Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I mislis da si zanimljiv sto se hvalis da jedes klanicni otpad.A pored toga se zalazes za alkoholizam.

Алкохолизам је разлог распада око трећине бракова. Готово сва убиства, као и велики део злочина с озбиљним последицама, повезани су с алкохолизмом. Алкохол је узрок две трећине случајева полног насиља међу младима.

Готово половина свих аутомобилских несрећа са смртним исходом повезана је с алкохолом. Ако не помогнемо нашим тинејџерима, ствари неће кренути набоље. Алкохол има високу цену по лично здравље. Он подстиче високи крвни притисак и делује токсично директно на срчани мишић. Повећава ризик од можданог удара, изненадне смрти од срчане аритмије и болести срчаног мишића, конгестивног затајења срца, цирозе јетре и рака. Он такође повећава смртност и број хоспитализација, и смањује године корисног живота конзумента. Осим тога, увелико упропашћује живот члановима породица, а често и пријатељима.

Али можда су најтужнији они статистички подаци који говоре о порасту броја новорођенчади с трајним оштећењем мозга као последицом уживања алкохола од стране родитеља.
I ja posle idem da kupim pivo i cigare, sreca nisam u braku, pa nema sta da se raspadne.

..odlichan chlanak.. :) ..sheta shto vazi samo za UK.. :)

..pochetak je narochito zanimljiv, mada se ni AR ni kamael ne bi slozili :lol: :

Another evolutionarily novel value is vegetarianism. It is exceedingly unnatural for humans to be vegetarian.
Humans are naturally omnivorous. We are evolutionarily designed to eat both animal meat and plants.

Ovo drobim vec ne znam kolko postova, ne vredi.

Ti upravo pokazujes da su ti isprali mozak, nije svaka klanica ista, ti si gledao video od PETE gde muce zivotinje zar ne? Ne znam odakle ti sve te gluposti, ali kada ja odem na pijac da kupim meso od seljaka, tacno znam odakle meso dolazi, i kako se tretiraju prema njemu. Gde ti je dokaz da meso ne valja za ishranu?

Oni ovde imaju jednu te istu mantru. Svim životinjama bez izuzetka se daju nekakvi hormoni rasta,antibiotici i slično. Samim tim meso je obavezno nezdravo. E sad što to nema veze sa životom njih ne interesuje.

Ti si pisala da si psiholog...Na fakultetu postoji predmet medicinska fiziologija i anatomija,koju po tvom pisanju i ne poznajes bas dobro.Ili si zaboravila,davno je to bilo.Ili postoje drugi razlozi,npr.marketinske prirode da se negiraju sva naucna istrazivanja koja pokazuju da su ljudi po konstituciji biljojedi.Ili vas tome nisu ucili...Ko ce ga znati...

Evo,da malo i naucis..mozda ce i koristiti tvom poslu ukoliko se budes okrenula dobru i zdravlju ljudi...

VARENJE MESA

Kada se jednom nađe u želucu, mesu su potrebni sokovi za varenje s visokim procentom sone kiseline. Želuci ljudskih bića i biljojeda proizvode kiselinu koja je dvadeset puta slabija od one koju nalazimo kod mesoždera.

Sledeća presudna raulika između mesoždera i vegetarijanaca može se uočiti u organima za varenje, gde se vrši dalja razgradnja hrane, a hranljivi sastojci sprovode u krv. Komad mesa nije ništa drugo nego deo leša, i njegovo raspadanje u telu stvara otrovne otpadne materije. Iz tog razloga meso mora biti brzo odstranjeno iz organizma. Zato mesožderi imaju organe za varenje koji svojom dužinom ne prelaze tri dužine tela. Pošto čovek, kao i ostale životinje koje ne jedu meso, ima organe za varenje čija dužina iznosi dvanaest dužina njegovog tela, brzoraspadajuće meso zadržava se mnogo duže, što dovodi do nepoželjnih toksičnih posledica.
Човек, Камајло пријатељу, има дужину црева(дванаестопалачно+танко+дебело) око 8 метара, што је око 4,5 људских дужина, а никако 12 како ти наводиш.
Овца као класични травождер има укупну дужину црева око 60 метара.
Човек је сваштојед што показују и пећински цртежи, дакле када није било никакве месне индустрије која би се бавила пропагандом, већ су се људи ослањали на осећај и природу.
И уопште откуд теби идеја да је као у тим американским клиповима џанк клопа једнако толико раширена по Србији?

Farmaceutska industrija je ta koja zaradjuje na nasim mukama, i govore doktorima potpuno suprotno od istine. Holesterol ne valja za nas, stave pacijente na low fat diet, sve u njihovu korist.

Najprodavaniji lekovi su bas za snizavanje holesterola, svi bi da te iskoriste, i da ti prodaju gomilu gluposti.

Baš tako. Ali to njih ne interesuje.

Takođe me interesuje kako to da smo svi mi znali šta je u tanjiru, pa nastavili da jedemo meso, a tvoje neće? Ako si mu samo "odgovarao na pitanje".
Baš me interesuje tvoje mišljenje o ovom izostanku logike.

To sam ih i ja pitao. Ali ne znaju šta da kažu. Ja sam uvijek odlično znao otkuda se tj kako dobija meso. I ne da nisam prestao da ga jedem nego ga obožavam.

To sam ih i ja pitao. Ali ne znaju šta da kažu. Ja sam uvijek odlično znao otkuda se tj kako dobija meso. I ne da nisam prestao da ga jedem nego ga obožavam.

..paaaa, neodredjeno je odgovorio da smo mi i nasha deca manje inteligentni, manje emotivni i sa manje razvijenim osecajem za etiku, chini mi se.. :think:
..sad cu da potrazim..

Naravno,previdjas deciju inteligenciju i urodjenu pravicnost i etiku...
Na roditelju je da dokaze detetu ispravnost ubijanja zivotinja posto dete tu "ispravnost" ne oseca.
A roditelji koji deci tu pricu ispricaju na drugaciji nacin koji se kosi sa tezom ubijanje zivotinja je prirodan i sasvim najnormalniji cin su losi roditelji a njihova deca su gubitnici...
Zaista sjajno...

..da, nije emotivost nego urodjena pravichnost..

Procitao sam malo o teletabisima i video da je popularna na gej forumima.Pitao sam te kog si pola,jer nadimak ti je muski a napisao si da si zena.

Kog si pola to je moje pitanje,kad budes odgovorio tako cu te i zvati.Vinki.

Meso izaziva rak debelog creva,podrzale su naucne studije.Ko se zalaze za kancer kod dece i odraslih jasno je.Ukoliko nastavis ljude koji se zdravo hrane nazivati ubicama krivicno ces odgovarati.Svako dobro..

..ipak meso, ne biljni polisaharid karagenan od pre nekoliko postova..? :)

Човек је сваштојед што показују и пећински цртежи, дакле када није било никакве месне индустрије која би се бавила пропагандом, већ су се људи ослањали на осећај и природу.

Propaganda vam jer superiska,niste odavno uporedili savremenog coveka sa nekom mesavinom coveka i majmuna,koji je bio infantilan i kome se inteligencija samo ocrtavala.

RAK

Dalji dokazi o tome da su ljudski organ nepodesni za varenje mesa jeste veza, koja je ustanovljena brojnim istraživanjima, između raka debelog creva i jedenja mesa. Jedan od razloga rasprostranjenosti raka jeste visoki procenat masti, odnosno mali sadržaj vlakana u mesnoj ishrani. To dovodi do sporog prolaska otpadnih materija kroz debelo crevo, a time se dopušta da toksini štetno deluju.

Dr Šeron Fleming sa Odeljenja za ishranu na kalifornijskom univerzitetu u Berkliju kaže: “Izgleda da vlakna u hrani pomažu pri sprečavanju . . . raka debelog creva.” Osim toga, za meso se zna da prilikom varenja stvara steroidne metabolite koji imaju kancerogena svojstva. Kako se itraživanja nastavljaju, dokazi o vezi između masne ishrane i drugih oblika raka narasta u alarmantnim razmerama. Američka akademija nauka izjavila je 1983. godine: “Ljudi mogu sprečiti nastanak mnogih uobičajenih vrsta raka time što če jesti manje nesa, a više povrća i žitarica.” U svojim “Beleškama o uzrocima raka”, Rolo Rasel piše: Ustanovio sam da od 25 nacija koje jedu meso u velikim količinama, 19 ima visok procenat obolenja raka, a samo kod jedne nacije taj procenat je nizak. S druge strane, od 35 nacija koje jedu malo mesa ili ga ne jedu, nema ni jedne s visokim procentom obolelih od raka.”

Neki od najtapanjujućih rezultata u istraživanjima tiču se uticaja nitroamina. Nitroamini nastaju kada sekundarni amini, koji npr. dominiraju u pivu, vinu, čaju i duvanu, dođu u dodir sa hemijskim konzervansima iz mesa.

Američko ministarstvo za hranu ilekove (FDA) okarakterisalo je nitroamine kao “jednu najopasnijih i najhirovitijih grupa kancerogena što je dosad otkrivena, a njihova uloga . . . u etiologiji raka kod čoveka izaziva rastuću zabrinutost stručnjaka.” Dr Vilijam Lidžiski iz Američke Laboratorije Oak Ridž rukovodio je eksperimentima pri kojima su životinjama davani nitroamini. “Rak se”, rekao je, “nalazi po celom telu; u mozgu, plućima, pankreasu, želucu, jetri, žlezdama i crevima. Životinje su užasna, bolesna hrpa mesa.”

Ne mogu da zamislim dan bez parceta mesa. Ni sendvic bez sunke.

Mozda imas bolest zavisnosti.Tako su to okarakterisali strucnjaci.

ZAVISNOST OD MESA

Pored problema koje čovek sam sebi stvara ubijanjem, kuvanjem i varenjem životinja, postoje i mnogi drugi faktori koji ozbiljno oštećuju ljutski organizam. Svetski poznati nutricionista Dr P. Airola je jednom prilikom rekao: rezultati koji pokazuju opasnost od jedenja mesa su sve više i više poznati. Meso stvara sličnu vrstu zavisnosti organizma, kao i alkohol i cigarete. Posebno crveno meso sadrži mnoge otrovne elemente, na primer, urinarnu kiselinu (koja stvara zavisnost), hormone, antibiotike, adrenalin itd.

Propaganda vam jer superiska,niste odavno uporedili savremenog coveka sa nekom mesavinom coveka i majmuna,koji je bio infantilan i kome se inteligencija samo ocrtavala.

RAK

Dalji dokazi o tome da su ljudski organ nepodesni za varenje mesa jeste veza, koja je ustanovljena brojnim istraživanjima, između raka debelog creva i jedenja mesa. Jedan od razloga rasprostranjenosti raka jeste visoki procenat masti, odnosno mali sadržaj vlakana u mesnoj ishrani. To dovodi do sporog prolaska otpadnih materija kroz debelo crevo, a time se dopušta da toksini štetno deluju.

Dr Šeron Fleming sa Odeljenja za ishranu na kalifornijskom univerzitetu u Berkliju kaže: “Izgleda da vlakna u hrani pomažu pri sprečavanju . . . raka debelog creva.” Osim toga, za meso se zna da prilikom varenja stvara steroidne metabolite koji imaju kancerogena svojstva. Kako se itraživanja nastavljaju, dokazi o vezi između masne ishrane i drugih oblika raka narasta u alarmantnim razmerama. Američka akademija nauka izjavila je 1983. godine: “Ljudi mogu sprečiti nastanak mnogih uobičajenih vrsta raka time što če jesti manje nesa, a više povrća i žitarica.” U svojim “Beleškama o uzrocima raka”, Rolo Rasel piše: Ustanovio sam da od 25 nacija koje jedu meso u velikim količinama, 19 ima visok procenat obolenja raka, a samo kod jedne nacije taj procenat je nizak. S druge strane, od 35 nacija koje jedu malo mesa ili ga ne jedu, nema ni jedne s visokim procentom obolelih od raka.”

Neki od najtapanjujućih rezultata u istraživanjima tiču se uticaja nitroamina. Nitroamini nastaju kada sekundarni amini, koji npr. dominiraju u pivu, vinu, čaju i duvanu, dođu u dodir sa hemijskim konzervansima iz mesa.

Američko ministarstvo za hranu ilekove (FDA) okarakterisalo je nitroamine kao “jednu najopasnijih i najhirovitijih grupa kancerogena što je dosad otkrivena, a njihova uloga . . . u etiologiji raka kod čoveka izaziva rastuću zabrinutost stručnjaka.” Dr Vilijam Lidžiski iz Američke Laboratorije Oak Ridž rukovodio je eksperimentima pri kojima su životinjama davani nitroamini. “Rak se”, rekao je, “nalazi po celom telu; u mozgu, plućima, pankreasu, želucu, jetri, žlezdama i crevima. Životinje su užasna, bolesna hrpa mesa.”
Дакле Камајло, ја друмом, а ти шумом.
Код човека је дужина црева 8м што је око 4,5 пута више од висине, а не као што тврдиш 12 пута.
Наравно овца је као травојед на 60м дужине црева.
Признај да лажеш.
Није то ништа страшно, наш си.
И какве ти мешавине мајмуна и човека видиш и где???

Ovaj tekst je za gospodju psihologa,koja verovatno nije ni cula za dubinsku psihologiju jer se ista ne uci na fakultetu.Koristice ukoliko se bude okrenula dobru i radila sa mladim narastajima umesto sto u ruci drzi elektronsku (ma sta to znacilo).

Jedan psiholog koji se bavi dubinskom psihologijom testirao je moć sećanja jednog vola, koji za dve godine nije zaboravio šta je video u klanici

Čikago, maj 1967. godine

“Promenio sam mišljenje da su životinje glupe”, rekao je psiholog Patfild iz Čikaga, koji se bavi psihologijom životinja. On je pre dve godine u jednoj klanici u Čikagu kupio još živo tele i jednog vola. Pre toga je dogovorio da obe životinje moraju da “posmatraju” klanje 150 grla goveda. Onda su ih utovarili na kamion i odveli na jedan pašnjak, kojeg je Patfild zakupio.

Pre toga se Patfild pobrinuo da pet mesara koji su radili u toj klanici u Čikagu, prilikom obavljanja svog posla više puta priđu teletu i volu. U naredne dve godine životinje koje su kupljene u klanici nisu više videle mesare koji su klali životinje. Dok je vo ostao sam, tele je nakon prve godine pušteno u stado. Pre toga ga je Patfild obeležio oznakama na uhu.

Onda je psiholog pozvao onih pet mesara da dođu na njegovo imanje.

Kolima su se odvezli do odvojene livade gde se nalazio vo. Životinja je udobno ležala u visokoj travi. Trajalo je samo 12 sekundi. Toliko dugo je životinja oklevala, kada su šestorica muškaraca izašli iz kola. Onda je vo podivljao, opustošio je svoju štalu i bacio se na visoku i čvrstu ogradu koja je zagrađivala pašnjak. Preplašeno je stenjao i dahtao kada su mu ljudi prišli. Obeleženo tele koje je bilo u stadu na drugom pašnjaku, se kao jedina od svih životinja dalo u beg, kada su se približili ljudi iz Čikaga koji su mu ostali u sećanju. Odjurilo je u paničnom strahu. Ekipa koja je trebala da ga nađe je namerno stupila u akciju tek 24 časa nakon toga, i ona ga je nakon 5 dana pronašla na udaljenosti od 190 km, gde se bilo priključilo tuđem stadu.Izgubilo je 55 kg na težini.

Иначе, пијем кафу, пушим (електронску) и размишљам..
47 година једем месо, пијем млеко, 32 године пушим, 30 година пијем кафу, 47 година пијем воду за коју се зна да садржи арсен, живим у граду где разне фабрике испуштају разне димове, купам се у морима која су загађена, пецам на загађеним рекама..
И сад сам израчунала
- с обзиром на количину штетних материја којима сам изложена, требало је да умрем 3. јуна 1987.:rtfm::rtfm:

:klap: :worth:

Дакле Камајло, ја друмом, а ти шумом.
Код човека је дужина црева 8м што је око 4,5 пута више од висине, а не као што тврдиш 12 пута.
Наравно овца је као травојед на 60м дужине црева.
Признај да лажеш.
Није то ништа страшно, наш си.
И какве ти мешавине мајмуна и човека видиш и где???

:hahaha:

Nemoj da me nazivas vasim jer postoje stvari koje nas uveliko distanciraju.Jedna od njih je da ja i meni slicni ne vrsimo genocid i mucenje nad dobrim zivotinjama a vi se time hvalite.

Nemam sta citati o duzini creva strucnjaci iz oblasti medicine su to merili,u vezi istih ja samo prenosim informaciju.Da ti ovakve osnovne podatke postavljam i izvore,pravo da ti kazem nemam vremena,a i nisi sagovornik na kojeg je podesno trositi vreme.Idi na neki dr mr forum pa pronadji informaciju.Svako dobro.

ZAVISNOST OD MESA

Pored problema koje čovek sam sebi stvara ubijanjem, kuvanjem i varenjem životinja, postoje i mnogi drugi faktori koji ozbiljno oštećuju ljutski organizam. Svetski poznati nutricionista Dr P. Airola je jednom prilikom rekao: rezultati koji pokazuju opasnost od jedenja mesa su sve više i više poznati. Meso stvara sličnu vrstu zavisnosti organizma, kao i alkohol i cigarete. Posebno crveno meso sadrži mnoge otrovne elemente, na primer, urinarnu kiselinu (koja stvara zavisnost), hormone, antibiotike, adrenalin itd.

..urinarnu kiselinu..? :rotf:
..mozda mokracnu kiselinu (uric acid) i njene soli urate, koji nastaju razgradnjom baza iz DNK, koju, jel'te, biljna hrana ne sadrzi.. :lol:

На Психологији се изучавају анатомија и физиологија ЦНС-а. Органи за варење не спадају у ЦНС.
А ви, како те?
Ti si pisala da si psiholog...Na fakultetu postoji predmet medicinska fiziologija i anatomija,koju po tvom pisanju i ne poznajes bas dobro.To ti je odgovor da niste ucili o crevima vec samo o CNS-u?

Mislim da nisi postena prema svom profesoru/ki iz med.fiziologije i anatomije jer se organi i gradja coveka iz ovog predmeta uce na svim fakultetima,pa i na psihologiji.Od jedarceta,jedra,celije,organa,organizma...

Nemoj pricati da ovo nisi ucila.Ovo znanje je potrebno psiholozijma zbog same prirode njihovog posla cija je svrha pomoci drugom ljudskom bicu.A,da ti drzis elektronsku...

Ucila si nego si zaboravila,davno je to bilo..

VARENJE MESA

Kada se jednom nađe u želucu, mesu su potrebni sokovi za varenje s visokim procentom sone kiseline. Želuci ljudskih bića i biljojeda proizvode kiselinu koja je dvadeset puta slabija od one koju nalazimo kod mesoždera.

Sledeća presudna raulika između mesoždera i vegetarijanaca može se uočiti u organima za varenje, gde se vrši dalja razgradnja hrane, a hranljivi sastojci sprovode u krv. Komad mesa nije ništa drugo nego deo leša, i njegovo raspadanje u telu stvara otrovne otpadne materije. Iz tog razloga meso mora biti brzo odstranjeno iz organizma. Zato mesožderi imaju organe za varenje koji svojom dužinom ne prelaze tri dužine tela. Pošto čovek, kao i ostale životinje koje ne jedu meso, ima organe za varenje čija dužina iznosi dvanaest dužina njegovog tela, brzoraspadajuće meso zadržava se mnogo duže, što dovodi do nepoželjnih toksičnih posledica.

:hahaha:

Nemoj da me nazivas vasim jer postoje stvari koje nas uveliko distanciraju.Jedna od njih je da ja i meni slicni ne vrsimo genocid i mucenje nad dobrim zivotinjama a vi se time hvalite.
Какав геноцид?
Искрено, кад се кољу свињи и овце изађем из дворишта на тих неколико минута, а за живину и пловуше имамо жену која то обавља.
И никада се не коље подмладак, тј прасад, јагњад, јарад, пилићи, морчићи, пачићи, већ одрасле јединке.
Није ни мени пријатно.
Nemam sta citati o duzini creva strucnjaci iz oblasti medicine su to merili,u vezi istih ja samo prenosim informaciju.Da ti ovakve osnovne podatke postavljam i izvore,pravo da ti kazem nemam vremena,a i nisi sagovornik na kojeg je podesno trositi vreme.Idi na neki dr mr forum pa pronadji informaciju.Svako dobro.
Камајло, пријатељу зашто нас лажеш???
Знаш да ,,преносиш" нетачну информацију.
Уосталом:http://urbanirecnik.com/kako/kako-rade-creva/
А можеш да нађеш и друге линкове.
Дакле није више питање твојих лажи, лако смо их гурнули у поток, већ зашто???
Јел твоја секта има тако климаве темеље?
Да ли се код тебе услед неконзумирања меса развија неки малигни процес који деградијра ЦНС?
Да ли вас хипнотишу на часовима(валда су то неки часови, па јел) веганизма?

nama-je-dobro-a-drugima.jpg

..urinarnu kiselinu..? :rotf:
..mozda mokracnu kiselinu (uric acid) i njene soli urate, koji nastaju razgradnjom baza iz DNK, koju, jel'te, biljna hrana ne sadrzi.. :lol:

on to ne zna sta znaci,sve kopira sa jednog sajta gde su postavili samo slike mrtvih zivotinja i sve sto on ovde pise je odatle.A sto je smesno sa tog sajta govore kako indijanci u Mexiku Tarahumara zive na biljnoj ishrani dok u stvari oni su lovci i meso takodje jedu.kada idu da trce nose sa sobom parce curetine ali to naravno nigde ne pise tamo.
Sajt je uzasan,bas napravljeno da ti ispire mozak.

Tesko da ces ovakvim postovima nesto dokazati.Pisanje nebuloza je jedno,naucno istrazivanje drugo.
DZANK HRANA IZAZIVA ZAVISNOST
( dyank je u prevodu djubre,a kao sto se vidi iz dole navedenog teksta odnosi se na industrijsku hranu i preradjevine )
Jedno ozbiljno savremeno istraživanje otkrilo je sledeće: ako se pacovima dopusti da konzumiraju neograničene količine džank hrane, oni mogu da postanu toliko zavisni od nezdrave ishrane da će radije izgladneti nego se vratiti na normalnu hranu. Da li se ovo odnosi i na ljude? Istraživači smatraju da je sposobnost tzv. „džank hrane“ da izaziva pravu fiziološku zavisnost potcenjena.
Možda nesposobnost mnogih da se odviknu od loše hrane i da skinu suvišne kilograme nije uopšte „slabost volje“, već ima biohemijsko-neurološke korene. Na to je ukazala serija istraživanja koja su sprovedena tokom tri godine i objavljena u časopisu Nature Neuroscience.
U ovoj studiji su naučnici Pol Džonson i Pol Keni na nekoliko načina eksperimentalno pokazali da je reakcija pacova na neograničene količine džank hrane (pod “džank” ili lošom hranom podrazumeva se industrijski prerađena hrana sa puno zasićenih masti, soli, rafinisanog šećera i raznih aditiva) veoma bliska poznatom obrascu zavisnosti od droge - čak i u smislu da menja hemijske reakcije mozga.
U svojoj prvoj studiji, istraživači su davali kontrolnoj gurpi pacova normalnu, uravnoteženu hranu, a eksperimentalnoj grupi su ponudili iste te namirnice, ali su pri tom pacovi iz te grupe imali neograničen pristup džank namirnicama kupljenim u obližnjoj samousluzi, uključujući mesne prerađevine i slatkiše. U kratkom vremenskom periodu pacovi koji su se hranili džank hranom počeli su da jedu kompulzivno i brzo su postali debeli.
Eksperiment je pokazao da su životinje zaista postale zavisne.
Pacovi koji su konzumirali džank hranu okretali su točak značajno duže nego pacovi na normalnoj ishrani, što ukazuje da su njihovi receptori zaista postali desenzitivizovani. Ta "duboka" desenzitizacija dogodila se nakon samo pet dana ishrane džank hranom!
Samo pet dana!!!
A koliko godina ti jedes industrijske proizvode??Sorry....
Odakle ti uopšte ideja da ja jedem industrijske proizvode?
Jedem ih isto koliko i ti (i ti kupuješ voće i povrće na pijaci, baš kao i ja).

Što se džank hrane tiče - potpuno se slažem.

ZAVISNOST OD MESA

Po ovom tvom, svinje ne bi ni postojale.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back