Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije problem biljkama vec u sastavu koji doprinose sporijoj kvarljivosti,pojacivacima ukusa itd.Utvrdjeno je koje biljke su skodljive po zdravlje a koje su jestive.Nije ti otrovna pecurka kriva ako je pojedes u sumi,vec ti sama sto beres nesto a ne znas da li je za jelo ili nije.

Isto kao što pokvareno (trulo) meso nije pogodno za moj organizam i mogu dumrem od njega. Zato nismo lešinari. Ali od svežeg mi ne bude ništa, još imam energije, vitamina i proteina od njega.
Da imamo koristi od trulog mesa i da možemo da ga jedemo bez da se ispovraćamo od smrada, ja bih prva bila za to.

Zar deci u Iraku i Avganistanu ne treba dom? :think:

PS reci mi koji ti je nick miliji, da prijavim onaj drugi.

Zar deca ne trebaju mleko kako bi bila zdrava?

Pokusavas citiranjem naslova da predstavis drugi smisao.

“Zar deca ne trebaju mleko kako bi bila zdrava?”

Ljudi su jedina stvorenja koja piju mleko drugih živih bića. Potpuno je neprirodno da dete pije mleko krave kao što je neprirodno da pas pije mleko žirafe! Deca nemaju nikakve prehrambene potrebe za konzumiranjem kravljeg mleka i odrašće potpuno zdravi bez njega. Kravlje mleko (i ostali proizvodi napravljeni od njega) sadrži strane, goveđe proteine koji izazivaju česte alergije, nepoznate, hidrokarbonatne pesticide i druge hemijske sastojke, kao i zdravstveno opasne masnoće. Klinička ispitivanja pokazuju kako kravlje mleko uzrokuje mnoge zdravstvene probleme (prehlade, alergije, infekcije uva, bronhitis, astmu i dr.) zbog kojih često posećujemo lekare umesto da idemo na posao ili u školu. Roditelji bi zato trebali dobrovoljno davati deci hranjive, ukusne alternative koje ne sadrže mleko.

Michael Klaper, doktor medicine, nutricionistički stručnjak i autor knjige Pregnancy, Children, and the Vegan Diet

Pusti Irak i ljude tamo,sta ti imas sa njima.<pametan prvo pocne da sredjuje stvari u svom dvoristu.

Pokusavas citiranjem naslova da predstavis drugi smisao.
Gde je predstavljen drugi smisao? Zanm vrlo dobro o čemu je tekst koji, naravno, nisam pročitala.
Pusti Irak i ljude tamo,sta ti imas sa njima.<pametan prvo pocne da sredjuje stvari u svom dvoristu.
Što si onda navalio na srbiju, u kojoj ne živiš? Idi pametuj amerima.

Хајде, наброј ТРИ вегетаријанца, који су од рођења вегетаријанци!
Хајде!
Не мора више од три, ето.
После ћу да питам за њихове године старости.

neki hindusi, mormoni, adventisti generacijama ne jedu meso... komuna adventista koji zive u jednom predgradju los andjelesa najdugovecnija su i najzdravija zajednica u americi

Ti nikako da mi odgovoriš zašto mrziš mačke i hoćeš da im se zatre rasa?
Takođe, najviše me zanima zašto je čorba od povrća bolja od supe? Da znam, pa da pravim nju češće.
Zasto bih mrzeo macke? Nerviraju me nazovi ljubitelji zivotinja u koje ocigledno spadas i ti sa cuvenom floskulom - jedne volim kao ljubimce a druge na tanjiru pecene.
Ako te konkretno zanima sadrzaj vitamina corbe od povrca i pilece supe obrati se nutricionisti,posto je suludo da ti ja ovde prezentujem da bi dodatno banalizovala raspravu.

Danas se mogu naruciti fini privesci.Svako dete bi mu se obradovalo.

model_1_img_small.jpg

Zasto bih mrzeo macke? Nerviraju me nazovi ljubitelji zivotinja u koje ocigledno spadas i ti sa cuvenom floskulom - jedne volim kao ljubimce a druge na tanjiru pecene.
Ako te konkretno zanima sadrzaj vitamina corbe od povrca i pilece supe obrati se nutricionisti,posto je suludo da ti ja ovde prezentujem da bi dodatno banalizovala raspravu.
Mene zanima zašto dodatak pileta (govedine) kvari čorbu koju pretvara u supu? Ne treba biti nutricionista za to (mada ne bi bilo loše da se kod istih raspitaš za sastav supe, da se ne bi blamirao dalje).

Konstantno me predstavljaš kao "ljubitelja životinja" :think: bez da sam ja to ikada rekla. Zašto to radiš?
Jesi li ti ljubitelj životinja? Zašto želiš da zatreš mačiju vrstu? Zašto ti je krava draža od mačke?

Ziveli bi dugovecno.Ji bi hrastov zir u nedostatku biljnih namirnica,od njega kuvali caj i kafu a napravili bi i brasno.I nista nam ne bi falilo.

Mesozderi se ponasaju poput pravih narkomana.Ako se dokaze da je hana stetna za decu a oni istu daju u pitanju je psihopatologija.A ko je svestan,hoce a ne moze se osloboditi mesa on je neka vrsta narkomana,poput drustveno prihvacenih alkoholicara,cija bolest isto spada u grupu zavisnosti zajedno sa drogom i kockanjem.

Da sad idem na fakultet odradio bi ovu temu na predavanju iz sociologije.Bila bi zanimljiva,izazvala burne reakcije,ali progresija donosi desavanja i u losem ponasanju i odnosima,hteli neki to da prihvate ili ne.

А ја све до сад живела у убеђењу да је храст биљка.....z:cry:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back