Akhilleus
Ističe se
- Poruka
- 2.569
AKHILEUS:
I jedno i drugo. Da ne postoji, ne bi mogao ni da misli. A da ne može da misli, ne bi mogao ni da postoji.
Netačno.Na primer sunce ne može da misli ali itekako postoji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
AKHILEUS:
I jedno i drugo. Da ne postoji, ne bi mogao ni da misli. A da ne može da misli, ne bi mogao ni da postoji.
Ne...Šredingerova mačka je zamišljena mačka,nije prava!
Ali,vidi,Ljubo-taj misaoni eksperiment "tvoju" logiku i "zdrav" razum dovodi u pitanje!
Čak i najprihvatljivija,Kopenhagenska interpretacija nije razrešila pitanje same jednostranosti ljudske logike.
Slabo se piše tvojim zakonima ako su zasnovani samo na prostoj, racionalnoj logici...
Hahaha, pa zašto si onda komentarisao?
Netačno.Na primer sunce ne može da misli ali itekako postoji.
A čestica ti je šta?AKHILEUS:
Netačno. Sunce ne postoji isko kao ni čovek. A ono što ne postoji, ne može ni da misli.
Ašta postoji?
Postoje samo napregnute i pokrenute čestice svesti/materije i one su jedine koje mogu da misle. A čovek i sunce su samo dva različita oblika organizovanog kretanja i rada tih čestica, koji ne bi bili mogući kad te čestice ne bi imale sposobnost da misle.
Ybg Ljubo,dok ti objašnjavaš,crkla ti mačka (a možda I nije?SUPERKULER
Sve se svodi na svest i njenih sedam sposobnosti. Od kojih je jedna i sposobnost mišljenja. Bez koje ni Šredingerove zamišljene mačke, ni zamišljenih ružičastih slonova, bogova sa dugom belom bradom itd, ne bi moglo da bude.
Problem je što ti ne shvataš da druge zdravorazumske logike sem logike po kojoj postoji svest uz pomoć svojih sedam sposobnosti, NEMA. Sve što se u svemiru dešava, po toj, zdravorazumskoj logici se dešava.
Ne postoji «ljudska logika», već samo logika svesti i njenih sedam sposobnosti. Svest je ta koja po toj logici postoji, a koja u čoveku još uvek nije razrešila logiku po kojoj ona sama postoji, jer još uvek nije pronašla odgovore na pitanja ŠTA je ona, KAKO postoji i ZAŠTO. Tek ova logika sedam sposobnosti svesti koju ja u mojoj knjizi i na ovom forumu prezentiram sadrži odgovore na ta ključna tri egzistencijana pitanja.
Nema druge racionalne logike, sem logike svesti i njenih sedam sposobnosti. Sve što se u svemiru dešava, na bilo kojem nivou, dešava se po toj logici. Mogućnosti tog dešavanja su beskonačno mnogobrojne i raznolike. I mi nikada nećemo da budemo u stanju da otkrijemo logiku po kojoj se sve te različitosti dešavaju, dok god ne poznajemo i ne koristimo logiku svesti i njenih sedam sposobnosti. Ta logika po kojoj se sve te različitosti dešavaju i objašnjavaju je prosta i univerzalna i uvek se svodi samo na to da u osnovi svih dešavanja, ma koliko ona bila mnogobrojna i različita, uvek stoji INFORMACIJA/ZNANJE u vidu obrasca po kojem će bilo šta da se desi, pa makar se radilo i o toj tvojoj «kvantnoj zapetljanosti». Jer kad postavimo pitanje logike porekla svih tih toliko mnogobrojnih i različitih informacija/znanja po kojima se sve te različitosti, na svim nivoima dešavaju, odgovor se ponovo krije u logici svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji, pomoću kojih stiče sva ta raznovrsna iskustva/znanja, pamti ih, čuva i po njima uvek jedne i iste radnje uvek iznova ponavlja. Mnogi naučnici su već odavno došli do zaključka da u osnovi svih zbivanja u svemiru stoji INFORMACIJA. Problem je samo što ne poznaju logiku svesti i njenih sedam sposobnosti da pomoću nje objasne poreklo svih tih mnogobrojnih i raznovrsnih informacija.
Naravoučenije:
Nikad i ništa ne pokušavaj da objasniš bez logike svesti i njenih sedam sposobnosti, jer ćeš uvek sebe da dovedeš u situaciju da zaključiš da racionalne logike po kojoj materija, život i svemir postoje i po kojoj se sve dešava, NEMA.
Uzmi za primer činjenicu da je sve kretanje i da je kretanje SAMOKRETANJE. Kao i činjenicu da naučnici pojma nemaju šta je samokretanje i kako je ono moguće i koja racionalna logika se iza toga krije i biće ti sve jasno.
JA KOJI JESAM:
Hahaha, ti ne znaš šta je "komentar". Kominetr nije to kad neko kaže da "komentara nema".
JA KOJI JESAM:
Kominetr nije to kad neko kaže da "komentara nema".
Super...Tako da ti ustvari znaš u kojoj je poziciji Šredingerova mačka,ali nećeš da nam kažeš u kojoj-živa ili mrutva!
Vera nema veze sa Šredingerovom mačkom koja je misaoni eksperiment-niko ga zaista nije sproveo!
(Drugi zonfa drukčije ide-ovako nije paradoks...)
Naravno,od kako sam pomenuo taj eksperiment,verovatnoća da je mačka živa bi bila bliska 0 jer je previse
vremena proteklo I radioaktivni material je odavno uputio zrak prema detektoru koji je aktivirao otrov...
Eksperiment se posmatra u prvom satu postavke kad verovatnoća od pola počinje da opada...
A eksperiment sam uputio Ljubi na razmatranje jer je tvrdo racionalan,a taj eksperiment urušava logiku...
Inače,za kvantna dešavanja logika je smejurija I ko pokuša logički da misli o modalnosti događaja,brzo se nasuče
na ljudsku glupost nemogućnosti...
Uostalom,evo pravog paradoksa:
Svojevrsna statistička nelogičnost, posebno izražajna u eri društvenih mreža čija matematička svojstva, tj. njihove posledice, mogu biti njeno objašnjenje. Simptom modernih vremena i pomalo nejasnog pritiska sticanja popularnosti, ovaj fenomen polazi od česte tvrdnje velike većine ljudi da njihovi prijatelji imaju više prijatelja od njih samih. Što je najbizarnije, ovo je i faktografski potvrđeno.
U American Journal of Sociology je 1991. osvanuo naučni rad o ovom vrlo stvarnom fenomenu koji je uneo prilično konfuzije u zdravorazumsku predstavu o bilaternosti i dvosmernosti prijateljstva i, uopšte, sličnih odnosa u populaciji: broj seksualnih partnera, kao pikantan primer na koji se odnosi isti zaključak sa kraja gornjeg pasusa…ili na onaj nejasan osećaj da su svi u teretani u boljoj formi od vas ili da su u književnom kružoku načitaniji…Uteha glasi da to nije ništa lično upereno protiv vas. U pitanju je matematika, dok se na paradoks može gledati kao na pristrasnost u uzorkovanju pri kojem se ljudi sa većim brojem prijatelja lakše (ili olako) uvršćavaju među nečije prijatelje. Objašnjenje je zbunjujuće jednostavno: više je verovatno da ćete biti prijatelj sa nekim ko ima više prijatelja, nego sa nekim ko ih ih ima malo – odnosno, pre ćete poznavati popularnije ljude nego one manje popularne. Zato su svi ostali gore spomenuti fitnes posvećenici fizički spremniji od vas – jer retko srećete one koji retko odlaze u vežbaonice. Ekvivalentno tome, postoje ljudi koji gotovo da nemaju prijatelja – ali vi niste prijatelj ni sa jednim od njih.
.................
Inače,za kvantna dešavanja logika je smejurija I ko pokuša logički da misli o modalnosti događaja,brzo se nasuče
.....................
Nedostaje Ljubi tvoja podrška...I da, pa nisam ti ja ođe džaba
A!L!F!A!L!O!G!O!...
![]()
Nedostaje Ljubi tvoja podrška...
A eksperiment sam uputio Ljubi na razmatranje jer je tvrdo racionalan,a taj eksperiment urušava logiku... Inače, za kvantna dešavanja logika je smejurija I ko pokuša logički da misli o modalnosti događaja, brzo se nasučena ljudsku glupost nemogućnosti...
Pravi paradoks je to da za 7 godina nase telo izmeni sve prethodne celije koje su postojale jesmo li mi mi ili smo kopija nas samih...Kao Tezejev brod... Da cujem ?
SUPERKULER:Principi mogu da se krše i menjaju, kao i zakoni koje neko izglasa i donese, pa makar to bili i bogovi. A klad je reč o ZAKONU POSTOJANJA, taj zakon niko ne može ni da izglasa, ni promeni, niti ukine, pa ni bogovi. Jer to je Zakon po kojem i sami bogovi postoje.
Principi se ne mogu niti graditi niti rušiti. Oni su dio Svijesti i jedino kada su u svojoj funciji oni omogućavaju svrhu onoga [/B]za što su iskustveno namijenjeni.
Počnimo od Principa Ljubavi koji je osnovni Princip postojanja, samog Boga.
Hahaha
Principi se ne mogu niti graditi niti rušiti. Oni su dio Svijesti i jedino kada su u svojoj funciji oni omogućavaju svrhu onoga za što su iskustveno namijenjeni.
Počnimo od Principa Ljubavi koji je osnovni Princip postojanja, samog Boga.
Šta je svrha tog principa?
Svrha mu je apsolutni MIR, spokojstvo, JEDINSVO, JEDNINA, harmnonija.
Kako ovaj Princip funkcioniše i kako se može primijeniti i u projektujućoj, dimenzionalnoj realnosti?
Upravo si pomenuo osmi I deveti princip:biti u mogućnosti I raspolaganje ...JA KOJI JESAM:
Princip ima značenje ideje, tj. informacije, odredbe, rešenja, izglasanog zakona itd, po kojem se nekome preporučuje, određuje ili naređuje kao treba da se ponaša i živi. To je nešto što može da se poštuje, a i ne mora. Ko kaže da Božiji princip jedinstva, mira i ljbavi ne može da se promeni i sruši? Može! Dođe Đavo i sruši taj Božiji princip i od njega napravi balegu i umesto njega zavede svoj princip podele, mržnje i rata i niko mu ništa ne može, pa ni sam Bog.
- - - - - - - - - -
JA KOJI JESAM:
Serkiš, a nisi ni svestan toga. Zakon postojanja je to da može da postojati samo ono koje ima sposobnost da bude samo svojim uzrokom i posledicom. To može samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Čovek treba da bude totalna budala pa da to ne može da shvati.
Ima samo jedan način da glupacima i ludacima pokažemo svoj razum, a to je: da ne razgovaramo sa njima.
Artur Šopenhauer
Zonfa kaže:
1.Varijanta:
-Je li pričaš sam sa sobom?
-Ne,naravno...
-Pa nisi lud da pričaš s tom budalom...
2.Varijanta:
-Je li pričaš sam sa sobom...
-Pa...pričam...
-Što pričaš s tom budalom?
![]()
Principi objektivnog sveta se otkrivaju I u ljudskim klempama I knjigama artikulišu kao prirodni zakoni ili
zakoni mehanike ,elektrike,dinamike,kinematike,hemije,nuklearne fizike,astrofizike itd...
A što se tiče principa ljubavi-taj ti emotivni sklop služi za prc tj.za produženje vrste I za koegzistenciju da se ne poubijamo ko idijoti...
A što su ga popovi prisvojili Boži I uz to zabranili miniće I naredili zabrađivanje,pokrivanje,suknje do poda ybm li im milu mamicu
zlikovačku,jer je zlikovački zločin kriti lepotu od žudnog oka kao braniti žednom u pustinji gutljaj hladnog pivkana...
Nisi svestan ti koji si jok za kakvim se prevarantima povodiš!
Boža ( a ima dokaza za tu silu Univerzuma) je jedna ravnodušna orlušina koja nas nazidava svojim silama,ali je ravnodušan na našu propadljivost!
Što reče onaj što razbacuje komete-sunce nema čime da misli! Nema ni Boža trunku mozga,moj druže,Boža ti je sila nečista ovog našeg
Univerzuma! Ybg,nije za ovde,ali si me povukao za penkalo tj.za srednjak kojim kucam uskličnik!![]()