Deep Purple

Ti to ozbiljno? Gde dolazi? :eek:
Meni je od Purplea nekako najdraza Mistreated, pogotovo californijska verzija. Njihova muzika je toliko pozitivna da se uvek oraspolozim kad ih slusam. :D

Uh, California '74, jedan od najdražih koncertnih snimaka koje posedujem. <3

Bre ljudi, imate temu za Blackmore's Night, a imate i Google, prvo što vam izađe na Google kad kucate Blackmore's Night je njihov oficijelni sajt :P, a oficijelni sajt ima i ovu stranicu: http://www.blackmoresnight.com/tour_info.html
:P :mrgreen:

Uz Purple sam odrastala.Oni su moja prva muzicka ljubav kojoj se uvek vracam.Child in time,Soldier of fortune...sve te pesme ce uvek biti hitovi.
I have often told you stories
about the way
I lived the life of the drifter
waiting for the day
When I'd take your hand
and sing you songs
then maby you would say
come lay with me love me
and I would sureley stay...:heart:

she walked into the room
her hand up on her hip
said look out boy
Im gonna make you back bone slip
she looked straight at me
the devil in her eye
I knew what was coming
but it took me by surprise
no fooling she really knocked the suffing out of me
some woman, hard loving woman :D

Ajde smarajte organizatore koncerata koje znate da dovedu Lorda! On je još jedini iz najjačih postava DP (pošto su po meni MK-2 i MK-3 podjednako zajebane!) koji nas nije posetio u skorije vreme! Postoje idealni termini pre i posle ovih koncerata u Mađarskoj kada bi mogli mi da se uglavimo!

2009-Feb-03 Essen Germany
!!!
2009-Mar-04 Budapest Hungary
2009-Mar-05 Debrecen Hungary
!!!
2009-Mar-11 Bratislava Slovakia

Zepp i Purple su dva sveta.....ja licno mnogo vise volim Purple, prvo jer je Blackmore tata za Page-a,a drugo sto Zeppelini mogu da me smore svojim zavijanjima,skripom,bukom (tj. spec. efektima), dok mi je Purple uvek zanimljiv.....ja se uvek dvoumim da li vise volim mark II ili III...kako kad....inace omiljeni albumi su mi ovaj sa avatara naravno, zatimIn Rock,Burn,Stormbringer,Fireball....onda verovatno perfect srangers i purpendicular....

Ne mozete razdvajati ova dva benda.Kao sto reko oni su kalsa za sebe.Mozda su razliciti po izvodjenju svojih pesama ili po stilu sviranja ali oni su toliko maestralni da neverujem da ce ih u naredna 2-3 veka (minimum) neko moci da prevazidje.:hvala::hvala::hvala::hvala:

Baš sam nedavno počela aktivno da ih slušam...

I need someone to pull me through
Won't you take the pain from my head
Give me all your loooving, the way you always do
Give me breakfast in bed

:orkestar:

Purple nikad nebi bio to shto jeste da nije bilo Blackomre-a!To je cinjenica!Gillan i Coverdale su dve razlicite price,to se slazem!Paice je isto mnogooooo zasluzan za rad ovog benda,mozda i vihse od Blackmore-a.
A kad si vec kod Gillana,i posle njegovog odlaska Purple je nastavio odlicno sa radom,koncerti su se odrzavali na sve strane,recimo Califorina Jam iz '74 je tipican primer za to!Raspad je usledio neposredno posle Blackmore-ovog odlaska,sa Bolin-om koji je kocio rad benda nisu sastavili ni dve godine kada se predozirao ili shta vec i umro!Da li ti to govori neshto !?
Blackomre,Paice i Lord su bili i ostali kicma ovog benda!Gillan,Coverdale,Glover,Hughes i ostali su manje-vishe zasluzni za razvoj Purple-a!

jes' da je davno pisano....ali kako onda Deep Purple nije pravio onakve pesme pre dolaska Glovera i Gillana? Nego su svirali sa orkestrom...itd....Glover i GIllan su doneli mnogo toga sa sobom pored vokala i basa....sto se videlo i kad su otisli iz benda...MK III postava osim u par pesama, uopste ne lici na MK II, sto se opet videlo posle na Perfect Strangers kad se MK II vraca....e sad steta sto je onda Gillanu glas tad poceo da se gubi...

Back