Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dete ucim da ostane imuno na ta banalna ismevanja i da se logicki postavi u takvoj situaciji.
Znam da su deca ranjiva i povodljiva ali i vaspitanje je jak mehanizam. Mene brinu i jelovnici u vrticima i produzenim boravcima.
Vec sam pomenuo da se pasteta i virsle provlace u njima.

Kad smo kod famoznih pasteta...secam se da, kad sam ja bila mala po skolama i vrticima se pravila domaca pasteta, jetrena i riblja. I bila je fantasticna. Cini mi se da se u vrticima ta praksa zadrzala...u skolama nije sigurno. :think:

Decu bi trebalo od malena upoznavati sa hranom koju jedu, da idu na plantaza voce i povrca, mesta da gde se sade mahunarke,zito da malo beru da vide kako to izgleda, e sada da se vode u klanice i da probaju malo da kolju....mislim da roditelji to ne bi dozvolili....
Deca se lazu od malih nogu, kada preko agresivnih reklama dobijaju informacije kako su pastet,virsle,salame najzdravija i najbolja hrana za decu, na pastetema slike kako se kravica sa osmehom....
Kao i čips, kikiriki, genetski modifikovana hrana i slično...

Stalno se vrtiš ukrug bez cilja i smislia, a čini mi se i sposobnosti da shvatiš suštinu.

Kao i čips, kikiriki, genetski modifikovana hrana i slično...
Stalno se vrtiš ukrug bez cilja i smislia, a čini mi se i sposobnosti da shvatiš suštinu.

Kako ne shvataš da je jedino što on ume da propagira veganstvo. I ne samo da ističe njegove navodne prednosti, već i da pljuje sve ostalo. Pri tome ne ume normalno da komunicira, nego se stalno krevelji i vređa.
Onoga ko mu se najviše suprotstavljao je verovatno prijavljivao 1000 puta, pa su korisnika Buudalu isključili. Sada verovatno pokušava da isprovocira nekoga, pa da se taj uključi u podrobnu raspravu sa njim.

Kad smo kod famoznih pasteta...secam se da, kad sam ja bila mala po skolama i vrticima se pravila domaca pasteta, jetrena i riblja. I bila je fantasticna. Cini mi se da se u vrticima ta praksa zadrzala...u skolama nije sigurno. :think:

Nisam baš sigurna da ih i u vrtićima prave. Ali, sudeći po jelovniku koji je istaknut na ulazu u vrtić, nemaju ni paštete ni viršle svake nedelje. Pojave se tek ponekad.

Nisam baš sigurna da ih i u vrtićima prave. Ali, sudeći po jelovniku koji je istaknut na ulazu u vrtić, nemaju ni paštete ni viršle svake nedelje. Pojave se tek ponekad.

Nemam pojna, nikad nisam postavljala pitanje dok je moje dete islo u vrtic...ne secam se ni da li su je imali.

Ali sestra mi radi u vrticu, pa cu da se raspitam iz prve ruke

Dete ucim da ostane imuno na ta banalna ismevanja i da se logicki postavi u takvoj situaciji.
Znam da su deca ranjiva i povodljiva ali i vaspitanje je jak mehanizam. Mene brinu i jelovnici u vrticima i produzenim boravcima.
Vec sam pomenuo da se pasteta i virsle provlace u njima.

za virsle ne znam, ali pasteta je riblja i nije industrijska..prave je od oslica, putera i kuvanih jaja..

Upravo dokaz da pojedinci nemaju argumente protiv Veganstva, onda vredjaju, e onda su banovani....
Još jednom pokazuješ nedostatak razumevanja o suštini.

Niko ne pokušava da argumentima ospori vaše veganstvo. Naprotiv, vaši veganski argumenti protiv normalnog načina ishrane su neodrživi.

Dakle, ne pokušavamo mi vas da nagovorimo da jedete meso, već vi nas krajnje agresivno ubeđujete da je jedino ispravno biti vegan.
I opet ti kažem, jedi šta hoćeš i pusti nas da jedemo šta hoćemo.

Još jednom pokazuješ nedostatak razumevanja o suštini.

Niko ne pokušava da argumentima ospori vaše veganstvo. Naprotiv, vaši veganski argumenti protiv normalnog načina ishrane su neodrživi.

Dakle, ne pokušavamo mi vas da nagovorimo da jedete meso, već vi nas krajnje agresivno ubeđujete da je jedino ispravno biti vegan.
I opet ti kažem, jedi šta hoćeš i pusti nas da jedemo šta hoćemo.

Koja je definicija ovoga a da nije jednostrana,subjektivna i da se ne zasniva na mitu o umiranju bez mesa?

Ne ogovaramo kolege, ishrana je stvar navike.
Ja znam mnogo ljudi koji će radije popiti onaj industrijski sok nego pojesti voćku.

A čula sam da su ti 7 days kroasani užasno nekvalitetni, puni aditiva.

Kad smo kod toga,danas cedim pomorandze i limun:)
Sto se tice tih kroasana,navlakusa su znam,ali se mogu izvesti i u domacoj varijanti u mini pekari.

..istorija, empirija i statistika..?

Statistika jedino,jer se kroz istoriju broj ljudi koji jedu sve vise mesa povecavao.
Sad da se izvede da je to dovelo do produzenja zivota ili poboljsanja zdravlja,tesko.
A i sa eticke i duhovne tacke gledista,takodje je doslo do nazadovanja coveka u odnosu prema zivotinjskoj vrsti.

..doshlo je do odvajanja choveka od prirode, sa tim se slazem..
..podrzala bih zakon po kom bi svako punoletan mogao da jede samo ono shto svojom rukom od zivog bica pretvori u namirnicu..

To bi krucijalno izmenilo svet. Doduse,neki ovde tvrde da bi se time covek vratio u pecine,kao da humaniji svet nije moguc vec je progres iskljucivo vezan uz satiranje zivotinja i devastaciju resursa.
To vec i nije tema. Ali da postoji licemerje,postoji. Evo recimo,ima ovde i korisnika koji licno kolju i nemaju nikakav problem sa tim i to je sasvim OK.
Mislim nije OK,ali se ne libe da to kazu. I moj je jedan deda klao zivotinje,ja kao klinac nisam mogao da mu drzim filozofske teze o tome,mogao sam samo da placem.
Sad bi sto sta imao da mu kazem na tu temu,ali u svakom slucaju sto se tice samog odgoja zivotinja tada i ophodjenja prema njima,bilo je bez trunke surovosti.

Za paštete i viršle u vrtiću nemoj da brineš. Ima ih tek ponekad na jelovniku. Mnogo češće imaju griz, sutlijaš, skuvanu pšenicu sa šećerom ili kompot i keks.

Ha,ha,ha.Pricas veganima o ishrani.Idi trubi majstoru kako se ukucava ekser.

JELOVNIK DECE U VRTICIMA

Ponedeljak 22.02.2012
EUROKREM,KIFLA,MLEKO SUPA,ROSTILJ KOBASICA,prebranac,salata,CRNI hleb( obojen,osim ako vaspitacica nije donela sa sela. POGACICA SA CVARCIMA,JOGURT.

Utorak 23.02.2012
VIRSLA. senf,KIFLA,JOGURT. Corba,makarone sa sirom,RAZANI HLEB. LENJA PITA,SOK.( garant prirodno cedjen sa tragovima voca :sad2:

Sreda
24.02.2012
SENDVIC SA SUNKOM,COKOLADNO MLEKO, krompir paprikas,salata,razani hleb. Slani stapic,VOCNI JOGURT.

Cetvrtak
25.02.2012
PICA,MILK SEJK, Corba,pilav,salata,kukuruzni hleb,kolac. Puding sa sumskim vocem,sok.

Petak
26.02.2012
Krofna,MLEKO, SUPA,CUFTE,PIRE,integralni hleb. DANSKA SA KREMOM,COKOLADNO MLEKO.

Znas li mala pametnice da od ovde gomile boldovanog samo milk sejk ima preko 50 aditiva.Neki od njih se koriste u industriji boja i lakova
Pasterizacija (zracenje) ubija korisne bakterije i promice patogene.

Vanada rece mesne preradjevine su najzdravije na svetu i mogu ih jesti samo samozvani doktori nauka kao sto je ona, a inace ne zna razliku izmedju drugog i treceg lica.

Ти си безобразан и неваспитан! Успут си и лажов за пример!
Ово што ти наводиш, нико није рекао!
А једино си се ти брукао правописом и граматиком!

Искрено ми те је жао.
Ниси написао колико си деце успео да направиш и одгајиш. Реци већ једном, поброј своју децу!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back