Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.240
Na zvaničnom sajtu hrvatske masonske lože Libertas postoji popis članova.Gde si to čuo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na zvaničnom sajtu hrvatske masonske lože Libertas postoji popis članova.Gde si to čuo?
Na zvaničnom sajtu hrvatske masonske lože Libertas postoji popis članova.
Ne, čovek koji je takođe član, takođe homoseksualac, samo je iz umetničke branše.Znači, javili ti egregori te noći?
Ne, čovek koji je takođe član, takođe homoseksualac, samo je iz umetničke branše.
https://iskra.co/reagovanja/vladan-...uzio-domacim-revizionistima-za-pranje-obraza/Циркус се наставља, ово чак делује као договорено, прво неко напише текст без икаквог покрића па се онда јави Ристић да то „демантује“ са полуистинама и полуаргументима, а сви као да су заборавили обраћање историјског одељења наше Академије наука. Ово је скоро исти образац који користе неки на форуму, само са појединостима и детаљима који одговарају општој слици коју желе да постигну и гурајући у страну планине доказа. Надам се да овако нешто неће проћи бар у нашој земљи и да ће јавност реаговати на Ристићев рад.
https://www.pressreader.com/israel/jerusalem-post/20210815/281749862423463
https://www.jpost.com/opinion/shame...evise-history-of-the-holocaust-opinion-676992
https://www.rts.rs/page/stories/ci/...jasenovac-tekst-dejan-ristic-reagovanje-.html
Да су мушкарци у средњем вијеку били висине 150-155 цм. И једна не само прекомотна него и апсолутно нетачна тврдња. На другој теми сам приложио текст (овдје) који говори о просјечној висини прије два мленијума у Италији (и која је износила 166-169 цм) или пак један (документарац овдје) који намговори да је прије два иленујума просјечна висина Тевтонаца била 174 цм.Nije samo bio neobičan i atipičan za Nemanjiće po svome fizičkom izgledu ( na osnovu antropoloških analiza njegovih posmrtnih ostataka znamo da je Dušan bio visok 180 cm, što je za srednji vek bilo izuzetno visoko, treba napomenuti da su ljudi u srednjem veku bili visoki između 150 i 155 santimetara, recimo Despot Stefan koji je nosio epitet ,,visoki“ bio je visok 168 sm, ogromna visina i onda zamislite ako neko sa 168 sm nosi epitet visoki, zamislite Cara Stefana Uroša IV Dušana Silnog koji je bio visok čitavih 180 santimetara).
Проблем са Дејаном Ристићем јесте, а баш на то је упозоравао још прије 8 деценија Никола Радојчић. што и у јавним излагањима и кроз чланке олако износи прекомотне ипроизвољне тврдњекоје се знају показати погрешним и воде оне који их чују у заблуде.
Тако смо имали крпз овај чланак тврдњу које смо се дотакли на другој теми;
Да су мушкарци у средњем вијеку били висине 150-155 цм. И једна не само прекомотна него и апсолутно нетачна тврдња. На другој теми сам приложио текст (овдје) који говори о просјечној висини прије два мленијума у Италији (и која је износила 166-169 цм) или пак један (документарац овдје) који намговори да је прије два иленујума просјечна висина Тевтонаца била 174 цм.
Или пак ова студија која говори да се висина од раног средњег вијека није битно мијењала, чак су мушкарци (у сјеверној Европи) који су живјели током раног и развијеног средњег вијека били неколико центиметара виши (са отприлике просјечних 173 цм на неких 167 цм.
Постоји још подоста чланака на основу антрополошких налаза, генерално висина се у два миленијума, до XIX вијека, није битно мијењала, могуће је био благи раст просјечне висине у неким периодима као и благи пад како је показала и ова студија од раног средњег вијека до периода уочи индустријске револуцие, но то су мала одступања, и нека просјечна висина (уважавајући чињеницу да су неки народи били који цм виши или нижи) би била око 165-170 цм, +/- који цм.
И сад Ристић изнесе прекомотну и нетачну тврдњу да су мушкарци у средњем вијеку били висине 150-155 цм, 9 од 10 читалаца и тако умова обликованих ријалити садржајима који воле што необичније тврдње, ће без провјере прихватити такву тврњу, и то води у заблудекојих се касније није лако одрећи.
Takav kakav jeste u nastupima minulih nekoliko godina, prepoznat je kao idealan politički kadar (jedno misli, drugo govori, treće radi), prihvatljiv i za NATO i za SNS.Како год, такав тип, по мени, никако не би смио бити директор Музеја жртава геноцида.
Da, dobra opservacija.
Da ponovim i ovde, postavio sam vezu ka Ristićevom članku, jer ništa drugo nisam pronašao. Da car Dušan nije bio visok 214-215 cm, to decidno potpisujem.
Kad budem došao do nekih stručnih rasprava o ostacima, okačiću podatak.
Ima. Grob je pronađan u Manastiru Svetih ArhangelaJe l postoji to uopste?
Ima. Grob je pronađan u Manastiru Svetih Arhangela
Pogledajte prilog 994850Pogledajte prilog 994852
i zemni ostaci su preneti u Sabornu Crkvu Sv. Marka. Sada bi mogli da utvrde srodnost sa ostalim ostacima Nemanjića.
Саркофаг у цркви Светог Марка у Београду, у коме леже мошти цара Стефана Душана Силног
Dovoljno je izmeriti butnu kost i na osnovu nje se može proceniti visina.
Ristić je imao nedavno bliski susret sa Goranom Šarićem; tresao se da ga ovaj ne prebije.
Prošlo ljeto sam šetao Knezom i vidio Ristića sa kćerkom, nisam htio prići jer je sa djetetom. Dok sam ga gledao, jedan čovjek prišao di mi stegne ruku. I ja pomislim, sramota da meni steže ruku, jer radim Ristićev posao. Prođe to, kad pred nekih 2 mjeseca šetam Bulevarom kralja Aleksandra i sretnem Ristića kod Metropola. Krenem ja na njega oštro, kao da ću da ga bijem, u gaće se usrao. Bio je toliko fin i snishodljiv da sam odlučio da ga više nikad ne napadnem. Pola sata smo pričali, na kraju mi daje ruku, klanja se onako iz poštovanja, kaže pogledat će moje predavanje o Stepincu. I reko, neću ga više prozivati. Kad za par dana, on me opet pljune.
Ето примера логичке грешке у самом почетку. Не улазим да ли је информација тачна или не она нема никакве везе са садашњим ставовима Дејана Ристића. Нико не говори да је он рођен као аутошовиниста него да се сада тако понаша.Za kritikovanje Ristića ima itekako prostora, ali jedna od najvećih gluposti jeste etiketirati ga nekakvim autošovinistom.
Ljudi koji to čine verovatno ne znaju uopšte da je on bio dobrovoljac na ratištu 1990-ih godina, protiv Hrvata. I to ne kao oni neregularci koji su bili nekontrolisani i nedisciplinovani, pase kako običaj zna i puno raznih kriminalaca uvuklo u borbene redove tako i jedan od motiva im bio krađa o preprodaja televizora i bele tehnike, nego dobrovoljac u regularnoj vojsci.
Sad neko i tu može konstruisati teorije zavere, ali to su, koliko je meni poznato, činjenice.
Ето примера логичке грешке у самом почетку. Не улазим да ли је информација тачна или не она нема никакве везе са садашњим ставовима Дејана Ристића. Нико не говори да је он рођен као аутошовиниста него да се сада тако понаша.
Чак и његови јавни наступи само годину дана пре издавања књиге (Митови српске историје) показују сасвим другачију личност и нормалније ставове него данас. Ту спада и његова лепа прича о долини јоргована, коју је после само годину дана окренуо наглавце (а при томе није имао интегритета да каже да је заступао сасвим супротне ставове и да објасни како је дошло до промене за 180°).
Za kritikovanje Ristića ima itekako prostora, ali jedna od najvećih gluposti jeste etiketirati ga nekakvim autošovinistom.
Ljudi koji to čine verovatno ne znaju uopšte da je on bio dobrovoljac na ratištu 1990-ih godina, protiv Hrvata. I to ne kao oni neregularci koji su bili nekontrolisani i nedisciplinovani, pase kako običaj zna i puno raznih kriminalaca uvuklo u borbene redove tako i jedan od motiva im bio krađa o preprodaja televizora i bele tehnike, nego dobrovoljac u regularnoj vojsci.
Sad neko i tu može konstruisati teorije zavere, ali to su, koliko je meni poznato, činjenice.
Па, ова изјава је у суштини смешна - човек је написао књиге и оповргао неке популарне митове и легенде у српској историји .....аутошовинисте и псеудоисторичара Дејана Ристића
Znam da je bio u ratu, doduse nisam znao da je bio dobrovoljac.
Па, ова изјава је у суштини смешна - човек је написао књиге и оповргао неке популарне митове и легенде у српској историји .....
Ја увек имам храбрости да ти одговорим али немам времена нити воље да пречесто пролазим кроз глупости које пишеш. Ја ти опет понављам да ја не пишем теби, јел знам да тебе не интересује истина него само да одржиш твоју политику, а овај форум је постао сабиралиште три твоја истомишљеника и можда понеког клона са којима водиш замишљене расправе.Interesantno da si prikupio hrabrosti da mi se javiš i repliciraš...mogao bi, naravno, navesti i neke argumente.
Osim ako nije cela poenta da je onaj ko govori o mitomaniji, automatski i autošovinista.![]()
Ја увек имам храбрости да ти одговорим али немам времена нити воље да пречесто пролазим кроз глупости које пишеш. Ја ти опет понављам да ја не пишем теби, јел знам да тебе не интересује истина него само да одржиш твоју политику, а овај форум је постао сабиралиште три твоја истомишљеника и можда понеког клона са којима водиш замишљене расправе.
Аутошовиниста је онај који измишља да би унизио свој народ, а изгледа да и за то узима добре приходе.
Ovi kad ga pljuju da je pseudoistoričar, da je autošovinista zato što priča o nekim zabludama, da je homoseksualac, mason, itd...ništa ne rade drugo do čine uslugu Ristiću tj. dižu mu na vrednosti.
Naravno, kad se zagrebe ispod površine, svi znamo šta je ovde istina. Njima smeta što je Ristić aktivan u Facebook grupi nauka VS deretićevci; njima smeta to što je napravio onaj Apel s grupom ljudi, što je pokrenuo taj talas i za medije i u javnosti kritično govorio o Milošu S. Milojeviću, tom njihovom udruženju iz Crne Bare, o Goranu Šariću i drugima. Njih je ubo u bolnu tačku i zato oni žele da se obriše na njega; ne iz rodoljubivih, već isključivo sujetnih, ličnih (osvetničkih) razloga, kao što se trude generalno da zaustave sve koji to udruženje i njima bliske kritikuju. Kao što reče jedan čovek humoristički na poziv Šargića da se zatvori grupa protiv deretićevaca; dajte slobodu govora, zaustavite te ljude da pričaju.
Ne, to je prava i jedina suština. Jerbo, primera radi, razbijanje mitova je do Ristića bio glavni domen Čedomira Antića. Redovno bi se pojavljivao u javnosti da o tome govori; pisso članke, objavljivao feljtone o srpskoj mitomaniji. Čovek, koji je bio jedan od kolovođa dosmanlijskih građanskih protesta 1990-ih protiv Slove Miloševića, koji su doveli do petooktobarskih promena; portparol Đinđićeve Demokratske stranke, funkcioner Labusove G17+, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, jedan od prvih Srba koji je izjavio da je Kosovo izgubljeno i koji se zalaže da većinu treba predati Albancima, te za kojeg odavno manje-više svi tvrde da je mason.
Ali ne. O Čedi Antiću, dakle dok je on bio popularan na tom planu nisu ništa govorili. Jednu reč kritike nisu imali. Zašto? Zato što nije njih prozvao; zato što nije kritikovao deretićevce i učinio ono zbog čega se dolazi na čuveni spisak za odstrel.
![]()