krinka5
Buduća legenda
- Poruka
- 27.423
Da si pročitao nastavak moje poruke saznao bi da sam upravo to i napisao.Ko da Srbija nije odavno u EU misolovci i to u jos gorem polozaju od Hrvatske...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da si pročitao nastavak moje poruke saznao bi da sam upravo to i napisao.Ko da Srbija nije odavno u EU misolovci i to u jos gorem polozaju od Hrvatske...
I to kao Banglades a ne kao clanica. Dakle jos gore od Hrvatske.Da si pročitao nastavak moje poruke saznao bi da sam upravo to i napisao.
Pa da , još gore od Hrvatske, što je zaprepašćujuče za politiku ljudi na vlasti koju imamo.I to kao Banglades a ne kao clanica. Dakle jos gore od Hrvatske.
Ko ti je rekao da Europa (EU) ulazi u recesiju? Prognoza za EU je ove godine 1%, a iduće 1,7% rast. No, kako svake godine prognoza konservativna, nadajmo se, da je i ove godine.To je tačno ali samo donekle. Vijetnam je danas najveća razvijauća zemlja sveta za koju sa sigurnošću možemo reći da će postati druga Kina , ne u ukupnim vrednostima BDP-a već u stopi razvoja . Vijetnam sam postavio samo kao parametar stope razvoja .
Uzmimo Hrvatsku samu po sebi; videćemo da su od 2007. stope razvoja nestabilne , ukupno gledajući stagnatne. Pošto već sad Evropa ulazi u recesiju a referentna kamatna stopa sa negativnih se zadnjih godinu dana poveaćala na 4% a pri tom treba dodati i zaduženost Hrvatske od 80% (najveća u regionu posle CG) razmisli malo kakva je perspektiva razvoja u narednom preriodu u toj evropskoj mišolovci u kojoj ste upali .
I nemoj mi sad pisati o Jugoslaviji, Okućanima , Dobrici , Šešelju i drugim hrvatskim mantrama . Naročito mi nemoj pisati o stanju u Srbiji pošto sam već napomenuo da Srbija vodi pogrešnu razvojnu politiku zasnovanu na evrointegracijama, vi bar dobijate neke mrvice od Centralne evropske banke, mi ne smemo ni sami sebe da finansiramo.
Nisam provjeravao za prošlu godinu, ali sa tako velikim rastom GDP, koji ste imali u HR i SI, sasvim mogućeHrvatska ima veći GDP per capita od Sicilije, Kalabrije, Apulije i Kampanije, s tim da je kod HR to realan GDP a kod Talijana je gro para upumpan sa sjevera Italije.
Kad si u Schengen zoni i EURO area, jednostavno ne možeš biti u lošem položaju. Srbija je samo u CEFTAKo da Srbija nije odavno u EU misolovci i to u jos gorem polozaju od Hrvatske...
Ima još nešto, što nije vidljivo okuJeste baš je tako. Kada se voziš Hrvatskom i Slovenijom na oko nema vidljive razlike u uređenosti.
Slovenci su civilizirani narod, dok kod Hrvata bar 50% ima balkanskih kabadahija.Nije baš tako, ali ima prekrasnih regija i u HR i u SI, ali je SI dve stepenice ispred, ne po svemu, da se razumemo...
...što se mi sviđa u HR, postavili ste brdo vetrnjaća te postali izvoznici električne energije, dok u SI nemaš šanse postaviti vetrnjaču zbog NIMBY naroda, a ITA otkada je ugasila nuklearne elektrane (nakon Černobila, 5 komada) praktički stagnira zbog skupe struje...
mi imamo snasu da razmislimo dok je vama naredjeno da udjete u NATO.............inace bi prosli ko Srbija 1999.A ko vam zabranjuje, da se učlanite u EAEU i ODKB....cccc
Kajgod, rekao bi Franjo Tuđman. HDZ je svoju programsku platformu cijelo vrijeme temeljio na ulasku u EU i NATO, još od 1990, i uredno dobijao izbore i osvajao vlast. Nitko nam ništa nije trebao naređivati. To je bila naša volja, naše htijenje i naša želja. Što smo si zacrtali, to smo i ostvarili.mi imamo snasu da razmislimo dok je vama naredjeno da udjete u NATO.............inace bi prosli ko Srbija 1999.
Pretpostavljam, ali našu malu debatu smo započeli kada si slagao da je razlika u uređenosti između Slovenije i Hrvatske velika i vidljiva kao razlika između severne i južne Italije. Ti živiš u doba SFRJ kada se stvarno videla razlika kada se pređe iz SR Hrvatske u SR Sloveniju. Sada oku vidljive razlike u nivou uređenosti između te dve bivše jugosovenske republike jednostavno nema.Ima još nešto, što nije vidljivo oku
Oku ne, ali ako se pogleda 40+ društvenih i ekonomskih varijabli ...Pretpostavljam, ali našu malu debatu smo započeli kada si slagao da je razlika u uređenosti između Slovenije i Hrvatske velika i vidljiva kao razlika između severne i južne Italije. Ti živiš u doba SFRJ kada se stvarno videla razlika kada se pređe iz SR Hrvatske u SR Sloveniju. Sada oku vidljive razlike u nivou uređenosti između te dve bivše jugosovenske republike jednostavno nema.
Još uvek ih nisu dotakle čari globalizma. I to je nešto.Taman da sluze ostatku sveta kao podsetnik i upozorenje dokle vodi hodzaizam, pardon suverenizam.
Hrvatska je Italija sa AliexpressaPogledaj pažljivije. Nije to preizgrađenost. To je POVIJEST !!!
Kad ti dosadi more, odeš u dalinu istraživat stare zamke i skrovite utvrde...
Mislim ono, prosječno mjesto od deset tisuća ljudi u Hrvatskoj zgleda ovako. Zajebali smo i U-S-A.
Nismo @linch i ja debatovali o ekonomskim varijabilnostima, već sam ja reagovao na njegov pokušaj da slaže one koji nisu bili u HR i SL da je razlika u uređenosti između te dve članice Šengen zone velika i odmah uočljiva, mada nikakve uočljive razlike u uređenosti nema. A pretpostavljam da je to slagao u cilju ocrnjivanja Evropske unije kao takve.Oku ne, ali ako se pogleda 40+ društvenih i ekonomskih varijabli ...
Ne laži kada je hrvatsko primorje po cenama u istom rangu ako nije ponegde i skuplje od tih zemalja koje si nabrojao. Zapadnjaci hrle u Hrvatsku jer je hrvatsko primorje neuporedivo lepše od Azurne obale, italijanske strane Jadrana ili Španije.Zapadnjaci hrle u Hrvatsku ne zato što je najbolja nego zato što je jeftina u poređenju sa Španijom, Italijom, Francuskom itd. a bliža nego Grčka, Turka, Egipat itd.
Hrvatska je Italija sa Aliexpressa
Svakako bolja od većine istočnoevropskih država za turizam i to je to otprilike.
Zapadnjaci hrle u Hrvatsku ne zato što je najbolja nego zato što je jeftina u poređenju sa Španijom, Italijom, Francuskom itd. a bliža nego Grčka, Turka, Egipat itd.
Kako nema kad je raspad kuda god se okreneš. Nikad veća depresija, nikad manji natalitet, nikad niže moralne vrednosti (npr. čak i na Reditu dobijam svaki dan od devojaka onlyfans zahteve, toliko je to normalizovano da je konkurencija postala ogromna). Sve je podređeno profitu i promociji ranoraznih agendi.Nema globalnog sunovrata, to u apokaliptičke fantazije.
Da, tehnički je bolji, pošto je jug čist pakaoPostoji globaln sjever, od SAD preko Europe do Japana, gdje je život svijeta. To je vrhunac života, najbolji život za najveći broj ljudi.
Da ali na zapadu imaš samo privid slobode i samo druge vrste laži i druge vrste manipulacija. Tamo je profit pojedinih kompanija staljen iznad čoveka i njegovih prava.Postoje nijanse u velikim zemljama kao Rusija ili Kina, koje uza sve razlike, osciliraju i nesigurne su. To su autoritarni i totalitarni sustavi koji lažu i održavaju se na lažima i nasilju.
Ok, čestitkeNe pratiš dešavanja...
Zapadnjaci se zgražaju kako je Hrvatska skupa, i negoduju. Ali ipak dolaze jer jednostavno moraju provest što više svog života ovdje. Mi to vidimo pa još i više poskupljujemo usluge i cijene...
Grcamo u novcu, a najbolje tek dolazi...
"Mi" smo u NATO od 1949mi imamo snasu da razmislimo dok je vama naredjeno da udjete u NATO.............inace bi prosli ko Srbija 1999.
Za Italiju ne znam, ali za Sloveniju mislim da nisi u pravu. Evo često gledam slovenske kataloge iz Spara, Mercatora, Lidla i Hofera i u velikoj većini slučajeva cijene su veće nego kod nas ili iste, a najmanje ima jeftinijih stvari. Kad gledam cijene režija, u većini slučajeva su više nego kod nas.(struja, telekomunikacije, RTV...).U Hrvatskoj su troškovi života višji od troškova života u Sloveniji ili Italiji, kad sve zbrojiš. Od hrane, do bele tehnike, namještaja, autodelova, novih i polovnih automobila....trgovine tako u Sloveniji, kao Italiji su krcate sa kupcima iz Hrvatske, sve RI i PU registracija (usporedi cene u trgovačkim centrima, kao Lidl, Hofer, Eurospin, Ikea...)....da vidiš kad je sezona promjene guma, ne možeš doći na red. Ali normalno, neke stvari su jeftinije u Hrvatskoj...primjerice, gorivo sada...
Ako bi živio uz granicu, kao ja, znao bi. Ja koristim najbolje što mogu od Italije, Slovenije i Hrvatske....
Okay, let's see.Nismo @linch i ja debatovali o ekonomskim varijabilnostima, već sam ja reagovao na njegov pokušaj da slaže one koji nisu bili u HR i SL da je razlika u uređenosti između te dve članice Šengen zone velika i odmah uočljiva, mada nikakve uočljive razlike u uređenosti nema. A pretpostavljam da je to slagao u cilju ocrnjivanja Evropske unije kao takve.
A moglo se je, ja sam prvi pisao prije ulaska u Eu da će se to dogoditi...trebalo smo ispregovarati da 7 godina naši državljani ne mogu raditi u drugim zemljama EU-a...to je bilo dovoljno vremena da se zaposlenost u RH poveća. Ovo je bilo osobito bitno radi BiH.Stvar je u tome da hrvatske vlasti nisu učinile baš ništa kako bi amortizirale taj trend. Znači, nije do EU, već do hrvatskih vlasti.
mogao se ispregovarati opt-out. Recimo Irska ima opt-out za shengen, Danska za euro.EU i jeste osnovana da bi se dobio slobodan protok ljudi i roba. Tko ne želi da mu populacija uživa slobodu kretanja neka ne ulazi u EU. Neka bude samostalan i svoju sudbinu neka položi u ruke likova poput Vučića i Dačića. Sigurno će prosperirati u životu.