Dečiji biseri

Evo jedan biser sada za praznike... pitamo Peju (4 god i 8 meseci) da li bi više volela brata ili sestru.

"Ja bih najviše volela sestru. STARIJU sestru!"

Mi crkavamo od smeha, ona ćuti zamišljeno i skuplja obrvice.

Posle par minuta tihog razmišljanja nastavlja:
"....ovo što sam rekla da hoću da mi rodiš stariju sestru, mislim da je mnogo komplikovano. Ne mora.... može i mala beba, ali da brzo poraste pa da bude starija sestra."

:hahaha:

Evo jedan biser sada za praznike... pitamo Peju (4 god i 8 meseci) da li bi više volela brata ili sestru.

"Ja bih najviše volela sestru. STARIJU sestru!"

Mi crkavamo od smeha, ona ćuti zamišljeno i skuplja obrvice.

Posle par minuta tihog razmišljanja nastavlja:
"....ovo što sam rekla da hoću da mi rodiš stariju sestru, mislim da je mnogo komplikovano. Ne mora.... može i mala beba, ali da brzo poraste pa da bude starija sestra."

Hahahaa, ja kad sam bila mala stalno sam prichala mojima da hocu da imam starijeg brata i da se zove Aleksandar! Na kraju se ispostavilo da sam zaista i imala starijeg brata, rodjenog, ali je on umro kao beba- sa tek napunjena tri meseca. Ja tad nisam bila ni u planu. I da, zvao se Aleksandar...

U kuhinji sam, ruke mi masne, sledećih par minuta nema šanse da pipnem bilo šta, a da ne ostavim masne fleke. Malecka ( 4 godine ) sedi na dvosedu i gleda crtać. Maleni ( 16 meseci ) je bio u sobi na podu, igrao se nekim gumenim kockama ).
- mila, šta radi bata? pitam, misleći da će ona da proviri u sobu, tek će ona k'o iz topa
- Radi na računaru :eek:
Izvirim, vidim da je on stvarno na stolici, lupa po tastaturi bez milosti. Sidji bebane, sidji pa da mama viče - braaavoooooo... I sidje on, ja sam morala da pljeskam rukama i vičem bravo, ali je sišao.
Posle par minuta - maaamaaaa, bata opet radi na računaru.... ceo proces ponovo, ali je na kraju opet sišao i odgegao do sobe :)
Posle par minuta:
- Maaamaaaaaa, bata opet radi na rač.... Ne, mama, bata trenira padanje sada! :lol::lol::lol:
Ja pogledam, a on ustaje sa poda, trlja dlanom guzu ( sreća pa je pao na guzu sa stolice ), i gundja nešto na svom bebeće-patkastom jeziku, namršten i ljut što je pao. Tek će ćera- prevodilac:
- Mama, mislim da je sad upravo rekao u pichku materinu
Ja ostala :eek:
- Mila, pa kakve su to reči?
- Pa dobro mama, ružne su, ali manje boli!
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Eeeeeh, dečija logika i dečija usta... :lol:

...u vrticu za dorucak su bila jaja, onako promesana.
-pa lepo, jesi li jela?-
-ne, rekla sam vaspitacicama da sam doruckovala kod kuce neskvik i mleko.
-zasto si to rekla? jesi li zaboravila sta si doruckovala?
-ne, nisam zaboravila. nego, nikada nisam cula da neko dete jede prsutu i hleb za dorucak, pa nisam htela da znaju da ja to jedem! :roll:

Petra pokušava da obuje tesne cipelice koje je nosila kao beba. Ne ide joj. Komšinica je zadirkuje
- "Pejo, daj meni te cipelice ako tebi nisu taman, meni će biti dobre."
- "Neće... tebi će biti velike." (šeretski kez)

- Mama, jel ovde stoji so? A ovde je "stoćak" (stolnjak)? A jel hoćeš ti kada tata dodje da izneseš tu supu, ja sam mala, da se ne ispečem? Ti supu, a ja ću ostalo, a taja će hleb da iseče, ja sam mala, da ne posečem prstić pa da mi ide krrrrrrrrv ( i tu je dramatična pauza i faca - :sad2: ).
- A što ti nebi ćero oprala ruke i sela za sto, a mama će sve da iznese?
- Pa kako zašto? Pa kako zašto, ženo boJŽa? Pa ti si se umorila, ti si sve uradila, ti si staaaaraaa mama, ja sam tvoja velika devojka, ja imam jedan, dva, tri, ČETIRI godine ( a sve na prstiće broji :lol: ) i ja ću tebi da pomognem!
A podigla glavicu gordo, pa joj sijaju okice ponosno.. eeeej, pa ona je velika, njoj mama sve daje da uradi i veruje joj da će da ispadne dobro...
Ponos moj lepi, moja sreća najveća... :heart:

У четвртак матори окрунио последњи чардак кукуруза и довезао две приколице петотонке пуне шапурика(објективно ту има 3,5 до 4 тоне шапурика) истоварио и отишао.
Грејемо се на секундарне сировине тј кукурузовину, сламу од пшенице, јечма, и соје(најкалоричнија) и на шапурике које се трпају у папирне кесе од 5 и 20 кг.
Дам клинцу(у октобру 9 година) да потрпа у ове од пет кг па колико уради, уради, жена ми рече да сам експлоататор, а увече кад је дошао на купање на њему се од прашине само беоњаче виде.
Но док је он приљежно радио назове Јоца( а Јоца је друг који се на телефон јавља: Добар дан овде је Јоца, треба ми Војин(син).)
Јави се Ружица(исто у октобру пуни, али 6 година, од близнакиња 5 минута млађа, бар ми то тако сматрамо, а и да је другачије свеједно...) и ладно објасни: Воја ради!!!
И спустила слушалицу!
Иначе јуче пре подне завршили смо цео посао око паковања шапурика.

гледам ја у пекари шта да једем, гладна сам ко вук, а моја цица од 2 године каже Мама блиси ми слину, и прстом којим је ископала слинчугу кренула да обрише од мене. И тако више нисам била гладна.

Jadna žena... :zcepanje:

AAAAFR.jpg

Back