Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Pazti ovako, nemoguće je imati predispoziciju за alergiju na Sunce, tim pre što toga samo kоd nas u Srbiji mora biti znatno preko 1000 qudi.nasledjuje se predispozicija za alergiju bilo koje vrste...pa tako ja koja sam alergicna na sunce imam dete alergicno na polen npr. dakle nije u pitanju sklonost ka ALERGENU nego sklonost ka ALERGIJI, konstitucija. takodje imamo slucajeve kada ljudi koji nikad u zivotu nisu nbili alergicni postanu alergicni u kasnijim godinama.
Nikakva predispozicija se ne može održati posle 3,7 милијарди еволуције.
Ајде да постоји један или два припадника људске врсте па да је могуће...
Исто важи и за полен, цветнице се вуку на овој планети више од 200М година, а праву експанзију су доживеле крајем доба креде пре око 65М година.
Никакве предиспозиције за алергију на полен(или сунце) нису се могле провући после толико времена кроз геном до данас.
Напросто примерци људске врсте који су били алергични на Сунце или полен или нису преживели до полне зрелости да оставе потомство, или се слично десило потомству ако га је било, а ти гени су потиснути другим, доминантним, који не доводе до ове осетљивости.
Исто и за убод пчеле или неке сличне живуљке.
Једноставно алергије на Сунце, полен, убод пчеле...су директно изазване ко зна којим другим повезаним алергеном.
Неке друге алергије вероватно јесу имале као позадину склоност.
Узгред алергија на Сунце се може јако добро регулисати пресном храном(и пресним месом у оквиру исте) уз узимање великих количина пресног парадајза, рецимо кад му дође време, половином јуна па надаље, по 1 кг дневно, уз неку другу клопу, или сам парадајз са мало соли.