Deep Purple

Nekako kad je Dave..onda mi je mnogo,sto kaze Arnold,glamrokozno(**** me pridev),ali nemam nista protiv toga...mada mi to vuce na Whitesnake ondaK...a Purple ipak treba da ostane onako divno hard

Nekako kad je Dave..onda mi je mnogo,sto kaze Arnold,glamrokozno(**** me pridev),ali nemam nista protiv toga...mada mi to vuce na Whitesnake ondaK...a Purple ipak treba da ostane onako divno hard

pa dobro Dave je tada meni bio jos uvek odlican, samo su vukli na funk....ima tu odlicnih stvari koje su po meni prava mesavina Coverdale-a i Hughes-a sa Purpleom, a to su Burn, Stormnringer, Lady double dealer, Gipsy, moja omiljena Mistreated....ali ima i Holy man itd, sto veze nema sa purple-om :)

Jao obozavam Burn :D

Al smo umrsili sad..narvoucenije: Purple je Purple sa Gillanom,ali nije los ni sa Coverdaleom i Hughesom...al bRez Blackmorea nista:orkestar:

Ma ja to namerno umrsio, da malo s nekim pricam o Purple:D
danas sam imao prvu probu sa tribute-om Purple-a, bilo je dobro, samo je tesko postici onaj ton Lorda sa obicnim kalvijaturama, jos nas klavijturista ima neki specijalni procesor samo za hammond zvuk....ali fora je sto je Lord svoj hammond svirao kroz Marshall pojacalo za gitaru, zato je imao takav ton ( pa onaj riff za space truckin' je odsviran na klavijaturi, iako vecina misli da je to gitara! )...pa ipak zvuci malo praznije kad je jedna gitara, ali dobro zvucimo....:D

''Machine Head'' на првом месту! ''In Rock'' на другом! Па онда сви остали...
А што се певача тиче - Гилан, агресивнији је. Иначе, већ дуго их нисам слушао мораћу да их пустим поново ових дана.

Ma ja to namerno umrsio, da malo s nekim pricam o Purple:D
danas sam imao prvu probu sa tribute-om Purple-a, bilo je dobro, samo je tesko postici onaj ton Lorda sa obicnim kalvijaturama, jos nas klavijturista ima neki specijalni procesor samo za hammond zvuk....ali fora je sto je Lord svoj hammond svirao kroz Marshall pojacalo za gitaru, zato je imao takav ton ( pa onaj riff za space truckin' je odsviran na klavijaturi, iako vecina misli da je to gitara! )...pa ipak zvuci malo praznije kad je jedna gitara, ali dobro zvucimo....:D

i sada cemo namerno da mrsimo i tupimo iz postovanja prema ljubicastoj gospodi-da nam tema opet ne ode u tri lepe:lol:
Pa ok to za klavijature,vazno je da se trudite,a sto bi rek'o moj nastavnik iz osnovne:Vjezba pravi majstora:hvala:

Pa onako...:okok:mi je..nista preterano
April mi je nekako opustajuca pesma..to cesto slusam kad se kupam:rumenko:

Slusam ja Child In Time neki dan,a moj mladji brat...jedini..:Kakav ti je ovo narodnjak?sta stenje ova?!:dash::besna:

meni je najbolji period sa coverdaleom i hughesom. mislim da su onda bili najjaci,u tim pesmama se oseti pravi duh purplea! mada nije lose ni kad je ritchie otisao,tommy ga je solidno zamenio. keep on moving mi je najbolja iz tog perioda.

Back