Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A stvarno je kalorično. Za te kalorije radije bih punjenu papriku :rumenko:

Evo Vegane, završila sam sat vremena vedžbi, baš se znojim i sve što uz to ide. A danas sam jela žito, sir i leba. Sinoć sam pila piva, jela pomorandži i igrala riziko. Sad idem da spremim par pitanja. Verovatno će opet biti neki riziko kasnije, a nije isključeno i da ćemo neku picu praviti. A gde ide pica bez kulena... realno...

Riziko ti spada u vid veganske meditacije, kada meditiras na cakru pica sa kulenom. Dozivis trenutno prosvecenje, a pivo ti daje rashladjenje uma i duha.z:lol:

Evo jedan veganski specijalitet. Ide kiseo kupus, suvo meso, panceta, mesavina mlevenog mesa (svinjsko i junece), pirinac.

Pretpostavljate da se ovaj specijalitet koji je veoma zdrav zove sarma. Sluzio sam je osobama stranog porekla koje puno vode racuna sta jedu, ali su malo cudni. Sve hukcu kako je to kaloricno, a lizu prste. Cesto ih zovem u goste i svaki put im pravim neki srpski specijalitet. I dalje hukcu, ali sto jedu.z:D

Tesko zabu u vodu naterati.

Zaboravio si crni luk.

A taman sam htela da im dam recept za vegansku salatu. Odlično ide uz pečeno, a i suvo meso.
Daću ga vama
1 kg rendanih sirovih šargarepa
1 glavica sitno seckanog belog luka
1 sveža ljuta paprika isečena na tanke kolutiće
šaka svežeg seckanog lista peršuna
so, ulje, sirće po ukusu.

Ovo izgleda lepo, samo koje sirce je u pitanju?

Nema ni Arlingtona ni Pećinka (cave man). Zbrisaše sa foruma.

Takticko povlacenje.

Ja stavim alkoholno jer ono nema specifičan miris, za razliku od vinskog ili jabukovog. Salatica je stvarno OK i ja je jedem i uz ribu.

Probaj crveni luk da stavis u iscedjeni sok od pomorandze, odlicno je. Ovo pravim sutra. Hvala na receptu.

E ovo je vec odlicna tema. Konacno u pravom smeru. Stvarno bi bilo dobro da pisemo recepte koje smo vec probali. Nadam se da se slazete.

Poslednja izmena od moderatora:
A taman sam htela da im dam recept za vegansku salatu. Odlično ide uz pečeno, a i suvo meso.
Daću ga vama
1 kg rendanih sirovih šargarepa
1 glavica sitno seckanog belog luka
1 sveža ljuta paprika isečena na tanke kolutiće
šaka svežeg seckanog lista peršuna
so, ulje, sirće po ukusu.
Сличну правим, али са редукованим састојцима -само бели лук шаргарепа и лимунов скок, посолити по укусу.
И нормално, не кило шаргарепе лол..
Ову Лексину, рендани целер, павлаку, ништа уље..одлична.
Безброј има комбинација, али то су салате, а не главно јело.

Баш тако, постоји тема о кулинарству.
Мислим, сви ми правимо ,,специјалитете'' од воћа и поврћа.
Ја данас правила воћну салату, мандарине, киви, јабуке, банане, ораси ананас и шлаг одозго.
Пре тога исто била веганска варијанта, али тестенина, тако да не спада баш у здраву храну.
Иначе, мој лични изум су ћуфте од црвене лудаје, оне ,,слатке'', са све црним и белим луком, зачинима, презлама... али, какве то везе има, нису овде људи који се тове пљескама са киоска...

Сличну правим, али са редукованим састојцима -само бели лук шаргарепа и лимунов скок, посолити по укусу.
И нормално, не кило шаргарепе лол..
Ову Лексину, рендани целер, павлаку, ништа уље..одлична.
Безброј има комбинација, али то су салате, а не главно јело.

Nekima salata, a nekima glavno jelo.
A što se tiče šargarepe bez ulja, nije tako baš korisna. Beta karotin se rastvara u mastima i tek onda organizam može da ga iskoristi (što kažu - liposolubilan).

..nisi nikakav vegan, zlostavljash pchelinje bebe i jedesh pchelinju povracku.. :ljutko:
Јес, вала, отимам од пчечињег дупета и ко зна ко је све тај свет прашио, који инсект лол...
Шта су алге? Знам некад да купим сендвич у комшилуку у дућану здраве ране :Ставе купус, алге, шаргарепу и посни мајонез.
Дешавало ми се да немам више идеју шта да купим за фруштук и онда, ај као, тај сендвич.
То је такав бетон да не могу да опишем, ниси гладан више никад..добрих 10 сати као да си камење јео, а верујем да се тако и вари (са лакоћом)лол..

Nekima salata, a nekima glavno jelo.
A što se tiče šargarepe bez ulja, nije tako baš korisna. Beta karotin se rastvara u mastima i tek onda organizam može da ga iskoristi (što kažu - liposolubilan).

Мени то има смисла за сиров купус без уља.
Купус има највише витамина ц ,тежак је за варење. Мени је тежак, а ладно могу пиво после лубенице и немам проб. са варењем..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back