Управо тако, све је део Божјег бића. Демони су пали анђели и они су део божјег бића. Небо и земља су такође део Божјег бића. Сотона је био предиван херувим помазан да заклања Дрво живота. Али се погордио и збачен је с неба на земљу. Пакао је место где Бог не посвећује своју пажњу, И будући да се највише љубави даје кроз пажњу то је пакао место где нема божје љубави.
Значи Бог је одвојио један део свога бића да тамо буду они којима он више не посвећује своју пажњу. Када Бог говори о небу он говори о свом разуму, а када говори о земљи он говори о интелекту. Када се каже да бог живи на небу то значи да је његова пажња посвећена разуму, и да не гледа на интлект који представља земаљски начин мишљења. Постоје небески чинови анђела међу којима су и Силе, Бласти, начела престоли. Божја воља је представљена као анђео силе. А анђео истине припада начелима, Ум Божји, Син Божји, треће лице Божанства је представљен и као Арханђел Михаило. А име Михаило значи; Онај који је као Бог. Интелект Божји је претстављен као Луцифер и будући да се на њему нађе безакоње, поста сотона.
Као што видиш и ми као божанско биће имамо анђеле који су део нашег бића. Ми смо на слику Божју створени. И небо и пакао су део нас самих. Посматрајући и проучавајући своје биће ми спознајемо бога. Ето како можеш видети Бога ако ниси слеп. Као што можеш видети и демони су део нас а више о томе можеш прочутати овде.
http://forum.krstarica.com/entry.php/43174-Шта-то-значи-живети-у-Светом-Духу