gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
ma super nemamo zeludac kao prezivari i to je dokaz da smo mesozderi ...pa kako covek da ne postane i neurotican i psihotican i sklerotican citajuci sta pisete 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ma dzabe sve to, ne mozes da ubedis tvrdoglave neznalice. Kao sto je Martin Berkhan rekao:"Don't take diet advice from hippies"
Barem je ova tema dobra za gubljenje vremena kad nemas sta da radis, ismejah se citajuci vecinu postova.
ma super nemamo zeludac kao prezivari i to je dokaz da smo mesozderi ...pa kako covek da ne postane i neurotican i psihotican i sklerotican citajuci sta pisete![]()
Pre bih rekao da su za zaljenje posto vecina postova propagira mit o umiranju u slucaju nekonzumiranja mesa.
Kad god u tvojoj ishrani moras da nadoknadis nesto, jer si izbacio odredjenu namirnicu, to nema veze sa dobrom ishranom. Naravno da mozes da prezivis bez mesa, to ne znam ko je rekao da ne moze, ali zato uvek ces biti u deficitu vitamina, minerala, esencijalnih masti itd...
I zapamti da nikada neces naci nekoga ko je najduze ziveo jer je koristio pretezno biljnu hranu, vec obrnuto. Strah od mesa i holesterola potice jos do 60-godina, i sve tadasnje studije su pune rupa. Ni jedna nova studija ne pokazuje da je meso stetno, vec obratno.
Problem je sto ljudi i dalje koriste literaturu iz 60-ih godina kojom vecina doktora u Srbiji praktikuje.
Ne. To je dokaz da smo svastojedi.
Mesne preradjevine su stvarn ojedna katastrofa. Uzas. Jedino sto je gore od toga su agresivni vegani.
Mada ni to nije najgore. Ima jos prostora i spratova. Od agresivnih vegana, jos su gore agresivne zene vegani. Al tu nije kraj, ko sto bi posten covek pomislio. Od agresivne zene vegana, jos je gora glupa agresivna zena vegan. Pa onda, posle toga dodje jos uzasnija i mlada , glupa, agresivna zena vegan... Reko bi covek da od ovog nema nistaa gore na svetu.... medjutim, ima. Prosta, agresivna , mlada, nabusita i neotesana zena vegan. ..... a ima jos. Ambisu nigde kraja.

Kad si se vec uhvatio za zene,najgore je kad neka ne vodi racuna o estetici svoga tela. U stvari,ima,kad se doda da pored toga zapostavlja stanje svoga duha nebuloznim tvrdnjama koje vredjaju inteligenciju.Ne. To je dokaz da smo svastojedi.
Mesne preradjevine su stvarn ojedna katastrofa. Uzas. Jedino sto je gore od toga su agresivni vegani.
Mada ni to nije najgore. Ima jos prostora i spratova. Od agresivnih vegana, jos su gore agresivne zene vegani. Al tu nije kraj, ko sto bi posten covek pomislio. Od agresivne zene vegana, jos je gora glupa agresivna zena vegan. Pa onda, posle toga dodje jos uzasnija i mlada , glupa, agresivna zena vegan... Reko bi covek da od ovog nema nistaa gore na svetu.... medjutim, ima. Prosta, agresivna , mlada, nabusita i neotesana zena vegan. ..... a ima jos. Ambisu nigde kraja.
Zasto bih bio u deficitu kad cu da ih konzumiram iz namirnica biljnog porekla? I uopste,zar nijedan covek koji konzumira meso nije u deficitu samim tim sto ga konzumira?
Ne radi se o strahu od mesa nego o razmisljanju o celoj konturi price oko industrije mesa i industrijskog uzgoja zivotinja. Kada to olako prenebregnes,kao sto vecina cini,nikakvu kocnicu neces imati u prozdiranju mesa.
Sto se tice duzine zivota i biljne hrane imam medju svojim precima dva primerka koji iz religijskih razloga(post) nisu konzumirali meso i doziveli su 90 godina.
Kad god u tvojoj ishrani moras da nadoknadis nesto, jer si izbacio odredjenu namirnicu, to nema veze sa dobrom ishranom. Naravno da mozes da prezivis bez mesa, to ne znam ko je rekao da ne moze, ali zato uvek ces biti u deficitu vitamina, minerala, esencijalnih masti itd...
I zapamti da nikada neces naci nekoga ko je najduze ziveo jer je koristio pretezno biljnu hranu, vec obrnuto. Strah od mesa i holesterola potice jos od 60-godina, i sve tadasnje studije su pune rupa. Ni jedna nova studija ne pokazuje da je meso stetno, vec obratno.
Problem je sto ljudi i dalje koriste literaturu iz 60-ih godina kojom vecina doktora u Srbiji praktikuje.
Ti me ne razumes, svrha zdrave ishrane je kombinovanje namirnica razlicitog porekla, neke vazne stvari koje meso ima ne postoje u biljkama, i s toga ne treba izbegavati konzumiranje mesa. Isto tako zbog tanina u biljkama tvoja absorpcija minerala je mnogo manja, i to je isto problem ako zivis pretezno na biljnoj ishrani.
I kada ti neko kaze da meso ne valja, da proteini stete bubrezima i ostalo, trazi mu dokaz za to sto pise, a nemoj slepo verovati svemu sto cujes. A sto se tice industrije mesa ona je uvek bila prisutna sa nama, i uvek ce biti. Da bi drzava prestala sa preradom mesa treba vise od pola drzave da prestane da konzumira meso da bi se nesto vazno desilo, a ti sto neces pojesti parce mesa nista ne postizes. I za zdrave pasnjake i livade potrebna je stoka ,tako da ne vidim razlog zasto bi prestala sa radom mesna industrija.
Covece pokazujes osnovno nepoznavanje sistema funkcionisanja industrije klanja na traci. Kakvi pasnjaci i livade,sve te industrijske zivotinje ni ne znaju sta je to.Ti me ne razumes, svrha zdrave ishrane je kombinovanje namirnica razlicitog porekla, neke vazne stvari koje meso ima ne postoje u biljkama, i s toga ne treba izbegavati konzumiranje mesa. Isto tako zbog tanina u biljkama tvoja absorpcija minerala je mnogo manja, i to je isto problem ako zivis pretezno na biljnoj ishrani.
I kada ti neko kaze da meso ne valja, da proteini stete bubrezima i ostalo, trazi mu dokaz za to sto pise, a nemoj slepo verovati svemu sto cujes. A sto se tice industrije mesa ona je uvek bila prisutna sa nama, i uvek ce biti. Da bi drzava prestala sa preradom mesa treba vise od pola drzave da prestane da konzumira meso da bi se nesto vazno desilo, a ti sto neces pojesti parce mesa nista ne postizes. I za zdrave pasnjake i livade potrebna je stoka ,tako da ne vidim razlog zasto bi prestala sa radom mesna industrija.
nije tacno efektima biljne ishrane na zdravlje do 80-ih godina se skoro niko nije bavio a onda je nekoliko studija pokazalo da takva ishrana ima blagotvorno dejstvo u prevenciji srcanih oboljenja, alchajmera, mozdanog udara i raka...dokazano je da takva ishrana moze da spreci pa cak i da izleci srcana oboljenja
ne moram da verujem studijama ali valjda verujes monasima koji ne jedu meso pa ni patrijarh pavle ga nije jeo
Covece pokazujes osnovno nepoznavanje sistema funkcionisanja industrije klanja na traci. Kakvi pasnjaci i livade,sve te industrijske zivotinje ni ne znaju sta je to.
One se drze u betonskim boksovima,bez dnevne svetlosti,tretiraju se hormonima i kolju se na traci. Ako to ima veze sa etikom,logikom,prirodom,zdravljem,civilizacijom,humanoscu onda slobodno nastavi svoju zabludu.
Ja meso izbegavam zbog gore navedenog a ne zbog proteina i slicno. Ti mitovi o mesu su nesto u sta ljudi nazalost slepo veruju,neki kao korisnik buudala cak imaju neku sumanutru ideju da u mesu postoji neki eliksir zivota,da bi se zivot ugasio prestankom konzumiranja mesa.
Sestra od mog dede je bila monahinja,a njen otac,moj pradeda,je bio na Solunskom frontu,II sv.ratu,postio svaki moguci post,meso je video u tragovima i sad mi dodje neko da me ubedjuje kako se ne moze bez mesa.
Mislim,stvarno neverovatno dokle ide ta sumanutost.
Netacno. Pokazi studije pa cu da ti verujem.
Rekao sam ti da ne verujes svakome, i ti to bas radis, a sta ako ti ja pokazem studije obrnute, sta onda jel ce verujes meni, ili linkovima sa googla?
Teenage girls missing out on vital vitamins and minerals
http://www.womenshealthjournal.co.uk/article/S1744-1870(06)00003-5/abstract
Vegan diets may not be nutritionally adequate
http://www.acsh.org/docLib/20040402_Vegetarianism1997.pdf
Vegan diet may lead to vitamin deficiencies
http://www.springerlink.com/content/952j5237nvvbprcy/
u prvom linku se radi o tinejdzerima koji se nezdravo hrane i ne jedu ni voce ni povrce
Vegan diets may not be nutritionally adequate - naravno da veganska ishrana nije dovoljna i da ne moze svako da bude vegan, industrija hrane nije prilagodjena veganima nego mesojedima ali meso moze svako da ne jede bez posledica po zdravlje
u prvom linku se radi o tinejdzerima koji se nezdravo hrane i ne jedu ni voce ni povrce
Vegan diets may not be nutritionally adequate - naravno da veganska ishrana nije dovoljna i da ne moze svako da bude vegan, industrija hrane nije prilagodjena veganima nego mesojedima ali meso moze svako da ne jede bez posledica po zdravlje

moze ako inteligentno pristupe problemu onda rade u korist svog zdravlja...nisam ni vegetarijanac ali cu da postanem zbog zdravlja zivotinja![]()
Bolje vegetarijanac, nego vegan to je sigurno. Uzivaj u mleku, jajima, siru.Jos neka salatica sa strane.
![]()
a ti da te neko stavi pred izbor - samo meso ili samo voce i povrce do kraja zivota sta bi izabrao kao zdravije
Ja sam te jednom lepo pitala - a biljna industrija? Šta si reko?Covece pokazujes osnovno nepoznavanje sistema funkcionisanja industrije klanja na traci. Kakvi pasnjaci i livade,sve te industrijske zivotinje ni ne znaju sta je to.
One se drze u betonskim boksovima,bez dnevne svetlosti,tretiraju se hormonima i kolju se na traci. Ako to ima veze sa etikom,logikom,prirodom,zdravljem,civilizacijom,humanoscu onda slobodno nastavi svoju zabludu.
Ja meso izbegavam zbog gore navedenog a ne zbog proteina i slicno. Ti mitovi o mesu su nesto u sta ljudi nazalost slepo veruju,neki kao korisnik buudala cak imaju neku sumanutru ideju da u mesu postoji neki eliksir zivota,da bi se zivot ugasio prestankom konzumiranja mesa.
Kod mene u srednjoj bio popularan "post" jedno vremeIsto tako iz te studije:
There is also evidence of low intakes of several vitamins and minerals (including folate, zinc, calcium, magnesium and iron) amongst adolescents, particularly teenage girls, some of whom appear to be avoiding important sources of these micronutrients (e.g. milk and meat) in the mistaken belief that they are ‘fattening’.
kao... ma ja sam super lepa i zgodna i ne želim da smršam nego POSTIM
aaaaaaahahahahaahahaha a crkvu nije videla u životu. I na kraju shvatiš da se njen post svodio na dve voćke dnevno i da se umalo ne ubi pokušavajući da izgleda ko manekenka iz časopisa.