Decenija Hrvatske u EU

Ево пре неколико дана смо у посети имали премијера Индије на пример ?
Дошла у посету Србији а не НДХ зији.

Још рече да је Србија ПРВА европска земља којој је дошла у посету.

Има ту нечега, којекуде ? :kafa:
Wow, posjet premijera Indije je pokazatelj suverenosti. :roll: Onda je Hrvatska supersila, jer je Kolindu na crvenom tepihu ugostio predsjednik Kine. :lol:

Kad te zadnji put video psihijatar?
Znam da Srbi sebe zamajavaju oko kopnenog rata koji je NATO vodio protiv Hrvatske, ali vjerojatno ne znaju za NATO ofanzivu na Zagreb 1994. kada su NATO elitne snage pokušale provalit u podzemna skladišta, usred Zagreba, da vrate nazad nuklearno oružje koje smo im prethodno oteli u akciji Medački džep, a tom prilikom upotrijebili smo opet par naših "domaćica" - mini-nuklearnih bombi da ih raznesemo - eksplozije se vide na ovom snimku. Nakon toga su vidjeli da ako, usred Zagreba, rokamo nuklearkama, da je zayebanciji došao kraj...
Uživaj u prizorima "eksplozija skladišta". Ovdje ih je bilo neobično puno... :)

Znam da Srbi sebe zamajavaju oko kopnenog rata koji je NATO vodio protiv Hrvatske, ali vjerojatno ne znaju za NATO ofanzivu na Zagreb 1994. kada su NATO elitne snage pokušale provalit u podzemna skladišta, usred Zagreba, da vrate nazad nuklearno oružje koje smo im prethodno oteli u akciji Medački džep, a tom prilikom upotrijebili smo opet par naših "domaćica" - mini-nuklearnih bombi da ih raznesemo - eksplozije se vide na ovom snimku. Nakon toga su vidjeli da ako, usred Zagreba, rokamo nuklearkama, da je zayebanciji došao kraj...
Uživaj u prizorima "eksplozija skladišta". Ovdje ih je bilo neobično puno... :)

Kolega Jagomir prima goste a prima i Laza Lazarevic.

Aha, pa to je lepo...
Tamo možemo da popričamo, opušteno, o mentalnom stanju ljudi koji su zaboravili da je bio kopneni rat Hrvatske protiv NATO-a, oko nuklearnog oružja. Ono živiš usred tog rata, pa zaboraviš da je bio - potisnuo si ga uspešno, duboko u podsvest...

Poslednja izmena:
Srbima je od JNA ostala jedna takva isto, ali to je bila najmanja, gotovo u rangu američkog Tomahawka (koji je u naravi mini-nuklearni projektil), ipak puno jača od Tomahawka...potrošili ste je. Bacili ste je na Zadar, direktno na civile, u jeku vašeg pokušaja osvajanja Zadra, od čega isto ima snimak...

Ekonomska politika EU, odnosno ECB je držati inflaciju u limitima 0% - 2 % te rast BDP oko 2% na godišnjem nivou.
Ne 4% rast nije nešto "sasvim očekivano", ali je dobrodošlo
Mislim, ni zemlje u razvoju, poput zemalja "zapadnog Balkana" u koje spada i Srbija ne rastu po toj stopi, iako je za njih to stvarno očekivano
Uključi malo račun, ako je cilj u Eu da joj rast bude oko 2% a Kina postiže rast od 5 i više onda ne znam oko čega raspravljamo.

Imate ovih dana u posjeti i gubernatora iz MMF-a da pregleda poslovne knjige Srbije, dolaze i petorazredni pomoćnici pomoćnika pomoćnika zamjenika pomoćnika ....da vam postave granice.
Hrvatska je to prošla prije 30 godina, Srbija nikako da se pokrene iz balkanskog gliba.
Dobro, evo slavite 10 godina braka sa EUnijom, ok, lepo je to, a sad mi reci JESTE LI SE ZA OVIH 10 GODINA VRATILI NA STANDARD OD PRE SECESSIJE, NA STANDARD KOJI STE IMALI ZA VREME JUGOSLOVENSKOG PREMIJERA ANTE MARKOVIĆA ?

Prosečna VSS plata vam je bila 1200 DM, litar dizela na INA pumpama koštao je 50 feninga (pola marke, za mlađu populaciju).

Za zaradu si mogao kupit dakle celih 2.400 litara dizela . Ako makina troši 6 l na 100 onda dobijemo 2400/6 x 100 = 40.000 km
Zavidna kilometraža ne ?

A danas ?

Dizel košta 1,52 eura x 6 = 9,12 eura za 100 km . Da bi prešao 40000 treba ti 400 x 9,12 eura = 3.648 eura

Imate li danas prosečnu zaradu približnu ovom iznosu ?

Ako nemate, onda nešto nije kako bi trebalo biti ne? Neko vas je preveslao izgleda ? :kafa:

Dobro, evo slavite 10 godina braka sa EUnijom, ok, lepo je to, a sad mi reci JESTE LI SE ZA OVIH 10 GODINA VRATILI NA STANDARD OD PRE SECESSIJE, NA STANDARD KOJI STE IMALI ZA VREME JUGOSLOVENSKOG PREMIJERA ANTE MARKOVIĆA ?

Prosečna VSS plata vam je bila 1200 DM, litar dizela na INA pumpama koštao je 50 feninga (pola marke, za mlađu populaciju).

Za zaradu si mogao kupit dakle celih 2.400 litara dizela . Ako makina troši 6 l na 100 onda dobijemo 2400/6 x 100 = 40.000 km
Zavidna kilometraža ne ?

A danas ?

Dizel košta 1,52 eura x 6 = 9,12 eura za 100 km . Da bi prešao 40000 treba ti 400 x 9,12 eura = 3.648 eura

Ako nemate, onda nešto nije kako bi trebalo biti ne? Neko vas je preveslao izgleda ? :kafa:
1200 maraka je 600 evra

Današnja plata u Hrvatskoj je 1100 evra

Znači najbrži način da se udvostruči standard jeste da se kaže Ne Rusiji

Zavidna kilometraža ne ?

A danas ?

Ovo je nivo rekla-kazala. Ja sam iz Hrvatske pa ne znam koliko je bila litra goriva. Ono čega se sjećam, da plaće jesu bile oko 1000DEM, one malo bolje, i to kad je Marković krenuo s tom svojom reformom, 1:7. Ali to nije dugo potrajalo, jer je nakon nekog vremena tečaj bio otišao na 1:9, pa onda uskoro na 1:13.

A nego Srbija je sad u zlatnom dobu, a mi propadamo. Vi ste sigurno dostigli i prestigli taj standard.
Koliko su bile ostale cijene drugih stvari?

Kajgod, rekao bi Franjo Tuđman. HDZ je svoju programsku platformu cijelo vrijeme temeljio na ulasku u EU i NATO, još od 1990, i uredno dobijao izbore i osvajao vlast. Nitko nam ništa nije trebao naređivati. To je bila naša volja, naše htijenje i naša želja. Što smo si zacrtali, to smo i ostvarili.
i Milosevic je uredno dobijao izbore i osvajao vlast.
A sto se tice NATO, ne verujem da je hrvatski narod imbecil sa IQ 0 da bi imali zelju da udju u NATO. (Politicare ne racunam u ljudska bica to jest u narod).
Uostalom, znamo na koji nacin se siri NATO, a taj nacin nije mimoisao ni hrvatsku. Ako jednog dana Srbija udje u NATO, znamo da to nece biti volja srpskog naroda..................KAO STO NIJE BILA VOLJA NI HRVATSKOG NARODA DA UDJE U NATO.
Kao i sve NATO-zemlje i hrvatska se obrela u NATO putem korupcije, pretnje, ucena................ne hrvatskog naroda, vec hrvatskih politicara........i , naravno, zahvaljujuci NATO-redarima kojih ima svugde pa i ovde na forumu.
Zato, sedi, odlicno, 100 dolara.

Back