Dekart - Mislim dakle postojim

SUPERKULER

Ne...Šredingerova mačka je zamišljena mačka,nije prava!

Sve se svodi na svest i njenih sedam sposobnosti. Od kojih je jedna i sposobnost mišljenja. Bez koje ni Šredingerove zamišljene mačke, ni zamišljenih ružičastih slonova, bogova sa dugom belom bradom itd, ne bi moglo da bude.

Ali,vidi,Ljubo-taj misaoni eksperiment "tvoju" logiku i "zdrav" razum dovodi u pitanje!

Problem je što ti ne shvataš da druge zdravorazumske logike sem logike po kojoj postoji svest uz pomoć svojih sedam sposobnosti, NEMA. Sve što se u svemiru dešava, po toj, zdravorazumskoj logici se dešava.

Čak i najprihvatljivija,Kopenhagenska interpretacija nije razrešila pitanje same jednostranosti ljudske logike.

Ne postoji «ljudska logika», već samo logika svesti i njenih sedam sposobnosti. Svest je ta koja po toj logici postoji, a koja u čoveku još uvek nije razrešila logiku po kojoj ona sama postoji, jer još uvek nije pronašla odgovore na pitanja ŠTA je ona, KAKO postoji i ZAŠTO. Tek ova logika sedam sposobnosti svesti koju ja u mojoj knjizi i na ovom forumu prezentiram sadrži odgovore na ta ključna tri egzistencijana pitanja.

Slabo se piše tvojim zakonima ako su zasnovani samo na prostoj, racionalnoj logici...

Nema druge racionalne logike, sem logike svesti i njenih sedam sposobnosti. Sve što se u svemiru dešava, na bilo kojem nivou, dešava se po toj logici. Mogućnosti tog dešavanja su beskonačno mnogobrojne i raznolike. I mi nikada nećemo da budemo u stanju da otkrijemo logiku po kojoj se sve te različitosti dešavaju, dok god ne poznajemo i ne koristimo logiku svesti i njenih sedam sposobnosti. Ta logika po kojoj se sve te različitosti dešavaju i objašnjavaju je prosta i univerzalna i uvek se svodi samo na to da u osnovi svih dešavanja, ma koliko ona bila mnogobrojna i različita, uvek stoji INFORMACIJA/ZNANJE u vidu obrasca po kojem će bilo šta da se desi, pa makar se radilo i o toj tvojoj «kvantnoj zapetljanosti». Jer kad postavimo pitanje logike porekla svih tih toliko mnogobrojnih i različitih informacija/znanja po kojima se sve te različitosti, na svim nivoima dešavaju, odgovor se ponovo krije u logici svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji, pomoću kojih stiče sva ta raznovrsna iskustva/znanja, pamti ih, čuva i po njima uvek jedne i iste radnje uvek iznova ponavlja. Mnogi naučnici su već odavno došli do zaključka da u osnovi svih zbivanja u svemiru stoji INFORMACIJA. Problem je samo što ne poznaju logiku svesti i njenih sedam sposobnosti da pomoću nje objasne poreklo svih tih mnogobrojnih i raznovrsnih informacija.

Naravoučenije:
Nikad i ništa ne pokušavaj da objasniš bez logike svesti i njenih sedam sposobnosti, jer ćeš uvek sebe da dovedeš u situaciju da zaključiš da racionalne logike po kojoj materija, život i svemir postoje i po kojoj se sve dešava, NEMA.

Uzmi za primer činjenicu da je sve kretanje i da je kretanje SAMOKRETANJE. Kao i činjenicu da naučnici pojma nemaju šta je samokretanje i kako je ono moguće i koja racionalna logika se iza toga krije i biće ti sve jasno.

AKHILEUS:

Netačno.Na primer sunce ne može da misli ali itekako postoji.

Netačno. Sunce ne postoji isko kao ni čovek. A ono što ne postoji, ne može ni da misli.

Ašta postoji?

Postoje samo napregnute i pokrenute čestice svesti/materije i one su jedine koje mogu da misle. A čovek i sunce su samo dva različita oblika organizovanog kretanja i rada tih čestica, koji ne bi bili mogući kad te čestice ne bi imale sposobnost da misle.

AKHILEUS:

Netačno. Sunce ne postoji isko kao ni čovek. A ono što ne postoji, ne može ni da misli.

Ašta postoji?

Postoje samo napregnute i pokrenute čestice svesti/materije i one su jedine koje mogu da misle. A čovek i sunce su samo dva različita oblika organizovanog kretanja i rada tih čestica, koji ne bi bili mogući kad te čestice ne bi imale sposobnost da misle.
A čestica ti je šta?

- - - - - - - - - -

SUPERKULER

Sve se svodi na svest i njenih sedam sposobnosti. Od kojih je jedna i sposobnost mišljenja. Bez koje ni Šredingerove zamišljene mačke, ni zamišljenih ružičastih slonova, bogova sa dugom belom bradom itd, ne bi moglo da bude.

Problem je što ti ne shvataš da druge zdravorazumske logike sem logike po kojoj postoji svest uz pomoć svojih sedam sposobnosti, NEMA. Sve što se u svemiru dešava, po toj, zdravorazumskoj logici se dešava.

Ne postoji «ljudska logika», već samo logika svesti i njenih sedam sposobnosti. Svest je ta koja po toj logici postoji, a koja u čoveku još uvek nije razrešila logiku po kojoj ona sama postoji, jer još uvek nije pronašla odgovore na pitanja ŠTA je ona, KAKO postoji i ZAŠTO. Tek ova logika sedam sposobnosti svesti koju ja u mojoj knjizi i na ovom forumu prezentiram sadrži odgovore na ta ključna tri egzistencijana pitanja.

Nema druge racionalne logike, sem logike svesti i njenih sedam sposobnosti. Sve što se u svemiru dešava, na bilo kojem nivou, dešava se po toj logici. Mogućnosti tog dešavanja su beskonačno mnogobrojne i raznolike. I mi nikada nećemo da budemo u stanju da otkrijemo logiku po kojoj se sve te različitosti dešavaju, dok god ne poznajemo i ne koristimo logiku svesti i njenih sedam sposobnosti. Ta logika po kojoj se sve te različitosti dešavaju i objašnjavaju je prosta i univerzalna i uvek se svodi samo na to da u osnovi svih dešavanja, ma koliko ona bila mnogobrojna i različita, uvek stoji INFORMACIJA/ZNANJE u vidu obrasca po kojem će bilo šta da se desi, pa makar se radilo i o toj tvojoj «kvantnoj zapetljanosti». Jer kad postavimo pitanje logike porekla svih tih toliko mnogobrojnih i različitih informacija/znanja po kojima se sve te različitosti, na svim nivoima dešavaju, odgovor se ponovo krije u logici svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji, pomoću kojih stiče sva ta raznovrsna iskustva/znanja, pamti ih, čuva i po njima uvek jedne i iste radnje uvek iznova ponavlja. Mnogi naučnici su već odavno došli do zaključka da u osnovi svih zbivanja u svemiru stoji INFORMACIJA. Problem je samo što ne poznaju logiku svesti i njenih sedam sposobnosti da pomoću nje objasne poreklo svih tih mnogobrojnih i raznovrsnih informacija.

Naravoučenije:
Nikad i ništa ne pokušavaj da objasniš bez logike svesti i njenih sedam sposobnosti, jer ćeš uvek sebe da dovedeš u situaciju da zaključiš da racionalne logike po kojoj materija, život i svemir postoje i po kojoj se sve dešava, NEMA.

Uzmi za primer činjenicu da je sve kretanje i da je kretanje SAMOKRETANJE. Kao i činjenicu da naučnici pojma nemaju šta je samokretanje i kako je ono moguće i koja racionalna logika se iza toga krije i biće ti sve jasno.
Ybg Ljubo,dok ti objašnjavaš,crkla ti mačka (a možda I nije?:eek:)sa sve svojih sedam sposobnosti I + 9 života odboga...:sad2:

JA KOJI JESAM:

Hahaha, ti ne znaš šta je "komentar". Kominetr nije to kad neko kaže da "komentara nema".

Svašta. Pa čovječe i to što si napisao... i to je komentar. Ti izgleda zbunjuješ značenje komentara sa argumentom... jer kako vidim ovaj tvoj komentar nije argumentovan te ga kao takvog neargumentovanog i sam smatraš nevažnim, negiraš ga.

JA KOJI JESAM:

Kominetr nije to kad neko kaže da "komentara nema".

HAHAHAHA
Šta ti ustvari želiš da kažeš???
Šta pokušavaš da negiraš?
Pomiri se stim da nisi mogao da izdržiš do da se opravdaš i braniš, a nemaš dovoljno niti snage niti volje da se upuštaš u ono što omalovažavaš, već jednostavno svojom arogancijom pokušavaš da navedeš i druge da pomisle da si ti autoritet logičke misli.

Da si izdržao da na moj komentar upućen teb,i a koji sam argumentovao primjerom, ne napišeš niti jedno jedino slovo... tad bi mogao s pravom da kažeš da komentara nema. Ovako...cvc...

Super...Tako da ti ustvari znaš u kojoj je poziciji Šredingerova mačka,ali nećeš da nam kažeš u kojoj-živa ili mrutva!

Pitanje nije dobro postavljeno,nije u pitanju pozicija vec stanje-zivo ili nezivo.
Macka je u poziciji i dalje u kojoj je i postavljena samo nedostupna culu vida,
da nas uveri u njeno stanje a na njega se mi najvise oslanjamo...

Tu sada imamo posla sa pojmom- Vera,sa kojim toliko baratamo a ne znamo
ni sta znaci.
Dakle mi smo ucinili sve da macka rikne ali vizuelno dok ne pogledamo nismo
sigurni.Verovati znaci ne videti ali pretpostavljati u ovom slucaju dve mogucnosti
stanja macke.
Jedni ce verovati u jednu a drugi u drugu mogucnost a ko je u pravu nismo sigurni
dok se vizuelno ne uverimo-sto znaci da se previse oslanjamo na culo vida koje je
takodje samo iluzija-mesec sija -iluzija...

Evo ti dragce jedna prica o Veri koja ti moze dati ukaz njenom znacenju:

Blondin je bio rodjen u mestu koje se zvalo st Omer Pas –de-Calais u Francuskoj . Njegovo pravo ime je bilo Jean-François Gravelet Ali je takodje bio poznat pod imenima Charles Blondin i Jean-François Blondin ili bas da uprostimo , zvali su ga “Veliki Blondin”
Sa svojih pet godina poslali su ga u skolu za akrobate u Lyon. Posle samo sest meseci akrobatskog treninga , prvi put je nastupio javno ka “malo akrobatsko cudo”. Njegove neverovatne akrobatske mogucnosti I gracioznost , originalnost negovih predstava su ga ucinile u to vreme neverovatno popularnim I milim medju ljudima.
Blondin je otisao u Ameriku 1855. Radio je sa Ravel akrobatskom grupom u New York-u. Zatim je radio u cirkusu.
I ovde nasa prica pocinje. Boldin je imao san, da predje klisuru ispod velikih nijagarinih vodopada preko nategnutog konopca 335 metara dugackog , da ,da 335 metara , nije nikakva greska u kucanju I 50 metara visoko iznad vode.I Odvazio se prvi put da to ucini 30 juna 1859 godine.I to je cinio vise puta , dugim nizom godina. Uvek je drugaciju predstavu izvodio na uzetu. Ne, ne nije samo setao po njemu. Isao je po uzetu vezanih ociju ,u vreci ,gurajuci zidarska kolica po uzetu… ,na stulama ... I ovde tek pocinje nasa prava prica  :
To je dakle prelazenje sa Kanadske strane skorz na Americku (SAD).
Presavsi na stulama sa Americke strane na Kanadsku odusevljena publika, nekoliko hiljada mozda , je klicala, bravo, bravo,bravo… Digao je ruke u vis , spustajuci ih lagano na dole , ne da bi se klanjao , ne ,ne, vec je pokusavao da utisa publiku. Pa kada se publika utisa on im se zahvali pa ih priupita:
Blondin: Verujete li da se mogu vratiti istim putem sa covekom na svojim ledjima ?
Ljudi svi uzviknuse: Verujemo ti! Verujemo ti!...
Blondin:Ko je taj covek od vas koji to sme !
Nastupi smrtna tisina, odjednom kao da je neko iskljucio svu buku , osim vodopada kom vera nikada nije ni ponestajala . Niko nije smeo da se dobrovoljno javi. I ako su tvrdili da mu veruju. Hmm…
Pouka : Reci se tako lako izgovaraju a cak ne znamo ni njihovo pravo znacenje, Izgleda lako kada to drugi rade ali kada smo mi u pitanju, hmm… vidimo I sami dokle nas je neverovanje dovelo.
Blondin: Ima li neko , medju vama hiljadama!
I dalje tisina je vladala… Odjednom zacu se glas koji je viknuo :
Covek:Ja cu!
Bio je to njegov menadzer Harry Colcord.On mu je verovao.Recicete mozda ,lako je njemu, poznavao ga je , znao njegove mogucnosti I slicno… Ali poveriti drugom coveku svoj zivot… Ko to moze danas od nas? Pa cak I svojim rodjenima, ima li ko ? A znamo da sudimo drugima I ako nam je to zabranjeno.
Dakle Noseci coveka na ledjima sa Kanadske strane prema Americkoj na uzetu dugom 335 metara I na visini od 50 metara.
Ali stvar je ipak malo drugacija, mozda. Sta ako mi hodamo jos tanjim uzetom. dok je Blondin hodao..

- - - - - - - - - -

Dakle sta znaci Verovati dragoljube ? ako mozes da izvuces iz svega ovoga napisanog...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Bugovi ipak postoje i oni su dokaz neceg drugog,porazmisli o sledecoj mojom prici:

Bio sam na terenu sa svojim kolegama
Zavrsili smo posao , pa posto smo bili daleko od kuce, resimo da prespavamo u hotelu ,a taj hotel je bio super imali smo neke drugare tamo .
Dosli smo bas kasno do hotela. Na recepciji nepoznat covek, hmmm...
Mi: Izvini koliko je prenociste po osobi
Recepcionar: 10 eura.
Skupimo pare i damo coveku 30 eura. Upisemo se i odemo u sobu...
Dodje malo kasnije vlasnik (nas drug) I vidi po knjizi da smo mi dosli.
Pa rece recepcionaru: Zasto me nisi zvao kada su oni dosli...
Recepcionar: Pa nisam znao da je bitno...
Vlasnik : Ma oni su nasi stalni gosti,moji drugari... Idi i vrati im 5 eura.
Recepcionar uze 5 eura i dodje do nas.Stade ispred vrata pa se zamisli,hmmm... Sto da im vratim 5 eura, i uze sebi 2 ,stavi ih u dzep.Pa zakuca na vrata.\
Mi se javimo i on nam rece:
Recepcionar: Gazda vas puno pozdravio i poslao vam 3 eura nazad , mali popust ,posto ste stalni gosti i prijatelji .
Mi uzesmo.
Sada: Dali smo 30 eura
on nam vratio 3e i 2 maznuo za sebe.
Ispada da smo mi sobe platili svako po 9 eura,zar ne ?
3x9=27 i on uzeo 2 =29 Gde je jos jedan euro ?

- - - - - - - - - -

Pa cemo nastaviti diskusiju...

Vera nema veze sa Šredingerovom mačkom koja je misaoni eksperiment-niko ga zaista nije sproveo!
(Drugi zonfa drukčije ide-ovako nije paradoks...)
Naravno,od kako sam pomenuo taj eksperiment,verovatnoća da je mačka živa bi bila bliska 0 jer je previse
vremena proteklo I radioaktivni material je odavno uputio zrak prema detektoru koji je aktivirao otrov...
Eksperiment se posmatra u prvom satu postavke kad verovatnoća od pola počinje da opada...
A eksperiment sam uputio Ljubi na razmatranje jer je tvrdo racionalan,a taj eksperiment urušava logiku...:lol:
Inače,za kvantna dešavanja logika je smejurija I ko pokuša logički da misli o modalnosti događaja,brzo se nasuče
na ljudsku glupost nemogućnosti...

Uostalom,evo pravog paradoksa:
Svojevrsna statistička nelogičnost, posebno izražajna u eri društvenih mreža čija matematička svojstva, tj. njihove posledice, mogu biti njeno objašnjenje. Simptom modernih vremena i pomalo nejasnog pritiska sticanja popularnosti, ovaj fenomen polazi od česte tvrdnje velike većine ljudi da njihovi prijatelji imaju više prijatelja od njih samih. Što je najbizarnije, ovo je i faktografski potvrđeno.

U American Journal of Sociology je 1991. osvanuo naučni rad o ovom vrlo stvarnom fenomenu koji je uneo prilično konfuzije u zdravorazumsku predstavu o bilaternosti i dvosmernosti prijateljstva i, uopšte, sličnih odnosa u populaciji: broj seksualnih partnera, kao pikantan primer na koji se odnosi isti zaključak sa kraja gornjeg pasusa…ili na onaj nejasan osećaj da su svi u teretani u boljoj formi od vas ili da su u književnom kružoku načitaniji…Uteha glasi da to nije ništa lično upereno protiv vas. U pitanju je matematika, dok se na paradoks može gledati kao na pristrasnost u uzorkovanju pri kojem se ljudi sa većim brojem prijatelja lakše (ili olako) uvršćavaju među nečije prijatelje. Objašnjenje je zbunjujuće jednostavno: više je verovatno da ćete biti prijatelj sa nekim ko ima više prijatelja, nego sa nekim ko ih ih ima malo – odnosno, pre ćete poznavati popularnije ljude nego one manje popularne. Zato su svi ostali gore spomenuti fitnes posvećenici fizički spremniji od vas – jer retko srećete one koji retko odlaze u vežbaonice. Ekvivalentno tome, postoje ljudi koji gotovo da nemaju prijatelja – ali vi niste prijatelj ni sa jednim od njih.

Vera nema veze sa Šredingerovom mačkom koja je misaoni eksperiment-niko ga zaista nije sproveo!
(Drugi zonfa drukčije ide-ovako nije paradoks...)
Naravno,od kako sam pomenuo taj eksperiment,verovatnoća da je mačka živa bi bila bliska 0 jer je previse
vremena proteklo I radioaktivni material je odavno uputio zrak prema detektoru koji je aktivirao otrov...
Eksperiment se posmatra u prvom satu postavke kad verovatnoća od pola počinje da opada...
A eksperiment sam uputio Ljubi na razmatranje jer je tvrdo racionalan,a taj eksperiment urušava logiku...:lol:
Inače,za kvantna dešavanja logika je smejurija I ko pokuša logički da misli o modalnosti događaja,brzo se nasuče

Zasto onda spominjes verovatnocu ako nema veze...
Zasto spominjes stanje u kome bi mogla biti macka...

"Vidi"ljudi su skloni ka tome da u odredjenim slucajevima ili preteruju ili podbacuju,
"prava istina" je negde u sredini...

To sa mackom je isto kao kada bi ja drzao ruku iza ledja i ti me pitas sta imas u ruci...

Ali vratimo se Veri nisi mi ogovorio,mozda ti video pomogne...

- - - - - - - - - -

Uostalom,evo pravog paradoksa:
Svojevrsna statistička nelogičnost, posebno izražajna u eri društvenih mreža čija matematička svojstva, tj. njihove posledice, mogu biti njeno objašnjenje. Simptom modernih vremena i pomalo nejasnog pritiska sticanja popularnosti, ovaj fenomen polazi od česte tvrdnje velike većine ljudi da njihovi prijatelji imaju više prijatelja od njih samih. Što je najbizarnije, ovo je i faktografski potvrđeno.

U American Journal of Sociology je 1991. osvanuo naučni rad o ovom vrlo stvarnom fenomenu koji je uneo prilično konfuzije u zdravorazumsku predstavu o bilaternosti i dvosmernosti prijateljstva i, uopšte, sličnih odnosa u populaciji: broj seksualnih partnera, kao pikantan primer na koji se odnosi isti zaključak sa kraja gornjeg pasusa…ili na onaj nejasan osećaj da su svi u teretani u boljoj formi od vas ili da su u književnom kružoku načitaniji…Uteha glasi da to nije ništa lično upereno protiv vas. U pitanju je matematika, dok se na paradoks može gledati kao na pristrasnost u uzorkovanju pri kojem se ljudi sa većim brojem prijatelja lakše (ili olako) uvršćavaju među nečije prijatelje. Objašnjenje je zbunjujuće jednostavno: više je verovatno da ćete biti prijatelj sa nekim ko ima više prijatelja, nego sa nekim ko ih ih ima malo – odnosno, pre ćete poznavati popularnije ljude nego one manje popularne. Zato su svi ostali gore spomenuti fitnes posvećenici fizički spremniji od vas – jer retko srećete one koji retko odlaze u vežbaonice. Ekvivalentno tome, postoje ljudi koji gotovo da nemaju prijatelja – ali vi niste prijatelj ni sa jednim od njih.

Pravi paradoks je to da za 7 godina nase telo izmeni sve prethodne celije koje su postojale
jesmo li mi mi ili smo kopija nas samih...Kao Tezejev brod... Da cujem ?

- - - - - - - - - -

Idem malo da igram wow ti razmisli :)

.................

Pa dobro, je l' ja džaba pišem neke stvari tamo na prirodnim naukam!
Kvantna dešavanja su objašnjena!

I naveo sam kako sam Šredingerovu mačku izbacio iz upotrebe, ali sam zato objasnio onu pojavu kod raspada uranijuma kada je u prisustvu posmatrača zaustavio redioaktivni raspad.

E, nema šta nije objašnjeno u elementarnom domenu...

Nedostaje Ljubi tvoja podrška...

Pa nemam ja sad preterano vremena za podrške i za p.d.f filozofije.
Vamo u nauci počinju da se pojavljuju interesantne stvari, pa moram prvo to.
A i ostadosmo vamo na naukama brez moderatora, pa sam pronašao za shodno da predložim mene:D
Čisto zato što mi treba da polepim neke moje teme koje su izvan konkurencije. Pazi šiju me neke gluposti.
Pa tako da moram oko toga da se rvem i to...

SUPERKULER

A eksperiment sam uputio Ljubi na razmatranje jer je tvrdo racionalan,a taj eksperiment urušava logiku... Inače, za kvantna dešavanja logika je smejurija I ko pokuša logički da misli o modalnosti događaja, brzo se nasučena ljudsku glupost nemogućnosti...

Sve ima svoju logiku. Svako «zašto» ima svoje «zato». Neznanje odgovora nije argument da odgovora nema. Svaki put kad za nešto ustvrdiš da «nije logično», uvek imaj na umu da se radi samo o tome još uvek nisi pronašao logičan odgovor. Jer, činjenica je da materijani svet i život u njemu postiji. Iz toga sledi zaključak da je svet moguć, jer da nije, nebi ga bilo. Iz čega, dalje, sledi zaključak da je svet logičan, jer da nije, ne bi bio moguć. Dakle, sve što se dešava i što jeste, moguće je upravo zato što je logično.

Pravi paradoks je to da za 7 godina nase telo izmeni sve prethodne celije koje su postojale jesmo li mi mi ili smo kopija nas samih...Kao Tezejev brod... Da cujem ?

Tu nikakvog paradoksa nema. Sve ima svoju logiku. To isto se dešava i sa čovečanstvom. Od sada pa nadalje za stotinu ili još koju godinu više, ni jedan stanovnik naše planete koji je sada živ, neće više da bude živ, a čovečanstvo će i dalje da postoji, i verovatno će da bude još brojnije nego sada.

A što se ljudskog organizma tiče i ljudskog Jastva koje se ne menja tokom celog ljudskog veka, bez obzira što se više generacija ćelija u ljudskom telu tokom života čoveka promeni, ne radi se o tome da to nije logično, već opet da tebi ta logika još uvek nije poznata iako je prosta. Samo se radi o tome da ulogu ljudske svesti u telu i ulogu ljudskog jastva, tokom čitavog čovekovog životnog veka, igra jedno posebno, sa telom spojivo i od tela odvojivo, elektromagnetno svesno polje, koje obugvata i prožima ceo ljudski organizam, pomoću kojega radi ljudski mozak i nervni sistem i koje tako igra ulogu informatičkog sistema koji informatički povezuje sve ćelje i sve delove tela, kako bi telo moglo da postoji i deluje kao jedinstvena, kompaktna, živuća celina i biće. I dok god se ovo svesno elektromagnetno polje nalazi u telu, telo je živo i postoji, bez obzira što uvek iznova jedne ćelije u telu umiru, a druge se rađaju. I čim se ovo elektromagnetno polje odvoji od tela, telo umire i raspada se.

Slično se dešava i sa nama ljudima na Zemlji koji koristimo elektromagnetno polje planete Zemlje za sve i svašta, tako da je već danas čak i opstanak naše civilizacioje postao o njemu ovisan. Zato jer pomoću njega rade sve naše tehnologije i svi informatički sistemi. I zamisli šta bi se danas desilo sa planetom Zemljom i sa celim čovečanstvom kad bi se to elektromagnetno Zemljino polje odvojilo od Zemlje? Desilo bi se to da bi i Zemlja i čovečanstvo otišli u P.M. A to će jednoga dana svakako da se disi, jer ništa ne traje većno. Sve što nastane, jednoga dana obavezno i nestane. To važi i za planetu Zemlju i čovečanstvo na njoj, kao i za svaki pojedinačni ljudski organizam i za svaku ćeliju u svakom ljudskom organizmu.

Sve ima svoju logiku, SUPERKULERU, pa i ta tvoja «kvantna zapetljanost». I zato je uvek bolje tvrditi da za neko dešavanje ne znamo logiku po kojoj se nešto dešava, nego da logike nema.

I kao najbitnije, uvek je reč o logici svesti i njenih sedam sposobnosti, osim kojih nikakvog drugog ni postojanja, ni logike, u beskrajnom nebeskom prostoru, nema.

SUPERKULER:Principi mogu da se krše i menjaju, kao i zakoni koje neko izglasa i donese, pa makar to bili i bogovi. A klad je reč o ZAKONU POSTOJANJA, taj zakon niko ne može ni da izglasa, ni promeni, niti ukine, pa ni bogovi. Jer to je Zakon po kojem i sami bogovi postoje.

Principi se ne mogu niti graditi niti rušiti. Oni su dio Svijesti i jedino kada su u svojoj funciji oni omogućavaju svrhu onoga za što su iskustveno namijenjeni.

Počnimo od Principa Ljubavi koji je osnovni Princip postojanja, samog Boga.

Šta je svrha tog principa?
Svrha mu je apsolutni MIR, spokojstvo, JEDINSVO, JEDNINA, harmnonija.

Kako ovaj Princip funkcioniše i kako se može primijeniti i u projektujućoj, dimenzionalnoj realnosti?

LJUBAV je Princip 'otvorene knjige'. Otvorena knjiga znači postojanje bez tajni. Svakom individualnom kvalitetu apsoluta dostupni su svi individualni kvaliteti apsoluta jer su kao i on sam otvoreni (bestjelesni su, nemaju okove, tijela i zidove, besprostorni su i bezvremeni) jedni drugima. Otvorenost je preduslov povjerenja. U otvorenosti se ne može desiti da se stvori otpor ili pak neshvatanje ili sukob, jer sve je u svemu simultano i sve ZNA sve drugo u Sebi kao SEBE, jer uistinu sve-što-jeste jeste to SOPSTVO. Dakle, 'otvorena knjiga' je moj izraz kojim oopisujem dostupnost svih Znanja (koja su u knjizi, u postojanju, u Sebi) svemu što Sebe čini postojećim. Dakle, LJUBAV kao Princip jedino funkcioniše kada se Biće u potpunom povjerenju OTVORI, kada samo po Sebi postane otvorena knjiga. Tada se dešava da sve što ono jeste biva DATO bez uslovno ... svemu što ga čini postojanjem. U apsolutnom aspektu Sebe, u apsolutu, 'knjiga' se nikada ne zatvara.

Zatvori li se ili ogradi li Biće svojom pažnjom i svojom koncentracijom samo jedno od tih Znanja-o-Sebi od ostatka Svijesti, Svjesnost o izolovamnom Sebi se javlja smjenjujući Sobom Svijest-o-Sebi-apsolutu...a LJUBAV kao Princip više nije njegov doživljaj postojanja. Međutim, Princip nije uništen, niti prekršen, Princip je ostao nepromijenjen i još uvijek funkcioniše, omogućavajući Biću čak i to odvajanje i koncentraciju pažnje, ali pažnja Bića je usmjerena na neki drugi princip koji je Biću pri tom stanju projekcije više interesantan, kojega je centriranjem u indiovidualno Znanje-o-Seboi (JA) i poistvojećenjem sa njim nesvjesno aktiviralo.

Principi se stoga ne mogu stvarati ali ih možemo biti svjesni ili pak ne. Kada smo ih svjesni onda znamo da oni uvijek nepogrešivo ostvaruju svoju svrhu. Kada je princip 'otvorene knjige' osvijetli Biću, čak i u projekciji.. prema Biću se uzdiže Fantom LJUBAVI. To je nepromjenjivo pravilo.

.

Zakoni su razumom razumljeni Principi.

Zakoni se stvaraju razmom i razumom se pobijaju. Načinjeni su da forsiraju stanje svjesnosti. Izlaskom iz razuma oslobađamo se i zakona kojima smo u datoj dimenzioji do tad bili podređeni. Meditacija je dokaz toga.

Zakon postojanja ne postoji nigdje drugdje do u razumu Ljubomira Jergovića. :)
Ljubomir Jergović je stoga legalno i pravno ZAKONOVLASNIK ZAKONA POSTOJANJA... Hahaha

Principi se ne mogu niti graditi niti rušiti. Oni su dio Svijesti i jedino kada su u svojoj funciji oni omogućavaju svrhu onoga [/B]za što su iskustveno namijenjeni.

Hahaha

Principi objektivnog sveta se otkrivaju I u ljudskim klempama I knjigama artikulišu kao prirodni zakoni ili
zakoni mehanike ,elektrike,dinamike,kinematike,hemije,nuklearne fizike,astrofizike itd...

A što se tiče principa ljubavi-taj ti emotivni sklop služi za prc tj.za produženje vrste I za koegzistenciju da se ne poubijamo ko idijoti...
A što su ga popovi prisvojili Boži I uz to zabranili miniće I naredili zabrađivanje,pokrivanje,suknje do poda ybm li im milu mamicu
zlikovačku,jer je zlikovački zločin kriti lepotu od žudnog oka kao braniti žednom u pustinji gutljaj hladnog pivkana...
Nisi svestan ti koji si jok za kakvim se prevarantima povodiš!
Boža ( a ima dokaza za tu silu Univerzuma) je jedna ravnodušna orlušina koja nas nazidava svojim silama,ali je ravnodušan na našu propadljivost!
Što reče onaj što razbacuje komete-sunce nema čime da misli! Nema ni Boža trunku mozga,moj druže,Boža ti je sila nečista ovog našeg
Univerzuma! Ybg,nije za ovde,ali si me povukao za penkalo tj.za srednjak kojim kucam uskličnik!:evil:;)

JA KOJI JESAM:

Principi se ne mogu niti graditi niti rušiti. Oni su dio Svijesti i jedino kada su u svojoj funciji oni omogućavaju svrhu onoga za što su iskustveno namijenjeni.

Šta je svrha tog principa?
Svrha mu je apsolutni MIR, spokojstvo, JEDINSVO, JEDNINA, harmnonija.

Kako ovaj Princip funkcioniše i kako se može primijeniti i u projektujućoj, dimenzionalnoj realnosti?

Princip ima značenje ideje, tj. informacije, odredbe, rešenja, izglasanog zakona itd, po kojem se nekome preporučuje, određuje ili naređuje kao treba da se ponaša i živi. To je nešto što može da se poštuje, a i ne mora. Ko kaže da Božiji princip jedinstva, mira i ljbavi ne može da se promeni i sruši? Može! Dođe Đavo i sruši taj Božiji princip i od njega napravi balegu i umesto njega zavede svoj princip podele, mržnje i rata i niko mu ništa ne može, pa ni sam Bog.

- - - - - - - - - -

JA KOJI JESAM:

Serkiš, a nisi ni svestan toga. Zakon postojanja je to da može da postojati samo ono koje ima sposobnost da bude samo svojim uzrokom i posledicom. To može samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Čovek treba da bude totalna budala pa da to ne može da shvati.

JA KOJI JESAM:

Princip ima značenje ideje, tj. informacije, odredbe, rešenja, izglasanog zakona itd, po kojem se nekome preporučuje, određuje ili naređuje kao treba da se ponaša i živi. To je nešto što može da se poštuje, a i ne mora. Ko kaže da Božiji princip jedinstva, mira i ljbavi ne može da se promeni i sruši? Može! Dođe Đavo i sruši taj Božiji princip i od njega napravi balegu i umesto njega zavede svoj princip podele, mržnje i rata i niko mu ništa ne može, pa ni sam Bog.

- - - - - - - - - -

JA KOJI JESAM:

Serkiš, a nisi ni svestan toga. Zakon postojanja je to da može da postojati samo ono koje ima sposobnost da bude samo svojim uzrokom i posledicom. To može samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Čovek treba da bude totalna budala pa da to ne može da shvati.
Upravo si pomenuo osmi I deveti princip:biti u mogućnosti I raspolaganje ...:hahaha:
A da bi bio u mogućnosti I raspolagao-moraš postojati ybt patak!:rotf:
Ljubo,hajd na popravni!;)

Poslednja izmena:
Principi objektivnog sveta se otkrivaju I u ljudskim klempama I knjigama artikulišu kao prirodni zakoni ili
zakoni mehanike ,elektrike,dinamike,kinematike,hemije,nuklearne fizike,astrofizike itd...

A što se tiče principa ljubavi-taj ti emotivni sklop služi za prc tj.za produženje vrste I za koegzistenciju da se ne poubijamo ko idijoti...
A što su ga popovi prisvojili Boži I uz to zabranili miniće I naredili zabrađivanje,pokrivanje,suknje do poda ybm li im milu mamicu
zlikovačku,jer je zlikovački zločin kriti lepotu od žudnog oka kao braniti žednom u pustinji gutljaj hladnog pivkana...
Nisi svestan ti koji si jok za kakvim se prevarantima povodiš!
Boža ( a ima dokaza za tu silu Univerzuma) je jedna ravnodušna orlušina koja nas nazidava svojim silama,ali je ravnodušan na našu propadljivost!
Što reče onaj što razbacuje komete-sunce nema čime da misli! Nema ni Boža trunku mozga,moj druže,Boža ti je sila nečista ovog našeg
Univerzuma! Ybg,nije za ovde,ali si me povukao za penkalo tj.za srednjak kojim kucam uskličnik!:evil:;)

O čemu ti???
Ja se ne povodim ničim do samim apsolutom koji uvijek i nepogrešivo ogleda svoj sadržaj u Svijesti, u svom apsolutnom Duhu kojim zna sebe. Odatle dolaze moja Znanja i moji izrazi.
A ti zbunjuješ ljubav sa nagonom, čak nisi mislio ni na zaljubljenost koja nema veze s Ljubavlju. Zaljubljenost je iskrivljeno shvatanje Ljubavi. Pri tom se jedinka daje uslovno onome u što je zaljubljena, tj. ono što svim srcem želi da prisvoji. Ljubav je da opet ponovim: BEZUSLOVNO DAVANJE (SEBE).

.

Ti ribaru nemaš ni P od pojma šta je to 'BOŽA'. Ali nije ti zabranjeno da saznaš. Da bi saznao moraš da se pripremiš za to saznanje a priprema se dešava polaganim otkravljivanjem tvog zaleđenog 'mozga', dakle razbijanjem tih okorelih ubjeđenja koja vladaju tvojim razumom.
Kad sva ubjeđenja uspiješ da razbiješ i otopiš... nestat' će iluzija i onda ćeš tek biti spreman da saznaš ISTINU o Sebi. Tada se ona sam otkriva. A istina je da si i ti kao i ja i svi i sve JEDNO, JEDNO koje u Sebi sadrži sve. Ono jeste apsolutno postojanje. Kada se apsolutno postojanje nađe u sopstvenoj pažnji iz njega se uzdiže Znanje-o-Sebi-apsoutu ili SVJEST. Tada se ono doživljava Bogom a ribara više u toj slici nema jer u tom odnosu apsoluta i njegove pažnje više nema nikavih projekcija.

Boža nema nikakvih osjećanja prema tebi, niti te sudi niti ti onemogućava da budeš zloćo... jednostavno se DAJE BEZ USLOVA i s tim tebi (tj. Sebi u tom individualizovanom Znanju) omogućava iskustvo postAjanja... dajući sebi slobodu volje. Što se više upušta u iskustvo i poistovjećuje sa Subjektom njegove realnosti (predstave) sve više gubi tu sebi datu slobodu volje da bi u jednom momentu dosegao totalnu zaleđenost u izrazu i u potpunosti izgubio slobodu izbora. Tada mu jedino preostaje nužnost kao način biranja. Tako se ponaša sve dok ga nešto ne dotakne i potstakne da ponovo počne sumnjati u istinitost svega oko sebe a onda shvatajući jednu po jednu istinitost počne otkravljivati svoj zaleđeni 'mozak'. Kada ga u potpunosti otkravi njegova pažnja se ponovo vraća na Sebe-apsolut i ono opet Sebe doživljava Božom...

Back