Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nasledjuje se predispozicija za alergiju bilo koje vrste...pa tako ja koja sam alergicna na sunce imam dete alergicno na polen npr. dakle nije u pitanju sklonost ka ALERGENU nego sklonost ka ALERGIJI, konstitucija. takodje imamo slucajeve kada ljudi koji nikad u zivotu nisu nbili alergicni postanu alergicni u kasnijim godinama.
Pazti ovako, nemoguće je imati predispoziciju за alergiju na Sunce, tim pre što toga samo kоd nas u Srbiji mora biti znatno preko 1000 qudi.
Nikakva predispozicija se ne može održati posle 3,7 милијарди еволуције.
Ајде да постоји један или два припадника људске врсте па да је могуће...
Исто важи и за полен, цветнице се вуку на овој планети више од 200М година, а праву експанзију су доживеле крајем доба креде пре око 65М година.
Никакве предиспозиције за алергију на полен(или сунце) нису се могле провући после толико времена кроз геном до данас.
Напросто примерци људске врсте који су били алергични на Сунце или полен или нису преживели до полне зрелости да оставе потомство, или се слично десило потомству ако га је било, а ти гени су потиснути другим, доминантним, који не доводе до ове осетљивости.
Исто и за убод пчеле или неке сличне живуљке.
Једноставно алергије на Сунце, полен, убод пчеле...су директно изазване ко зна којим другим повезаним алергеном.
Неке друге алергије вероватно јесу имале као позадину склоност.
Узгред алергија на Сунце се може јако добро регулисати пресном храном(и пресним месом у оквиру исте) уз узимање великих количина пресног парадајза, рецимо кад му дође време, половином јуна па надаље, по 1 кг дневно, уз неку другу клопу, или сам парадајз са мало соли.

Relativizacija na delu. Ako je sve tako ajmo onda da jos vise prosirimo kapacitete klanica i dupliramo klanje zivotinja na traci.
To je ista teza kao kad pusac kaze pa napolju su izduvni gasovi,sta je onda problem sto ja pusim u zatvorenoj prostoriji.
Pa sada...
Ako kažemo da je zatrovana hrana, to ne znači da pozivamo na kopanje po kontejnerima za ostacima iste.

Istovremeno, ako kažem da je vazduh zatrovan (reci da nije), ja nisam od onih koji će reći da je pušenje (cigara) zdravo.

Dakle, malko menjamo teze, ali...

Upravo zamisljam lava kako jede pirinac. Pa jesti meso je sasvim prirodna stvar, ne kapiram sta imas toliko protiv toga. A i tema nije o tome, pa vise necu razglabati na tu temu. I, da, ako ces tako i biljka je zivo bice.

Meso dolazi iz klanica. U klanicam se zivotinje kolju na pokretnoj traci. Pre toga se gaje na industrijskim farmama u nehumanim uslovima i tretiraju se hormonima.
To nije ni prirodno,ni nista.

Činjenica protiv koje možete da nastavite sa ovakvom besmislenom argumentacijom je:

Čovek ubija da bi jeo. Ili ubija životinje koje su za hranu, ili ubija životinje koje je proglasio štetočinama da bi zaštitio svoju biljnu hranu (kupus, šargarepe, krompir....).

90% biljne hrane je za industrijske zivotinje. To je cinjenica.

..ja ne postim crkvene postove, nisam vernik..ali ima dana kada nam jelovnik izgleda kao kod vegeterijanaca,
pa chak i kao kod ljudi koji poste..
..uchestalost tih dana zavisi od mnogo chega i varira od dva do pet puta nedeljno..
..iz priche izuzimam mladju decu, chija je ishrana josh uvek specifichna..

Ni ja nisam vernik ali sam postovalac tradicije. Ovde neki kazu,sektas,haha,smejurija..
Sektom nazivaju SPC,doduse,takvih se namnozilo na podforumu religija....

Pazti ovako, nemoguće je imati predispoziciju за alergiju na Sunce, tim pre što toga samo kоd nas u Srbiji mora biti znatno preko 1000 qudi.
Nikakva predispozicija se ne može održati posle 3,7 милијарди еволуције.
Ајде да постоји један или два припадника људске врсте па да је могуће...
Исто важи и за полен, цветнице се вуку на овој планети више од 200М година, а праву експанзију су доживеле крајем доба креде пре око 65М година.
Никакве предиспозиције за алергију на полен(или сунце) нису се могле провући после толико времена кроз геном до данас.
Напросто примерци људске врсте који су били алергични на Сунце или полен или нису преживели до полне зрелости да оставе потомство, или се слично десило потомству ако га је било, а ти гени су потиснути другим, доминантним, који не доводе до ове осетљивости.
Исто и за убод пчеле или неке сличне живуљке.
Једноставно алергије на Сунце, полен, убод пчеле...су директно изазване ко зна којим другим повезаним алергеном.
Неке друге алергије вероватно јесу имале као позадину склоност.
Узгред алергија на Сунце се може јако добро регулисати пресном храном(и пресним месом у оквиру исте) уз узимање великих количина пресног парадајза, рецимо кад му дође време, половином јуна па надаље, по 1 кг дневно, уз неку другу клопу, или сам парадајз са мало соли.

ti hne razumes o cenmu ja pricam....nije poenta o tome na sta si alergican vec da ti je organizam slab pa u dodiru sa nekim, ajd da kazem jacim supstancama burno reaguje. kao sto sam rekla ima dosta tu udela hemija koja pogorsava ovu prirodno slabu konstituciju. alergicno dete mozes prepoznati po izgledu - bleda koza, crveni podocnjaci, gruba i suva koza, svetla kosa.

Izvini,ali moje dete nece ni da prime u taj tako hvaljeni drzavni vrtic.
A onda je problem sto privatni dozvoljava roditeljima da donesu detetu kuvani obrok u vrtic.
Zatvaranje ociju je sto ja recimo radim a nema ko da mi cuva dete,a gospodja iz gradkse vlade zaduzena za deciju zastitu mi se samo kezi i kaze nema liste cekanja,sva deca ce biti upisana i ja kad odem i pokusam da budem pribran prilikom obracanja njima i dalje se keze i ignorisu evidentan problem,roditelje koje rade na crno cija su deca kao ne daj boze sugava,nece da ih prime u vrtic.

Zasto se ljutis? Ja samo pokusavam da predocim opasnosti.

Znam da je drzava takva kakva jeste.
Kad sam ja upisivala dete u vrtic, mogla su da se upisu deca gde je jedan roditelj stalno zaposlen.
Koliko ja znam U vrticima na Savskom vencu i Starom gradu uvek ima mesta...bar je bilo do pre godinu dve.
Ali nije to tema.

Da li bi prihvatio hranu drzavnog vrtica za tvoje dete, pod tim pravilima?...naravno uvek mozes da im kazes da dete ne jede meso, pa ga ne bi terali.

Post je najmanje hrana, a pre svega je stvar lične odluke i sopstvenog odnosa prema Bogu. U Postu je zabranjeno one koji ne poste optuživati da rade nešto loše ( i to je deo posta) .

Ono je bila sala. U mom slucaju je post odluka sjedinjenja sa tradicijom koja je postojala. Doduse,svako ima individualnu tradiciju,ali postoji i neka generalna iz tog vremena,jer je vecina stanovnistva bila okrenuta crkvi.Mislim naravno na period pre II.svetskog rata.

Zalosni komentari.Izracunaj.Dat ti je prinos paprike po hektaru,obrazuj se,proucavaj malo i docices do rezultata.

Znas li koliko koprive ima u sumi,luka vlasca? Naravno da ne znas,ti bi nesto da dokazujes.
Obrazuj se ti malo, umesto što iznosiš ovde klasične besmislice.

U zemlji Srbiji je nemoguće uzgojiti sve što je neophodno za ishranu ako želiš da se odrekneš mesa, jer onda moraš da ubaciš u ishranu neke namirnice kojie u Srbiji jednostavno ne uspevaju.
Pa da i uspevaju, nemoguće je na 10 hektara uzgojiti sve što ti je neophodno ni pod tačkom razno, a kamoli na 10 ari.

Što se tiče kopriva, ako ne vodiš računa kakve koprive bereš vrlo lako možeš da fasuješ trovanje.

Zasto se ljutis? Ja samo pokusavam da predocim opasnosti.

Znam da je drzava takva kakva jeste.
Kad sam ja upisivala dete u vrtic, mogla su da se upisu deca gde je jedan roditelj stalno zaposlen.
Koliko ja znam U vrticima na Savskom vencu i Starom gradu uvek ima mesta...bar je bilo do pre godinu dve.
Ali nije to tema.

Da li bi prihvatio hranu drzavnog vrtica za tvoje dete, pod tim pravilima?...naravno uvek mozes da im kazes da dete ne jede meso, pa ga ne bi terali.
Molim te mi daj imena tih vrtica. Aplicirao sam u 10-ak vrtica dok nisam shvatio sad vec mogu reci kako funkcionise ta manipulatorska skupina zvana gradski sekretarijat za deciju zastitu grada Beograda.
Prihvatio bih,ako je to obavezna opcija,mada sad i sumnjam da bih i upisao dete u drzavni vrtic,posle ovakvih iskustava sa doticnima.

Ovo nije istina.
Nisi mi uopšte odgovorio.

Dakle, daj plan kako se može proizvoditi hrana na 10 ari.
Imaš sve potrebne hranljive sastojke, imaš sve biljne kulture koje čovek treba da uzgaja ako neće da jede meso, i onda daj plan. Kada se šta sadi, koliko treba posaditi, koju površinu koja kultura zauzima, kada se okopava, kako se braniti od štetočina...
Dakle, tražim razrađen plan koji bi potvrdio tvoju tvrdnju.

Okačio si fotografiju Zapadne Morave. Da li bi zahvatio čašom vodu iz nje i popio je?

Ma sve ovo lepo i zeleno dok ne dodjes tamo, i kad leti hoces da se okupas vise se boris s kesama nego s loptom. A pokupila sam i ekcem jedne godine. Tako da mora da je ovako divno i cisto sve.

Pa sada...
Ako kažemo da je zatrovana hrana, to ne znači da pozivamo na kopanje po kontejnerima za ostacima iste.

Istovremeno, ako kažem da je vazduh zatrovan (reci da nije), ja nisam od onih koji će reći da je pušenje (cigara) zdravo.

Dakle, malko menjamo teze, ali...

Ako ja kazem da necu jesti meso zarad prestanka industrijskog klanja na traci,ne znaci da pozivam na vracanje u pecine.

Dzabe boldujes.Postoje ljudi koji nisu ubice.Ubica se ne moze nazvati covekom,jer sam najgnusniji cin koji postoji u prirodu ogranicava ga u petom etericnom elementu,koji ga razdvaja od zivotinja,cije je glavna osobina ljubav a ne ishrana dece kancerogenim elementima.
Ti nisi za konzumiranje kupusa, salate, šargarepe, krompira, pšenice, ječma....????

ti hne razumes o cenmu ja pricam....nije poenta o tome na sta si alergican vec da ti je organizam slab pa u dodiru sa nekim, ajd da kazem jacim supstancama burno reaguje. kao sto sam rekla ima dosta tu udela hemija koja pogorsava ovu prirodno slabu konstituciju. alergicno dete mozes prepoznati po izgledu - bleda koza, crveni podocnjaci, gruba i suva koza, svetla kosa.
Не спорим ја то што кажеш за многе савремене алергије, али Сунце или полен се нису ни као назнака могли провући кроз геном све ове године које се мере милионима и милијардама.
Једноставно ми смо функционални организми.
Иначе знам жену која је алергична на сунце и није ни бледа, ни суве косе, ни црвених подочњака, али зато живи на слаткишима.

Poslednja izmena:
Pa? To amnestira ubice zečeva koji štite svoje šargarepe, ili ubice zlatica koji štite svoj krompir???
Zec se mnogo cesce kolje radi jedenja,to si smetnuo s uma.
Koliko sam te ja razumeo,znaci, ako kritikujes industriju mesa,moras kritikovati i citavo covecanstvo,jer u tvojoj interpretaciji,sve je to povezano i isto.
Tesko,prijatelju da je isto organizovano klanje milijardi zivotinja godisnje i ogradjivanje zasada povrca.

Zec se mnogo cesce kolje radi jedenja,to si smetnuo s uma.
Nisam smetnuo sa uma.
Da te podsetim, ja sam jedan od onih koji nemaju probleme sa činjenicom da čovek ubija da bi jeo.

Koliko sam te ja razumeo,znaci, ako kritikujes industriju mesa,moras kritikovati i citavo covecanstvo,jer u tvojoj interpretaciji,sve je to povezano i isto.
Na osnovu čega si izveo ovakav zaključak?
Argument da nećeš da jedeš meso zato što nećeš da ubijaš je neodrživ zbog same činjenice da svakako ubijaš čak iako ne jedeš meso. I to je poenta ove priče.

Tesko,prijatelju da je isto organizovano klanje milijardi zivotinja godisnje i ogradjivanje zasada povrca.
Dakle, jedno je ubistvo a drugo nije????

Nisam smetnuo sa uma.
Da te podsetim, ja sam jedan od onih koji nemaju probleme sa činjenicom da čovek ubija da bi jeo.

Na osnovu čega si izveo ovakav zaključak?
Argument da nećeš da jedeš meso zato što nećeš da ubijaš je neodrživ zbog same činjenice da svakako ubijaš čak iako ne jedeš meso. I to je poenta ove priče.

Dakle, jedno je ubistvo a drugo nije????
Vau. Sad ja da kazem da sam jedan od onih koji kazu da nema problem sa cinjenicom da covek unistava sume da bi se grejao jel to znaci da mogu da uzmem masineriju i posecem sve moguce sume?
A sto se tice ubijanja... Postoji razlika u gradji zivih organizama. Biljke nemaju nervni sistem,covek ima svest,zivotinje imaju mozak i organe slicne coveku. Tako da tu pricu o istovetnosti klanja konja i branja sljive tesko da mozes da odrzis i u praksi i u teoriji.
Znam tacno na sta ciljas,tj. na cemu zelis da poentiras,ali pazljivijem ucesniku diskusije tesko da ce promaci to. Izjednaciti sve gore navedeno u cilju nekakve krajnje stvari da covek mora da ubija da bi jeo i da je lakse samo pojesti meso nego razmisljati o unosu ostalih namirnica je u principu sebicna rabota. Mozes ti da kazes covek zgazi mrava dok hoda i on je zivotinja tako da je svejedno dal ce se krave izlomiti pri transportu ili umreti od zedji,ali mozes iskljucivo za to sto se u politickoj terminologiji kaze,jeftino poentiranje.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back