Dečiji biseri

Dosao moj "osmak" sinoc iz skole i prepricava cas sa psihologom, krenule su price o izboru skole i ucenju.
- Znas, mama, rekla nam je, ako se PROBUDIMO, ima sanse da sredimo ocene i tako obezbedimo vise bodova. Jao, mislim, ako se POTRUDIMO, zbunio sam se!

Moja sestrična (3 godine):

- Pusti mi "Miladina"! (crtać "Aladin")

teddy.gif

ŠETNJA PORED CRKVE SVETOG MARKA...
Dika (6 god.):''Jel' to kad uđeš u crkvu, popneš se gore i vidiš Boga?''

OBNAVLJANJE GRADIVA, SVET OKO NAS
Vladimir: ''Glavni delovi dana- obdanište i noć...'' (misli na obdanicu)

lyriza:
kada je moja drugarica bila prvi razred....ucili su slova, i uciteljica je htela da ih malo animira, pa im je jedan dan rekla, da igraju igru- na slovo na slovo....i tako su decica izlazila redom ispred table, izgovarala slova, ostala su deca uspesno pogadjala predmete, sve dok Jelena (nije moja drugarica), nije dosla na red...
Jelena: na slovo, na slovo D
decica su se jako trudila, govorili su sve sto ima je palo napamet, ali bezuspesno...vreme je sve vise i vise odmicalo...svi postajali zbunjeniji...onda je morala i uciteljica da se umesa..
uciteljica: Jelena duso, znas, predmet mora da bude u ucionici, svima vidljiv..
Jelena: pa uciteljice, jeste u ucionici..
deca su i dalje pokusavala, i pokusavala, ali opet nista....kada je strpljennju, a skoro i casu, dosao kraj, uciteljieca je rekla da se predaju, da ne mogu da pogode, da predmet treba da se otkrije....a Jelena sva ponosna sto nisu upeli da je pobede izgovara:
DARIJATOOOR!
(RADIJATOR) :)

Slično se i meni desilo (na slovo, na slovo),
rečeno im je da pogađaju isključivo predmete koji su u učionici....
bezbroj bezuspešnih pokušaja pogađanja na slovo i...da bi se svi na kraju predali,
a devojčica pokazala na sliku iznad table rekavši ''Isus''....a na slici je bio Sveti Sava

zainteresovana:
Moja mala sestričinica, 4,5god juri ka tel koji zvoni (uvek mora ona prva da se javi): - Ja sam, pričaj malo sa mnom! I ja znam reči!
Pa priča šta su jeli u školici: - A posle? - pita je majka. - Posle smo štucali.
Sama je dohvatila i obukla prsluk, bez da joj je iko išta rekao: - Bravo, to si videla od mame! - Ne, to sam videla od čistača na ulici.

super je temica, pa da je malo vrnemo..

za zainteresovanu - nije lepo biti plagijator na ovako dobroj temi, to sto si napisala je preuzeto iz knjige "Poletarac".. (sram te bilo!! :evil: :evil: :evil: )

moja mama radi kao vaspitach i jednom prilikom dobije grupu dece uzrsta 5 godina,i pricha im: ja se zovem Irena! ko ce da mi kaze sa chime se rimuje Irena?!
javljaju se klinci: sirena, vatrena...
samo se chuje iz grupe: Migrena!!! :shock: 8-)

Boško:''Koliko voziš sto na sat?''

Boško gleda tatu koji igra igricu na kompu (fudbal, Čelzi) i pita: ''Da li igra Slinak?''
(Misli na Balak-a....slina, bala...to mu dođe slično, pa povezalo dete...)

Nema struje, sedimo u mraku i posto je rano da se spava igramo se na slovo na slovo moje dve sestricine, moja sestra i ja. Tako pogadjamo predmete u sobi nesto brze nesto sporije kad je Sneza (6 god) postavila na slovo S. Nabrajamo mi sve sto nam pada na pamet i nikako da pogodimo. Pitamo je od cega je to, a ona odgovara: "Ni od cega". Pa sad kako moze da postoji kad nije napravljeno ni od cega????!!!! Kad smo se predali dobili smo odgovor: SENKA NA ZIDU!

Dok je moj sin bio manji prilikom secenja noktica na rukama morala sam obavezno da mu ostavim duzi nokat na kaziprstu. :?: Kada sam ga prvi put pitala zasto on mi je odgovorio:"a,kako ti mislis da cackam nos kad mi sve nokte poseces?" :lol:

prica mi juce komsinica:

"zalila mi se uciteljica na aleksu, malo, malo pa zaboravi da ponese neku svesku! ja ga pitam zasto ne spakuje sve sto mu treba u torbu, a on mi kaze: pa kad ne vidim, MRAK mi je u rancu!"

:D

Igraju ukućani "na slovo na slovo" sa malim Mišom (zaboravio sam koliko je imao godina) i kada je došao red na njega on zada slovo "J". Pošto niko nije mogao da pogodi o kojoj se stvari u kući radi Miša odgovori: "JOJKA" (pokazujući na rolku)

Ma klinci su genijalci.Juče se jedna devojčica(5 godina) raspravlja sa svojom sestrom (8 godina) o tome da li postoji deda mraz.Starija kaže:"ne postoji,ja sam učila o tome u školi.To se mama i tata obuku u kostim.".Mlađa odgovara:"Postoji,postoji.Pa,odakle mami i tati irvasi?"

Od ove godine radim kao trener najmalecnije grupice u klubu, pa nam uzrast varira od 5 do 9 godina. Bisere dovlacim iz sale svaku noc, i ne pamtim sve.

Elem, klinac od 5 godina ne kapirada mora da stoji gdjke mu se kaze i da mora da cuti (prica sam sa sobom, najcesce). I posadim ga ja na njegovo mjesto i reko :"Sad cutis, vazi li? Nema price." On klima glavom. Prodje mozda jedan opsteni minut, a od tamo cujes "Neveena... Ja ipak moram da pricam!"

Igramo cuvenu igricu "leti,leti". Znaci, ja kazem neku zivotinju ili predmet i ako to moze da leti dignu ruke gore, ako ne ostave ih dolje. I pocnemo "leti, lelti, leti, kuca!". Svispustili ruke osim jednog. I sad ja pitam kako moze kuca da leti. "
"Moze, ako je ponese orkan!"

Divni su.

Back