Deep Purple

... da cujem uzivo Jana kako peva "... guess I'll always be a soldier of fortune" pa da umrem .....

s obzirom da si ovo postavio/la prije 5 godina,valjda si dosad shvatio/la da ovu pjesmu pjeva David Coverdale:)

inače,krenuh u potragu za temom o ovom,vjerovatno i najvećem hard rok bendu ikad,bendu koji je izvršio revoluciju u muzici,bendu bez slabe tačke,i bendu sa najvećim muzičarima koji su dosad hodali kuglom zemaljskom...i nađoh ih,normalno,na pretposlednjoj stranici...sreća da sam krenuo skraja,inače bih se natražio:)

A jbte, pomislio sam da opet dolaze!!!!!!
Nemam komentara, najkompletniji rok bend, za mene najbolji bend uopste.
Blackmore je car, sta god da je radio zvuci fenomenalno, ne samo u DP, nego i u Blackmore's night, a pogotovo u Rainbow.
Jon Lord je za mene najbolji muzicar ikada. Ono sto covek radi na klavijaturama je neverovatno. Rok bog.
Gillan je isto fenomenalan, prepoznatljiv zvuk Purpla, kao i Coverdale. Coverdale je odlicno nastavio sa Whitesnake-om.
Ian Paice, jedan od najboljih rok bubnjara ikada.
Roger Glover isto fantastican na basu, a i Glenn Hughes je isto bio odlican.

Sadasnja postava mi je ok, jedino mi je zao sto nema Lorda.

s obzirom da si ovo postavio/la prije 5 godina,valjda si dosad shvatio/la da ovu pjesmu pjeva David Coverdale:)

inače,krenuh u potragu za temom o ovom,vjerovatno i najvećem hard rok bendu ikad,bendu koji je izvršio revoluciju u muzici,bendu bez slabe tačke,i bendu sa najvećim muzičarima koji su dosad hodali kuglom zemaljskom...i nađoh ih,normalno,na pretposlednjoj stranici...sreća da sam krenuo skraja,inače bih se natražio:)

Keeper nije postavio ovo;)

O.K. ljudi ja sam "malo" bio odsutan iz civilizacije ovih dana pa me smatrajte za ne upucenog... Ali zasto nema nicega o njihovom dolasku. Kao na 202-ci cujem da dolaze i da je karta 999 din. ali niko drugi to ne pominje?!?!
Pa dobro sta je odluceno dolaze li ili ne. Da li je karta zaista toliko jeftina i kako moze najsigurnije da se nabavi? Znam da nije stara postava ali takav spektakl ne bi valjalo propustiti.
Pa ljudi moji ako znate nacin da se sigurno ode na njihov koncert a da to ne bude u narednom zivotu ili u Budimpesti( ili bilo gde sa strane) javljajte !
Pa ako bude srece da se svi vidimo tamo !

Pa svirali su dva puta u skorije vreme : 7.12.2003. na Sajmu i 27.02.2006. opet na Sajmu ...
A i 3.11.2007. u Sarajevu .... tako da ono

Ne bez ricija.Sada otromboljio i osisan Gilan je izgubio glas a bio je ubedljivo najbolji pevac svog vremena.I ne bez lorda.stiv je super tehnicar ali on nije deep purple.Dosta bre ljudi.Imate i slavu i kintu.Gilane u penziju.Inace mi je 2.omiljeni pevac posle merkjurija a ima i veci raspon.

E pa ne moze bez Ritchia !!! On i Lord su stvorili Deep Purple! A ne Gillan,Glover,Coverdale ili neko cetvrti!Toliko da se zna...

jedino se za koverdejla slažem...gilan,pejsi i glover su duša deep purple-a,a ovaj bend je prepoznatljiv po In Rock albumu,s kojim je ušao u istoriju,a taj album je prepoznatljiv po gilanovom vrisku...niko ne spori genijalnost lorda i blekmura,ali fanove ne može niko da prevari-i danas,bez ove dvojice,koncerti deep purple-a su maksimalno posjećeni,ovaj bend i dalje živi...takođe,Purpendicular album,sa Morsom,je najbolji njihov album još od Perfect Strangers...

jedino se za koverdejla slažem...gilan,pejsi i glover su duša deep purple-a,a ovaj bend je prepoznatljiv po In Rock albumu,s kojim je ušao u istoriju,a taj album je prepoznatljiv po gilanovom vrisku...niko ne spori genijalnost lorda i blekmura,ali fanove ne može niko da prevari-i danas,bez ove dvojice,koncerti deep purple-a su maksimalno posjećeni,ovaj bend i dalje živi...takođe,Purpendicular album,sa Morsom,je najbolji njihov album još od Perfect Strangers...

Batice,niko ne osporava to da je Morse odlican gitarista,ali zna se ko je osnovao Deep Purple! Lord,Blackmore i Paice. I bez njih je Purple nezamisliv! Glover,Gillan i Coverdale su tek posle isplivali iz neke druge price! Jeste Purple prepoznatljiv po Gillanovom glasu,ali on nikako nije zasluzan za nastanak ovog benda! Toliko da se zna samo...

Batice,niko ne osporava to da je Morse odlican gitarista,ali zna se ko je osnovao Deep Purple! Lord,Blackmore i Paice. I bez njih je Purple nezamisliv! Glover,Gillan i Coverdale su tek posle isplivali iz neke druge price! Jeste Purple prepoznatljiv po Gillanovom glasu,ali on nikako nije zasluzan za nastanak ovog benda! Toliko da se zna samo...

Bezveze se raspravljate. Jesu ga Blackmore, Lord i Paie osnovali, ali su svi zajeedno sto je opstao. Danas sviraju bez Lorda i Blackmore-a...i opet pune dvorane. Znaci da ima nesto vise. Meni su oni svi do jednog vrhunski muzicari.
Tu najvise postujem Lorda i Blackmore-a, zbog vestine sviranja, ne zbog toga kakvi su bili.

Gillanov glas je obelezio Purple. To je prepoznatlljiv element DP-a. Poslusajte Child in Time...ko bi to otpevao onako? Niko!

Coverdale je cudo od coveka, menja preko 20 glasova u nekoliko minuta. Sto se tice pevanja, stvarno je profesionalac.

opet kažem,gilan i koverdejl nisu iz iste priče,jer se onda tako može govoriti i o Džo Lin Tarneru...po tvojoj logici onda je i bruce dickinson neki sporedni lik u mejdenima...jednostavno,činjenica je da je purple postao purple kad su u njega ušli gilan i glover,a zagriženi fanovi znaju koliko su glover i pejsi bitni za bend i šta znače za isti...da nema onoliko gužve danas na njihovim koncertima,i pored svih ovih godina,tvoja priča bi možda i pila vodu,ovako ne prelazi nivo subjektivnog pristupa...

Bezveze se raspravljate. Jesu ga Blackmore, Lord i Paie osnovali, ali su svi zajeedno sto je opstao. Danas sviraju bez Lorda i Blackmore-a...i opet pune dvorane. Znaci da ima nesto vise. Meni su oni svi do jednog vrhunski muzicari.
Tu najvise postujem Lorda i Blackmore-a, zbog vestine sviranja, ne zbog toga kakvi su bili.

Gillanov glas je obelezio Purple. To je prepoznatlljiv element DP-a. Poslusajte Child in Time...ko bi to otpevao onako? Niko!

Coverdale je cudo od coveka, menja preko 20 glasova u nekoliko minuta. Sto se tice pevanja, stvarno je profesionalac.
Gilan-fenomenalan Rici-takodje Lord-jedinstven Pejs-fenomenalan i Glover-odlican
Bas zbog tog gilanovog glasa koji je obelezio pravi deep purple , bas zbog ricijeve gitare i lordove klavijature i pejsovog bubnja ljudi vole deep purple i iz te ljubavi dolaze na koncert da osete uzivo tu magiju.Al nema bato! Deep purple je samo jedan.Nije to vise to.Neki super gitarista,neki ovako-onako klavijaturista i gilan koji vise ne moze.I sigurno nije isto.I nije to taj osecaj.S' toga-vi tamo idete da cujete gilana koji ne moze da izvlaci ono.i da cujete svoj omiljeni bend koji nije to.

opet kažem,gilan i koverdejl nisu iz iste priče,jer se onda tako može govoriti i o Džo Lin Tarneru...po tvojoj logici onda je i bruce dickinson neki sporedni lik u mejdenima...jednostavno,činjenica je da je purple postao purple kad su u njega ušli gilan i glover,a zagriženi fanovi znaju koliko su glover i pejsi bitni za bend i šta znače za isti...da nema onoliko gužve danas na njihovim koncertima,i pored svih ovih godina,tvoja priča bi možda i pila vodu,ovako ne prelazi nivo subjektivnog pristupa...

Purple nikad nebi bio to shto jeste da nije bilo Blackomre-a!To je cinjenica!Gillan i Coverdale su dve razlicite price,to se slazem!Paice je isto mnogooooo zasluzan za rad ovog benda,mozda i vihse od Blackmore-a.
A kad si vec kod Gillana,i posle njegovog odlaska Purple je nastavio odlicno sa radom,koncerti su se odrzavali na sve strane,recimo Califorina Jam iz '74 je tipican primer za to!Raspad je usledio neposredno posle Blackmore-ovog odlaska,sa Bolin-om koji je kocio rad benda nisu sastavili ni dve godine kada se predozirao ili shta vec i umro!Da li ti to govori neshto !?
Blackomre,Paice i Lord su bili i ostali kicma ovog benda!Gillan,Coverdale,Glover,Hughes i ostali su manje-vishe zasluzni za razvoj Purple-a!

Back