november child
Elita
- Poruka
- 18.222
Ne verujem, onda ne bi smeli jesti ni hleb![]()
..e dobro je..
..inache nikad od mene veganKa..Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne verujem, onda ne bi smeli jesti ni hleb![]()
..inache nikad od mene veganKa..A stvarno je kalorično. Za te kalorije radije bih punjenu papriku![]()
Evo Vegane, završila sam sat vremena vedžbi, baš se znojim i sve što uz to ide. A danas sam jela žito, sir i leba. Sinoć sam pila piva, jela pomorandži i igrala riziko. Sad idem da spremim par pitanja. Verovatno će opet biti neki riziko kasnije, a nije isključeno i da ćemo neku picu praviti. A gde ide pica bez kulena... realno...

Evo jedan veganski specijalitet. Ide kiseo kupus, suvo meso, panceta, mesavina mlevenog mesa (svinjsko i junece), pirinac.
Pretpostavljate da se ovaj specijalitet koji je veoma zdrav zove sarma. Sluzio sam je osobama stranog porekla koje puno vode racuna sta jedu, ali su malo cudni. Sve hukcu kako je to kaloricno, a lizu prste. Cesto ih zovem u goste i svaki put im pravim neki srpski specijalitet. I dalje hukcu, ali sto jedu.
Tesko zabu u vodu naterati.
Juče je Konjarnikom protrčalo malo, čisto i rumeno prase. Pobeglo je sa nečije trpeze. U poslednjem trenutku.
San svakog praseta je da umre kao svinja.
Dušan Radović

ali jbi ga nije pavlaka baš po propisu :/E lepo je to ali probaj da izmešaš celer (koren) i šargarepu. Dodaš pavlaku, so, eventualno malo maslinovog i mmmmmali jbi ga nije pavlaka baš po propisu :/
Znam ovu salatu. I ona super ide uz špikovani but. Ja joj još dodam i cvekle.
A taman sam htela da im dam recept za vegansku salatu. Odlično ide uz pečeno, a i suvo meso.
Daću ga vama
1 kg rendanih sirovih šargarepa
1 glavica sitno seckanog belog luka
1 sveža ljuta paprika isečena na tanke kolutiće
šaka svežeg seckanog lista peršuna
so, ulje, sirće po ukusu.
Nema ni Arlingtona ni Pećinka (cave man). Zbrisaše sa foruma.
Ovo izgleda lepo, samo koje sirce je u pitanju?
Ja stavim alkoholno jer ono nema specifičan miris, za razliku od vinskog ili jabukovog. Salatica je stvarno OK i ja je jedem i uz ribu.
Pojaviće se već sa novim klipovima i izjavama da smo smešni jer ne znamo šta je to veganstvo.Nema ni Arlingtona ni Pećinka (cave man). Zbrisaše sa foruma.
Probaj crveni luk da stavis u iscedjeni sok od pomorandze, odlicno je. Ovo pravim sutra. Hvala na receptu.
Pojaviće se već sa novim klipovima i izjavama da smo smešni jer ne znamo šta je to veganstvo.
Javi da li ti se dopalo. Ovo sa lukom i pomorandžom je preliv za meso?
Konacno u pravom smeru. Stvarno bi bilo dobro da pisemo recepte koje smo vec probali. Nadam se da se slazete.
Сличну правим, али са редукованим састојцима -само бели лук шаргарепа и лимунов скок, посолити по укусу.A taman sam htela da im dam recept za vegansku salatu. Odlično ide uz pečeno, a i suvo meso.
Daću ga vama
1 kg rendanih sirovih šargarepa
1 glavica sitno seckanog belog luka
1 sveža ljuta paprika isečena na tanke kolutiće
šaka svežeg seckanog lista peršuna
so, ulje, sirće po ukusu.
Сличну правим, али са редукованим састојцима -само бели лук шаргарепа и лимунов скок, посолити по укусу.
И нормално, не кило шаргарепе лол..
Ову Лексину, рендани целер, павлаку, ништа уље..одлична.
Безброј има комбинација, али то су салате, а не главно јело.
Јес, вала, отимам од пчечињег дупета и ко зна ко је све тај свет прашио, који инсект лол.....nisi nikakav vegan, zlostavljash pchelinje bebe i jedesh pchelinju povracku..![]()
Ја данас правила воћну салату, мандарине, киви, јабуке, банане, ораси ананас и шлаг одозго.
Nekima salata, a nekima glavno jelo.
A što se tiče šargarepe bez ulja, nije tako baš korisna. Beta karotin se rastvara u mastima i tek onda organizam može da ga iskoristi (što kažu - liposolubilan).