Radašin778
Veoma poznat
- Poruka
- 14.874
Ima i kod nas onih koji ne misle svojom glavom pa hoce da imaju nadnacionalnu instituciju koja ce da im odredjuje sta se sme a sta ne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BiH da ali ove svetosavce ne bih pustio ni u 3Hvala.Podrška i Hrvata da Srbija nikada ne bude član Europske unije.
![]()
Mislim da nisi u pravu, ali nisi ni daleko od istine.Hrvatska je pored Bugarske najsiromasnija zemlja EU, kakvi smo tek onda mi koji nismo u istoj je za posebnu analizu. Ljudi u Hrvatskoj su najvise profitirali zbog Sengena gde su se Nemacka, Irska i druge zemlje najvise ovajdile i vlast zbog EU fondova. Nije joj donelo toliko koliko je mogla u globalu, ali je svakako bolje od toga da nije deo unije.
Stvarno ne znam tko to na koji način NAJBOGATIJU ZEMLJU HRVATSKU uvrštava u najsiromašnije zemlje...Hrvatska je pored Bugarske najsiromasnija zemlja EU, kakvi smo tek onda mi koji nismo u istoj je za posebnu analizu. Ljudi u Hrvatskoj su najvise profitirali zbog Sengena gde su se Nemacka, Irska i druge zemlje najvise ovajdile i vlast zbog EU fondova. Nije joj donelo toliko koliko je mogla u globalu, ali je svakako bolje od toga da nije deo unije.
Bilo bi lepo da svaki stanovnik Hrvatske ima svoj dvorac, vilu, brod i da moze da priusti da se bucka i skija po par meseci u godini. Medjutim bajke smo davno prerasli i realnost govori nesto sasvim drugo, Dzaba Hrvatskoj preko 5000 kilometara prekrasne obale kada su ovi u foteljama kao i kod nas i u drugim republikama bivse Jugoslavije manje ili vise opljackali sve sto se moglo opljackati i narod bezi napolje trbuhom za kruhom.
Ne brini ti za nas. Hrvati ne donose odluke na ho-ruk kao Srbi.Pa ne bi vam to bilo prvi put, kad god je gusto stavite dupe u drugo krilo ali jednom će debelo da vam strada bulja![]()
Većina ljudi koje ja znam nisu otišli iz Hrvatske zato što nisu imali uvjete za život, već iz čiste znatiželje i da im doope vidi puta. Neki su se nakon nekoliko godina vratili natrag, a ostali još bauljaju vani i uglavnom malo rade i puno se zabavljaju. Kad ih pitam zašto su otišli, najvažniji su razlozi zato što je glazbena klupska scena bolja i veća je šansa da će sudjelovati u nastupima svjetski poznatih DJ-a ili pjevača, lakše je pristupiti nekom koncertu, lakše je odraditi narudžbe preko Amazona i slično. Nitko od njih ne navodi neke ozbiljne životne razloge.Stradava sad samo na finiji nacin. Rezu nas se tanje nego sta Talijani rezu moratadelu, a vecina govori kako je super. Da ne pricam o sviim cijenama. Pitam se moze li si prosjecan kontinentalni Hrvat priustiti 10 dana na moru, a ostalo da ne spominjem. Odljev ljudi iz Hr je najvjerojatnije jer Hrvati vole putovati, a ne radi toga jer idu sve vise i vise trbuhom za kruhom.
Nije bas ni u Srbiji bajno i ne kuzim to forumsko prepucavanje vama je lose, nama je bolje. Shavite da smo u slicnim govnima i kljucna rijec je govna.
To je naša odlika koja me mnogo nervira, nešto kao Rusi slično. Ali barem smo iskreniNe brini ti za nas. Hrvati ne donose odluke na ho-ruk kao Srbi.![]()
Europska unija ima svoje razvojne mane koje se sve više pokazuju kao dijelom sustava. Previše je birokratizirana, a sklonost nekih zapadnih država da se EU preoblikuje u federaciju stvara opasnost za sve manje države u Uniji. Nama Hrvatima je dosta Habsburške i A-U monarhije. Bili-vidjeli. Nema potrebe da opet prolazimo jedno te isto.Зашто си био против ? Зашто је 33% било против ? И занимљиво је да је Далмација била чак 42% против, а да је хрватска дијаспора била само 16% против.
Iskrenost ponekad zna biti mana, osobito kada je pretjerana.To je naša odlika koja me mnogo nervira, nešto kao Rusi slično. Ali barem smo iskreni
Novost je da je Hrvatska po nekim parametrima preskočila i Rumunjsku i Slovačku i Mađarsku.Hrvatska je pored Bugarske najsiromasnija zemlja EU, kakvi smo tek onda mi koji nismo u istoj je za posebnu analizu. Ljudi u Hrvatskoj su najvise profitirali zbog Sengena gde su se Nemacka, Irska i druge zemlje najvise ovajdile i vlast zbog EU fondova. Nije joj donelo toliko koliko je mogla u globalu, ali je svakako bolje od toga da nije deo unije.
Ti doista vjeruješ da je Srbija de facto suverena država?Ima i kod nas onih koji ne misle svojom glavom pa hoce da imaju nadnacionalnu instituciju koja ce da im odredjuje sta se sme a sta ne.
Jeste tako, ja nisam deo tog mentaliteta ali ga volim kao srpsku osobinu i još razne srpske budalaštine. Život je meni jako dosadan bez togaIskrenost ponekad zna biti mana, osobito kada je pretjerana.
Hrvati imaju dobar balans razboritih sjevernjaka hladne i proračunate glave i južnjaka koji su se akciju. Kod Srba svi odu u akciju prije nego što se iznese plan i onda često svaka ideja završi poprilično loše.
Menjam Fiću za Trabanta. Šifra "gowno za gowno"Novost je da je Hrvatska po nekim parametrima preskočila i Rumunjsku i Slovačku i Mađarsku.
Nema razloga da ti ne vjerujem samo da nesto nadodam opcenito. Informacije koje se mogu pronaci na netu pisu da se iselilo preko 200k stanovnika. Tesko da me tko moze uvjeriti da su imali iste motive kao tvoji poznanici. Tesko mi je s mog stajalista pisati o tome jer nije isto da li zivis na moru ili u kontinentalnom dijelu Hrvatske i sasvim su drugacije informacije. Kod nas na moru ima barem po mojim saznanjima puno manje odlazaka van, ali to je i do mogucnosti. Znam ljude koji su u ozbiljnoj dobi otisli van i oni su otisli trbuhom za kruhom iz HR 100%. Ne znam samo da li su informacije 100%, ali koliko mi je poznato samo u Irsku je u zadnjih ne znam ni ja sad koliko godina unazad otislo 20k ljudi. Ne vjerujem da su svi otisli iz zabave.Većina ljudi koje ja znam nisu otišli iz Hrvatske zato što nisu imali uvjete za život, već iz čiste znatiželje i da im doope vidi puta. Neki su se nakon nekoliko godina vratili natrag, a ostali još bauljaju vani i uglavnom malo rade i puno se zabavljaju. Kad ih pitam zašto su otišli, najvažniji su razlozi zato što je glazbena klupska scena bolja i veća je šansa da će sudjelovati u nastupima svjetski poznatih DJ-a ili pjevača, lakše je pristupiti nekom koncertu, lakše je odraditi narudžbe preko Amazona i slično. Nitko od njih ne navodi neke ozbiljne životne razloge.
EU je odlican projekt vecih zemalja od nase vukojebine. Ima istine u tome sta pises, a drugo je da EU dobija gotovu radnu snagu na koju ne mora potrositi ni centa dok osiromasuje maticnu drzavu iz koje su radnici otisli, Koliko se sjecam borili smo se da budemo samostalni, a jesmo k.EU i jeste osnovana da bi se dobio slobodan protok ljudi i roba. Tko ne želi da mu populacija uživa slobodu kretanja neka ne ulazi u EU. Neka bude samostalan i svoju sudbinu neka položi u ruke likova poput Vučića i Dačića. Sigurno će prosperirati u životu.
Jako zanimljivo samo znas koji je tu problem? Stavio si link na mjesto gdje sam zivio odmalena i cesto veslam tuda. Preuvelicavas da budem otvoren. Mediteranske zemlje su poznate da imaju vise nekretnina nego ostatak svijeta samo smatram da Hrvatska ne prednjaci u tome. Opet moram napisati kao i u postu gore da ima i u ovome istine samo kolikoStvarno ne znam tko to na koji način NAJBOGATIJU ZEMLJU HRVATSKU uvrštava u najsiromašnije zemlje...
Jel ijedna, od navodno bogatijih država, može se mjerit sa vrijednošću hrvatske nekretnine?
U pola tih, navodno bogatijih država, ljudi nemaju svoju vlastitu nekretninu, a o drugim vrijednostima da ne govorimo...
Ajde da vidimo kako izgleda mjesto od samo dvije i pol tisuće stanovnika, u Hrvatskoj, pa to usporedite sa nekim mjestom od tolko stanovnika u drugoj zemlji...
Šta ovdje vidimo na snimku?
Vidimo da svaki Hrvat ima svoj dvorac, vilu, brod...odgledati svih deset minuta, da bi se shvatila veličina hrvatske nekretnine u odnosu na ostatak svijeta. Tu bi neki drugi grad u nekoj drugoj zemlji, na ovoliko nekretnine, imao najmanje 50 000 stanovnika. Tako je po cijeloj Hrvatskoj, pogotovo Zagrebu...
Samo jedan moj frend ima vilu, a drugo su sve Ruske kada se ide prema Puli. Pogledaj samo sta se desava s Vilom Munz. Propada i postaje ruglo, a nalazi se samo na 3 km od Lovrana i veze se mjesto za Opatiju. Zanima me zasto nisi napisao da ono sta se lani moglo iznajmit za 300 eura danas se moze iznajmit za 700 eura mjesecno. Konkretno cca 50m2 s parkingom i terasom. Da li je lokalnom mladom mjestaninu to pristupacno ako bi se htio osmamostalit ili se mora selit primjerice u Rijeku?Ja sam glasao za ulazak u EU! I iskreno, mislim da smo napredovali. I sigurno je bolje da smo ušli. Ali iskreno, mislim da smo mogli više i bolje, ali dobro, što je tu je. Sad bi trebali zapeti i prihvatiti se posla kak spada, da krenemo naprijed, da stvorimo od Hrvatske ono što smo željeli.EVROPSKA UNIJA
Decenija u EU
Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je danas da je 10 godina članstva u EU bilo 10 sjajnih godina za razvoj Hrvatske.
IZVOR: TANJUG SUBOTA, 1.07.2023. | 12:13 -> 12:43
![]()
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Hrvatska je pristupila Evropskoj uniji 1. jula 2013. godine.
Mislim da je ovih deset godina bilo sjajnih deset godina za razvoj Hrvatske, rekao je Plenković u intervjuu za Hrvatski radio i podsetio da je Hrvatska medju 15 zemalja koje su u NATO-u, EU, Šengenu i evrozoni, prenosi Hina.
On je naveo da je Hrvatska za deceniju hvatanja koraka sa zemljama srednje i istočne Evrope dobila 25 milijardi evra.
Prema njegovim rečima, 2016. godine apsorpcija prethodnog finansijskog okvira bila je 9 odsto, danas je 124, a kada je reč o Fondu solidarnosti, izdvajanje je bilo milijardu i tri miliona evra, a Hrvatska je sada na milijardu i 400 miliona evra.
Govoreći o krizama koje su se dogodile u medjuvremenu, kao što su pandemija kovida, Bregzit, migrantska kriza, teroristički napadi i velika finansijska kriza iz 2008. godine, Plenković je rekao da su krize unutar EU konstantne.
"Mislim da ćemo tek s vremenom shvatiti šta za Hrvatsku znači članstvo u evrozoni, šta znači evropski stabilizacijski mehanizam. Medjutim, postoji princip solidarnosti koji drži članice EU na okupu i ta činjenica će pomoći Hrvatskoj u svakoj krizi i u suočavanju sa spoljnim šokovima, istakao je Plenković.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=07&dd=01&nav_category=1262&nav_id=2359110
Nisam glasovao za ulazak Hrvatske u EU i bio sam protiv članstva u NATO-u, ali s ove distance tvrdim da se članstvo u NATO savezu itekako isplatilo, a sve su šanse da bi moglo biti isplativo i učlanjenje u EU, ali samo dok postoji pravilo da se odluke donose konsenzusom svih država. Ako se taj princip odbaci i uvede pravilo da se odluke donose većinom glasova, onda će biti vrijeme za CROXIT.
Dobro si procitao i nasao sam. Ne bi ni znao da nisi spomenuo jer ne pratim vijesti. https://www.24sata.hr/news/pucnjava...ve-policijske-snage-su-izasle-na-teren-920076Gledao sam u jutro na Rossia 24 da negde u Hrvatskoj neki je pucao sa automatsko oruzije,ima vise povredenjih....
Naravno.Jedini smo u Evropi koji nismo uveli sankcije Rusiji.Nismo se poveli za vama Evropljanima u tom ludilu.Ti doista vjeruješ da je Srbija de facto suverena država?
I u EU se vidi sloboda i prosperitet.Zatvarali vas kao stoku sitnog zuba u vreme korone.Nemate pravo glasa,slobodu odlucivanja,izgubili ste drzavnost i svoju sudbinu stavili u ruke nekolicini ludaka u nadnacionalnoj instituciji.EU i jeste osnovana da bi se dobio slobodan protok ljudi i roba. Tko ne želi da mu populacija uživa slobodu kretanja neka ne ulazi u EU. Neka bude samostalan i svoju sudbinu neka položi u ruke likova poput Vučića i Dačića. Sigurno će prosperirati u životu.
Ако ти стварно мислиш да се консензус постиже слободним изјашњавањем а не „завртањем руку испод стола” и да се ЕУ или НАТО може напустити како се коме надигне, онда ће отрежњење бити болно...Nisam glasovao za ulazak Hrvatske u EU i bio sam protiv članstva u NATO-u, ali s ove distance tvrdim da se članstvo u NATO savezu itekako isplatilo, a sve su šanse da bi moglo biti isplativo i učlanjenje u EU, ali samo dok postoji pravilo da se odluke donose konsenzusom svih država. Ako se taj princip odbaci i uvede pravilo da se odluke donose većinom glasova, onda će biti vrijeme za CROXIT.