Dejvison horoskop

Y:
Zanima me jedna stvar, zašto se kaže da u nekim slučajevim Dejvison "radi", a u nekima ne, ovo u slučaju potencijalne veze (ne mora to da bude veza na sex relaciji)... I zašto se u nekim slučajevima sinastrija bitno razlikuje od D?
Dejvison horoskop je u stvari najispravnije tumačiti kada je odnos već uspostavljen, tj. kada su te dve osobe u nekoj vrsti odnosa ili barem kontakta. Nije da on inače ne "radi" nego jednostavno pokazuje šta se u već ostvarenom odnosu dešava, a ne potencijal da se ta veza ostvari. Npr. možemo imati sjajan Dejvison sa osobom koju nikada nećemo upoznati - što ne znači da Dejvison ne fukcioniše nego samo da ne pokazuje s kim ćemo biti u vezi (ili odnosu bilo koje vrste, ne mora biti samo ljubavna veza).

S druge strane uporedni horoskop je ipak kombinacija dva natalna horoskopa i ličniji je, više opisuje suštinu odnosa i potencijale u njemu (mada se potencijal najviše ogleda u svakom natalu ponaosob, da naglasim, pa tek onda u uporednom) a Dejvison više opisuje spoljna dešavanja i realne okolnosti koje utiču na odnos.

Uglavnom, bez uporednog horoskopa nema mnogo smisla analizirati pomoćne horoskope (Dejvison, kompozit), a u stvari bi najispravniji redosled tumačenja u astrologiji odnosa bio - natalni horoskop tj. potencijal za veze u njemu, zatim uporedni horoskop i tek onda kompozit i Dejvison.

Kako vam se cini ovaj davison,ima li ovde ikakve buducnosti? ajedno smo godinu nada

Prilozi

• davison.jpg
    davison.jpg
    35,5 KB · Pregleda: 36
  • davison.jpg
    davison.jpg
    34,8 KB · Pregleda: 35
Mesec i Venera u lošim aspektima ne daju mnogo nade u trajnost ljubavi, odnosno braka. Pa Venera u 12 - oj kući... tajne veze, odnosno prevare. Možda je i ovaj odnos započet iz nekog trougla, četvorougla... Ovaj odnos Venere i Urana daje separaciju. Gubitci, sukobi, razočarenja, laži... :confused:
Inače, ja se u ovo slabo razumem...

Uglavnom, bez uporednog horoskopa nema mnogo smisla analizirati pomoćne horoskope (Dejvison, kompozit), a u stvari bi najispravniji redosled tumačenja u astrologiji odnosa bio - natalni horoskop tj. potencijal za veze u njemu, zatim uporedni horoskop i tek onda kompozit i Dejvison.

Da slazem se,ja Dejvison koristim kao dopunu,ako je losa i sianstrija i dejvison,e to je vec lose..

@ljubicice,ovo ti nije dejvison vec sinastrija
To sto je njegova VII kuca u blizancima,normalno da ima veze i da je dobro za tebe,jer te posmatra kao idealnog partnera,al nije dobro sto njegov uran i saturn prave opoziciju tvom suncu i merkuru,sto to znaci,lose po tebe...
Njegov vladar VII je emrkur na vrhu tvoje XII kuce,tajni i izolacija,pa mi sve to mirise na tajnu.
Njegov Mjesec(zena ) u Djevici,analitican,nesiguran al u IX kuci,zena iz inostranstva,obicno dolazi,.Njegov Mars kvadrira tvoj Mjesec u Vagi,strasti su jake,al te moze povrijediti,nije bas ovaj tip dobar za tebe.

Ne mogu postati sliku, ali evo ukratko...

So u Ribi u 10, na MC-u, u kvadratu s Mo u 6 u Strijelcu i opoziciji s Pl u Dj u 4, i trigonu s Ne u 5

Asc Rak

Ve i Sa u konjunkciji u 11 u Ovnu - rade trigon na Mo i sekstil s Me u 8 u Vodenjaku

Ur i Ju u Vagi u 4 u sekstilu s Ne i Ma u 5. u Strijelcu

Može li Mo preživjeti ove kvadrate ako ga drže Ve i Sa u trigonu i Me u sekstilu?
Jesu li So u Ri i ASC u Raku dobar znak za vezu?

Hvala unaprijed!

@Koranna
Pluton pravi T kvadrat sa oba svjetla Suncem i Mjesecom sto je jako lose za vezu.Privlacnost je demonska al na kraju sve odlazi u nepovrat.Konjukcija Saturna i Venere moze doprinijeti trajanju,ali bojim se ovog Plutona ,jer je on Bog podzemnogsvijeta.
U svakom slucaju treba pogledati sinastriju.
Vladar kuce braka saturn u aspektu koji se zove Jod,a to ti je vjecito prilagodjavanje nimalo lijep aspekt.

@Koranna
Pluton pravi T kvadrat sa oba svjetla Suncem i Mjesecom sto je jako lose za vezu.Privlacnost je demonska al na kraju sve odlazi u nepovrat.Konjukcija Saturna i Venere moze doprinijeti trajanju,ali bojim se ovog Plutona ,jer je on Bog podzemnogsvijeta.
U svakom slucaju treba pogledati sinastriju.
Vladar kuce braka saturn u aspektu koji se zove Jod,a to ti je vjecito prilagodjavanje nimalo lijep aspekt.

Draga Andjela, hvala ti na odgovoru. Taj Pluton već osjećam, i više se ispoljava na način da se osjećamo miljama daleko (živimo u dva različita grada) i da variramo između trenutaka velike bliskosti i trenutaka potpunog hlađenja. Naravno, ja sam ta koja mora imati razumijevanja za njega :roll:

I meni je grozno kad vidim ovaj Pluton, ali Mjesec se izvlači kroz trigon sa Saturnom i Venerom... Misliš da je Pluton doista toliko jak i koban da ostali elementi nemaju šansu?
Čitala sam da je lijepo za vezu kad je u Dejvisonu Sunce u Ribi, a ASC u Raku, jer se radi o jako emotivnoj vezi.

Vidim da ovde ima divnih ljudi koji nesebicno uce i time pomazu drugima. Ja sam pokusala da se batrgam po ovome, gledam, trazim, ali nekim cudom, uvek kada dojdem do toga da treba nesto da zakljucim iz bilo koje astroloske karte vezane za mene, ne mogu da dodjem ni do kakvog zakljucka. Ako vam nije tesko, ukratko je protumacite. Veza traje nesto vise od 9 godina, zajedno zivimo vise od 7, imamo dete, ponekad se savrseno slazemo, a ponekad, kao sada, razmisljam kako da odem dalje. Zaista bih bila zahvalna na bilo kakvoj pomoci.
ogz4gk.gif

Jel mozes da mi pomognes oko tumacenja? Htela sam da postavim sve karte na temu "Analiza odnosa - sinteza", i da izvucem aspekte, po uzoru na prethodno uradjenu kartu. Ne trebaju mi podaci o meni, samo bih uradila za njega i sinastriju...
Ova prica mi je izvrnula ceo zivot naopacke...pa sam htela da zavirim u natal da vidim sta se tu desava...

Back