DECJE IGRAONICE-POMODARSTVO ILI ...

Pa ja mislim da djeca ni ne razumiju novcanu vrijednost npr torte...njima je bitno da je to po njihovoj zelji...zato to je na roditelju koliko ce potrositi,da bi usrecio svoje cedo...i pozdravljam ako se ima za to para...sad moje je misljenje drugacije...licno ne bih potrosila toliko na tortu,prije na igracke koje ona zeli...sto je i dobila...:)

djeca ni ne razumiju novcanu vrijednost npr torte...njima je bitno da je to po njihovoj zelji...zato to je na roditelju koliko ce potrositi,da bi usrecio svoje cedo...licno ne bih potrosila toliko na tortu,prije na igracke koje ona zeli...sto je i dobila...:)
Naravno deca ne razumeju vrednost torte,niti ih to zanima kao ni hrana koja
će se poslužiti.Deci je samo bitno DRUŠTVO i dal će mu/joj doći DRUGARI iz vrtića/škole.
Dal će biti stan,dvorište,igraonica,mek..potpuno je nebitno ,samo je društvo njima bitno
što je i najlogičnije. A ovo torte od 100e i sve ostalo je važno roditeljima da se ''pokažu'' drugima da eto ''ima se,može se''
i da oni cine 'sve' za svoju čedo.. čisto pomodarstvo. :thumbdown:

Stvarno ne znam je li to pomodarstvo ili snobizam ali rodjendan mora da se slavi i nema trte vrte...;)
Kod nas je slucaj sledeci:na dan rodjendana se u vrtic odnesu grickalice,keks,sokici naravno sve u ambalazi i sve kupovno posto hand made nije dozvoljen.I to postujem.Malo li je salmonele iz torti nastalo:)
Proslava moze da se organizuje u vrticu u popodnevnim satima u trajanju od dva sata gde ih vaspitacice animiraju a mi donesemo klopu,pice i torte..To kosta cini mi se oko 4000-prostor i animacija.Posluzenje po izboru mogu forneti a moze i taj catering:roll:mislim svako kako zeli i moze...Opet naravno i tanjirici i case,i salvete i sokici i kapice i zastavice...Problem nastaje sto u vrticu mogu samo vrticka deca,znaci nema nista sa strane sto meni ne odgovara...

Mi smo slavili 5 ti rodjendan u Dnevnoj sobi Vila i vilenjaka i za to je bio potreban sledeci budzet:
zakup prostora i animacija u trajanju od tri sata 12000 din.(animacija u pravom smislu reci,sa kostimiranjem,i bez pauze cela tri sata akcije ali ne djipanje i skakanje i mokri do gole koze!)
torta Pony 8000 narucena iz Malog princa,jer oblik je vazan(sto neko pomenu caklenje ociju koje nema cenu sto slavljenika sto gostica!)
sendvici su bili domestic varijanta deda i baba zaduzeni za to-izgledali su vrhunski pravljeni od tost hleba pa sa gore svasta nesto necim:) Secam se da sam taj odlazak u Mini Maxi platila 3000 din
Sokice sam kupila u Tempu,case i tanjirice i slamcice i salvete i plasticni escajg takodje i to nije bila zanemarljiva cifra jer pozvano je bilo 30 dece pa sve puta dva za slatko i slano..plus roditelji.Neka je i to bilo jedno 3-4 soma..
Saberi oduzmi 30 000 cirka.
Mozda je moglo i skromnije,ali imam jedno dete rodjendan je jednom godisnje a ja i ne umem drugacije.
I mislim da sam na konju sto jos mogu da prolaze te varijante..sta cemo kad budu ni tamo ni ovamo?Nisu vise za igraonicu a nisu ni za das lovu pa neke se deca provedu!?

Poslednja izmena:
Pa ja mislim da djeca ni ne razumiju novcanu vrijednost npr torte...njima je bitno da je to po njihovoj zelji...zato to je na roditelju koliko ce potrositi,da bi usrecio svoje cedo...i pozdravljam ako se ima za to para...sad moje je misljenje drugacije...licno ne bih potrosila toliko na tortu,prije na igracke koje ona zeli...sto je i dobila...:)
naravno da nemaju predstavu koliko je to 8000 ili 9000 hiljada...i nije njihovo da brinu o tome..Ako mama ume da napravi Mini Maus ili Pony-ce u mom slucaju tim bolje ali posto to nije moj slucaj-platim,oderu me za taj coko mus ali sta cu...

Stvarno ne znam je li to pomodarstvo ili snobizam ali rodjendan mora da se slavi i nema trte vrte...;)
Kod nas je slucaj sledeci:na dan rodjendana se u vrtic odnesu grickalice,keks,sokici naravno sve u ambalazi i sve kupovno posto hand made nije dozvoljen.I to postujem.Malo li je salmonele iz torti nastalo:)
Proslava moze da se organizuje u vrticu u popodnevnim satima u trjanju od dva sata gde ih vaspitacice animiraju a mi donesemo klopu,pice i torte..To kosta cini mi se oko 4000-prostor i animacija.Posluzenje po izboru mogu forneti a moze i taj ketering:roll:mislim svako kako zeli i moze...Opet naravno i tanjirici i case,i salvete i sokici i kapice i zastavice...Problem nastaje sto u vrticu mogu samo vrticka deca,znaci nema nista sa strane sto meni ne odgovara...

Mi smo slavili 5 ti rodjendan u Dnevnoj sobi Vila i vilenjaka i za to je bio potreban sledeci budzet:
zakup prostora i animacija u trajanju od tri sata 12000 din.(animacija u pravom smislu reci,sa kostimiranjem,i bez pauze cela tri sata akcije ali ne djipanje i skakanje i mokri do gole koze!)
torta Pony 8000 narucena iz Malog princa,jer oblik je vazan(sto neko pomenu caklenje ociju koje nema cenu sto slavljenika sto gostica!)
sendvici su bili domestic varijanta deda i baba zaduzeni za to-izgledali su vrhunski pravljeni od tost hleba pa sa gore svasta nesto necim:) Secam se da sam taj odlazak u Mini Maxi platila 3000 din
Sokice sam kupila u Tempu,case i tanjirice i slamcice i salvete i plasticni escajg takodje i to nije bila zanemarljiva cifra jer pozvano je bilo 30 dece pa sve puta dva za slatko i slano..plus roditelji.neka je i to bilo jedno 3000-4000 soma..
Mozda je moglo i skromnije,ali imam jedno dete rodjendan je jednom godisnje a ja i ne umem drugacije.
I mislim da sam na konju sto jos mogu da prolaze te varijante..sta cemo kad budu ni tamo ni ovamo?Nisu vise za igraonicu a nisu ni za das lovu pa neke se deca provedu!?

Ljudi,da se nesto razumemo...ma divno je ovo o cemu ti pricas i sama sam prisustvovala bas tom mestu koje ti pominjes za proslavu rodjendana.Bilo je fenomenalno cak smo se i mi matori kostimirali pa sam moram priznati i ja uzivala/cak mozda vise od deteta/toga u moje vreme nije bilo.Problem je druge prirode.Kada si okruzen ljudima kao sto si ti u smislu da mozes to finansiski podneti osecas se malo neugono kada nisi u stanju da svom detetu priustis isto takav rodjendan a ocekuje se naravno da pozoves i tu decu kod koje si isao na rodjendan.Nije resenje ni neotici na rodjendane zarad one socijalizacije deteta i normalne potrebe da se druzi sa svojim vrsnjacima.Ja licno moram naci meru i granicu svojih mogucnosti a da se ne obrukam o tome govorim.

Proslava moze da se organizuje u vrticu u popodnevnim satima u trjanju od dva sata gde ih vaspitacice animiraju a mi donesemo klopu,pice i torte..To kosta cini mi se oko 4000-prostor i animacija.Posluzenje po izboru mogu forneti a moze i taj ketering:roll:mislim svako kako zeli i moze...Opet naravno i tanjirici i case,i salvete i sokici i kapice i zastavice...Problem nastaje sto u vrticu mogu samo vrticka deca,znaci nema nista sa strane sto meni ne odgovara...

Sokice sam kupila u Tempu,case i tanjirice i slamcice i salvete i plasticni escajg takodje i to nije bila zanemarljiva cifra jer pozvano je bilo 30 dece pa sve puta dva za slatko i slano..plus roditelji.neka je i to bilo jedno 3000-4000 soma..

ti sigurno nemas 200eur-a platu pa mozes toliko da potrosis na jedan deciji rodjendan8)

Naravno deca ne razumeju vrednost torte,niti ih to zanima kao ni hrana koja
će se poslužiti.Deci je samo bitno DRUŠTVO i dal će mu/joj doći DRUGARI iz vrtića/škole.
Dal će biti stan,dvorište,igraonica,mek..potpuno je nebitno ,samo je društvo njima bitno
što je i najlogičnije. A ovo torte od 100e i sve ostalo je važno roditeljima da se ''pokažu'' drugima da eto ''ima se,može se''
i da oni cine 'sve' za svoju čedo.. čisto pomodarstvo. :thumbdown:
ja tebe ne kapiram uopste.
ako nekom nije problem da da 50, 100 ili vise evra za tortu za svoje dete, ne znam zasto to tebi smeta?
sta je tu pomodarstvo, svako ce da da koliko ima, ne razumem ovaj stav "da se pokazu drugima", kako je glupo razmisljati na taj nacin. :neutral:
Aj da nesto naucimo ove zene..piskote..mlevena plazma+margarin+malo fante..kg banana..cokoladne bananice..to se redja naizmenicno do tezine koju zelite..na kraju stavite istu sliku i koliko to sve kosta?!! 9 iljada cc
:lol: e to ti tvom detetu pravi tortu, a meni je mnogo lepse i lakse da je narucim. :)

uopste ne razmisljam na taj nacin da to roditelji rade zbog sebe, "da se pokazu drugima" i jako mi je primitivno to razmisljanje.
deca se na svakom rodjendanu dobro provedu, kostao on ovoliko ili onoliko.
ocgledno je da tu nesto sa roditeljima nije u redu.

opet kazem, svako slavi u skladu sa svojim mogucnostima, meni ne pada na pamet da ogovaram onog koji je rodjendan napravio u npr. M&M-u da "hoce da se pokaze" i da omalovazavam onog koji je rodjendan napravio u vrticu "kako je jadan" i slicne gluposti.

@blizance, uvek mozes da odaberes prostor po zelji, verujem da se 100-150 evra moze izdvojiti za tu svrhu.
sve ostalo moze da bude domace izrade sto u krajnjem zbiru i ne mora da da ogromnu cifru.
naravno da, ako zelis da na rodjendan dodjes sa rukama u dzepovima, moras da budes spreman da izvadis i 500-600 evra, ali uz malu pomoc i dosta vremena uvek mozes da svom detetu priustis rodjendan po njegovoj volji i zelji.
i sta traze ti roditelji po rodjendanima, kod nas se dete samo dovede i ostavi, malo koji roditelj ostane.

ja tebe ne kapiram uopste.
ako nekom nije problem da da 50, 100 ili vise evra za tortu za svoje dete,
ne znam zasto to tebi smeta?
sta je tu pomodarstvo, svako ce da da koliko ima, ne razumem ovaj stav "da se pokazu drugima", kako je glupo razmisljati na taj nacin. :neutral:
:lol: e to ti tvom detetu pravi tortu, a meni je mnogo lepse i lakse da je narucim. :)
Nije problem,naručim i ja uvek tortu,ali ne od 100evra,mislim cemu to? :roll:
slavila sam deci rodjendan i kući i u igraonicama raznim,i u meku i u školi i
1-vi poseban za vece pare....
I shvatiš da kako god napraviš, koliko god puko para sve ti se svede na isto,deca
pojedu koji sendvic ili parce pize ,popiju po sokić-dva ,neko pojede parče torte ,
neko ne ali duvaju svecicu i otrce da se igraju što pre...a ostanu roditelji da se ''oduševljavaju'' kako je tobož
''prelepa torta'' i uvek je prelepa i ona koja je napravila od piškota i ona koja je dala u Dessertu 100e...
u tome je stvar. :wink:

Ljudi,da se nesto razumemo...ma divno je ovo o cemu ti pricas i sama sam prisustvovala bas tom mestu koje ti pominjes za proslavu rodjendana.Bilo je fenomenalno cak smo se i mi matori kostimirali pa sam moram priznati i ja uzivala/cak mozda vise od deteta/toga u moje vreme nije bilo.Problem je druge prirode.Kada si okruzen ljudima kao sto si ti u smislu da mozes to finansiski podneti osecas se malo neugono kada nisi u stanju da svom detetu priustis isto takav rodjendan a ocekuje se naravno da pozoves i tu decu kod koje si isao na rodjendan.Nije resenje ni neotici na rodjendane zarad one socijalizacije deteta i normalne potrebe da se druzi sa svojim vrsnjacima.Ja licno moram naci meru i granicu svojih mogucnosti a da se ne obrukam o tome govorim.
Da,razumem da nije prijatno..mislim,ja bih se zaista pitala zasto je to tako da drugi mogu a ja ne mogu..ali..nema odgovora na to.Ili je surov..ybga..:(
Ja kada vodim dete na rodjendane uopste ne gledam ni sta su im posluzili ni dal su bili Bravo sokovi ili Moc prirode,ni dal je torta iz Desserta ili je neko vest napravio zeljeni oblik..Moje dete nikada nije doslo ni razocarano ali ni odusevljeno sa rodjendana,torta je uvek bila lepa a na pitanje da li si nesto jela odgovor je skoro uvek:NE!
Ima toga da se i mi roditelji malo eksponiramo kroz decije rodjendane ali posto ja svoj ne slavim vise ili ne bar u tom smislu,onda je ovo ventil i za mene i za sve te roze salvete i case sa princezama:roll: koje u moje vreme nisu bile...
Ali kao sto rekoh ja ne umem drugacije...

Budući da se na neki način i profesionalno bavim organizacijom dečuijih rođendana, ne mogu da ne pokušam još jednom...
Najpre, deci je bitna zabava, njihovo društvo (i ako idu u vrtić - obratite pažnju i shvatićete da se mnogo više raduju društvu iz vrtića nego deci vaših prijatelja sa kojom su odrasli. Nekad ljudi iznajme prostor na celo popodne, pa razdvoje goste... uvek se dete bolje oseća i lepše provede sa svojim društvom), to što su oni tog dana posebno "važni" i mnogo više uživaju u igri, nego u hrani. Štaviše, hrana im je čisto gubljenje vremena i ako insistirate na tome da ipak sednu za sto - jedva čekaju da ustanu. Dakle, nema nikakve potrebe da se spremaju bilo kakvi skupi "specijaliteti" - prema mom iskustvu ubedljivo najbolje prolazi pizza (posebno bez pečuraka i maslina :D).
Torta jeste bitna, jeste važno da to bude nešto što su oni zamislili, ali je tu veoma značajan i vatromet (iz svećice koje se podrazumevaju). Ipak, nije važno savršenstvo koliko da njima to liči na ono što su želeli i zamislili. Mi pravimo torte u raznim oblicima (pre eki dan e bio "transformers" :roll:), ali se maksimalno trudimo da izbegnemo velike količine prehrambene boje, već koristimo različite boje samih filova ("žuti fil" od žumanaca i putera, čokoladni, čokolada, šlag, plazma...). Deci sečemo najmanju moguću parčad (uz ponudu "dodatka") i opet se dosta baci, ali kod njih ubedljivo najbolje prolazi varijanta plazma torte sa šlagom (i to čista plazma, bez oraha, lešnika, čokolade... ili bilo čega sličnog). Osim toga, pored svih savršeno oblikovanih torti koje su nam prošle kroz igraonicu, deca se najviše raduju ako na torti postoje figurice (a njih kolikogod da platite, ne možete potrošiti 9000 dinara).
Ima tu još dosta toga, ali htedoh reći da ako vam se baš "preliva", vi potrošite 30-40 hiljada dinara za proslavu dečijeg rođendana, ali budite svesni i činjenice da to radite mnogo više zbog sebe nego zbog deteta. I da ne bude zabune, ja najviše volim goste koji ne pitaju koliko šta košta... od toga živim ;)

Back