Decenija Hrvatske u EU

Uglavnom sve navodne kritike se svode na zastarjeli način razmišljanja.

Danas nijedna zemlja nije "suverena" kao 1950., a kamoli u 19.st. U modernom svijetu svatko ima ograničeni raspon djelovanja, a himere o nekakvoj suverenosti propale Jugoslavije su bajke za djecu.
Slazem se za boldano i to mi se svida. Novi opce prihvatljivi model u Hrvatskoj je guzenje, uhljebarstvo, korupcija i betoniranje priobalja

EVROPSKA UNIJA

Decenija u EU

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je danas da je 10 godina članstva u EU bilo 10 sjajnih godina za razvoj Hrvatske.

IZVOR: TANJUG SUBOTA, 1.07.2023. | 12:13 -> 12:43
1908056233649ffcbe8100f784670235_v4_big.jpg

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Hrvatska je pristupila Evropskoj uniji 1. jula 2013. godine.
Mislim da je ovih deset godina bilo sjajnih deset godina za razvoj Hrvatske, rekao je Plenković u intervjuu za Hrvatski radio i podsetio da je Hrvatska medju 15 zemalja koje su u NATO-u, EU, Šengenu i evrozoni, prenosi Hina.

On je naveo da je Hrvatska za deceniju hvatanja koraka sa zemljama srednje i istočne Evrope dobila 25 milijardi evra.

Prema njegovim rečima, 2016. godine apsorpcija prethodnog finansijskog okvira bila je 9 odsto, danas je 124, a kada je reč o Fondu solidarnosti, izdvajanje je bilo milijardu i tri miliona evra, a Hrvatska je sada na milijardu i 400 miliona evra.

Govoreći o krizama koje su se dogodile u medjuvremenu, kao što su pandemija kovida, Bregzit, migrantska kriza, teroristički napadi i velika finansijska kriza iz 2008. godine, Plenković je rekao da su krize unutar EU konstantne.

"Mislim da ćemo tek s vremenom shvatiti šta za Hrvatsku znači članstvo u evrozoni, šta znači evropski stabilizacijski mehanizam. Medjutim, postoji princip solidarnosti koji drži članice EU na okupu i ta činjenica će pomoći Hrvatskoj u svakoj krizi i u suočavanju sa spoljnim šokovima, istakao je Plenković.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=07&dd=01&nav_category=1262&nav_id=2359110

Nisam glasovao za ulazak Hrvatske u EU i bio sam protiv članstva u NATO-u, ali s ove distance tvrdim da se članstvo u NATO savezu itekako isplatilo, a sve su šanse da bi moglo biti isplativo i učlanjenje u EU, ali samo dok postoji pravilo da se odluke donose konsenzusom svih država. Ako se taj princip odbaci i uvede pravilo da se odluke donose većinom glasova, onda će biti vrijeme za CROXIT.

Najbolje nešto što se dogodilo Republici Hrvatskoj. Čestitam.

Jako zanimljivo samo znas koji je tu problem? Stavio si link na mjesto gdje sam zivio odmalena i cesto veslam tuda. Preuvelicavas da budem otvoren. Mediteranske zemlje su poznate da imaju vise nekretnina nego ostatak svijeta samo smatram da Hrvatska ne prednjaci u tome. Opet moram napisati kao i u postu gore da ima i u ovome istine samo koliko :think: Samo jedan moj frend ima vilu, a drugo su sve Ruske kada se ide prema Puli. Pogledaj samo sta se desava s Vilom Munz. Propada i postaje ruglo, a nalazi se samo na 3 km od Lovrana i veze se mjesto za Opatiju. Zanima me zasto nisi napisao da ono sta se lani moglo iznajmit za 300 eura danas se moze iznajmit za 700 eura mjesecno. Konkretno cca 50m2 s parkingom i terasom. Da li je lokalnom mladom mjestaninu to pristupacno ako bi se htio osmamostalit ili se mora selit primjerice u Rijeku?
Bio bi zadovoljniji kada bi procitao malo vise objektivnijih postova.
Znaš i sam da u Hrvatskoj takvim mjesta ima NA TISUĆE...
U Hrvatskoj mjesta od par tisuća ljudi zgledju kao gradovi od 50 000 ljudi, a gradići od 8000 ljudi zgledaju kao gradovi od 100 000 stanovnika. Gradovi od miljun ljudi zgledaju kao gradovi od deset miljuna ljudi...
Evo na snimku Vodice - svega osam tisuća stanovnika, a zgleda kao grad od minimum 100 000 stanovnika. Prava je istina da se lukavi Hrvati prave malo grbavi, nismo donedavno željeli privlačit pozornost na sebe, da ne probudimo zavist nekih nacija koji misle da super stoje, a u biti su jad i bjeda u odnosu na nas, ali sada, sa nuklearnim oružjem u našem arsenalu, yhebe nam se...

U Hrvatskoj mjesta od par tisuća ljudi zgledju kao gradovi od 50 000 ljudi, a gradići od 8000 ljudi zgledaju kao gradovi od 100 000 stanovnika. Gradovi od miljun ljudi zgledaju kao gradovi od deset miljuna ljudi...
Evo na snimku Vodice - svega osam tisuća stanovnika, a zgleda kao grad od minimum 100 000 stanovnika. Prava je istina da se lukavi Hrvati prave malo grbavi, nismo donedavno željeli privlačit pozornost na sebe, da ne probudimo zavist nekih nacija koji misle da super stoje, a u biti su jad i bjeda u odnosu na nas, ali sada, sa nuklearnim oružjem u našem arsenalu, yhebe nam se...
Ваша висости, ти калашњикови из Чернобила јесу озрачени, али то баш и не спада у нуклеарно оружје... а потпуна је неистина да вам се ебе, иначе не би онолике колоне путница долазиле викендима на ту врсту услуге у БГ.

Ваша висости, ти калашњикови из Чернобила јесу озрачени, али то баш и не спада у нуклеарно оружје... а потпуна је неистина да вам се ебе, иначе не би онолике колоне путница долазиле викендима на ту врсту услуге у БГ.
Nuklearno oružje je jedina garancija neovisnost i stabilnosti, to je Tuđman prepoznao, i nije propustio priliku. Za deceniju Hrvatske u EU najvažnije je ono što je bilo najvažnije i prije 30 godina - nuklearno oružje u našim rukama. Vjerojatno ti je poznato da su Tuđman i Tito razvijali nuklearni program u ex-yu, prouči jugoslavenski nuklearni program, i da je bomba djelomično konstruirana već tada, i pohranjena u podzemne dubine Velebita. Nuklearna elektrana je zbog toga pokrenuta, pored Zagreba, i radi do danas punom parom. Nakon otimačine nuklearnih bombi, NATO savezu, mogli smo njihovim izučavanjem uspješno dovršiti i bombe koje je Tito razvijao, uz pomoć nuklearne elektrane Zagreb/Krško...
Prvi nuklearni projektili, zajedno sa interkontinentalnim raketama, došli su u naš posjed prilikom akcije Medački džep 1993. Tada smo napali direktno NATO armiju i oteli im sve. Onda su poslali na nas Kanadu i Francusku u frontalni kopneni rat, protiv Hrvatske, da vrate oružje nazad, ali uzalud. Kompletan rat je zataškan u medijima. Ti interkontinentalni balistički nuklearni projektili su pokazani, otvoreno, na vojnoj paradi Hrvatske vojske, prije Oluje, čime je poslana jasna poruka NATO savezu da krećemo u napad na zaštićenu zonu UN-a, pa ako treba i nuklearni rat, spremni smo...
Ovdje možeš vidjet te projektile - ako znaš kako izgleda interkontinentalni projektil - ovdje ih na snimku možeš vidjet u ovim spremnicima, sa naranđastim poklopcima, provode ih odma iza raketnih sustava S-300...

Jadan si cim mi citiras s nekog foruma. Drzi se jezika i odjebi odavdje. Vrlo jednostavno. nemam 20 godina da mi mozes ti s filmicima pricat o privatizacij. Znatno sam stariji i gledao sam to uzivo tj. gledao sam kako se kamiondije bogate, a jadni obicni ljudi koji su dolazili s ratista su ostajali bez posla. Sad si mi se ti nasao pametovat o privatizacije, a ni ne znam koje si godiste. To je kao kada sam citao na fhr kako o Posavini pise neko tko posavine u ratu nije ni vidio nego citira s wikipedije.

Da i ako se vodi po onome kao sta sam napisao u prijasnjem postu, a tako je jer sam od tamo isto nije skoro pa nista Hrvatsko nego strano. Vecina stanovnika Hrvatske nije lukavo nego pokvareno. Koji ce nama k.. toliko opcina i sveha? Imamo administracije kao Amerika. Da li nam treba. Naravno da ne, ali sve je to biracko tijelo pa u tom slicajju treba.
Da nas zapad nije gurao u ratu popusili bi, ali toliko godina od toga placamo i placat cemo cijenu.

Jadan si cim mi citiras s nekog foruma. Drzi se jezika i odjebi odavdje. Vrlo jednostavno. nemam 20 godina da mi mozes ti s filmicima pricat o privatizacij. Znatno sam stariji i gledao sam to uzivo tj. gledao sam kako se kamiondije bogate, a jadni obicni ljudi koji su dolazili s ratista su ostajali bez posla. Sad si mi se ti nasao pametovat o privatizacije, a ni ne znam koje si godiste. To je kao kada sam citao na fhr kako o Posavini pise neko tko posavine u ratu nije ni vidio nego citira s wikipedije.
Ne lupetaj. Ljudi koji su glupi i mladi, ostaju glupi i stari.
Ove blebetave babarije nisu vrijedne komentara.

Da bi se dobila ozbiljna slika hrv. ekonomije i društva, važne su analize, i potvrđeni pokazatelji, od svijeta priznati. I ovdje su, među ostalima dani.

I sve ostalo je bapsko blebetanje.

Ne lupetaj. Ljudi koji su glupi i mladi, ostaju glupi i stari.
Ove blebetave babarije nisu vrijedne komentara.

Da bi se dobila ozbiljna slika hrv. ekonomije i društva, važne su analize, i potvrđeni pokazatelji, od svijeta priznati. I ovdje su, među ostalima dani.

I sve ostalo je bapsko blebetanje.
Ti se vodi statistikama, a ja se vodim stvarnom zivotu. Koliko vidim citirao si me pa mi onda pricas o nekoj vrijednosti. Razumijes li ti sta uopce pises slinavce mali?

Da i ako se vodi po onome kao sta sam napisao u prijasnjem postu, a tako je jer sam od tamo isto nije skoro pa nista Hrvatsko nego strano. Vecina stanovnika Hrvatske nije lukavo nego pokvareno. Koji ce nama k.. toliko opcina i sveha? Imamo administracije kao Amerika. Da li nam treba. Naravno da ne, ali sve je to biracko tijelo pa u tom slicajju treba.
Da nas zapad nije gurao u ratu popusili bi, ali toliko godina od toga placamo i placat cemo cijenu.
Nas zapad "gurao".
Ovo je jedna od najblesavijih tvrdnja koje sam čuo.
Kidaj ili pričaj nekim retardiranima.

Ili prouči nešto izvan blebatavoga bapskoga trućanja.

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/kresimir-cosic-amerikanci-nam-nisu-dali-da-branimo-bihac-3282197

Ministar Šušak je naglasio poruku predsjednika Tuđmana da će HV započeti masivnu ofenzivu po cijeloj dužini bojišta ako Srbi ne zaustave opsadu Bihaća! - kaže Ćosić.

"Počet ćemo totalni rat", prenio je Šušak Tuđmanove riječi. To je samo pojačalo dramatiku sastanka. Zavladala je potpuna tišina.

Zapravo ne, još par sezona i naš vanjski dug je prošlost...
Zato to vrijeme Francuska - zemlja prosperiteta - tone u dno. Tako će tonut i druge zemlje prosperiteta...

Postoje neki kriteriji za lokalne samouprave. Lokalna samouprava je neovisna o središnjoj državi. Uopće nemamo previše općina. Ne želim da mojim gradom i općinom upravlja netko tko živi 100 km i više od mjesta kojim upravlja. Najbolje da vratimo centralni komitet pa da oni svime upravljaju iz kockice. How yes no.

Čitajući te i čitajući tvoje komentare, ne vjerujem da uopće živiš u Hr i imaš bilo kakve veze s HR

Back