Definicija BOGA?

Hristos je zrtvovan da bi spasio ljudski rod iz kandzi djavola.
Zato se zove i Spasitelj.

Od đavola koga su izmislili Isusovi sledbenici? :)
Toliko se đubreta nakupilo, napisanog od strane raznoraznih, polupismenih i dnevnopolitički motivisanih sledbenika, da se Isusova misao ptpuno izgubila, a oslanjanje na stari zavet potvrđuje da je to samo još jedna jevrejska sekta, kojoj nema mesta među Slovenima, koje je samo iscepkala i napujdala jedne na druge. Svako protiv svakog: „pravoslavci", katolici, luterani, muslimani.

Niko nista nije izmislio, andjeli postoje, pa prema tome i Sotona je takodje prisutan na planeti Zemlja.

Ti si to, kao istraživač, nepobitno utvrdio, potvrdio i dokazao. Ili je možda tvrdnja bazirana na prethodno pomenutim "svetim" tekstovima, za koje je istorija potvrdila da su prekrajani u raznim razdobljima, od strane "zainteresovanih pojedinaca i grupa", a u svrhe tadašnje dnevne politike? :D

Lepo rečeno.
A zašto su svi nevidljivi?

Бог Отац је невидљив јер живи у вечности, ми као умови божји живимо у садашњем времену које је само једна од димензија вечности. Зато не можемо видети Бога оца. Бог син; њему је допало да живи у времену, Син је Ум божји. И ми смо синови Божји будућу да смо умови ума Божјег. Ум Божји је подељен на многе мале умове као што је наш мозак подељен на много неурона. Ми као умови ума Божјег не можемо видети ум Божји у његовој величини. Вероватно да ни наше ћелије нису свесне да су део једног много већег тела.
Али Бог Дух живи и у прошлости и у садашњости и у будућности истовремено и он је веза са Богом Оцем и Богом Сином. Присутност Светог Духа ми можемо да запазимо у нашим поступцима и у идејама које се рађају у нашем уму. Дух је увек с нама и кроз њега можемо остварити комуникацију с Богом Оцем и Сином. Бог отац је судија и законодавац, Син као ум Божји је креатор свега. Он креира кроз машту, осмишљава живот, доноси одлуке, мотивише своје биће. А Дух Божји је лице које извршава оно к чему Отац и Син изразе вољу.
У овом тексту овде на блогу са то покушао мало да приближим. Хвала Богу Наука је својим открићима олакшала разумевање Божјег духа и како он функционише: па погледај, можда ти буде занимљиво и баци ти мало нове светлости на ову тему.
http://forum.krstarica.com/entry.php/43174-Шта-то-значи-живети-у-Светом-Духу

Poslednja izmena:
Ti si to, kao istraživač, nepobitno utvrdio, potvrdio i dokazao. Ili je možda tvrdnja bazirana na prethodno pomenutim "svetim" tekstovima, za koje je istorija potvrdila da su prekrajani u raznim razdobljima, od strane "zainteresovanih pojedinaca i grupa", a u svrhe tadašnje dnevne politike? :D

Lepo rečeno.
A zašto su svi nevidljivi?

Andjeli se javljaju po potrebi, kada se nesto desava.
Dokaz ima mnogo.

Бог Отац је невидљив јер живи у вечности, ми као умови божји живимо у садашњем времену које је само једна од димензија вечности. Зато не можемо видети Бога оца.
I dalje je nejasno zašto su svi nevidljivi, pogotovu ako se zna da čovek liči na Boga.
"Bog je rekao: “Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi” (Prva Mojsijeva 1:26)."

I dalje je nejasno zašto su svi nevidljivi, pogotovu ako se zna da čovek liči na Boga.
"Bog je rekao: “Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi” (Prva Mojsijeva 1:26)."

Замисли овако; космос у коме живимо је тело Христово. Звезде су као атоми његовог тела. Не видимо га јер је превелик за наше очи.

A da se ti rođače nisi uradio?

Није ми јасно шта на подфоруму религија траже људи који о Богу немају појма. Очигледно ниси дошао да нешто научиш. Верујем да мислиш да си довољно паметан и да више ништа не можеш да научиш.
Нажалост сви мисле да су паметни.Ретко ко да има мудар, па да не мисли да је паметан.
Разуми да је Бог све; и изван Бога не постоји ништа, Све што постоји постоји у Богу.
То су основне ствари које треба да знаш да не испадаш глуп пред људима. а после можемо да причамо даље.

Poslednja izmena:
Није ми јасно шта на подфоруму религија траже људи који о Богу немају појма. Очигледно ниси дошао да нешто научиш. Верујем да мислиш да си довољно паметан и да више ништа не можеш да научиш.
Нажалост сви мисле да су паметни.Ретко ко да има мудар, па да не мисли да је паметан.
Разуми да је Бог све; и изван Бога не постоји ништа, Све што постоји постоји у Богу.
То су основне ствари које треба да знаш да не испадаш глуп пред људима. а после можемо да причамо даље.

I Đavo i njevi demoni postoje u Bogu?:lol:
Šta ti znači kad kažeš U Bogu?Sve je deo njegovog bića?

- - - - - - - - - -

Bog je iznad I izvan definicije koja ima svoju ogranicenost, usmerenost I tacku.
Mozes li reku nasuti u flasu I coveku u pustinji reci 'ovo je reka'

Bog kada bi bio definisan prestao bi da bude Bog u ljudskim očima.

Back