Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro je sto si postavio klip sa malim crncem,ja cu nesto napisati o povezanosti proizvodnje mesa sa gladi u svetu,o vezi raka i mesa ima iznad post 2105.
Evo napisaću i ja nešto o povezanosti tvoje debele, nezasite, arogantne nacije sa decom koja umiru u africi. Ne samo što ste im pojeli sve resurse pa umiru od gladi, ajde i to što im licemerno serete o moralu jedenja - hrane (pojeli bi i tebe da im ponudiš), nego je samo pitanje vremena kad ćete i njih da bombardujete.

Ako se dobro sećam, tema je ishrana dece u Srbiji. I ne vidim kakve veze imaja gajenje pilića u Americi sa tim.
Ili si sve ovo napisao da ohrabriš Arlingtona?

Zaboga jednom za svagda, to je isti lik. Otvara više naloga da bi izgledalo kao da ih ima više. Ja prijavila ali niko ne reaguje, oterali smo moderatora.

:cry:

Mnogi nutricionisti, biolozi i fiziolozi pružaju uverljive dokaze za to da ljudi u stvari nisu predodređeni da jedu meso. Iznose mišljenje da ljudi fiziološki nisu prilagođeni mesnoj ishrani i da meso začinjavaju zato što ono nije njhova prirodna hrana. Fiziološki, čovek je bliži biljojedim i preživarima, životinjama koje se hrane biljem, nego mesožderima kao što su psi, tigrovi ili lavovi. Na primer, mesožderi se ne znoje preko kože; temperaturu tela kontrolišu brzim disanjem i plaženjem jezika.

S druge strane, biljojedi na koži imaju pore preko kojih znojenjem kontrolišu telesnu toplotu i eliminišu nečistoće. Mesožderi imaju duge zube i kandže za hvatanje i ubijanje plena; biljojedi imaju kratke zube i nemaju kandže. Biljojedi nemaju oštre prednje zube za kidanje mesa, što je karakteristično za mesoždere.

Pljuvačka mesoždera ne sadrži ptijalin i ne može da već u ustima rastvara skrobne materije; pljuvačka biljojeda sadrži ptijalin i može da vari skrob. Mesožderi luče velike količine sonekiseline kako bi se potpomoglo rastvaranje kostiju; biljojedi luče malo sone kiseline. Vilice mesoždera kreću se samo gore-dole; vilice biljojeda idu i levo-desno, da omoguće dodatne vrste -žvakanja. Mesožderi moraju uzimati tečnost lizanjem (kao mačke); biljojedi uzimaju usisavanjem kroz zube.

Ima mnogo sličnih poređenja, i u svakom slučaju čovek se uklapa u fiziologiju biljojeda. Prema tome, sa strogo fiziološke tačke gledišta postoje čvrsti argumenti da čovek nije prilagođen mesnoj hrani.

Idi treniraj.Da budes jak..:bye:

Nesto se ne secam da sam videla kozu ili kravu oblivenu zojem. Sto se zuba tice prednji zubi su nam za obradu mesa a zadnji za obradu biljaka. Onda ocim imamo napred (kao i svi predatori-mesojedi), a ne sa strane kao biljojedi.
Zeludac nam je kao u mesozdera, dok su nam creva kao u boljeda. Ima tu jos svasta nesto. Nego. Sve u svemu govori da smo mi svastojedi, kao na primer i svinja a i verovali ili ne ona nam je najslicnija po anatomiji :)

ma super nemamo zeludac kao prezivari i to je dokaz da smo mesozderi ...pa kako covek da ne postane i neurotican i psihotican i sklerotican citajuci sta pisete :sad2:

Pa nije dokaz, samo govori da ne moze taj tvoj zeludac da razgradi celu biljku, i zato vegani moraju da uzimaju suplemente, jer im organizam ne moze neke proteine sintetizovati iz biljaka, jer te iste biljke ne moze u potpunosti da razgradi.

ne moram da verujem studijama ali valjda verujes monasima koji ne jedu meso pa ni patrijarh pavle ga nije jeo

Baš si lepo uočila da monasi dugo žive. Jedino što si previdela je njihov stil života: izolovani od sveta, zagađenog vazduha, bez stresova, bez nenormalnih fizičkih napora. Lako je monahinji da živi na hlebu i vodi kad poradi nešto malo, pa se onda satima moli. Niti se porađala, niti se sekirala, niti bdila celu noć nad detetom koje ima temeraturu.
Ishrana ovde nije presudna.

Baš si lepo uočila da monasi dugo žive. Jedino što si previdela je njihov stil života: izolovani od sveta, zagađenog vazduha, bez stresova, bez nenormalnih fizičkih napora. Lako je monahinji da živi na hlebu i vodi kad poradi nešto malo, pa se onda satima moli. Niti se porađala, niti se sekirala, niti bdila celu noć nad detetom koje ima temeraturu.

..niti joj je rezerva B12 bila potrebna da joj dete u stomaku formira nervni sistem kako treba, a zatim ga kroz mleko kojim ga doji podrzi u dozrevanju..
..ako joj je iscrpljen i poslednji molekul istog, mozda razvije anemiju, koja joj uz takav tempo zivota nece biti narochito ometajuci faktor..

Covece pokazujes osnovno nepoznavanje sistema funkcionisanja industrije klanja na traci. Kakvi pasnjaci i livade,sve te industrijske zivotinje ni ne znaju sta je to.
One se drze u betonskim boksovima,bez dnevne svetlosti,tretiraju se hormonima i kolju se na traci. Ako to ima veze sa etikom,logikom,prirodom,zdravljem,civilizacijom,humanoscu onda slobodno nastavi svoju zabludu.
Ja meso izbegavam zbog gore navedenog a ne zbog proteina i slicno. Ti mitovi o mesu su nesto u sta ljudi nazalost slepo veruju,neki kao korisnik buudala cak imaju neku sumanutru ideju da u mesu postoji neki eliksir zivota,da bi se zivot ugasio prestankom konzumiranja mesa.

Ja ne znam zašto se ti tako žestoko raspravljaš, a jedeš jaja, mleko, sir.... Jedino što si iz navedenih razloga izbacio meso. Tvoj izbor i niko ti ne osporava. Ti jajima i mlekom nadoknađuješ nutritiente iz mesa. I koliko vidim, shvatio si da su proteini životinjskog porekla nezamenljiivi.
I da ponovim još jednom, tema je ishrana dece u Srbiji, a ne uslovi na farmama i industrijsko klanje stoke. O tome se raspravlja na drugim forumima.

Kod mene u srednjoj bio popularan "post" jedno vreme :lol: kao... ma ja sam super lepa i zgodna i ne želim da smršam nego POSTIM :lol: aaaaaaahahahahaahahaha a crkvu nije videla u životu. I na kraju shvatiš da se njen post svodio na dve voćke dnevno i da se umalo ne ubi pokušavajući da izgleda ko manekenka iz časopisa.

Znam, dosta njih izvlace informacije iz casopisa, i gledaju Opru koja prica o Detox programu.

Na ovom sajtu psihologije ima zanimljiv clanak o Anorexiji, Bulimiji i drugim poremecajima:

Is The Skinny Bitch Diet Harmful To Women?

http://www.psychologytoday.com/blog.../eating-disorders-the-dark-side-vegetarianism

Opa,87.strana....:klap:
Pomno vas pratim ali nemam vise zivaca da se ubedjujem sa doticnim extremistima:dash:
Samo peglajte Liki,Buudala,Daniele,November child....:super:

Ma ne treba ti mnogo zivaca za ovo, dodje ti kao zanimacija kad nemas sta da radis. :D

A stvarno ne znam gde je Buudala, nesto ga nema, mora da se smorio, mislim ko i ne bi od citanja svega ovog. :roll:

Ti upravo pokazujes da su ti isprali mozak, nije svaka klanica ista, ti si gledao video od PETE gde muce zivotinje zar ne? Ne znam odakle ti sve te gluposti, ali kada ja odem na pijac da kupim meso od seljaka, tacno znam odakle meso dolazi, i kako se tretiraju prema njemu. Gde ti je dokaz da meso ne valja za ishranu?

Jok,nije svaka klanica ista. Svugde je pokretna traka,cekic i noz. Na kojoj pijaci se prodaje meso? Prodaje se u mesarama,a meso u mesare dolazi iz klanica. Ako kupis od seljaka licno je druga stvar.
Gde sam napisao da ne valja za ishranu? Rekao sam da se moze i bez njega.

Ja verujem nauci, a ne licnim anegdotama. Ljudi su nekada verovali da je Zemlja ravna, i jel' su bili u pravu, naravno da nisu. A sudeci po tvojim istorijskim zapisima ko je koliko ziveo ne umes da se zapitas kako je tada bilo, jel' su ljudi bili vise aktivni nego danas, jel' su pusili, pili, kakv im je zivot bio, ali ti si odmah uzeo kao dokaz to sto nisu jeli meso. Evo ova zena je najstarija na svetu, sada po tvom nekom misljenju to je dokaz da je meso ipak zdravo?

http://www.huffingtonpost.com/2009/04/07/worlds-oldest-woman-turns_n_183946.html
Ti ocigledno verujes u sve sto ti nauka servira bezrezervno. Tacnije,medicina. Ja sam veoma podozriv prema savremenoj medicini jer svoje preporuke bazira na finansijskoj sprezi sa raznim industrijama.
Sto se tice njihovog zivota,po stavovima ovde oni nisu ni mogli da postoje jer su radili teske fizicke poslove a ovde se kao preduslov za to navodi jedenje mesa u cestim intervalima.

Odakle ti ovo?! Njihov zivot se i svodi na teske fizicke poslove kao i nocno bdenje.

..niti joj je rezerva B12 bila potrebna da joj dete u stomaku formira nervni sistem kako treba, a zatim ga kroz mleko kojim ga doji podrzi u dozrevanju..
..ako joj je iscrpljen i poslednji molekul istog, mozda razvije anemiju, koja joj uz takav tempo zivota nece biti narochito ometajuci faktor..

Kakav tempo zivota,covece? Jel si nekad bila u manastiru,pratila svakodnevni zivot monahinja?

Ja sam te jednom lepo pitala - a biljna industrija? Šta si reko?

Nisi ovde da promovišeš zdravu ishranu već nezdravu psihičku labilnost (preterane emocije naspram hrane). Uostalom, sam si rekao da dete učiš da jede meso tako što joj kažeš da je pojela ždrebe.

A kako se to dete uci da jede meso zivota ti? Ako mu serviras meso i ono logicno pita sta je ovo od cega se pravi ti mu lepo kazes sta? Istinu ili neku od sumanutih prica sa ove teme.

Jok,nije svaka klanica ista. Svugde je pokretna traka,cekic i noz. Na kojoj pijaci se prodaje meso? Prodaje se u mesarama,a meso u mesare dolazi iz klanica. Ako kupis od seljaka licno je druga stvar.
Gde sam napisao da ne valja za ishranu? Rekao sam da se moze i bez njega.

kao sto sam ti rekao ima firme koje brinu o kvalitetu zivotinja, nije sve kako si gledao na nekom video snimku. Treba da znas odake kupujes meso, a i ne vidim razlog zasto deca ne treba da jedu meso?

Ako ti ne jedes meso zbog moralnih razloga ja nemam nista protiv, uvek mozes da uzivas u mlecnim proizvodima i jajima. Moze i bez mesa, ali samo da znas u mesu ima Creatina i Carnosina sto nema nigde, a vazni su za optimalni razvoj. Isto tako u ribi imas omegu 3(DHT, EPA). I uvek ce meso imati bolju apsorpciju vitamina i minerala nego biljke...Samo kazem...

Ovako izgledaju neke farme u Engleskoj i Americi koje sigurno nisu ni malo slicne onome sto si ti gledao do strane PETE:

Ti ocigledno verujes u sve sto ti nauka servira bezrezervno. Tacnije,medicina. Ja sam veoma podozriv prema savremenoj medicini jer svoje preporuke bazira na finansijskoj sprezi sa raznim industrijama.
Sto se tice njihovog zivota,po stavovima ovde oni nisu ni mogli da postoje jer su radili teske fizicke poslove a ovde se kao preduslov za to navodi jedenje mesa u cestim intervalima.

Farmaceutska industrija je ta koja zaradjuje na nasim mukama, i govore doktorima potpuno suprotno od istine. Holesterol ne valja za nas, stave pacijente na low fat diet, sve u njihovu korist.

Najprodavaniji lekovi su bas za snizavanje holesterola, svi bi da te iskoriste, i da ti prodaju gomilu gluposti.

prescription-drug-sales.png

lipitor-worldwide-sales-of-1997-2011.jpg

kao sto sam ti rekao ima firme koje brinu o kvalitetu zivotinja, nije sve kako si gledao na nekom video snimku. Treba da znas odake kupujes meso, a i ne vidim razlog zasto deca ne treba da jedu meso?

Ako ti ne jedes meso zbog moralnih razloga ja nemam nista protiv, uvek mozes da uzivas u mlecnim proizvodima i jajima. Moze i bez mesa, ali samo da znas u mesu ima Creatina i Carnosina sto nema nigde, a vazni su za optimalni razvoj. Isto tako u ribi imas omegu 3(DHT, EPA). I uvek ce meso imati bolju apsorpciju vitamina i minerala nego biljke...Samo kazem...

Ovako izgledaju neke farme u Engleskoj i Americi koje sigurno nisu ni malo slicne onome sto si ti gledao do strane PETE:

Koliko ja vidim ti ovde pricas o ishrani profesionalnih sportista a ne dece. Za profi sport ni ovo nije dovoljno vec su neophodni suplementi koji na duze staze imaju lose posledice po zdravlje.
Omega 3 imas u lanenom ulju i u potpunosti menja ribu.
To o cemu pricam nisam gledao na video snimku vec citao literaturu koja se bavi tom tematikom.
Sto se tice mleka i jaja,da,njih jedem ali to ne znaci da su uslovi za te zivotinje nesto bolji na industrijskim farmama,tako da uglavnom jaja i mleko nabavljam od individualnih uzgajivaca.
Sto se tice apsorpcije,rekoh ti,ne verujem da ce me to uciniti nekim nadcovekom,sto recimo veruje korisnik buudala,niti sam profi sportista koji juri rekorde i rezultate koji su mu nametnuti.
Plivam,trcim,setam,idem u teretanu,vozim bicikl i za te aktivnosti mi je sasvim dovoljna vegetarijanska ishrana. Deca mogu da ga jedu a i ne moraju,to je odluka roditelja koja ne bi trablo da bude donsesena pod sumanutim ubedjivanjima da ce im deca postati retardirana i neuhranjena,anemicna ako ne jedu meso.

Farmaceutska industrija je ta koja zaradjuje na nasim mukama, i govore doktorima potpuno suprotno od istine. Holesterol ne valja za nas, stave pacijente na low fat diet, sve u njihovu korist.

Najprodavaniji lekovi su bas za snizavanje holesterola, svi bi da te iskoriste, i da ti prodaju gomilu gluposti.

prescription-drug-sales.png

lipitor-worldwide-sales-of-1997-2011.jpg

I za popravljanje krvne slike je industrija mesa ta koja je u sprezi sa medicinom.
Kad ne znaju sta da kazu,povecajte unos mesa,zdrebece meso posebno je izvor. Covece,kao da su u sprezi sa industrijom mesa Golija koja kolje konje. U stvari i jesu.
Ja sam svom detetu popravio krvnu sliku cveklom i kupinom,zumancem i orasastim vocem,kakva bre zdrebetina.

Koliko ja vidim ti ovde pricas o ishrani profesionalnih sportista a ne dece. Za profi sport ni ovo nije dovoljno vec su neophodni suplementi koji na duze staze imaju lose posledice po zdravlje.
Omega 3 imas u lanenom ulju i u potpunosti menja ribu.
To o cemu pricam nisam gledao na video snimku vec citao literaturu koja se bavi tom tematikom.
Sto se tice mleka i jaja,da,njih jedem ali to ne znaci da su uslovi za te zivotinje nesto bolji na industrijskim farmama,tako da uglavnom jaja i mleko nabavljam od individualnih uzgajivaca.
Sto se tice apsorpcije,rekoh ti,ne verujem da ce me to uciniti nekim nadcovekom,sto recimo veruje korisnik buudala,niti sam profi sportista koji juri rekorde i rezultate koji su mu nametnuti.
Plivam,trcim,setam,idem u teretanu,vozim bicikl i za te aktivnosti mi je sasvim dovoljna vegetarijanska ishrana. Deca mogu da ga jedu a i ne moraju,to je odluka roditelja koja ne bi trablo da bude donsesena pod sumanutim ubedjivanjima da ce im deca postati retardirana i neuhranjena,anemicna ako ne jedu meso.

Bravo sto si vegetarijanac, ja ne bih mogao bez mleka, sira , jaja. Sto se tice Creatina i Carnosina Creatin je veoma vazan kao sto si rekao za sport, ali isto pomaze ljudima koji imaju slabo srce. A Carnosin je veoma mocan antioxidant koji pomaze protih slobodnih radikala. I ja nikada nisam bio za neku upotrebu suplemenata ako imas optimalnu ishranu.

A Omega 3 u biljkama je manje od 5% rastvorljiva, tako ako si vegetarijanac mozes da pogledas da ubacis riblje ulje u ishrani. Sve u svemu hrani se zdravo, budi aktivan, i uzivaj u zivotu. Ima puno vegetarijanaca koji su uspesni sportisti, tako da to nije problem.

A kako se to dete uci da jede meso zivota ti? Ako mu serviras meso i ono logicno pita sta je ovo od cega se pravi ti mu lepo kazes sta? Istinu ili neku od sumanutih prica sa ove teme.
Znaš ti o čemu ja pričam. Možeš da kažeš da je to svinjetina, meso svinje npr. a ne da im kažeš da je to meso "jadnih životinja" koje su mučene i ubijane..... ždrebeće meso i sl. Nema šta da je učiš da jede meso, dete će jesti meso, tačka. Možeš samo da je istraumiraš da ga ne jede, što ti i radiš.
Nisam čula da je iko servirao priču: jedemo živa bića i ona pate u agoniji, neka jedemo dok su još živa, šargarepe, krompire, luk...

I za popravljanje krvne slike je industrija mesa ta koja je u sprezi sa medicinom.
Kad ne znaju sta da kazu,povecajte unos mesa,zdrebece meso posebno je izvor. Covece,kao da su u sprezi sa industrijom mesa Golija koja kolje konje. U stvari i jesu.
Ja sam svom detetu popravio krvnu sliku cveklom i kupinom,zumancem i orasastim vocem,kakva bre zdrebetina.

Doktori uglavnom kazu smanji unos mesa, jaja i povecaj unos zitarica i voca, povrca. zato i Americka Asocijacija za Srce zaradjuje milione dolara godisnje, Lipitor,i ostali lekovi za holesterol.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back