Dečiji biseri

Patologija je nauka ne znam da li to znas i sastoji se od seciranja pokojnika, mislim ne razumem kontekst.A malo dete od 5 godina ne moze da istuce muskarca od 32 moze samo decije da se sali braneci nekog koga voli.A tebi ako je do svadje svadjaj se sa nekim drugim.Ja sam vishe raspolozena za smeh,viceve i onu lepsu stranu sveta.

bigsister:
odpozadi i pitam (zeletji da pomognem tati): 'chiko chiko jeste vi to zaustavili mog tatu jer je jurcao i preticao na punoj liniji?'... tata je hteo u zemlju da propadne...

hahah :) Doobar. Meni je stariji brat u corelu napravio "vojnu legitimaciju", pa kad je moj cale napravio isto neki kurslus ja lepo izvadim dokument i kazem "kolega, pustite ga".

uspelo :)

3EMYHKA:
Pokusacu da objasnim situaciju, al' ne mogu da docaram pevanje pa vi zamislite...

Moj bata negde u osnovnoj skoli dobije za domaci da nauci pesmu, ono "na Kordunu grob do groba...".

Mucenik se zatvorio u sobu i satima mu nije polazilo za rukom. U neko doba onako ocajan zavapi za pomoc i ja mu objasnim da je ne memorise nego da smisli neki zanimljiv nacin kako ce da je nauci, tipa da zamisli sliku ili nesto slicno...

Nakon pola sata izlece on iz sobe, odusevljen i dreknu "Gotovo!" 'Aj ja kao da ga ispitam dal' je to dobro, i on poce (nadam se da znate melodiju pesme "Old McDonald had a duck"):
"Na kordunu grob do groba, ija-ija-jo, trazi majka sina svoga, ija-ija-ja-jo..." :shock:

E kad se nisam slogirala! :lol:

E od ovog nema bolje...Pa mali je nevidjen lik...Poljubi ga od mene ...

Moja cerka 3 godine, pita Kad se rodila, misleci kad joj je rodjendan. ja joj kazem , o ona dalje a kako ? Ja joj objasnim da je izasla iz stomaka, a ona ce : A kako sam usla u stomak?

3- godisnja deca:

moja sestra, sedi majci u krilu, u autobusu...ispred njih porodica, crnci...
proslo malo vremena, ona gleda..gleda....tek odjednom, odusevljeno - VIDI MAMA, INDIJANCI !!!
(blam za kevu, smesak za doticne ljude. pa sta ce drugo.)

poznanik mi prica za svog sina: Tata, a sta su to - ******?
Ovaj malo razmisli, i mirno, odgovara - pa to su sine kad se dva muskarca vole.
...pauza... - A, tata...JEL SMO MI ****** ?
( srecom, nisu bili na javnom mestu)

moje kumce, prica o svom psu, i ja ga pitam- Jel ti se kuca obraduje kad dodjes kuci? on odgovara, -Ahaa... i sad ga ja pitam -A kako ti se kuca obraduje, Sta radi kad te vidi ? ....malo razmislja....pa ponosno - PA- SMEJE SE !

(o mahanju repom te posle nauce) :)

Otislo dete (oko 3 godinice) iz grada na selo.
Kod bake i stare bake (prababe).
One zeljne da se poigraju sa njim ali novo lice je NOVO.
Ugadjaju na sve moguce nacine.
Odu u drugo dvoriste koje je malo izdvojeno da mu pokazu gudu, koku, kozu, kravu...
Sve je nekako vec bilo poznato iz slikovnica...
Ali u stali kada su usli da on vidi kravu, mali zapanjeno za vime uzvikne: "Lele koliki *urci!"...

To je moj mali brat

mali od 3-4god tu iz dvorishta polomio bravu na mojoj garazhi...video sam ga par puta kako se ljulja na vratima i pre par dana nadjem polomljeno...gledam ga popreko kad ga vidim...skretje pogled...
juche sam se peo po krovovima garazha........chini se..

Kupi mi pepeljku. (pljeskavica)
Necu bucem te balone. (pantalone)
Setali smo u grad kod cvrke.(crkve - badnje vece)
Kibosan.(Kisobran)
Mama: Sta ces mila da veceras? Dete: dzamarin. (dzem i margarin).
Boborandza. (Pomorandza)
Kosmija. (Komsija)
Pubuljica.(Bubuljica)
Plokopac. (Poklopac)
Mama: Jedi mila i kupusa (salata - kiseo kupus). Tu ima vitamina, gvozda... bla bla... Dete place: necu da jedem gvozde! To se ne jede!
Mama: Hoces da ti isprzi mama jaje na oko? Dete: Necu na oko... prstom pokazuje hocu u usta...

Ovo je namenjeno majkama i cerkama...
Da li vam se desilo da vam 3-godisnja cerka udje u kupatilo? Meni je! Prica tece dalje...

Spremale smo se u setnju. Ciklus mi je bio u toku. Videla je ulosku i insistirala da stavim i njoj jednu *pelenu*... Dok sam se spremila drugarica se javila telofonom da nas ceka u centru sa njenom curicom. Krenule smo... Skroz sam zaboravila na ulosku. Setnja kroz park... Malo na kej... Onda odsmo u carsiju na pice. Grad pun. A mala gurne ruku u gace i vadi ulosku: Mama mene zulja ova pelena! Necu vise!

U zemlju sam htela da propadnem... RADOZNALOST! Svasta moze da donese!

-Jednom prilikom sam vodio cerke u pozoriste D.Radovic,puno dece,roditelji napolju cekaju i kad je predstava zavrsena nismo uspeli da se nadjemo bas iz "prvog puta",i naravno pozalile su se jos sa vrata:mama,mama,tata nas je izgubio.

-Mladja cera me tera da idemo u prodavnicu "sve za 99"
-ok, kazem, ali ponesi svoje pare
-ali tata,imam samo jednu crvenu
posto je ipak ponela i kada smo dobili gomilu kusura:
-tata,hvala ti sto smo poneli moje pare,vidi koliko sada imam.

Posto je pre izvesnog vremena poceo da se zanima za pojam smrti, sta znaci to umreti, gde su oni sto umru, kad ljudi umiru itd. moj sin (4) smislio je pesmicu koja resava njegov problem straha od smrti i cinjenice da ljudi stare i neminovno umiru. A pesmica ide nesto ovako:"mi necemo umreti, mama nece umreti, tata nece umreti, deda nece umreti, baba nece umreti, ja necu umreti, ljudi nece umreti - zato sto se volimo.":? :D

u crnoj gori ..
u kafiću pavla pit akonobar šta on pije, on kaže: fantu
ovaj kaže: znači za tebe jedna bambuća...
a paki mu odgovara: da, samo mi u srbiji to zovemo fanta:lol:

Back