Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cepam sampinjone sa rostilja radje od mesa, eto neces mi verovati. Ali jedem i meso i povrce i sve redom. Ne pasem iskljucivo travu i ne prezdreravam se iskljucivo mesom.

J*bes pasulj bez neke kolenice u njemu ili sl. Nije to to. ;)

Da li mogu da te pitam nesto posto je povezano sa ovom temom.Da li si ti alkoholicar?

Pitam te jer alkohol poput mesnih preradjevina negativno utice na zdravlje mladih ljudi.Primetio sam na jednoj mladoj osobi koja neko vreme pije pivo da mu se ruke tresu kad nije pod dejstvom alkohola pa me interesuje da li imas takve simptome i nakon koliko vremena se drhtanje ruku pojavljuje kod alkoholicara.

Vrlo rasprostranjena negativna navika kod mladih je ALKOHOLIZAM.Mladi ljudi piju onda kada bi to najmanje trebali da cine.Alkohol narusava zdravlje mladog coveka,sprecava njegov normalan psihicki i fizicki razvoj,slabi moc koncentracije,reagovanja,tj. osobine neophodne za ucenje i stvaralastvo.

Subjektivno lazno osecanje sposobnosti ,odlucnosti i hrabrosti nastalo usled dejstva alkohola stvara teska razocarenja kad mlad covek postane svestan svoje "prozaicnosti".Tada se mnogi ponovo vracaju alkoholu kad postaju zavisni.

Joj ljudi vodite i mene, odavde mi mirise taj rostilj. :D Jos ako ima i slaninice, ma poludim. :p

Hahahaha...otvorio ti se apetit, a?

Evo u duhu teme...ima ovde i za vegetarijance, a i za nas normalne sto sve jedemo. Gore su rebarca....njih sam prvo marinirao u marinadi, koju sam sam napravio...onda su odstojala par sati u toj marinadi u frizideru, pa su zavrsila na rostilju. Njam njam... :)

007.JPG

a jel znate da zbog ljubitelja mesa danas skoro i da ne postoji organska soja i kukuruz zato sto je to glavna hrana zivotinja koje jedete... americki farmeri su dobili milionsku odstetu zato sto su njihove svinje hranjene gmo kukuruzom postale neplodne a jedna africka zemlja koja je taj isti kukuruz koristila za ishranu ljudi pa su ljudi postali neplodni nije dobila nikakvu odstetu iako se godinama vukla po sudovima...ne samo zivotinjski nego i biljni svet ugrozavate svojom alavoscu.. izgleda da ce se uskoro ostvariti ono prorocanstvo da ce hrane biti svuda ali niko nece smeti da je jede i ljudi ce umirati od gladi ali vi ionako zivite za danas kao da ne postoji sutra:sad2:

Poslednja izmena:

Evo u duhu teme...ima ovde i za vegetarijance, a i za nas normalne sto sve jedemo. Gore su rebarca....njih sam prvo marinirao u marinadi, koju sam sam napravio...onda su odstojala par sati u toj marinadi u frizideru, pa su zavrsila na rostilju. Njam njam... :)

Pogledajte prilog 228618

Covece pa to izgleda odlicno. Pecurke su predivne, kukuruz i rostilj izgledaju bas ukusno, uf pojeo bih sve to dok kazes keks.:D

Dobro alkoholicaru,ali znas li da naucne studije dokazuju da ce deca alkoholicara i sami jednog dana postati alkoholicari.Postoje razni psihoterapeutski centri koji se bore sa ovom pocascu pa ako te zanima neki vid terapeutskog rada na oslobadjanju od zavisnosti,mozes se javiti,nije sramota.

Izleceni alkoholicari kazu da im se cela porodicna situacija okrenula na bolje,nakon uspesnog prolaska kroz terapeutski rad.Pisem ovo zbog dece,ukoliko ti je stalo da ne budu alkoholicari i da im se ruke ne tresu kada budu u situaciji da ne mogu doci do grlica flase.

Au laza place za tobom :sad2:

a jel znate da zbog ljubitelja mesa danas skoro i da ne postoji organska soja i kukuruz zato sto je to glavna hrana zivotinja koje jedete... americki farmeri su dobili milionsku odstetu zato sto su njihove svinje hranjene gmo kukuruzom postale neplodne a jedna africka zemlja koja je taj isti kukuruz koristila za ishranu ljudi pa su ljudi postali neplodni nije dobila nikakvu odstetu iako se godinama vukla po sudovima...ne samo zivotinjski nego i biljni svet ugrozavate svojom alavoscu.. izgleda da ce se uskoro ostvariti ono prorocanstvo da ce hrane biti svuda ali niko nece smeti da je jede i ljudi ce umirati od gladi ali vi ionako zivite za danas kao da ne postoji sutra:sad2:
Ti si bila buca u detinjstvu, je l tako?

Pogledajte prilog 228618
E, svaka ti dala za ovo!:D

zato sto na ovoj planeti ima 8 milijardi ljudi koji treba da jedu...nema hrane za sve, ako tvoje dete jede meso a ne mora milioni dece zbog toga ce umreti od gladi...mozda ti nemas problem sa tim ali neki ljudi imaju...ajde sad pricu o tome da bi te to gladno dete pojelo da moze i da oni koji ne jedu meso na zapadu ubijaju tu decu

Ne, kamael ih ubija. Nema veze s tim šta jede nego s onim što radi. Kad smo se popeli na 8 milijardi?
Upravo to što si navela je razlog za ishranu mesom. Hvala što ističeš. Samo početi objašnjavati iznova kako i zašto bi nas verovatno odvelo u neki vakuumski usisivač ili priču kako se gojiš od mesa iako ono nema kalorije i ne daje energiju i šta si ono sve pričala...

Dobro alkoholicaru,ali znas li da naucne studije dokazuju da ce deca alkoholicara i sami jednog dana postati alkoholicari.Postoje razni psihoterapeutski centri koji se bore sa ovom pocascu pa ako te zanima neki vid terapeutskog rada na oslobadjanju od zavisnosti,mozes se javiti,nije sramota.
Izleceni alkoholicari kazu da im se cela porodicna situacija okrenula na bolje,nakon uspesnog prolaska kroz terapeutski rad.Pisem ovo zbog dece,ukoliko ti je stalo da ne budu alkoholicari i da im se ruke ne tresu kada budu u situaciji da ne mogu doci do grlica flase.

Postoji i tema Alkoholizam, pa tamo raspravljaj o tome.

Nova bolest zavisnosti - veganizam.
Oboleli od nje ugrožavaju, ne samo svoje ukućane, već i ostatak populacije pokušavajući da ubede ljude u razne nedokazane stvari, ne bi li i oni oboleli od iste.

Oboleli od nje ugrožavaju, ne samo svoje ukućane, već i ostatak populacije pokušavajući da ubede ljude u razne nedokazane stvari, ne bi li i oni oboleli od iste.
Alkosi bar nikome ne pričaju da je njihov način života ispravan :aha:

Zar nisam stavila svu četvoricu :think:

Aha, znaci kad postanes vegan oslabi ti vid. Zanimljimvo...
P.S. Ovo se odnosi na post koji je Lexa citirala " Pronasao sam da je Vinki musko a u seriji nosi zensku torbicu.Ne zanima me,nisam iz te price.Posto si Vinkija stavio na avatar strucniji si u tome.Moze i ovaj tvoj drugar only beer posto svaki dan visi na pdf muskarci pa se druzite."

Ne, kamael ih ubija. Nema veze s tim šta jede nego s onim što radi. Kad smo se popeli na 8 milijardi?
Upravo to što si navela je razlog za ishranu mesom. Hvala što ističeš. Samo početi objašnjavati iznova kako i zašto bi nas verovatno odvelo u neki vakuumski usisivač ili priču kako se gojiš od mesa iako ono nema kalorije i ne daje energiju i šta si ono sve pričala...

According to the US Census Bureau, the estimated population of the world as of August 2011 is 6,957,690,528.
That number is expected to increase by about 212,035 every day.

apelovati na vasu savest da se urazumite je uzaludno...mislite da ste najpametniji i svuda vidite zavere

Poslednja izmena:

Tesko da ces ovakvim postovima nesto dokazati.Pisanje nebuloza je jedno,naucno istrazivanje drugo.

DZANK HRANA IZAZIVA ZAVISNOST
( dyank je u prevodu djubre,a kao sto se vidi iz dole navedenog teksta odnosi se na industrijsku hranu i preradjevine )

Jedno ozbiljno savremeno istraživanje otkrilo je sledeće: ako se pacovima dopusti da konzumiraju neograničene količine džank hrane, oni mogu da postanu toliko zavisni od nezdrave ishrane da će radije izgladneti nego se vratiti na normalnu hranu. Da li se ovo odnosi i na ljude? Istraživači smatraju da je sposobnost tzv. „džank hrane“ da izaziva pravu fiziološku zavisnost potcenjena.

Možda nesposobnost mnogih da se odviknu od loše hrane i da skinu suvišne kilograme nije uopšte „slabost volje“, već ima biohemijsko-neurološke korene. Na to je ukazala serija istraživanja koja su sprovedena tokom tri godine i objavljena u časopisu Nature Neuroscience.

U ovoj studiji su naučnici Pol Džonson i Pol Keni na nekoliko načina eksperimentalno pokazali da je reakcija pacova na neograničene količine džank hrane (pod “džank” ili lošom hranom podrazumeva se industrijski prerađena hrana sa puno zasićenih masti, soli, rafinisanog šećera i raznih aditiva) veoma bliska poznatom obrascu zavisnosti od droge - čak i u smislu da menja hemijske reakcije mozga.

U svojoj prvoj studiji, istraživači su davali kontrolnoj gurpi pacova normalnu, uravnoteženu hranu, a eksperimentalnoj grupi su ponudili iste te namirnice, ali su pri tom pacovi iz te grupe imali neograničen pristup džank namirnicama kupljenim u obližnjoj samousluzi, uključujući mesne prerađevine i slatkiše. U kratkom vremenskom periodu pacovi koji su se hranili džank hranom počeli su da jedu kompulzivno i brzo su postali debeli.

Eksperiment je pokazao da su životinje zaista postale zavisne.
Pacovi koji su konzumirali džank hranu okretali su točak značajno duže nego pacovi na normalnoj ishrani, što ukazuje da su njihovi receptori zaista postali desenzitivizovani. Ta "duboka" desenzitizacija dogodila se nakon samo pet dana ishrane džank hranom!

Samo pet dana!!!

A koliko godina ti jedes industrijske proizvode??Sorry....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back