Deca 3-7 godina (preskolarci)

jeste draga,surutka je dobra i za bubreg i za jetru.A kupuj mu prolom vodu,jedan dan neka pije prolom,drugi dan cesmovacu.
Отац мог шогора је имао озбиљне проблеме с бубрезима, провео је три месеца о трошку здравственог осигурања у Пролом бањи тамо 80их, наставио да пије пролом воду све до дана данашњег и сасвим је живахан и здрав, догодине пуни 8 банки.
Сурутка је иначе веома здрава и за нас маторце.

Hvala na savetima.
Od danas prelazimo na Prolom vodu. I surutku cemo nabaviti.

Vodila sam ga i na sistematski.
Dobili uput za ortopeda. Kaze dr.sve je ok ali mozda bolje da ortoped pogleda, mozda da neke vezbice ili uloske.
I dala nam uput za vadjenje krvi i urin.
Medo nikad nije vadio krv, sad mu i to trebam objasniti.

Nego, htela sam da vas pitam, jel sva deca obavezno piske ujutru?
Mozda samo ja paranoisem, ali kako kod nas ide to sve sa bubrezima, uvek se nesto pitam.
Medo ne trazi ujutru. Bas bas retko.
Znam da obicno svi ljudi, i deca ujutru cim ustanu obavljaju malu nuzdu.
Nije mi jasno jel tera kontru ili mu se ne piski.
Ne znam jel to normalno? Jel treba da piske? Mozda nije zdravo da ne piski? Nemam pojma...
Zaboravila sam da pitam pedijatra...

Moram malo da se hvalim ..... Bili smo u Petrolendu - akvaparku u subotu ... veliko drushto sa choporom dece raznog uzrasta, moj sin najmladji sa skoro pa pet godina ... i pita on mene i oca da li mozhe sa drugarom ( kuminim sinom od skoro 9 ) da ode sam da se spusti sa jednog tobogana (taj je bash za manju decu) ... i odu oni ( ja ih pratim diskretno, mogla bih u ciJu da se ubacim :D) ... spuste se oni, i krece kumin mali josh jednom da se penje .... ovaj moj neshto getikulira, pricha, ovaj ode, spusti se josh jednom, moj nadureno krene nazad, drugar za njim, pa se vratishe ... a rasprava je bila ovako ...

Armin: Sad idemo nazad.
Drug: Ja cu se josh jednom spustiti.
Armin: Ali treba da se vratimo!
Drug: Ja sam se dogovorio sa mamom da mogu da se spustim dva puta.
Armin: ALI MENE CHEKAJU MOJI RODITELJI!

Zbog te njegove rechenice mislim da ipak neshto radim kako treba ... bar malo :heart::aha:

Moram malo da se hvalim ..... Bili smo u Petrolendu - akvaparku u subotu ... veliko drushto sa choporom dece raznog uzrasta, moj sin najmladji sa skoro pa pet godina ... i pita on mene i oca da li mozhe sa drugarom ( kuminim sinom od skoro 9 ) da ode sam da se spusti sa jednog tobogana (taj je bash za manju decu) ... i odu oni ( ja ih pratim diskretno, mogla bih u ciJu da se ubacim :D) ... spuste se oni, i krece kumin mali josh jednom da se penje .... ovaj moj neshto getikulira, pricha, ovaj ode, spusti se josh jednom, moj nadureno krene nazad, drugar za njim, pa se vratishe ... a rasprava je bila ovako ...

Zbog te njegove rechenice mislim da ipak neshto radim kako treba ... bar malo :heart::aha:

...bravo, super je decko :heart:

Ja videla biricu kako ko dvostruki agent ciJe laganim koracima,rukama lagano zabacenim na lumbago neprimetno se prisunjala klincima (moj je gore pomenut drug,ahahahaha) i viri i proverava i konstatuje kako je sve okej. A ja se u relax bazenu samo smeskam i samo prisecam sa kezom na licu kada sam pratila svoje tada sestogodisnje dete kako ide sam u prodavnicu i prelazi veoma prometnu ulicu. Skakutala sam os drveta do kante za smece,pa iza auta,naglim skokom iza zbunja kada se.odjednom okrenuo da.proveri da li ga neko prati. Neka su nam zivi i zdravi,odgovorni,dorasli novim izazovima. Onda je majcinsko srce puno i ponosno. :)

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Ja videla biricu kako ko dvostruki agent ciJe laganim koracima,rukama lagano zabacenim na lumbago neprimetno se prisunjala klincima (moj je gore pomenut drug,ahahahaha) i viri i proverava i konstatuje kako je sve okej. A ja se u relax bazenu samo smeskam i samo prisecam sa kezom na licu kada sam pratila svoje tada sestogodisnje dete kako ide sam u prodavnicu i prelazi veoma prometnu ulicu. Skakutala sam os drveta do kante za smece,pa iza auta,naglim skokom iza zbunja kada se.odjednom okrenuo da.proveri da li ga neko prati. Neka su nam zivi i zdravi,odgovorni,dorasli novim izazovima. Onda je majcinsko srce puno i ponosno. :)

...xexxexee....kao da si mene opisala kad sam stariju cerku pratila do i od skole do kuce....iz istih razloga, dve velike prometne ulice sa sve gradskim busevima...:heart:

...sad to radi mladja, prati Čupavicu kad ode do prodavnice kako se vraca....na jesen krece u skolu, pa da se malo osamostali....ona nema da predje ulicu, ali nema ni
6 godina, pa je mama malo uplasenija, plus turisticko mesto i svakakvog sveta doslo...

Uhh da Affro mala je jos ona. Zar se tamo tako rano krece.u skolu,sa 5 godina,ili je to tkzv. predskolsko?

...oni krecu sa 6, ali je njoj punih 6, 1.12-og, pa da bi isla sa svojom gneracijom mora tako, krenuce sa 5 godina i 9 meseci...malena mi je ali
sta da se radi....ne pitam se ja, jer da se pitam nebi isla pa taman kaznu da platim....

...inace ni svoje dete starije nisam dala jer je tako trebala da krene sa 6 ipo u skolu, smatrala sam da je mala, jos nezrela i da ima pravo da se
jos igra....otisla i pitala jel treba kakva kazna da se plati, ako bas, bas mora...rekli mi tad da ne mora, jer je zadnji rok za polazak u prvi razred
bio 8 godina....te se tako moje dete igralo jos celu godinu....jes da je posle bila skoro najstarija u razredu, ali nema veze niti se to nesto videlo
ni sad se ne vidi da je starija od svoih drugarica sa kojima je isla u skolu, a u kontaktu su...polazila sam od toga, sta da je musko morala bi u
vojsku (tad se jos islo)....

...za Čupavicin polazak su tu tata i mama da se dogovore, a ja samo da pomognem ako mogu koliko mogu....u drugo se ne mesam nikad..

Premali su za skolu tako mali po mom misljenju. Mada.mislim da uce isto kao ovde u predskolskom. Ipak to je prevelika obaveza za njih. Treba da se igraju,da budu deca.

..oni imaju predskolsko u vrticu, i obavili su oprostajnu priredbu sa vrticem....ali im skola traje 9 godina, pa se prve valjda vise igraju, a manje uce, ne znam, videcemo....

Сестре и ја смо кренули у први разред са 7,5 година, мада смо могли по годину дана раније.
Неки ћалетов другар, иначе психолог је то овако објаснио: Кад крену у школу имаће обавезе до пензије, нека се играју још годину дана!
И син и близнакиње су ми октобарци(19. и 18., три године и дан разлике), кренули су у школу са ето мало мање од пуних седам година.

Сестре и ја смо кренули у први разред са 7,5 година, мада смо могли по годину дана раније.
Неки ћалетов другар, иначе психолог је то овако објаснио: Кад крену у школу имаће обавезе до пензије, нека се играју још годину дана!
И син и близнакиње су ми октобарци(19. и 18., три године и дан разлике), кренули су у школу са ето мало мање од пуних седам година.

..ovo je meni bilo stalno u glavi....

Junior krece u prvi razred u Septembru (a kao da je juce bio druga crta na testu). Leti vreme.

- - - - - - - - - -

:heart:

Back