DECJE IGRAONICE-POMODARSTVO ILI ...

Igraonica me kostala oko 4000...mislim da se racuna 100 din po djetetu,u cijenu je uracunata kapica,baloni,tanjirici,salvete,pribor,case,sve sa slikama crtanih junaka...tako smatram da to nije skupo...a sve ostalo su troskovi nabavke za sve sto spremam,pa i ta torta u vrticu...znaci mene sve komplet izadje oko 15 000...znaci da slavim kuci ustedjela bih 4000...a samo da kazem ima i jeftinijih igraonica,prelijepih gdje nema animatora,ali su pune igracaka...tako svako prema ukusu....
Cinjenica je da se ne moze mimo nekog "pomodarstava"...jer ako vecina slicno proslavljaju rodjendan svi smo takvi da ne zelimo da nase dijete odskace...ne kazem da ne moze drugacije,ali ako se ima kuca,dvoriste...kao moja prijateljica...napravila je takvu zabavu cerci,da su svi bili odusevljeni...u sustini potrebno je samo malo maste i volje...zavisno od mogucnosti naravno...
Opet stoji i to da mnogi grcaju da bi svom djetetu priustili istu zabavu jer nemaju velike novcane mogucnosti...Znam da je u BG sve mnogo skuplje...frapiram se kad mi kuma kaze cijene igraonica,kao i svega ostalog....
Ja svoj 18-ti rodjendan nisam proslavila kao moji klinci sada sto slave...Ali njihov 18-ti sigurno nece biti kao sada sto mnogi prave sa po 300 zvanica....strasno...

Sve ima svoje prednosti i mane...priznajem da cesto preterujem u mnogim stvarima...i tacno je da za te pare mogu kupiti djetetu nesto dobro...ali moj budzet ne trpi zbog toga,pa je ok...ali za zabavu prioritet imaju djeca a ne roditelji...svoju cerku kad odvedem na zabavu ja je tamo ostavim tih par sati,i poslije dodjem po nju...pa tako i ocekujem...sem nekih sa kojima se intezivno druzim...
A sin nije preterano zainteresovan za te zabave i kao mali,vise sam ja insistirala...pa i sad ima odredjeno drustvo koje pozove,u skoli pocasti nekim slatkisima...i tako....dok zenska djeca su nekako drugacija...ili je tako bar kod mene....zahtjevnija su...:D

Pa dragi roditelji, ako zelite da ustedite (za rodjendane male dece)...papir, flomastere i makaze u ruke pa sa svojim detetom ukrasavajte prostoriju...ne budite lenji...sa detetom napravite spisak drugara pa ga pitajte da vam pomogne oko kolaca i keksica...Deci ne treba mnogo da bi bili sretni...pitajte ih sta bi ih radovalo pa cete videti!
Ne pravite slavlje sebi vec detetu a cesto je to roditeljski cef a deca ne znaju...i ne zanima ih kako i zasto sto ste pozvali 300 osoba!

Слажем се, само ми не прија тон којим се обраћаш свим родитељима уопште...као да ми то не знамо и не радимо...:roll:

Kako mi je dete jos uvek malo cesto posecujemo decje igraonice.Nekako je postalo normalno da se rodjendan obicno slavi na nekom tako lepom i organizovanom mestu.Sve je to super,klinci se igraju,odrasli caskaju,pijucka se,gricka se,ambijent primeren uzrastu,muzika decja,svuda sarenis i sve je prelepo.Roditelji se upoznaju,deca druze a posle proslave rodjendana nema krsa po kuci itd.Cena takve proslave rodjendana je obicno poprilicna...
Ма да.. хајде да заборавимо на помодарство и да прославимо дечији рођендан код куће...
Нека буду креативни и нека се провлаче испод столова, скачу по намештају...
ма снаћиће се они већ...
а ми ћемо лепо да заседнемо за сто са својим пријатељима, да се наручкамо и напијемо...
па после и да запевамо..:lol:

Основна цена, која обухвата само изнајмљивање простора, за сат времена је 1.200 дин.
То је оно што ја могу да платим. Изнајмим простор на три сата, а све остало сама спремим.
Немам ништа против тога што људи имају новца да плате додатне услуге.
И ја бих то себи приуштила да могу.
(Једино бих направила сама ону слављеничку торуту, увек..
Колико год пара да имам...
Зато што обожавам да видим изразе лица мамама, када кажу ''ово си сама направила!!!'' :mrgreen:)

U svemu novom ima i pomodarstva, ali to zavisi od ličnosti osobe, a ne od novih stvari. Lično smatram rođendan, a i druge prilike, u kojima učestvuje cela porodica, nezamenljivim, i torta ili igračka koju je napravila mama (ili tata, ili brat, sestra, baka), sa ljubavlju više prija nego ne znam kakva kupovna, ali u današnje vreme, kada je tempo života takav, da roditelji moraju po ceo dan da rade, (i niko nije siguran dokle će zadržati posao), to prosto velikom broju ljudi nije dostupno, i igraonice su jako velika pomoć, jer mnogi nebi ni mogli da proslave rođendan da nije njih. To je novotarija koja je pravi spas za veliki broj ljudi. Lično, umem da pravim sve, i slano i slatko, i da maštovito aranžiram, i to je bio običaj u našoj kući dok je dete bilo malo, jer smo mogli, a sada, i za slavu kupim gotovo sve što mogu, naravno ako je kvalitetno. Naši gosti i porodica ne smatraju da su zbog toga lošije ugošćeni, a mi ih dočekamo odmorni i raspoloženi i svi se lepo provedemo.

...

Зато што обожавам да видим изразе лица мамама, када кажу ''ово си сама направила!!!'' :mrgreen:)[/QUOTE]

Znaš, nekad ti aranžmani u igraonicama i nisu skuplji, kad se sve sabere!
A za slavljeničku tortu, ala si kvarna! Ja "mrtva ladna" izjavim da sam sve to kupila gotovo, i gde sam kupila i izgledam odmorno i doterano, a kome se ne sviđa, neka donese sebi domaće! Kad idem kod nekoga u goste nikada ne procenjujem šta je posluženo, svako ima svoje mogućnosti, važno je da je društvo dobro uklopljeno i da je dobro raspoloženje.

...

Зато што обожавам да видим изразе лица мамама, када кажу ''ово си сама направила!!!'' :mrgreen:)

A za slavljeničku tortu, ala si kvarna! Ja "mrtva ladna" izjavim da sam sve to kupila gotovo, i gde sam kupila i izgledam odmorno i doterano, a kome se ne sviđa, neka donese sebi domaće! Kad idem kod nekoga u goste nikada ne procenjujem šta je posluženo, svako ima svoje mogućnosti, važno je da je društvo dobro uklopljeno i da je dobro raspoloženje.[/QUOTE]

Tako nekako!!!

Moram da kažem da sam zapanjena na pomen ovolikih cifara!
Danas sam pravila račun za proslavu rođendana jednog šestogodišnjaka kojoj je prisustvovalo oko 25 klinaca i 15-tak odraslih i iznos je mnogo manji. Pri tome je to najveća cifra koju je neko platio za ove dve godine koliko se bavim tim poslom, a ljudi su došli direktno sa puta i ni dinar izvan toga nisu potrošili (torta, hrana, piće, usluga... sve je uključeno). Napominjem još i da, pošto se radi o prijateljima, vreme nije bilo ograničeno, te su i deca (a naročito odrasli!) ostali znatno duže.
Inače, ideju o igraonici sam dobila nakon proslave rođendana mojih bratanaca (koji su tada imali 4 i 6 godina) u neadekvatnom prostoru, sa nebezbednim igračkama i uz vrlo nezainteresovanu devojku koja je trebalolo da ih animira. Pice sa tri zrna salame "podriguše" koje su deci zakidane (jer se plaćalo "po detetu") i odraslima iznošene mnogo više nego što je bilo potrebe (jer su se naplaćivale) su tu bile sporedne... Oprostila bih im i jeftin sok iz dvolitarskih flaša da i na njemu nisu štedeli i sipali ga uvek u iste plastične čaše (koje deca, naravno, čas posla pomešaju i ne znaju koja je čija!). Želja je bila da napravimo odgovarajući, deci prilagođen, bezbedan prostor i pružimo uslugu kakvu, pre svih, sva naša deca zaslužuju.
Znam da cene samih torti idu "do neba", ali je to još jedna besmislica i pitanje prestiža!
To sam shvatila za treći rođendan mog starijeg bratanca kada je, uz tortu "Miki Maus" (koju je "naručio" kod mene i učestvovao u njenom pravljenju i nije bila baš "uspela" :oops:), imao i savršeno ukrašenu tortu sa zmajem (žena koja je to radila je vrhunski majstor, svi smo bili oduševljeni). Njemu je "Miki Maus" bio hit i nikako nije hteo da se slika sa onom drugom (možda negde pronađem i slike da vidite razliku - nebo i zemlja)! Deci nije bitno savršenstvo u izradi, već da oni prepoznaju ono što su poželeli - još bolje ako učestvuju u izradi! Ko niue vičan, toplo preporučujem http://forum.krstarica.com/threads/177503 - pa se raspitajte ;). Žene to rade odlično (pogledajte poslednje stranice).
Slična priča je i sa "keteringom" :roll::) - tim pre što deca na rođendanima vrlo malo jedu, ona se igraju (ako nije tako - nešto nije u redu ili sa prostorom ili sa animacijom). Uvek možete naručiti pice (apsolutni i neprevazićeni hit među klincima svih uzrasta) ako nemate drugu ideju.
Naravno da može da se spremi i jastog - ali deci je savršeno svejedno, budite sigurni.

A za slavljeničku tortu, ala si kvarna! Ja "mrtva ladna" izjavim da sam sve to kupila gotovo, i gde sam kupila i izgledam odmorno i doterano, a kome se ne sviđa, neka donese sebi domaće! Kad idem kod nekoga u goste nikada ne procenjujem šta je posluženo, svako ima svoje mogućnosti, važno je da je društvo dobro uklopljeno i da je dobro raspoloženje.
Јесам кварна сам...:mrgreen:
Ко зна, зна.. ко не зна нека научи..:lol:

Шалим се.. нема ту науке...
Нисам ни знала шта умем, док нисам пожелела да направим нешто лепо за своје дете.:wink:
Волим како деца гледају док правим торту... па запиткују...
Мама, а како ћеш да направиш прозор?... а од чега ће бити точкови?...:-)
Не мрдају од мене док последњи детаљ не буде на месту.
И одморна сам и насмејана након тога.. а они су страшно поносни на мене...

Rekla je da nema jedno dete... Ja sam tako razumela.
Ali, nije ni bitno to, nego nema mog jučerašnjeg posta. a mrzi me da pišem sve ponovo, svelo se na to - da ne verujem kakve su cifre koje se ovde spominju. nas je ceo rođendan koštao oko sto evra u rođendaonici sa prelepim velikim dvorištem, do 10 uveče smo ostali; piće i hranu smo donosili sami, znači to košt akao i kod kuće, njihova posluga, ambalaža, animatorka - sve, sve zajedno je bilo 4 000 din. Plus torte - dve, obe su pravile babe, ja sam slane zanimacije i samo ukrasila torte... I ne može da se poredi sa kućnom varijantom, svi smo mnogo više uživali. A i ne verujem da bi nas mnog omanje koštalo materijalno, ali živaca mnogo više.

Je je nisam ni pitala da li ima "jedno dete"...vec dete...sve jedno, jednina, mnozina...Tim lepse ako je mnozina :)
No nebitno....ima nas raznih :OI

I mene cifre fasciniraju...Znam da kolac tj. torta kosta 20e...e sad kakve su ove od po 100...poima nemam..Mislim vidim, ali bas bezobrazno skupo.

Sto se tice vrtica u koji moje dete ide,zabranjeno je donositi torte za rodjendane.Odnesemo samo neke upakovane slatkise i sokice,deca odpevaju pesmicu sa vaspitacicom koja nije bas odusevljena da tu priliku nesto posebno obelezi,slavljenik podeli to sto je doneo,svi mu cestitaju i to je to.Dakle od proslave rodjendana u vrticu nema nista.Kako zivimo u centru Beograda u nas vrtic dolaze deca "vidjenih"ljudi,glumaca,novinara...uopste javnih licnosti.U durzenju dece neke klasne razlike do sada nisam primetila ali roditelji bas u ovakvim prilikama kao da zele da istaknu svoj status,tako se razbacuju novcem da bi se valjda izlecili kompleksi vise vrednosti.Moje dete se jako lepo slaze sa svim klincima mada se po materijalnom statusu svi jako razlikuju.Mi spadamo u srednji stalez i kazem da se to dok su u obdanistu zaista neprimecuje ali kad roditelji umesaju prste onda postaje jako uocljivo i moram priznati da to nekako boli.Osecam se kao kreten kada treba da pozovem i sve njihove roditelje koje vidim tri puta mesecno i izigravam gostoprimstvo zarad decijeg zadovoljstva da bude sa drugarima.Sto se mene tice ja bih klince pokupila i odvela na neko mesto pa makar bila i igraonica i uzivala gledajuci ih samo da nisam primorana da gledam i njihove roditelje naduvanih noseva sto ce merkati da li sam posluzila tortu "delux"ili tortu baka servis.

Jao blizanče, ovo što ti govoriš za mene je stvarno približno naučnoj fantastici:(:shock:

Znam da svaki roditelj želi da svom detetu napravi što lepši rođendan, naravno u skladu sa svojim mogućnostima; ali da se merka, odmerava, procenjuje... i na tim dečijim proslavama - kod nas toga hvala bogu još nema. Ili, možda zato što mi još uvek slavimo rođendane u krugu naših prijatelja, i sa njihovom decom, jer on još nema svoje društvo... Ko zna kakvi će biti roditelji kad se i on bude malo socijalizovao:o

Ja sam pre 2-3 meseca platila zakup za igraonicu 6.500 din (za svoje unuce) - vidim da je taska pominjala broj dece i cenu, ovde je cena ista bez obzira kol`ko dece ima (a bilo je bas malo dece, jedva smo i to malo dece uspeli da nadjemo jer dete nema ovde drugare posto ne zivi ovde).
U tu cenu su uracunate i 2 devojke koje cuvaju decu (ja ih ne bih nazvala animatorima jer one to nisu, ali dovoljno mi je da postoji neko ko ce samo dacu da gleda).

Odraslih je bilo puno (sve rodjaci) i stvarno ne znam gde bih ih smestila u stanu jer su mnogi dosli samo da vide dete i roditelje jer k`o sto rekoh ne zive ovde.

Mi smo sami praviili tortu jer je jedan nas clan porodice pre 7 godina imao trovanje salmonelom od torte u jednoj cuvenoj poslasticarnici (donetoj na neku zabavu).
Tako da se torta pravi sama i to neka mala uglavnom za decu, njima prilagodjena.
A za odrasle kolacici, pice isl-moze se to prilagoditi da cifra ne predje 10-tak hiljada dinara.

Meni se igraonice jako dopadaju, samo jos da roditelji ne preteruju sa hranom.
poz

Jao blizanče, ovo što ti govoriš za mene je stvarno približno naučnoj fantastici:(:shock:

Znam da svaki roditelj želi da svom detetu napravi što lepši rođendan, naravno u skladu sa svojim mogućnostima; ali da se merka, odmerava, procenjuje... i na tim dečijim proslavama - kod nas toga hvala bogu još nema. Ili, možda zato što mi još uvek slavimo rođendane u krugu naših prijatelja, i sa njihovom decom, jer on još nema svoje društvo... Ko zna kakvi će biti roditelji kad se i on bude malo socijalizovao:o

Blago tebi!Uzivaj dok mozes.Socijalizacija dece je super stvar i ja sam moju upisala bas iz tog razloga u vrtic.Problem nastaje onda /kao u mom slucaju/kad nisi u prilici da biras svom detetu drustvo.Dok je pod tvojom kontrolom sve je o.k.u smislu da mozes da odredis koga ces da pozoves na rodjendan ali kad je to grupno i masovno kad svi ostali tako rade i kada nemas izbora da nekoga izostavis jer se deca lepo druze a tebi su roditelji bljak onda je komplikovano.Ja nisam ocekivala da ce me ovako nesto zadesiti vec u vrticu ali eto,zivot moze biti i takav.Sad mi ostaje samo da se tesim da ce ovo uskoro proci i da polaskom u skolu sticemo nove drugare ali mi je zao sto su i ova deca sasvim o.k.samo su roditelji ti koji sve kvare.

Ja sam pre 2-3 meseca platila zakup za igraonicu 6.500 din (za svoje unuce) - vidim da je taska pominjala broj dece i cenu, ovde je cena ista bez obzira kol`ko dece ima (a bilo je bas malo dece, jedva smo i to malo dece uspeli da nadjemo jer dete nema ovde drugare posto ne zivi ovde).
U tu cenu su uracunate i 2 devojke koje cuvaju decu (ja ih ne bih nazvala animatorima jer one to nisu, ali dovoljno mi je da postoji neko ko ce samo dacu da gleda).

Odraslih je bilo puno (sve rodjaci) i stvarno ne znam gde bih ih smestila u stanu jer su mnogi dosli samo da vide dete i roditelje jer k`o sto rekoh ne zive ovde.

Mi smo sami praviili tortu jer je jedan nas clan porodice pre 7 godina imao trovanje salmonelom od torte u jednoj cuvenoj poslasticarnici (donetoj na neku zabavu).
Tako da se torta pravi sama i to neka mala uglavnom za decu, njima prilagodjena.
A za odrasle kolacici, pice isl-moze se to prilagoditi da cifra ne predje 10-tak hiljada dinara.

Meni se igraonice jako dopadaju, samo jos da roditelji ne preteruju sa hranom.
poz
Igraonica o kojoj Vi govorite ocigledno ima normalne cene i dopada mi se to sto imaju devojke koje cuvaju decu.To bi mi bilo sasvim dovoljno,ja bih spremila hranu i pice.Gde se nalazi to mesto u Beogradu ili ....?Zvuci solidno a i nije skupo.Igraonica sa pristojnom ponudom za solidne pare dosla bi u obzir za nas rodjendan.Meni je problem baciti vellllike pare na tu proslavu ali ovo Vase zvuci sasvim ok.

Jedino da ih ignorišeš. I da se ponosiš baš onim čime bi se oni stideli. Samoreklama je čudo. Recimo te torte - ponosna si što si ih sama pravila i na sva usta to pričaš, da znaš sastojke, da su svi sigurno dobri, zdravi, isprobani; i koliko tvoje dete oseća da je voljeno zbog tog truda.
Ili, izvedeš ih negde napolje, napraviš piknik; roštilj... nešto što druga deca nisu doživela i biće im nezaboravno, i sto puta bolje od skupih igraonica i keteringa.

U svakom slučaju smisliš nešto originalno i ponosiš se sama sobom i svojom decom;)8)

Jao rodjendanski sendvici sa kiselim krastavcima-nista sladje, nikako to ne bih uskratila svom detetu:lol:!

Mi smo "tek" proslavili prvi rodjendan-kod kuce-tri dana(dobro salim se, dva dana)-prvi za babe, dede, tetke, a drugi za nase drustvo i njihovu decicu. Tako je bio prvi, za za drugi boze zdravlja ja bi ovako nesto isplanirala:
Zakupim prostor, napravim tortu, sendvice, neke pitice i naravno pice!
Mislim da je najeftinije, a nema sredjivanja kuce i pranja sudova! Ja to zovem "lepo s korisnim":lol:

Zato su zabranili donosenje torti u vrticima,mogu se donijeti proizvodi samo sa deklaracijama,fabricki zapakovane...ali ono kad se pogleda nema garancije i za to ...Kad sam se porodila mm je kupio 2 skupe torte u naj poslalsticarnici u gradu...sutradan su se ukiselile...od tada ne narucujem ni za jednu priliku...npr. ni jaja ne kupujem na pijaci...

mi smo u januaru slavili sinu reodjendan u igraonici, prvi put. Posšto se radi o nekoj vrsti kafića, u cenu je ulazio zakup sprata kafića )gde su sedeli odrasli) i zakup igraonice -ukupno 5.000 din za tri sata sa dva animatora, bez obzira na broj dece, plus troškovi pića. Hranu smo doneli sami, bilo je njihovo posluženje. Ceo račun je bio oko 9.000 din. Torte sam pravila sama i ukrašavala (ništa specijalno, sin je izabrao šećernu tablu koja mu se sviđala i to je to). odraslih nije bilo mnogo-najuži krug prijatelja, jer nismo zvali nepoznate roditelje drugara iz vrtića, koji su samo doveli decu do igraonice i kasnije došli po njih.
Sve u svemu, svi smo se sjajno proveli i više nećemo praviti rođendansko slavlje kod kuće.

Procitala sam sve postove i mogu vam reci da sam se stresla od cena.Nisam znala da je sve tako skupo.Pa te torte od 100eura.Sva sreca pa ja imam jednu zenicu koja pravi savrsene torte i nisu toliko skupe,a verujem da su istog kvaliteta kao te. Ko god ih je jeo kod mene trazio mi je broj telefona da naruci. Igraonice su super stvar kad porodica zivi u malom stanu,al koliko sam ja videla najam je bas skup. I ja se secam onih sendvica sa jajima i krastavcima.Njammm.Ali danasnja deca vole picu i cips i to je realnost.

Back