Dečiji biseri

Samo neki biseri moje ćerkice od tri godine :

Juče sam joj obećala palačinke i ona nije zaboravila. Kako se dosetila da me podseti... Kaže mi jutros: Mama, hoćeš ti meni da praviš palačinke, ja sam noćas sanjala jednu veliku palačinku kako je bila ovde...

Mama, da li ja mogu da dohvatim nebo?
Ne, visoko je.
A ti?
Ne mogu ni ja.
E, tata može, on je veliki.
Ne može ni tata, mnogo je visoko.
A drvo?
Ne mogu.
Tata može.
Dobro, ako tata može...
Sutradan ide sa tatom u vrtić...
Tata, ti možeš da dohvatiš nebo?
Ne mogu visoko je.
A drvo?
Ne mogu ni drvo.
A mama kaže da možeš :)

Можда сам негде писала, али ме подсетило ово на моју млађу сестричину, кад је имала 3 године. Долазе они на нашу годишњицу брака, њој Хелен дала да нам преда поклон, и она, маленица, почиње:,,Сеса вам госњињица..с.еса годњисњи..сеса госњици...сесан ођендан!!!'' :zcepanje:
То је знала да каже. :heart:
Medenjak, kako se samo snasla

Peja, 4 i po godine, sedi na krevetu, veselo pevuši nešto i pregleda album sa svojim slikama iz vrtića od pre par meseci. Odjednom iz čista mira kreće da plače, suze liju...

- AaaaaAAaaaaaAAAaaa!
- Šta je bilo Pejo?
- Viiidiiiiii ovu sliku..... aaaa.... ja sam obukla pantalone a Sonja i Sofija imaju haljinice.... ovo moje je ružnoooo.... neću pantalone, hoću i ja haljinicuuuu.... aaaAAAaaaaAaaaa......
..... (roditeljski uzdah)

Vraćam se s posla, dnevna soba puna kutija i kesa. Peja sija od sreće.

"Tataaaa..... pogodi da li mi je mama danas kupila nove cipelice i haljinicu?" (trep trep)
"Hmmmmmm...... mislim daaaa.... jeeeeste!" :)
"Ne, tata. Ne. Ne možeš TO da kažeš. Reci nešto drugo."
"Dobro... onda nije?"
"E niiiiijeeee... pogrešio siiiii..... jesteeee....."

:lol:

U ordinaciji kod dr. stoji staklena posuda sa nekim sisarkama. Pita moja cerka, dok cekamo da dodje dr, med sestru -moze li da uzme sisarku?
Sestra kaze: "Sta ces ti meni da das ako ja tebi dam sisarku?"
Devojcica: "Nemam sad nista, ali mogu da ti nesto donesem kad budem dolazila na kontrolu." ;)
Dobila je sisarku, proslo odredjeno vreme, idemo na kontrolu i ispred zgrade se seti da je obecala poklon med sestri. Imala sam u torbi neke cokolade, slozi se ona da je cokoladica dobar poklon!
Udjemo, da sestri cokoladu... udjemo kod dr. zavrsi se pregled... Krenemo, a ona se okrene ka med. sestri i kaze:
- "Tebe nisu naucili, da kad ti neko da cokoladu treba da je otvoris i posluzis prisutne?" :hahaha:

tepam ovom mladjem cesto sklapajuci rime na njegov nadimak. nina-blesolina, nina-kruskolina, nina-pirulina...
kazem mu jednom nina-balerina...(zbog andjeline balerine)
kaze on
-neeee, ne balerina....baletan
a ja mislila on se uvredio :lol:

Након што је млађој сестрици објашњавао да се непознатим одраслим не прилази, Страхиња се игра са непознатом девојчицом и током игре јој пружа руку. Она га погледа ( не зна сва правила), а он јој под утиском каже: Па шта ти је, нисам ти ја неки туђ!

Htedoh da otvorim ovakvu temilicu, kad vidim, postoji :super:
Moj klinac, pre neki dan kaže na pitanje da li ćeš da pišeš domaći zadatak kad pođeš u školu, kaže : Ne, ja ću da pišem divlji.
Meni je bilo baaaaš smešno. Prvo ni ukapirala nisam, kad mi ispričali to. :hahaha:
Kako imaju strašno bistar um, ili mi otupesmo lagano.

Данас, све на истом часу:

Ја:''Миланче, мајку му, опет си побацао огриске од кифле по целој клупи и око ње! Колико пута да те опомињем да то не радиш???''
Миланче:''Ево, нећу више никад, наставнице, КУНЕМ СЕ У ВАС да нећу!''

Ја:''Како се зове главни јунак народне песме Смрт војводе Пријезде? (питање за двојку, да бар нешто одговори).
Мица гледа бело, преврће очима, дума, дума...па онда узвикне радосно:''ПРЕЗЛА!!!''

Ја: ''Ко су били Млечани?''
Мица:''Млечани су били људи, ко и ми!''

Ја:''Како се зове главни јунак ове приче?''
Мица:''Их, наставнице, па кад сте пре заборавили кад смо малопре прочитали причу?!''

..jaksha, 3 godine:

(umetnost vrdanja u povoju :lol: )

- jaksha, ko je prosuo smoki..? :eek:
- ja :( ..ustvari ne znam, mozda je i beba.. :flert:

------------------

- jaksha, jesi li udario bebu..? :evil:
- nisam :flert: i necu nikad vishe.. :(

(..beba ima malo preko godinu ipo, sve cheshce nije neverovatno da bude krivac.. :lol: )

Моја петомесечна ћерка лежи у колицима и бацака се ногицама, а млађи сестрић (3,5 године) стоји поред ње...и одједном почиње да је удара по ногицама.
Заустављамо га и питамо га што туче сестру, а он одговара: ''Она је прва почела!!!''

:mrgreen::zcepanje:

jednom prilikom smo pricali o zeljama sta ce biti kad poraste.
-a sta si ti zelela da budes kada si bila mala?
-au svasta, voditeljka, novinarka, slikarka, pisac...
-i nije ti se ispunilo?
:eek: :dash: kako da se izvadim?
-pa nije....posle su mi se zelje promenile...nisam dovoljno jako zelela...
-nema veze evo ja cu tebi da poklonim moju zelju
:heart:

Моја двогодишња ћерка чека да почне цртаћ, тренутно су биле рекламе за космодиск и неки деда.
Она се сморила кад ће више да се заврше, уздахнула и рекла ''Једи деда говна.'':eek: :zcepanje:

Back