Deca 1-3 godine (toddlers)

zene, pisacu ovdje jer ste sve prosle kasice i uvodjenje hrane

Sofi mi ima 6mj+4dana

od 5 smo uveli dohranu.

rucka sve fino,recimo 1/2 do 2/3 male teglice (to nam je mjerica :D) nema alergija ni zatvora
fino otvara usta, jede...ne izbacuje, ne pljuje...kad vise nevce okece glavu i zatvori usta:lol:

ali evo vec mj i malo vise ni kasica ne moze zamjeniti ,mlijecni obrok.
obavezno nakon smaze 180ml humane sada vec 2ke)

jedino mlijecno-zitna uspije.

sve je home made osim mlijecno-zitne..

kada smo kod modrica, prase se opaucilo od ivicu stola
ima modricu kao da je lomio kosti
strasno kako izgleda ...
a ja ne mogu da verujem da je toliko smotan, kako se glupo zapucao :neutral:
modrice po telu ne racunam, tako dete raste

da vidis moja starija kako se raspalila u stubic napolju,bila modra ko da je neko prebio...sa dve godine...ili 3,ne secam se
a sad sa 5,noge ima ko najnemirniji decak u kraju...sva u modricama...ne znam gde se to tako cuka....

- - - - - - - - - -

e, uplatila nam drzava pdv - priznali su nam krevetic vjerojatno i pola kolica
tako nesto
posto od preko 20 hiljada nisu priznali ni 6
koja je to prevara jbte
al nema veze
kako sad?
zar5 nije predavanje sad do 15og?
vama to jos od februara ili?

- - - - - - - - - -

kad smo kod toga dobro si me podsetila....evo vec je osmi jbt

da vidis moja starija kako se raspalila u stubic napolju,bila modra ko da je neko prebio...sa dve godine...ili 3,ne secam se
a sad sa 5,noge ima ko najnemirniji decak u kraju...sva u modricama...ne znam gde se to tako cuka....

- - - - - - - - - -

kako sad?
zar5 nije predavanje sad do 15og?
vama to jos od februara ili?

- - - - - - - - - -

kad smo kod toga dobro si me podsetila....evo vec je osmi jbt

Nama nisu jos ni to bili uplatili
a za ovo ne znam
ima josh racuna
al nakon ovog mrzi me da se drndam s tim vishe

missim, nista nam nisu priznali
ni klopu, ni pelene, ni sredstva za higijenu djetetovu, ni odjecu...nista
cak kad racunam samo krevetac i kolica su vishe od ovog
lopovska posla

Poslednja izmena:
stevca, mala je ona,njoj je mleko jos uvek primarna hrana, ovaj period sada tije samo uvodjenje, navikavanje itd, polako, pocece da menja obroke i izbacuje mleko, dokle god ona lepo jede i kasice i posle toga mleko nemas razloga za brigu

kako joj budes uvodila namirnice, pa kaloricnije i zasitnije, mlecne proizvode i ostalo tako ce izbacivati mleko
opet cu da citiram novku - dok ne pocnes da mu dajes pavlaku i slaninicu glavni napredak je od mleka- tako da uzivaj u noj koja em jede kasice em pije mlekce

stevca, mala je ona,njoj je mleko jos uvek primarna hrana, ovaj period sada tije samo uvodjenje, navikavanje itd, polako, pocece da menja obroke i izbacuje mleko, dokle god ona lepo jede i kasice i posle toga mleko nemas razloga za brigu

kako joj budes uvodila namirnice, pa kaloricnije i zasitnije, mlecne proizvode i ostalo tako ce izbacivati mleko
opet cu da citiram novku - dok ne pocnes da mu dajes pavlaku i slaninicu glavni napredak je od mleka- tako da uzivaj u noj koja em jede kasice em pije mlekce

oki, hvala :)

nisam pratila dok je ona pisala za svoju cetu :)

e, uplatila nam drzava pdv - priznali su nam krevetic vjerojatno i pola kolica
tako nesto
posto od preko 20 hiljada nisu priznali ni 6
koja je to prevara jbte
al nema veze

Mi to još nismo ni dobili. A predali u roku, u februaru.
I objašnjenje za toliko odugovlačenje je bilo da ta rešenja radi samo jedan čovek i da može samo oko 150 mesečno završiti. Po tome, mi bismo negde sad trebali da dobijemo.
ALI...
Zove muž poresku neki dan ( onaj broj koji nam je taj službenik dao, baš da proverimo dokle se sa tim stiglo ) i kažu mu da mora doći lično i videti, ne mogu mu ništa preko telefona reći jer - kolegi koji je ta rešenja radio je istekao ugovor, koji nije produžen, i sada to nema ko da radi!

Sad u julu nećemo ni predati... čemu? Mleko ne kupujemo, odavno pijemo kravicu, samo za pelene da se guram i znojim, da bih u oktobru 2016. dobila 500 dinara? Ma, beži...

a za ovo ne znam
ima josh racuna

lopovska posla
sr za higijenu i odeca nikad nisu bili na spisku za povrat, bar dok smo mi predavali a mislimda nisu nista ni menjali...
mi smo tri puta predavali, i bukvalno u dinar nam je vraceno sve
proveri ti to
ako su svi racuni ok, ne bi trebalo da bude problema
e da
pdv se racuna malo drugacije
jedna devojka je objasnjavala kako se racuna
"Evo da ja objasnim, matematicki, posto mi je matematika uza specijalnost ;)
Povracaj jeste 20% i 8%, ali cena koju vi placate za npr. pelene u sebi sadrzi tih 20% pa se to racuna ovako: 100/120*20= 16,667% i to onda pomnozite sa cenom pelena. A za mleko bi bilo 100/108*8=7,407% i mnozite sa cenom mleka."

tj mislimda je sada na adaptirano mleko 10, pa treba izracunati sa koliko ces mnoziti

znaci za kolica od 20 hiljada ne dobijas nazad 4 hiljade nego 3200... npr... i tako dalje...

Poslednja izmena:
Mi to još nismo ni dobili. A predali u roku, u februaru.
I objašnjenje za toliko odugovlačenje je bilo da ta rešenja radi samo jedan čovek i da može samo oko 150 mesečno završiti. Po tome, mi bismo negde sad trebali da dobijemo.
ALI...
Zove muž poresku neki dan ( onaj broj koji nam je taj službenik dao, baš da proverimo dokle se sa tim stiglo ) i kažu mu da mora doći lično i videti, ne mogu mu ništa preko telefona reći jer - kolegi koji je ta rešenja radio je istekao ugovor, koji nije produžen, i sada to nema ko da radi!

Sad u julu nećemo ni predati... čemu? Mleko ne kupujemo, odavno pijemo kravicu, samo za pelene da se guram i znojim, da bih u oktobru 2016. dobila 500 dinara? Ma, beži...

realno, imamo mi jos dosta rachuna od pelena, odjece, cipelica, stolice za hranjenje, kashica, shampona...nama je ona prvo dijete
i skoro sve osim odjece smo kupili
al chemu da predajem kad nam ocigledno skoro nista nisu ni priznali
izgleda oni to rade po nekim svojim proizvoljnim kriterijima - kazu da je bukvalno od opcine do opcine razlika...
ako je tako onda je to jedna velika prevara i stvarno mozemo bez toga
zao mi je roditelja kojim i to malo puno znachi
al ovako kako mi to radimo...bolje da ne lazhemo ljude vishe i prestanemo to opce radit
ovu drzavu nikad nece bit briga za vlastite gradjane i to je tako

nisu nikad ni priznavali sve, pise tamo
kolica, krevetic, pelene, ad mleko, kasice, stolica za hranjenje i to je to
nikakva odeca, samponi, sapuni, cipelice

- - - - - - - - - -

msm evo, bane kako je nasao bolji posao, mi nemamo prava vise na povrat pdv-a zato su napravili onaj limit za primanja, msm bzvz, kao da mi ne trosimo novac na decu ili kao da dobijam pelene gratis, al ok...
a glupo skroz, limit 80 hiljada, i sad onaj s platom od 79 ima pravo na povracaj pdv-a a onaj s platom od 81 nema
a da ne govorim da nije isto ziveti u gradu i selu s tri ulice, kad se gledaju primanja

sr za higijenu i odeca nikad nisu bili na spisku za povrat, bar dok smo mi predavali a mislimda nisu nista ni menjali...
mi smo tri puta predavali, i bukvalno u dinar nam je vraceno sve
proveri ti to
ako su svi racuni ok, ne bi trebalo da bude problema
e da
pdv se racuna malo drugacije
jedna devojka je objasnjavala kako se racuna
"Evo da ja objasnim, matematicki, posto mi je matematika uza specijalnost ;)
Povracaj jeste 20% i 8%, ali cena koju vi placate za npr. pelene u sebi sadrzi tih 20% pa se to racuna ovako: 100/120*20= 16,667% i to onda pomnozite sa cenom pelena. A za mleko bi bilo 100/108*8=7,407% i mnozite sa cenom mleka."

tj mislimda je sada na adaptirano mleko 10, pa treba izracunati sa koliko ces mnoziti

1. млеко за одојчад,
2. кашице,
3. креветац,
4. колица,
5. столица за храњење,
6. столица за кола,
7. пелене.

http://www.poreskauprava.gov.rs/refundacija-pdv-za-bebe.html

cak i da je tako
svjejedno se rachunica ne uklapa - zmu je excel tabelu napravio
prije nego smo predali
samo kolica, krevetac i pelene su vishe od toga

mada, kad malo razmislish nije ni to fer
djeca nesto moraju i obuc, necim ih morash oprat...to su sve skupe stavke
kad se sabere
ovo ko je smisljao njega nije ni najmanje briga za potrebe djece i roditelja

a za ovo ne znam
ima josh racuna

lopovska posla

kako bre to jbte?
kakvi smradovi
nama su sve priznali

- - - - - - - - - -

misim priznali su pelene i hranu

Mi smo imali krevetac, stollicu za hranjenje nikada nismo ni imali, ne bih imala gde ni da je stavim. Kolica i sedišta za kola sam kupila polovna na LImundu i kupujem prodajem sajtu.
Tako da imam samo za pelene i mleko, dok nismo prestali AD da kupujemo, i poneku teglicu kašice, možda 20-tak sve ukupno.
A sada samo za pelene.
Zato sad i neću da predajem. Imam sve račune, pa ću videti možda sve to zbirno da predam u februaru...

Ali prvo bi valjalo ovo da mi isplate, mislim, "taki je red" :lol:

I da, pdv se računa od poreske osnovice, a ne od maloprodajne cene.

Back