ujedno imaju i značenje principa. Kad se svest pokrene, tj. kad počne da koristi svojih sedam sposobnosti tad počinju i mogućnosti i principi i tad nastaje i svemir.. A šta bude sa svemirom i svim tvojim principima kad svest prestane da koristi svojih sedam sposobnosti? Sve se pretvara u ništa. Ostaje samo svemirska crna jama, kvantni vakuum, prostor bez naterije, života, bez svemira. i bez ikakvih principa.

SUPERKULER:

Upravo si pomenuo osmi I deveti princip:biti u mogućnosti I raspolaganje ...
A da bi bio u mogućnosti I raspolagao-moraš postojati ybt patak!
Ljubo, hajd na popravni!

Kad želiš nešto da kažeš prvo dobro razmisli. Svest sa svojih sedam sposobnosti nije princip postojanja, već nepromenjivi prirodni i logički zakoni postojanja koji uvek važi. Kao takva, svest i njene sposobnosti imaju značenje uzroka svih mogućih kretanja i radnji. A "mogućnosti", tj. i"principi" su samo fizičke i psihičke radnje svesti, sa značenjem posledice i njih može i da ih bude i ne bude. Jer, "principi", to su samo informacije, tj. znanja po kojima se materija upravlja prilikom svog kretanja i rada. Ta znanja/informacije, mogu da nastajusu, menjaju se i nestaju. Zar je to toliko teško da se shvati?

Poslednja izmena:
Daje se koliko može...Sve je anemićniji.I njega nagriza entropija!
Slabo ko može zamisliti da I bogovi umiru...Ybg,umiru I oni...:sad2:

а да одеш мало на пецање?
кад ти већ веца не да рибу...
мож се омастиш сас сомови.

- - - - - - - - - -

ози, само морони то тако капирају.

- - - - - - - - - -

SUPERKULER:

Kad želiš nešto da kažeš prvo dobro razmisli. Svest sa svojih sedam sposobnosti nije princip postojanja, već nepromenjivi prirodni i logički zakoni postojanja koji uvek važi. Kao takva, svest i njene sposobnosti imaju značenje uzroka svih mogućih kretanja i radnji. A "mogućnosti", tj. i"principi" su samo fizičke i psihičke radnje svesti, sa značenjem posledice i njih može i da ih bude i ne bude. Jer, "principi", to su samo informacije, tj. znanja po kojima se materija upravlja prilikom svog kretanja i rada. Ta znanja/informacije, mogu da nastajusu, menjaju se i nestaju. Zar je to toliko teško da se shvati?

превише размишљања штети.

Šta je logično za tebe za mene ne mora da bude... a i jedan i drugi koristimo logiku. Logičko razmišljanje zavisi od prisutnih informacija u mom i tvom razumu. Stoga, informacije određuju šta možemo a šta me možemo da mislimo. Precjenjuješ logiku. Bez informacija, bilo da su posrednim ili neposrednim iskustvom stečene, nema osnove za logičko razmišljanje. Iskustva su nam drugačija , kako na posrednom tako i na neposrednom nivou, stoga raspolažemo i sa drugačijim informacijama... logika nam ne može dati ista rješenja ...

Back