Dečiji biseri

Sestrin sin David, kada je imao 1 godinu samo je znao raci ma, ta, tji-tju i sl. Konje je zvao naravno djiha.
Ja kao ponosna tetka odvela sam ga u obliznji park da se setamo. Sve je bilo sjajno dok jednoj zeni koja je nosila bundu nije poceo sa radoscu da dobacuje: djiha-ha-ha-ha. Zena se frapirala pa se pocela smejati. A ja, da umrem od blama.

davno je to bilo,ali evo jednog za mene naj..bisera moga sina..
vaspitacica je sa decom puno i o svemu razgovarala..jednom ih pitala `deco zna li neko ko je Causesku`
moj sin je rekao `znam ja! to je jedan cika rumun koji ima sporet i salamu a drugi ljudi to nemaju` :D

matija, moj mnogo mladji rodjak bi se popeo na stolicu, dok je takodje moj rodjak bio ispod njega i popeo bi mu se na ledja i poceo da igra. Vikao je ''cuska , cuska(od djuska, djuska)''.Njegova mladja sestra, je prije nekoliko dana progutala 10 centi, pa ja mislim da ce po tome da postane biznismen...:).Uglavnom njih dvoje su pravi ''varvari'' dok je njihov najmladji brat prava maza , buckasta. Ovo nije mozda biser, ali jednom je Matija da bih bio u centru paznje htio da poljubi Kseniju, a ona ga je lagodno ugrizla za nos....

Ja opet o sebi( pa kad sam najvise izvaljivala):
Ja i moja starija sestra sedimo u sobi ja na krevetu ona na podu tako da moji "papci" stoje kod njene glave: I moja pedantna sestra ce gurajuci me : Ti i tvoji smrdljivi papci!! A ja zagledana u noge kazem: "papppccci" i izgovorim svoju prvu rec u zivotu :lol:

Kad sam imala 4 godine pratili smo neke rodjake u Kanadu i tako ja setam po aerodromu kad odjednom ugledam Anu Bekutu,u tom trenutku pocnem da trcim za njom i da se na sav glas derem "mama,tata pa to je prava Ana Bekuta,to je prava Ana Bekuta".Ona se tad okrenula i nasmejala mi se,lol(pitam se dal se ona toga seca).Nije neki biser,ali moji se i danas slatko smeju kad se toga sete.

Evo još bisera mog sina:

Stalno skine patofne i mi kažemo obuvaj se ne idi bos, a on kaže imam čarape i to mu je kao izgovor.Jedno veče ja ubijem neku leteću bubu na pločicama u kuhinji.On hoće da uzme igračku koja stoji pored bube ali mu frka, i vuče oca, a otac kaže idi uzmi sam. A on kaže ne mogu – nemam tofne.

Ne voli da ga neko ljubi i kad neo hoće da ga poljubi on pokrije lice rukama i kaže nema mesta; a kad je raspoložen ima mesta.

Ponekad skuvam čaj od kamilice i podvalim mu kao da je to sok od jabuke.I živela sam u ubeđenju da on misli da je to sok.Jedno veče ja da ga uspavam i dam mu čaj a on proba i kaže neću čajnu daj sok od abuke (mislio je da je čaj=čajna).

Bio kod mojih i počne da grmi i seva a on se plaši grmljavine (toga se jedino i plaši)- i sad moja majka njega da uteši počne da mu objašnjava kako grmi i seva a on kaže jel zeva ovako i zine da pokaže kako se zeva (opet nije razumeo).

Sunce Ta:
Evo još bisera mog sina:

Stalno skine patofne i mi kažemo obuvaj se ne idi bos, a on kaže imam čarape i to mu je kao izgovor.Jedno veče ja ubijem neku leteću bubu na pločicama u kuhinji.On hoće da uzme igračku koja stoji pored bube ali mu frka, i vuče oca, a otac kaže idi uzmi sam. A on kaže ne mogu – nemam tofne.

Ne voli da ga neko ljubi i kad neo hoće da ga poljubi on pokrije lice rukama i kaže nema mesta; a kad je raspoložen ima mesta.

Ponekad skuvam čaj od kamilice i podvalim mu kao da je to sok od jabuke.I živela sam u ubeđenju da on misli da je to sok.Jedno veče ja da ga uspavam i dam mu čaj a on proba i kaže neću čajnu daj sok od abuke (mislio je da je čaj=čajna).

Bio kod mojih i počne da grmi i seva a on se plaši grmljavine (toga se jedino i plaši)- i sad moja majka njega da uteši počne da mu objašnjava kako grmi i seva a on kaže jel zeva ovako i zine da pokaže kako se zeva (opet nije razumeo).

Slatkiš :)

Aleksa danas puni 7 godina (joj...kad pre? kao da sad vidim zamotuljak stisnutih okica i crne kosice u porodilištu, ljubi ga tetka). Zovem ga da mu čestitam, on najpre na "Srećan ti rođendan, dušo" odgovara: "Dobro" :D , pa dodaje: "Ali, nje mi danas rođendan, već prekosutra!" (naravno, u subotu pravimo žurkicu ;) i njemu je taj datum važan).
Povodom žurke, pitam ga da li je odlučio kakvu tortu pravimo i sledi monolog:
"Pa... može dvorac sličan kao prošle godine. Da, dvorac ćemo... I avion. Ali ne kao Tomin (Toma je nedavno imao rođendan, pa niko nije prepoznao da je torta u obliku aviona! :roll: :lol: ) nego da bude pista i avioni da stoje na pisti. A ako ne možeš da napraviš avione, onda dvorac samo da budu i ljudi u dvorcu..."
"Važi, mili. Mislim da ćemo ipak praviti avione", rekoh i bacih se na "projektovanje" avionske piste i aviona. ;) Ipak je lakše od "ljudi" :D

Dobar dan svima.Prvi put se javljam.Na žalost tek juče sam saznala za ovaj forum i počela da čitam.Stigoh do 42 strane i napravih pauzu.Moram malo da dođem do vazduha.
Klinci su zaista neverovatni.Nekada su toliko bolno iskreni i neiskvareni.
Ja imam sina koji sada ima 10 godina.Imao je raznih bisera.Moraću malo da razmisli i da se prisetim.
Jedini koji mi je sada u glavi je sledeći:
Moj Laki je imao oko 2,5 godine kada je uradio nešto što nije trebalo(više se ni ne sećam šta je to bilo):Moj suprug tj. njegov otac je kleknuo ispred njega i počeo da mu objašnjava kako to nije lepo,zašto to ne treba tako...Kada se detetu smučilo da stoji i sluša,jednostavno je rekao:"Cica mica i gotoja ****",okrebuo se i otišao.Dragi tata je,naravno,ostao bez teksta.

Moj klinac Urke kad je imao 3 godine me pitao "Tata a kad ćeš da me naučiš da ševim?".

Ili, kad je imao oko 5 godina zvoni telefon, on digne slušalicu, javi se, mene traže a on mi se obraća rečima "Tata jel si tu ili nisi tu?".

Moja mama je već uveliko bila baka,kada je išla kod zubara i dobila protezu.Bratanac koji je tada imao 5 godina bio je zabezeknut.Pitao je:"Bako, a odakle ti takvi zubi?"Baka je rekla da joj je dao zubar,a on je opet priupita:"A jel, ti dao za stalno ili da malo nosiš pa da mu vratiš?"

Kad je moj brat bio mali stalno je sa sobom nosao igracku harmoniku i pevao po kuci.I tako su nam jednom dosli gosti i pitali ga da li hoce njima nesto da otpeva.On je tad uzeo svoju harmonikicu i poceo "Popela se zaba na bandeeeeeeeeelu,cese picu o najtanju zicuuuuuu".Kaze cuo pesmu na radiu.Tad je imao 4 godine.

Toma i Aleksa su bas porasli kroz ovu temu :) :)

Mi smo bili prije neko vece kod muzeve sestricine na 7. rodjendanu. Kad smo krenuli fino se pozdravili i otisli uz dogovor da dodjemo i sutra na rucak. Tada se moj muz iznenada sjetio da je zaboravio neke cd-ove, okrenuo kola i vratio se.Posto su bila otvorena vrata klinci me vide i nisam ni zvonila tako da odrasli nisu ni znali da sam dosla ponovo.
I sad dijalog ide ovako
-Otkud ti ujna? Sto si se vratila?
-Zaboravila sam nesto da ponesem. Idi kazi tati.

-Tata,tata! Ujko i ujna su nesto zaboravili.
Cujem kako im tata kaze ne znajuci da sam ja tu
-Nema veze doci ce oni opet sutra pa cemo im dati.
Dotrcavaju njih dvoje
-Nema veze doci cete sutra pa cemo vam dati.

palčica:
Dobar dan svima.Prvi put se javljam.Na žalost tek juče sam saznala za ovaj forum i počela da čitam.Stigoh do 42 strane i napravih pauzu.Moram malo da dođem do vazduha.
Klinci su zaista neverovatni.Nekada su toliko bolno iskreni i neiskvareni.
Ja imam sina koji sada ima 10 godina.Imao je raznih bisera.Moraću malo da razmisli i da se prisetim.
Jedini koji mi je sada u glavi je sledeći:
Moj Laki je imao oko 2,5 godine kada je uradio nešto što nije trebalo(više se ni ne sećam šta je to bilo):Moj suprug tj. njegov otac je kleknuo ispred njega i počeo da mu objašnjava kako to nije lepo,zašto to ne treba tako...Kada se detetu smučilo da stoji i sluša,jednostavno je rekao:"Cica mica i gotoja ****",okrenuo se i otišao.Dragi tata je,naravno,ostao bez teksta.
Umesto zvezdica trebalo je da piše:plica

Laki je imao oko 4 godine kada se moja zaova porodila.Sestricu je video posle par dana.Već je znao da se bebe žive u stomacima svojih majki i da se rađaju u porodilištu,ali počelo je da ga interesuje kako izlaze iz tog stomaka.Naš razgovor je tekao otprilike ovako:
L:Mama,kako se rađaju bebe?Nemoj samo da mi kažeš da se rađaju u porodilištu.To već znam.Kako izlaze iz stomaka?
Ja sam,naravno,bila zatečena,ali se u trenutku setim da mi je komšinica pričala kako je svojoj bratanici objašnjavala baš baš te stvari, i krenem:Znaš,sine,između maminih nogu postoji jedna rupica i tu izlazi beba iz stomaka.
L:(pošto je već video bebu)Znaš,mama,bebina glava je velika,a ti kažeš da je to rupica.Onda oni moraju da iseku da beba može da izađe,pa posle to da ušiju.
Moja svekrva je stajala pored mene.Samo smo se pogledale.Bez reči.

Pricao sam pre par dana sa Anom (13 godina) o skoli, pa me je zanimalo sta rade iz Srpskog. Ocigledno je da su aktuelne srpske narodne epske pesme, pa smo pomenuli neke od njih. Pomenuli smo Malog Radojicu, Zenidbu kralja Vukasina, pa sam ja pitao:
- Da li ste radili mozda Zenidbu Dusanovu?
Ana mi je rekla da nisu, a na to je Tanja (9 godina) upitala:
- A da li ste vi radili Zenidbu vrapca podunavca?

rečnik :

margarina - mandarina
fizdilet - frizider
pekać - kečap
bodjen - majonez
saj za kosu - sjaj (gel sa sljokicama) za kosu
sudina - sudija
unežila se - naježila se
jel spao dan - da li je svanulo
intrefon - interfon
petardija - petarda
apauz - pauza
eokrem - eurokrem

Da li ste ispunili Vašu građansku-forumašku dužnost?

izbori.jpg

FIK (Forumaška izborna komisija) Vas obaveštava da još uvek možete obaviti glasanje na svom biračkom mestu:

http://forum.krstarica.com/threads/125360

moj sestric Aleksa (2 godine),lud je kao struja! s obzirom da je progovorio sa 10 meseci,skoro kao odrastao,sada peva sve moguce pesmice,komsinica ga je naucila da psuje kao kochijash, jednom recju sa njim se uspostavlja normalna konverzacija!

sedimo jednom prilikom,moja sestra,Alexa,moja mama i ja za stolom dok nas tri pijemo kafu,a Alexa pise nesto po papiru. i ja tu pocnem da mu pricam,jaoj Alexa kako si glup,nemas pojma,a tek sto si ruzan,ko zna koja te majka rodila, mora da je neka mnogo ruzna.ti nemas roditelje ,nasli su te u kontejneru...a on me gleda onim zelenim okicama,gleda,slusa,i podize jednu obrvicu i rukicom mi pokaze,kao "izvoli", i kaze: "vidis ti ovu Maju?!" (maja je inace moja sestra,njegova majka!)

biser 2: sedimo ja i sestra i pijemo kafu,a Alexa je u sobi za igru. u jednom trenutku,cujemo nesto bum-tras! maja otrci u sobu a alexa otkinuo kosh prikacen na zid,i maja tu pocne,pa alexa kakav si divljak,nista ne znas da sacuvas,a on: "nemoj vices na mene,i nisam ja divjak,ja sam Alexa!"
sta josh reci?

mene kako vidi,ne zove me tetka,nego Bibi, "bibi,'de si sto godina,kako si,sta ima novo? kod mene nema nista novo!"
-Ja:Alexa,jesi dobio batine koji put danas?
-Alexa:jesi,dva!
mali loodak na tetku!

Happy-ca:
Kad je moj brat bio mali stalno je sa sobom nosao igracku harmoniku i pevao po kuci.I tako su nam jednom dosli gosti i pitali ga da li hoce njima nesto da otpeva.On je tad uzeo svoju harmonikicu i poceo "Popela se zaba na bandeeeeeeeeelu,cese picu o najtanju zicuuuuuu".Kaze cuo pesmu na radiu.Tad je imao 4 godine.

:lol: :lol: :lol: ha ha ha ha :lol:

kada je moja drugarica bila prvi razred....ucili su slova, i uciteljica je htela da ih malo animira, pa im je jedan dan rekla, da igraju igru- na slovo na slovo....i tako su decica izlazila redom ispred table, izgovarala slova, ostala su deca uspesno pogadjala predmete, sve dok Jelena (nije moja drugarica), nije dosla na red...
Jelena: na slovo, na slovo D
decica su se jako trudila, govorili su sve sto ima je palo napamet, ali bezuspesno...vreme je sve vise i vise odmicalo...svi postajali zbunjeniji...onda je morala i uciteljica da se umesa..
uciteljica: Jelena duso, znas, predmet mora da bude u ucionici, svima vidljiv..
Jelena: pa uciteljice, jeste u ucionici..
deca su i dalje pokusavala, i pokusavala, ali opet nista....kada je strpljennju, a skoro i casu, dosao kraj, uciteljieca je rekla da se predaju, da ne mogu da pogode, da predmet treba da se otkrije....a Jelena sva ponosna sto nisu upeli da je pobede izgovara:
DARIJATOOOR!
(RADIJATOR) :)

Moj mali sestric (19 meseci) jos uvek ne prica ali je pre nekoliko dana izgovorio Gongoni...Svi su u cudu gledali sta mu je to sve dok na Tv -u nije prikazan Sundjer Bob Kocnalone...Prstom je uperio u TV Gongoni !!!! :) Sada kad ga pitate kako Luka kaze Sundjer Bob Kockalone on odgovori s!tidljivo GonGoni :)

Back