Dečiji biseri

Mirka šizika:
Moja mama ( 55 ) i moja cerka ( 3,5 ) pre neki dan bile u parku. Mala se smrzla pa pozurila kuci . Baba joj kaze : " Uspori malo, ja sam stara " a mala se okrene i pogleda je bledo, pa kaze : " Nisi ti baba stara , ti si nova "

:))))) a razgovor moje cerke i mene od juce ujutru, pred brijanje :)
Ona: Tata, a sto ti imas bradu?
Ja: To se i ja cesto pitam, evo ide tata da se obrije
Ona: A tata, imam li ja bradu?
Ja: Nemas sreco, ti si lepa :) (nemam ni ja pojma sto sam to rekao, valjda da je otkacim :)
Ona: posle par minuta razmisljanja: A tata, ti si onda ruzan???

Gledala moja klinka pre neki dan 101 dalamtinac al prvi put sinhronizovan. I legla u krevet da spava , pa me zove. Kaze hoce da mi isprica sta je bilo u dalmatincima. Sednem ja i ona krene : Mama znas bilo ih je puno, svi imali tufne,i bila dva velika dalmatinera i jedna Kreula DeBIL :shock:

Umalo se nisam srusila sa kreveta od smeha. Zna dete sve!!!! :p

Ili..zena bas bila trudna i nije mogla da je nosi stepenicama pa na svako njeno :"Ajde mama nosi mee, ne mogu da hodaaam...", ona je odgovarala: "Ajde, mozes ti to"...par dana kasnije,
moja zena nosi neke kese sa pijace, cerka joj daje i svoju flasicu , ona joj kaze:"Ajoj, ne mogu to sad da uzmem", ova mala odgovara:"Ajde, mozes ti to, zar ne?"

Tri devojcice od oko tri godine se igraju ispred mog prozora i vode zanimljiv razgovor : Pita jedna : Ako je covek covek kako se kaze kad ih je mnogo? Druga odgovara- pa coveci bre. Treca se ukljuci - kako ste proste, kaze se ljudovi :)))

Moj muz je uvek sam krecio kucu i jednom, zavrsio je sobu i usao u drugu prostoriju da kreci , posle nekog vremena primetimo mi zacudjujucu tisinu:). udjem ja u tek zavrsenu prostoriju a nas sin uzeo flomastere i pise li pise po zidu a brat mu sugerise gde i sta da " napise "

Ovo sam cula od jedne prijateljice. U jednom selu su zivele dve sestre Olivera i Stanislava. Oliveru su od malena zvali Vera tako da mala nije znala kako joj se stvarno zove sestra. Kad je mala posla u skolu , a to su one skole gde sva deca do petog idu u istu ucionicu, uciteljica je rekla deci da ustanu i kzu svoje ime. Ustala starija i rekla : Ja sam Olivera. Na to ce mladja zbunjena : Ja sam Olistanislava:D

mama_caca:
Ovo sam cula od jedne prijateljice. U jednom selu su zivele dve sestre Olivera i Stanislava. Oliveru su od malena zvali Vera tako da mala nije znala kako joj se stvarno zove sestra. Kad je mala posla u skolu , a to su one skole gde sva deca do petog idu u istu ucionicu, uciteljica je rekla deci da ustanu i kzu svoje ime. Ustala starija i rekla : Ja sam Olivera. Na to ce mladja zbunjena : Ja sam Olistanislava:D
Jao, iskidah se od smeha! :-D :-D :-D :-D

isparkiravam ja jutros, nako pospan (to se sad vadim) i okrznem banderu (stvarno ne znam otku ona tu!), a moja cerka na to, imitirajuci maju: "Ccc covece ocemo li mi da stignemo u jednom komadu??"...pre par meseci mi to zena rekla kad sam brzo vozio...ona zapamtila :)

Ja pusim (stidim se) a suprug je davno prestao. Kad je najmladji sin imao 3 godine kaze on ocu: tata kad ja budem tata ja cu da pusim. na to mu suprug odrzi krace predavanje o stetnosti na sta ce mali: Dobro ja kad budem mama ja cu da pusim:D

mama_caca:
Ja pusim (stidim se) a suprug je davno prestao. Kad je najmladji sin imao 3 godine kaze on ocu: tata kad ja budem tata ja cu da pusim. na to mu suprug odrzi krace predavanje o stetnosti na sta ce mali: Dobro ja kad budem mama ja cu da pusim:D

da, tako nesto slicno je i moja cerka rekla jednom :) samo sto je ovde obrnuto, ja pusim a zena ne :)

Moja cerkica i ja se vozimo kolima,i ja slucajno pritisnem sirenu,a moja cerkica pomisli da sviram nekom da se pomeri ili da mi ne prekreci put i onako se ''fino'' prodere(verovatno poucena nekim prethodnim mojim iskustvom) obracajuci se tom nekom kome sam svirnula:''Ti si malo kreten...''....Umrla sam od smeha(a i stida,jer je to sigurno cula od mene... :oops: :oops: )

Nedavno udarili psa kolima na autoputu. Mrkli mrak, pas crn, izleteo pred nas i desilo se. Stali na prvoj pumpi, kola rasturena curi sve zivo iz njih, muz se uhvatio za glavu samo sto ne zaplace, a moje dete sasvim ozbiljno kaze: pa dobro tata sto ne gledas gde ides?!

Ja imam jedan biser ali malo bezobrano sta da radim. Dovela mamina koleginica sina na posao, a on sav u opremi sa puskom i ostalim. Prilazi mu ugladjeni sef redakcije inace stariji covek i lepo pita: A ti si sine pravi lovac jel da? a on ce besan: Da ja sam lovac ti si k*****!!!! Mislim grozno...ali ipak duhovito! Cela redakcija naravno pod sto! ;)

Zagledamo Frikom stapice sa potencijalnim nagradama, pa me moja Ana (11g) pita sta mi pise. Ja kazem- 5.000 eura. Tu moja jaca polovina prokomentarise- Taman za fasadu! (nemamo fasadu na kuci jos uvek).
A moje dete zgranuto- Ma kakva fasada, idemo u Pariz!

Mamino dete...! :wink:

Trenutno je u vrtiću aktuelna tema veronauka, crkva... pošto se bliži slava vrtića... i moje pametno dete, ljubi je majka, dolazi kući i kaže:
"Istos Kristos je uzeo super druper lepak i zalepio se na plafon, a sad je na nebu. A Bog je jako jako dobar pa je stvorio mame!" :)

Back