O prirodi Boga - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Вук Сварожић

O prirodi Boga

Oceni ovaj blog
Pre tridesetak godina, podstaknut pitanjima - na koja nisam dobijao odgovore, ni od profesora teološkog fakulteta ni u knjigama, koje sam "proždirao" - sam počeo da tragam za alternativom, koja bi bila odgovor na neka osnovna, a kroz njih i na izvedena, komplikovanija pitanja.
Došao sam do zaključka da je samo ljudska vrsta mogla da bude tako arogantna da uzme sebi za pravo da proglasi da je načinjena prema božijem liku i da na taj način definiše i oblik Boga. Međutim, kako je vreme prolazilo - došao sam do ideje, koja bi i tu ideju (donekle) opravdala, ali više kao nesporazum, odnosno lošu interpretaciju Božije reči, koja je objavljena putem nekog od mnogobrojnih proroka.
Takođe, na taj način sam dobio smisao izreka kao što su:
- Bog je čovek - čovek je Bog
- tenjo tenga yuiga dokusan (ja sam centar svemira)
- Bog je jedan
...
Dakle, šta je pretežan gradivni element čoveka? Voda.
Koji je najzastupljeniji element na Zemlji? Voda.
Na koji način funkcioniše ljudski organizam? Električnim impulsima.
Šta provodi električne impulse? Voda.
Uzimajući prethodno u obzir, kao i otkriće naučnika da voda "pamti", menjajući svoju strukturu u odnosu na to šta se u toj vodi desilo - mogu da predpostavim da:
Voda na zemlji pamti sve šta se desilo od nastanka zemlje. Sva voda je u vezi jedna sa drugom, bilo u integralnom (tečnom) stanju, bilo u gasovitom (rastvorena u vazduhu) ili čvrstom.
Komunikacija između nas a i sa samim Bogom se odvija na dva načina - disanjem (udah unosi vodu sa vazduhom, a izdah izbacuje vodu iz nas, koja nosi informaciju, specifičnu za nas) i električnim impulsima našeg postojanja. Na isti način i Bog komunicira sa nama. Neki mogu da protumače dobijenu informaciju, a neki ne.

Da li je Bog svestan sebe ili ne - rano je za argumentaciju
Takođe mislim da Bog ne razlikuje pojmove dobra i zla.
U svakom slučaju - voda ako ima svest o sebi, ako odluči da smo "promašeni projekat" - može da nas istrebi veoma lako, a bez nje nama opstanka nema.
Sve ostalo su pretpostavke, koje su donekle povezane (ništa više i ništa manje od većine svetskih religija), a o kojima je moguće diskutovati

Neki od argumenata "za" bi mogli da budu - odgovori na misterije proročkih snova i transova, misterije komunikacije na daljinu (blizanaca, bliskih i srodnih osoba....), predosećanja, osećanja ovakve ili onakve "atmosfere"... sve nas spaja voda i ona sve prenosi, a ako je ona i Bog - tako i sa nama komunicira....

Mislim da nam nije potrebna vera u bajke i mitove, u bezgrešne i strašne... Da smo dovoljno evoluirali da znamo koje bi trebale da nam budu "Božije zapovesti", a to da ličimo na boga - 65% sličnosti (koliko vode ima svako od nas) je veeelika sličnost

Nijednu Crkvu ne smatram zastupnikom Boga na zemlji jer su sve bazirane na laži, prevari i obmani, a same sebi svrha.
Možda, slabma duhom, pružaju potporu i to je u neku ruku dobro.
Sve ostalo je budalaština, odnosno štivo namenjeno upravljanju neprosvećenog, polupismenog i povodljivog stada.
Odavno je utvrđeno da u svakom narodu, bez obzira na genetsku i istorijsku pozadinu - ima manje od 1% onih koji se mogu definisati kao "vođa", tako da je "tržište" za za prodaju proizvoda neodređenog i nestandardizovanog kvaliteta - ogromno.
Crkva (svaka) je najuspešniji model marketinške agencije - prodaju ti ceo život jedan proizvod, za koji (kada dođe vreme za konzumaciju) nemaš pravo reklamacije
Božijim knjigama nazivaju se knjige koje su pisali, prekrajali i redigovali politički postavljani, retko dobronamerni i često polupismeni LJUDI.
Držeći se kao pijani plota, tekstova starih milenijumima, koji su često korišćeni za opravdanje masakra celih naseobina, a nekada i naroda - samo se pokazuje plitkoća Božanske prirode u svakoj takvoj jedinki.
Veličanje Crkve, koja je ognjem i mačem istrebila ili to pokušala, čitave religije/narode - može da se shvati samo kao perverzija.
Arogancija ljudske vrste, da je sebi uzela za pravo da objavi kao neospornu „istinu", kako je „dizajnirana" po Božijem liku, je bezgraničnija od Svemira.
Naravno da smo svi deo Boga, da je Bog deo nas i da iz Boga dolazimo i u smrti mu se vraćamo. Naravno - zato što je Bog VODA i svuda je oko nas i u nama.
Dok smo vitalni (mladi) - procenat vode u nama je veći i sa početkom starenja - polako opada.
Ne kažu džabe u narodu, za nekoga ko loše izgleda - "vidi ga kako se osušio". Biljke kada umiru - takođe se "osuše".
Dakle - ostalo je u podsvesti Čoveka, da je Bog u stvari voda ali su bezbrojne generacije prevaranata i hohštaplera, za svoj račun, odvukli čovečanstvo od jedne i jednostavne istine.

Pošalji "O prirodi Boga" na Facebook Pošalji "O prirodi Boga" na Google Pošalji "O prirodi Boga" na My Yahoo! Pošalji "O prirodi Boga" na Live Pošalji "O prirodi Boga" na MySpace Pošalji "O prirodi Boga" na Twitter Pošalji "O prirodi Boga" na Digg Pošalji "O prirodi Boga" na del.icio.us

Oznake: bog, božanstvo, religija
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Džabe si krečio ,msm trudio se...ali mlad si imaš šanse
 2. 123loncar (avatar)
  ....ma nisi džaba krečio , tek si počeo da pripremaš podlogu....nekim stvarima si se opako približio , tako opasno da ih ugrožavaš...naročito ugrožavaš one koji tu stvar prodaju , a stećićeš neprijatelje međ onima koji su tu stvar kupili poodavno i od nje mnogo očekuju , neki muftaklu7ka ,a neki srećan početak....
  ...gradeći ovaj model , nalaziš se tamo gde je jednobožje bilo na početku svom...zatvoren model , ograničen na jednu planetu i njen nebeski prostor...to sad identifikujemo kao vaseljena...tu možeš da uspostaviš svoj sistem božanstva , pa i boga vodu...no u kosmičkim razmerama , voda ne igra ulogu nikakvu...nema je u ovde pominjanim pojavnim oblicima ( takozvanim agregatnim stanjima )...ima hemijskih elemenata koje da kažem kosmičke moći ne žele da objedine u jedinjenje zvana voda...kosmos neće tvog boga izvan vaseljene i njenog zemaljskog carstva....
  ...iz svega da se zaključiti da bog voda ima svog tvorca.....
  ..ako uvedeš božansku hijerarhiju i povežeš boga vodu sa kosmosom - ulaziš u više božje...a tad stičeš opake nprijatelje....ukidaš tutore....jer onda onaj čovek kome ne pomaže jedan bog kome se moli , može se obratiti drugom , trećem - redom...a to znači postoji velika konkurencija , pa tutori moraće da prodaju kvalitetne religijske proizvode....što sve u svemu i nije loše za roblje navučeno na tutorske religiozne radnje.....
 3. ljilja milos (avatar)
  mislim da je Bog ustvari Vazduh
  jedini element bez koga
  ne mozemo duze od 5 min.