DECJE IGRAONICE-POMODARSTVO ILI ...

Ahhaha :lol:bas ste slatke..znaci zdrave hrane se samo trebamo ponekad setiti a rodjus nije bas prava prilika..ma damo mi decici sendvice..grickalice..coca colu..sony playstation i uzivancija..vazi

Јок, најбоље да им послужите рендану цвеклу, јако је здрава за крвоток, и на пари барени кељ због биљних влакана која су детету неопходна баш тог једног дана у години! :mrgreen:

E sad salu na stranu.
Ne znam..ali i ja nekako navijam za rodjendan kod kuce..jer nekako ne mogu da zaboravim kako je mama volela da pravi kolace..pa kupi ono crevo za slag...i onda sa njim crta po torti a ja gledam...sva sretna..i samo mislim kako ce drugarice da se dive kada vide tu tortu i te kolace...a ja na sedmom nebu jer je moja mama to , kao zajedno samnom...napravila ...
Pa posle lizem serpu....
Ne znam...bas mi je to ostalo u lepom secanju. Kapiram da ni jednoj mami nije tesko da zarad svog deteta isprlja 1000 tanjira i 2000 kasikica...i kapiram da to negde detetu ostane memorisano...taj trud mame, ta radost...
Ne kazem da i ovako ne ostane upamceno..ali mislim da je onaj pravi rodjendan ipak kod kuce.

Ne mogu naci onu temu za rodjendanski meni..poenta je da ljudi nemaju trunku ideje i zivaca za spremiti nesto drugacije..nego misle da deca to vole..ustvari oni ih naviknu na sendvice koje je najlakse napraviti..ako im nije bitno da bude zdravo bar neka bude nesvakidasnje..

Valjda zavisi i ko se javlja, ali tema mi je sve vise neukusna. Koliko shvatam "in" je kesirati sto vise novca (ali ipak po mogucstvu sto manje, khm) i ne pomaci prstom, a prirediti super zurku, nakljukati ih secerom i testom, i postaviti ih da gledaju klovnove. "Out" je godisnje jednom, ili vise puta (zavisi ko ima koliko dece) isto tako platiti pripremu ili cak spremiti :shock: hranu ali zdravu, i izvesti ih u prirodu.. sa sve papirnim tanjirima i casama. Sad... Pitanje je, ko ce to sve da pokupi? :roll: :o

Хех..
Овако, ове моје две никако да у истом стилу прославе рођендане (који су у размаку од месец и по дана).
Три године уназад малађа слави ''напољу'', а старија код куће, а ове године је било обрнуто.

Замислите стан од педесетак квадрата и 22-23 деце у једној соби...
Замислите да се стан налази на спрату и надрндану бабу испод која у пола рођендана лупа на врата и хистерише (рођендан је био од пола 6 до 8 увече).
За кифлице, штанглице и друге ''сланише'', срећом, имамо баку. Од традиционалних сендвича мог детињства одустала сам због тога што се згажене суве кифлице много лакше перу са тепиха од згажених краставаца или јаја...
За једну торту је задужена такође бака (ја сам само мајстор за шарање и украшавање торте)...
Е сад, ранијих година спремала сам и ја једну торту...а онда увидех да је то чисто бацање пара и времена. Чињеница је да деца за тих пар сати на рођендану врло мало поједу, а торте углавном само избрљаве по тањиру...жали Боже оноликих ораха, лешника, ананаса и других скупих састојака...
Стога лепо торту за децу купим готову (и уопште нису лоше, лепо изгледају и укус је бољи од многих домаћих торти које сам јела по рођенданима), она кошта око 900 динара 2 кг, а за нас који умемо да уживамо у тортама оставим ону бакину, квалитетнију торту.
Купим папирне тањире, да не морам да перем, и пластичне чаше такође, и то умногоме скраћује процес сређивања кад се гости разиђу.
Аниматорку имам у породици, тако да не морам да је плаћам. Припремимо увек и неке поклончиће као награде у игрицама (неке ситнице, лепе оловке, магнете, балоне, нотесиће...)...

Срећом, више нема матораца на тим рођенданима јер су деца већ довољно велика да долазе сама, тако да су то сад искључиво дечији рођендани.
Али...
Издржати тај хаос та два и по сата, скакање по креветима, вриску, јурњаву, тучу.... Уф!
Најлепше је кад све прође.

Извођење у природу могу да изведу само они који имају природу при руци или адекватно превозно средство типа минибуса и који су имали срећу да се роде у време када је природа подношљива за излажење.
Мени новембар и јануар нешто и нису најидеалнији за роштиљање и гледање крава.

Slatko sam se nasmejao..ovome narocito..''што се згажене суве кифлице много лакше перу са тепиха од згажених краставаца или јаја'':lol:
Zato i kazem ide lepo vreme moze se u prirodi sve organizovati bez problema..malu decu ionako dovoze roditelji na odredjenu adresu i isto tako kupe..prema tome nema potrebe za busom.

Иначе, старија је ове године славила у оближњој пицерији која је иначе прилагођена и за дечије рођендане.
Биле су пице, сокови, ја сам донела куповну торту, имали смо нашу стандардну породичну аниматорку (која је ту у ствари најбитнији чинилац успешности рођендана), а имали су и караоке... Тако да је било ок, клинцима је било фино, а мене је све, заједно са тортом, изнело мање од 10 000 за двадесет и нешто деце.

ladno si tortu platila 100€???
bogami ne vredi da je sama mini maus isece i podeli gostima
sta znam,ja ne dam tolike pare iako mozda imam vise uslova nego isti sloj u srbiji,al to mi je bacanje novca.videla bih prvo koliko mogu da odvojim pa od tih para sta mogu i gde
vise volim da operem sama sudove i pocistim kucu pa za ostatak para da uzivamo

Juuupiii.bravo...citam i reko' opet se ne uklapam...hhh....
U sustini i ja sam slicna....zao mi bre pogotovo sto sam se razocarala par puta kad sam narucila tortu...ne one obicne,vec bas te rodjendanske super torte.....odlicne i sama pravim i znam da su bogatije i ljepse nego narucene....i plus sto napravim 2,plus kolace,razne pite,pice,kiflice,itd,itd....i nije mi tesko...stizala sam i kad sam radila po 12 sati dnevno....sad tek imam vremena na pretek....i sto da ne....a da ne pricam o cerkinom odusevljenju dok se sve sprema,ona mi "pomaze",znaci samo da se vidi kakva je...a broji dane,noci,sate...hhhhh....
Inace u vrtic se narucuje torta,ne dozvoljvaju da se donese skoro nista...i tamo proslavi naravno,iako cijelu grupu zove na rodjus,i plus djecu iz drugih grupa....pa djeca prijatelja....tako da slavimo u igraonici...bilo je na proslom rodj. 40-toro djece...znaci haos zivi....ali nisu cifre koje se pominju neke astronomske,a imaju organizovan program....ne znam,zavisi valjda od grada do grada....zato se i odlucujem tamo,a i gdje bih taj narod u stanu......i rodjendan me nije izneo vise od 15 000 sve ukupno....mada i kuci mi dodju moji,ono najuza rodbina,ali to poslije igraonice...i tako....:)

June, ti si strahovito opterećen održavanjem linije. Učiniće te nesrećnim to, pre ili kasnije.

Tema: ne mogu da verujem da to toliko košta :shock: kakav ste poklon detetu mogli uzeti za te pare..... yebote, laptop može da se kupi za 35000 danas.....

Dosadni ste sa kravama. Šta da rade deca koja su među kravama po ceo dan? Svi smo "smog generacija"? :roll:

Moji nikada nisu ni zvali decu iz vrtića... ustvari ja i nisam išla u vrtić nego su me čuvale neke babe što su stanovale kod nas. A od dece i odraslih gostiju je bilo nekih tetaka, čiča i nekih klinaca rođaka..... kako vidim sa slika. Posle sam pošla u školu i većinu stvari birala sama. Nikad nije bilo 50oro dece :roll: niti je kad ko zvao policiju :lol:

Ali stvarno ne mog da verujem da dete od 3-4 godine ima neku ludu potrebu da zove ceo svoj vrtić na "žurku", kao da se sad ta deca nešto mnogo vezuju jedni za druge, al' možda nešto ne razumem, možda su ovo stvarno neka nova vremena..... :?

Slozio bih se sa svim sto je napisala Hellen u vezi ove teme. Dobro je sto postoje igraonice iz vise razloga. Mnogi ljudi zive u malim prostorima pa se ne moze pozvati veci broj dece. Ako se kod kuce pravi veliki rodjendan sigurno se mora oprati velika kolicina sudja i napraviti dva velika spremanja pre i posle, a ako su deca zivahnija treba jos detaljnije, a mozda i promeniti deo namestaja, kreciti i slicno. U igraonici tacno postoji termin od 2h i to je to, svi dolaze na vreme, dok se kod kuce kasni, pa neko ostane duze pa umesto dva sata to potraje i svih 8, na kraju sa svim spremanjima to ispadne trodnevna igranka.

Ko nema para ili ne zeli da koristi njihove usluge ne mora ici tamo, nije obavezno.

Kompleksasa je uvek bilo i uvek ce biti.
Imam jednu komsinicu koja bukvalno svake godine menja namestaj. Cim neko u zgradi kupi, mora ona odmah da kupi bolji.
To su kompleksi.
Ista stvar je i sa ovim.
Ne vidim zasto se razvukla pita o ovoj temi kad se odgovor sam namece. To je u sustini pametna ideja jer ja dobro znam koliko smo stanova havarisali kad sam bio mali na raznim rodjendanima. Sa te strane je to vrlo pametan potez. Sad dolazimo do druge stvari. Sto su razne agencije i objekti koji organizuju takva zbivanja videli mogucnost masne zarade i udaraju na sujetu onih koje mogu udariti i dizu cene u nebesa. Uvek ce biti onih koji se takmice, koji ce hteti da naprave: vece, lepse, glamuroznije i bice onih normalnih koji nece imati komplekse vec ce uraditi prema svojim mogucnostima. Toliko se razbacivati je po mom misljenju bezveze i da mozes da izdvojis a narocito je jadno za one koji se napnu do maksimuma da bi to isfinansirali. Sve pod parolom rade zbog deteta a u sustini rade zbog sebe i svog marketinga kod drugih roditelja.
Sama ova tema pokazuje da ti rodjendani vise bodu oci roditeljima nego deci. Deci je lepo posadio ih i u parkic sa sendvicima od Francuskog hleba. :D
Ko moze treba da organizuje neki rodjendan na nekoj drugoj lokaciji iz mnogo razloga ali ne da pravi "seosku svadbu" vrednosti dvomesecne plate nego normalan skroman dan gde ce se okupiti deca i roditelji koji se izmedju sebe druze da bi proveli prijatno popodne.
Roditelji su ti koji sve ovo prave i koji zele da se pokazu kako i oni konja za trku imaju. Kompleksi.

Извођење у природу могу да изведу само они који имају природу при руци или адекватно превозно средство типа минибуса и који су имали срећу да се роде у време када је природа подношљива за излажење.
Мени новембар и јануар нешто и нису најидеалнији за роштиљање и гледање крава.

Upravu si, eto ja novembarsko dete i zaboravila sam da i nema izbora zimi.

Ali stvarno ne mog da verujem da dete od 3-4 godine ima neku ludu potrebu da zove ceo svoj vrtić na "žurku", kao da se sad ta deca nešto mnogo vezuju jedni za druge, al' možda nešto ne razumem, možda su ovo stvarno neka nova vremena..... :?
jao, pa ti ne znas koliko se oni raduju kada im se priblizi rodjendan, pa oni samo o tome pricaju...:-)
prvo ceo vrtic, pa onda ceo razred, nema vise ono kao sto smo mi slavili, pozoves par najboljih drugara na sendvice i tortu...
Ko nema para ili ne zeli da koristi njihove usluge ne mora ici tamo, nije obavezno.
u pravu si.
osim toga, postoje i jeftinije varijante, recimo proslava u vrticu je 3500, sa animacijom itd.
ja moram da kazem ZIVELE IGRAONICE!!!!
stvarno jedini naccin da svi budu zadovoljni, a narocito roditelji slavljenika/slavljenice. :-)
nije pomodarstvo, vec potreba, kao sto rece Milos, u skladu sa mogucnostima svako se moze dobro provesti.

a sto se tice torti od 100 evra, evo kako one npr izgledaju.
007.jpg
005.jpg

a kako letnji rodjendanci slave?
meni je problem jer tad nema vrtica,a ne znam brojeve telefona (a sad bas da idem od mame do mame necu-ionako ovde niko nikog ne zove iz razreda,samo donesu tortu u vrtic)
a ovi s kojima se druzimo imaju veliku decu
i tako mi i ne slavimo u pravom smislu te reci

jao, pa ti ne znas koliko se oni raduju kada im se priblizi rodjendan, pa oni samo o tome pricaju...
prvo ceo vrtic, pa onda ceo razred, nema vise ono kao sto smo mi slavili, pozoves par najboljih drugara na sendvice i tortu...

Да, ми смо све до 6. разреда славиле по нас 6-7 девојчица, играле уз Бони М и Абу, јеле те сендвиче са краставцима...и то је било то. :)
Дечаке смо почеле да зовемо тек од 6. или 7. разреда, али то су онда биле седељке са масним фотама, и опет не више од десетак гостију...

А данас је цео разред обавезан....:(

Back