Dečiji biseri

animsaj:
3- godisnja deca:

moja sestra, sedi majci u krilu, u autobusu...ispred njih porodica, crnci...
proslo malo vremena, ona gleda..gleda....tek odjednom, odusevljeno - VIDI MAMA, INDIJANCI !!!
(blam za kevu, smesak za doticne ljude. pa sta ce drugo.)

poznanik mi prica za svog sina: Tata, a sta su to - ******?
Ovaj malo razmisli, i mirno, odgovara - pa to su sine kad se dva muskarca vole.
...pauza... - A, tata...JEL SMO MI ****** ?
( srecom, nisu bili na javnom mestu)
jaoooo!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: suze su mi krenuleeeeee :-D :-D :-D :-D :-D

sin drugarice moje mame se igra sa bakom na slovo na slovo

-na sjovo.....J!
ona krene: jastuk, jorgan, jakna......
on sve NE, NE, NE....
i na kraju ona kaze, predajem se!
a on:
-pa, jadijatoj (radijator), bje!

Fantasticni ste. Pokusavala sam da mojoj deci prepricam neke od bisera ali mi od smeha to bas i nije uspevalo.Ja imam cetvoro dece i cini mi se da bih knjigu mogla da izdam na temu "deciji biseri" ali evo jednog koga se zaista cesto setim. Kada sam bila trudna sa trecim sinom, otprilike sesti mesec, upadaju u sobu ova dvojica starijih sa pitanjem jel' cu ja skoro da se porodim (tada su imali 5 i 6 godina). Na moje pitanje zasto mladji odgovara " igramo se partizana i nemaca pa nema ko da nam bude kuce" :D

evo jednog od mog druga dok je pricao o 2.srpskom ustanku ......
turci su krstili srbe ......4 dahije su bili karadjordje ,stanoje ,nesa i vujadin ....srbima su pomogli partizani....brat milosa obrenovica se zvao jevrej obrenovic ....

mama_caca:
Fantasticni ste. Pokusavala sam da mojoj deci prepricam neke od bisera ali mi od smeha to bas i nije uspevalo.Ja imam cetvoro dece i cini mi se da bih knjigu mogla da izdam na temu "deciji biseri" ali evo jednog koga se zaista cesto setim. Kada sam bila trudna sa trecim sinom, otprilike sesti mesec, upadaju u sobu ova dvojica starijih sa pitanjem jel' cu ja skoro da se porodim (tada su imali 5 i 6 godina). Na moje pitanje zasto mladji odgovara " igramo se partizana i nemaca pa nema ko da nam bude kuce" :D

Preslatko! :) ( A da li cetvrto dete devojcica?)

A jedan svrca je ovako prepricavao film "Boj na Kosovu":
"....a onda je dosao Milos ... a onda su Turci napali....... a onda je jedan TuraC..."

Znam da bih posle skoro svakog posta mogla da napisem koliki mi uzitak pricinjavaju decji biseri a tema nije o tome, ali ponekad zaista ne mogu da oduprem ... Uzgred, ovo sto ovde citam posle prepricavam familiji, drugaricama, na poslu...
Pozdrav mama_caci,
i tati devojcice koje ima vastipacicu :)

zorab:
Znam da bih posle skoro svakog posta mogla da napisem koliki mi uzitak pricinjavaju decji biseri a tema nije o tome, ali ponekad zaista ne mogu da oduprem ... Uzgred, ovo sto ovde citam posle prepricavam familiji, drugaricama, na poslu...
Pozdrav mama_caci,
i tati devojcice koje ima vastipacicu :)

hvala, takodje :)

Hvala svima na pozdravima koja ja od srca uzvracam. setila sam se jos jedne situacije: Moj sestric je imao cetiri godine kad mi se rodila cerka. Dosli smo kod njih u goste i ja sam uzela da podojim bebu na sta je on rekao:" teto ja pijem na flasicu". U sali ja sam odgovorila da mi nemamo para za flasicu pa ja pijem mleko a onda beba sisa. Te veceri on je doneo flasicu svojoj mami sa recima - mama pij ti a ja cu kao beba. :))))

mama_caca:
Hvala svima na pozdravima koja ja od srca uzvracam. setila sam se jos jedne situacije: Moj sestric je imao cetiri godine kad mi se rodila cerka. Dosli smo kod njih u goste i ja sam uzela da podojim bebu na sta je on rekao:" teto ja pijem na flasicu". U sali ja sam odgovorila da mi nemamo para za flasicu pa ja pijem mleko a onda beba sisa. Te veceri on je doneo flasicu svojoj mami sa recima - mama pij ti a ja cu kao beba. :))))
:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Moj mladji brat Stefan (sad je vec u srednjoj :) ) i ja se igramo pamtomime. I ja mu objasnjavam vec tri sata "3 mla praseta" Posto sam se preznojila vec mu nagovestavam sta je u pitanju. Kazem i prvu rec- 3-, ajde dobro druga- male-....a on ce SVINJE!!!!:))))
p.s predivna tema stvarno svaka cast;)

juce sedim i gledam nesto na tv'u,a moje dvogodisnje klinkice sede i pretvaraju se da piju KAVUCU sto znaci kavicu i sve sipaju i govore jedna drugoj oces jos mode mode-moze moze.i ja onako neobracajuci paznju dali me gledaju grickam nokte kada ce meni moja MLADJA cera MAMA NEMOJ TO DA GIDES TO KAKA FUJ FUJ TU SE PIKILA MACA!kad nisam umrla od smeha a ova druga sve potvrdjuje JET JET PIKILA SE MACA!to im ja uvek kazem da ne bi stavljale prste usta posto to jaaakkkooo vole!

U subotu je Aleksa (djak prvak, ljubi ga tetka :) ) isao u skolu pa je nakon toga dosao kod nas u igraonicu, dok je Toma bio sa tatom na selu i nakon toga ostao kod nas da spava. Kada smo dragi i ja dosliu sa Aleksom, baka ga je vec bila uspavala, tako da je Aleksa imao svu paznju (sto je, naravno, iskoristio ;) ).
Nakon kupanja u kadi i "blesavljenja" sa mojim dragim (zovimo ga "x" :lol: ), konacno sam ga smestila u krevet, pozdravila se sa njim i prepustila ga baki (ona im obicno cita pred spavanje). Mislila sam da je vec dovoljno umoran i da ce brzo zaspati, tako da sam se iznenadila kada su me pozvali...
Izmedju njega i bake odvijao se sledeci dijalog:
Aleksa: "Necu ovde da spavam!"
Baka: "Zasto? Gde bi ti da spavas?"
Aleksa (stoji na krevetu): "Idem da spavam kod "smeh".
Baka (zapanjeno): "Kako? Pa ne mozes tamo, znas da u sobi ima jedan krevet, a tamo je "x". Ne mozete vas troje da spavate na jednom krevetu!"
Aleksa: "Pa lepo. Izbacicemo "x" kroz prozor. Valjda sam "smeh" vazniji ja nego on!" :lol:
(I jeste, ljubi ga tetka! ;))

ih vec dva dana nista....ajmo ljudi!! ;)
Evo ja cu sebe da blatim malo. Moj deda je bio vojno lice. I sad kad sam bila u vrticu pricali su nam nesto o istoriji i sad nas pitaju na istu temu i pitaju mene: Nevena a kada je to bilo ? A ja kazem: Pa to je bilo davno jos kad je moj nono bio nemac!! 8-) :lol:

Ucio deda Iliju(2,5) da broji i posle nekoliko ponavljanja(kad je njemu vec postalo dosadno) pita ga deda koliko sad ima kuglica a Ilija ce "pa zar ne vidis da ih ima puno".

Ilija sedi i gleda televizor,deda ga pita sta radi.
-Ma evo malo kuliram.

Kad nije dobar kazu mu da ce sutra da ide u skolicu.Posto se tog dana naljutio na babu on joj kaze "Ja necu moci da dodjem kod tebe zato sto nisi dobra pa ce tata sutra da te vodi u skolicu."

Moja cerka, skoro 5 godina, u izlivu ljubomore jer sam trudna a ona postaje svesna da cemo dobiti jos jednog clana familije, kaze :"Mama, sta ce nam ta beba, vidi koliko nas ima (pa nabraja koga sve ima), necemo imati sta da jedemo i gde da zivimo !"

Svojevremeno je jedan Aleksa (ne ovaj moj ;) ) imao isti problem:Cekao se mali bata.
U jednom periodu mamine trudnoce, Aleksa je bio bolestan pa mu je bila potrebna inhalacija. Roditelji lekari su terapiju sprovodili kod kuce. U jednom momentu, Aleksa je slatko i umiljato pitao: "mama... Kad se bata rodi, stavicemo ga na inhalaciju?"

Moja mama ( 55 ) i moja cerka ( 3,5 ) pre neki dan bile u parku. Mala se smrzla pa pozurila kuci . Baba joj kaze : " Uspori malo, ja sam stara " a mala se okrene i pogleda je bledo, pa kaze : " Nisi ti baba stara , ti si nova "

Back