DEČAK ILI DEVOJČICA

Hmmm ne smatram da su bolji ili losiji, dete je dete... ali mislim da muskarci vise bi voleli sinove jer mogu sa njima da se poistiovete... znaju sta, kako, secaju se kako je njima bilo i kakvi su bili... :think: sto kaze moj dragi muz: Nekako lakse zamisljam da mu pricam o devojkama, da ga savetujem i ispratim u vojsku, nego da sa cerkom pricam o menstruaciji i da vrebam da je neki momak ne povredi :hahaha: ma ko ce ga znati... :D

A meni se opet čini, a to mnogi ne vide, da su ćerke mnogo vernije roditeljima ...spremnije na pomoć .... požrtvovanije ..... Koliko god da je taj kult ''sina'' kod nas jak, nikada nisam razumela kako je ćerka tu bitku izgubila.... Sem nastavka loze, ne vidim ni jedan realniji razlog da ljudi po svaku cenu žele sina.

Sestra od moje drugarice je npr. imala dve ćerke, i kada je treći put ostala u drugom stanju svekrva joj je rekla, da ode i vidi šta nosi, ako je devojčica - obavezan abortus
a082.gif
Sva sreća (po njeno zdravlje, a i njen budući život sa takvim piranama) nosila je blizance i to dečake ..... Nije bilo srećnije svekrve .... tate .... porodice .....
e030.gif

..to oko loze..
..samo cerke garantovano ostavljaju gene naslednicima..
..sa sinovima se nikada ne zna chije ce gene nositi naslednik prezimena.. :lol:

(..malo morbidnosti za zadrte.. :roll: )

Тачно!
А ја сам живи пример ћерке која је ,,наставила презиме'' удајући се за презимењака! z:)

Наш тата је желео ћерке, и жеља му се испунила!
Није лудовао за ,,настављањем лозе'', али ето и то се десило!

"Sin je sin dok se ne ozeni, cerka je cerka za ceo zivot"...
Ovo je mudra stara izreka, ne znam tacno cija, ali znam da nije nikla na nasim prostorima...
Mislim da je u podsvesti starijih generacija sa naseg podneblja bilo i to da ce imati ko da se brine o njima kad ostare ako budu radjali sinove, to je bila duznost sinova. Cerke su bile gosti u roditeljskoj kuci nakon udaje i to je sve... Nekad su bile i teret, ako se nisu udale...
E pa, danas je situacija drugacija. Vremena su se promenila.
Danas, valjda, svako pametan zeli DECU. Ako je istina da muskarci vole sinove, a zene cerke - zbog poistovecivanja, kako to da na kraju imamo sinove koji su mamini mezimci, i cerke koje su tatine ljubimice? Znam stotine takvih slucajeva... Znaci, bez obzira sta vam se cini da zelite, saznacete tek kad se desi. Mislim da je najlepse imati i jedno i drugo. :)
.

Poslednja izmena:
A čemu tolika potražnja za sinovima?

U čemu su to sinovi bolji od ćerki ...... na ovo može da odgovori neko ko mnogo više voli dečake npr. .... ili ko bar poznaje osobu kojoj je životni cilj da ima sina.

Па нико не мисли да су синови бољи. Једноставно - неко би више волео да има сина, неко ћерку.

Мислим, ја сам много више желела девојчице (макар једну), а не бих знала баш скроз рационално да објасним зашто, али свакако да не мислим да су девојчице ''боље'' од дечака.

Чини ми се као да је данас у неким срединама већ помало постало срамота рећи да би желео сина - јер те неко одмах може прогласити задртим патријархалцем! (Не мислим на тебе, Наташа, само си ми дала шлагворт за даље развијање те теме. z;)z:))

Hmmm ne smatram da su bolji ili losiji, dete je dete... ali mislim da muskarci vise bi voleli sinove jer mogu sa njima da se poistiovete... znaju sta, kako, secaju se kako je njima bilo i kakvi su bili... :think: sto kaze moj dragi muz: Nekako lakse zamisljam da mu pricam o devojkama, da ga savetujem i ispratim u vojsku, nego da sa cerkom pricam o menstruaciji i da vrebam da je neki momak ne povredi :hahaha: ma ko ce ga znati... :D

Па, вероватно је то у питању. Сви ми, макар подсвесно, желимо да пренесемо нека своја знања, искуства, афинитете, занимације... на децу, па је сасвим логично што многи желе баш децу свог пола да би то могли да спроведу.

Мени је сасвим разумљива жеља неког оца да једнога дана игра фудбал са сином или да га заинтересује за пецање, јер то је нешто што сам воли и што жели да пренесе на дете, а девојчице вероватно неће бити у толикој мери заинтересоване за те ''мушке'' занимације.

И обрнуто, у случају маме и девојчица вероватно функционише исти механизам.

Чини ми се као да је данас у неким срединама већ помало постало срамота рећи да би желео сина - јер те неко одмах може прогласити задртим патријархалцем! (Не мислим на тебе, Наташа, само си ми дала шлагворт за даље развијање те теме. z;)z:))

To si u pravu .... ali je dosta više potražnje za sinovima ...
a070.gif
mi devojčice hoćemo svoja prava
d060.gif

Па нико не мисли да су синови бољи

Ја само да се оградим: наравно да постоје и људи који заиста мисле да су синови много бољи и више вредновани него ћерке... Али таквих, надам се, нема на овој дискусији (док не дође Јека)z:mrgreen:

naši poznanici imaju 2 odrasle ćerke. kada su se udavale, jedna od njih je uspela da ubedi mladoženju da zadrži svoje prezime (što možda i nije bilo teško), ali je rodila dva sina....tu je nastao problem, jer je muž hteo da oba sina nose njegovo prezime. ona nije dala i htela je da drugi sin nosi prezime njenog oca, tj. njeno prezime...rastali su se zbog toga. i sad - jedan sin živi s ocem, a jedan s majkom....
meni je sve to suludo oko nastavljanja 'loze'...geni se prenose sve jedno...

naši poznanici imaju 2 odrasle ćerke. kada su se udavale, jedna od njih je uspela da ubedi mladoženju da zadrži svoje prezime (što možda i nije bilo teško), ali je rodila dva sina....tu je nastao problem, jer je muž hteo da oba sina nose njegovo prezime. ona nije dala i htela je da drugi sin nosi prezime njenog oca, tj. njeno prezime...rastali su se zbog toga. i sad - jedan sin živi s ocem, a jedan s majkom....

..au, bre, kakva tuzna i ruzna pricha.. :(

Ja prosto ne mogu da verujem da ima ovakvih ljudi. I šta su dobili time što su se rastali?

Eto živog primera šta je u stanju da uradi ljudska glupost....:sad2:

već sam pisala da sam ja bila sigurna da ću dobiti sina,znala sam od prvog momenta,ne znam kako,a strašno sam želela devojčicu...valjda zbog toga što mom habitusu ja mislim da mi više pristaju dečaci,više znam da se igram sa njima i tako,a devojčica bi bila izazov da je lepo oblačim,pravim frizurice i da i ja budem možda više žensko...znam da ovo malo glupo zvuči,ali u suštini sada mi je svejedno,ovaj sinčić je moje blago,ali ako sledeća bude devojčica i ona će biti blago,i sva ostala koja bih želela da rodim..ali svašta se mota čoveku u glavu dok se dete ne rodi,i verovatno svako od nas ima neka skrivena očekivanja koja se ili ostvare ili ne...eto ja htela još da mi sin ima plave oči i taman ten,taman ten ima,ali plave oči imao tek 5 meseci,sada su baš tamno braon,ali on mi je i sa braon očima predivan,a skriveno nisam to želela kada sam razmišljala kakav će biti....

Imam cerku i dva sina.
I meni i muzu je bilo sve jedno kog su pola deca.Znam da zvuci otrcana ta fraza "samo da je zivo i zdravo",ali to je stvarno najbitnije.
Kada sam rodila prvo dete ,cerku ,doslo je do mozdanog krvarenja koje je dovelo u pitanje zivot deteta.Strepela sam sve dok nije progovorila,prohodala..i sad je devojka visoka kao i ja ,vukovac :mrgreen:
I ona je moj oslonac u svemu...jer su momci uvek nekako bebasti..
Ma deca su ukras sveta..pol je stvarno nebitan.

Nisu se rastali zbog prezimena nego zbog zadrtosti. Da nije to bio povod, bilo bi nesto drugo, a ishod verovatno isti.:neutral:

super tema! pa ceo zivot sam mastala da imam sestru, kad ono brat... bila sam mala,ali jedva sam ga prihvatila.a sada ga obozavam, on mi je velika podrska i oslonac u zivotu... a moj tata ozeni se po drugi put i maceha trudna! a ja i dalje mastala o sestrici. kad opet decak. sta reci, mali sada ima 6 god, ali je centar mog sveta. e sad sam ja trudna i nekako u dubini duse sam molila boga da bude devojcica, mada je moj momak prizeljkivao sina... e kad mi je doca rekao da je devojcica, zamalo da padnem sa stola! kad sam izasla iz ordinacije, doslo mi je da vristim od srece. devojcice su nekako umiljatije, sposobnije, osecajnije... a i kad uporedim bilo koju od godinu dana sa decakom tog uzrasta, svaka je mnogo inteligentnija... volela bi ja i decaka, znam,ali opet, kladim se da je zensko uvek, cak i kada ima svoju porodicu, privrzenije roditeljima nego sin...

Back