Deca 1-3 godine (toddlers)

A jel moguce da oni godinu dana budu nosioci zaraze a da sami ama bas nikad ne dobiju gliste?
Ili je problem higijena u njihovoj kuci, tj. da treba tamo da se sve ocisti ako vec nece da piju sirup?

Ne, ne kažem ja da su oni nosioci zaraze. Verovatno je dete tu zarazu donelo iz vrtića, ili iz nekog parka.

Ali su i oni dobili. Baš to tvrdim - da imaju i to, verovatno, od početka! Kao i svi mi što smo imali, ali smo pili terapiju i očistili se. I onda dete sidje dole, dobije keks iz babine ruke, ili mi svi sidjemo na ručak ( umeju često da nas pozovu ) ili nešto slično... i jovo nanovo...
Nemoguće je da ljudi pod istim krovom nisu dobili za ovih godinu dana.
A ni tada ni sada neće da ispiju sirup.
I samo se vrtimo u krug.

Doktorka već pizdi, spominje mi da to dugo traje, da mora nešto da se preduzme ( ebote, kao da ne preduzimam, pa samo mm i ja znamo šta smo sve radili i šta i sada radimo ), da to mora da se izleči hitno.., i slično... prosto me je postao strah od onog njenog tona i izraza lica... I kažem da baba i deda, a i tetka uz njih, neće da piju sirup, ona kaže - nadjite način da popiju, drugačije se neće rešiti, svi ( i podvlači to svi ) u jednoj kući moraju proći terapiju. Čak i više puta, dok ne prestanu recidivi, jer je parazit izuzetno uporan.
Znači, ne smem više decu odvesti kod lekara, osećam da joj padne mrak na oči kad nas vidi.

- - - - - - - - - -

Meni I dalje izgleda neobicno ako verujes da imaju zarazu od pocetka da za godinu dana nisu dobili gliste, a ne lece se.
I ako je inicijalno zaraza doneta iz vrtica ili parka, kakogod, ko ti garantuje da su svi iz vrtica popili sirup, sigurno da nisu.
Hocu da kazem sigurno da svi uzroci u kuci treba da se otklone ali ne znaci da si time resila problem, moguce je da je izvor zaraze neko I negde drugde ko se isto tako ne izleci I vraca vam u krug.

ne znam Ata, prosli put mi se cini da si nesto pisala da deca ne jedu dole, da oni i ne uzimaju bas decu, kao i da ces ograniciti kontakte zbog zaraze...
sada znas i koliko oni ne/peru ruke :confused:

nadam se da je dr imala neki savet za tebe ... neko sa strane ima uvek bolji skrining situacije

meni je palo na pamet neki pesak ili zemlja, sva deca vole da ceprkaju
a u vrtic verovatno vi nosite zarazu, ne ljuti se

Deca ne idu u vrtić.

Phenomenon, ko je rekao da oni nemaju gliste? Nemaju simptome, a to ne znači da nemaju gliste. Oni sigurno imaju gliste! Nemoguće je da nemaju, o tome i pričam sve vreme!

I nisam rekla da deca ne jedu dole, rekla sam da nas ponekad pozivaju dole na ručak i kako to odbiti? Rekla sam i da deca ponekad spavaju dole.

Da, rekla sam da ću gledati da to bude što manje... ebem ga, baba i deda su! Ionako su hladni prema njima, zar treba da zabranim kontakt i kada ga žele?

Neki dan smo dole slavili rodjendan blizancima, baba je pravila deo hrane. ( Doduše, tada još nisam znala za gliste, tek juče smo ih ponovo otkrili. ) Jel trebalo da zabranim babi da sprema posluženje za dečju rodjendan? Ili da ne služim to? Jel treba da zabranim da idu dole, samo da protrče kroz vrata i pravo na stepenice uzbrdo i nizbrdo? Jel treba da bacim kolače koje donese deci ponekad?

Sada sam dosta toga zabranila. Nema više spavanja dole i to sam jasno rekla i naglasila. A šta sa ostalim? Šta sa zaovinom decom, i sa detetom druge zaove koji ovde jedu i spavaju ponekad, koji se igraju sa mojom decom? Zaove ni da čuju, aman, nemaju njihova deca, to samo mi cigani imamo, oni čistunci to nikako.... jujujuju, kako ja to i da pomislim... I kažem guskama - jele su isti smoki, hranile jedna drugu ( a to je samo najsvežiji primer ), džabe. Nisu njihova deca prljava! Šta, znači moja jesu????
Na kraju, žao mi je i njihove dece, i njih na kraju krajeva, ali ako moram tako da kažem - boli me dupe, važna su mi moja deca. A kako da izlečim svoju decu u tom okruženju??? Da ih izolujem od rodbine, drugara, svega???

Sve njih boli dupe šta ja sa bebama da radim, jer bebe ne smeju sirup do druge godine.

I zaključujem - što si veći seljak, to se većim plemićem praviš. I sve si oholiji i sve si umišljeniji... pa kako me ko shvatio, baš me više i briga...

Ne napadam ja nikoga, ja kukam ovde jer nemam gde drugo!

I da, ja zaista mislim da oni imaju gliste, ebem ti gliste više, život mi se ogadi, i da treba da piju sirup kada i svi mi i onoliko puta koliko i svi mi i da bez toga samo mlatim praznu slamu i džabe kljukam i sebe i decu soltrikom.

I da, doktorka nije imala nikakav pametan savet, osim da moram ( pa yebote, kao da je znam da moram, kaži ti meni KAKO??? ) da nateram babu i dedu i tetku da ispiju terapiju. I da bi valjalo i ostala deca iz familije koja dolaze i borave tu. I deca i odrasli.
I onako mi je, kroz onaj ljigavi smešak, rekla da to predugo traje i da mora da se reši i da moram naći način ako želim da izbegnem komplikacije...
I ja kažem matorima da će da mi navuku socijalni rad na vrat na pravdi boga, a oni - jes', baš će zbog toga, ne rade oni i ono što trebaju...

I ajd sad, šta dalje?

Poslednja izmena:
,,Phenomenon, ko je rekao da oni nemaju gliste? Nemaju simptome, a to ne znači da nemaju gliste. Oni sigurno imaju gliste! Nemoguće je da nemaju, o tome i pričam sve vreme!``

I ja kazem da mi je cudno da ako si sigurna da su zarazeni od pocetka, da godinu dana ne dobiju nista, nikakav simptom, da se ne razviju gliste,a ako imaju simptome sigurno bi im smetalo pa bi se I sami lecili. Valjda bi tako zarazeni za godinu dana imali neku tegobu, pa ne moze deci da smeta a njima ne?
Ja bih se na svaki nacin trudila da svi pijete, ako je to nacin da se sredi stanje u kuci (ako ne slusaju tebe, tbog muze, ima li iko u familiji, komsiluku da ima autoriteta kod njih pa da ih zaobilazno ubedite), ali ne bih se samo fokusirala da su izvor zaraze baba I deda. Obratila bih paznju na dvoriste, zivotinje, sto neko rece pesak, zemlja...Jel ti deca vec dugo ne idu u vrtic? Imali ste bar koji mesec pauze od proslih glista, da nije ipak odande?

da zabranish
sve kontakte dok se ne sredi to
iskupi svoje zaove na kavu i reci im
moji opet imaju, kako su dobili pojma nemam
al sigurno su podijelili s vashima
pa izvolite, sebe radi, ocistite sebe i svoju djecu od glista
ko mi ne vjeruje nek obavi analizu stolice pa poslije nek radi kako smatra da treba
i babi i djedu reci isto
donijela su djeca, ali gliste ostaju s nama jer se lanac nece prekinuti dok i vi ne popijete ovaj soltrik
koji sam za vas jucer kupila i bocice na stol sa sve ratlukom ili sta vec vole
ajmo, nema zaebavanja
male bebe mogu imati ozbiljnih problema ako to ne uradite
ovo ti se zove strateshko edenje go.vana, ata (ja i tako ako moram samo da odradim sta je meni bitno, zabole me vrlo
sta ko misli i pricha)
i odradi se jer drukcije ne ide; malo im dash da likuju kao eto od vas su dobili...nema frke
al da se lijeche moraju sebe radi

a kod glista koje najcesce nalazimo kod ljudi
izvor zaraze je primarno zemlja
pijesak, tlo, zemlja iz lonchanica (ja bi to sve frknula i nabavila nove biljke) cak...najcesce se pokupe tako
i preko povrca

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs366/en/

Poslednja izmena:
ja posle drugog puta bih zatvorila svaki kontakt, ako sumnjam da se tamo mogu opet zaraziti
i jos imam 2 bebe .....
jednostavno,bez kontakta, ako nije procedura ispostovana, ja sa 2 bebe zaista ne bih mogla pustati da jedu tamo gde mislim da su se zarazili a kamoli da bih im dozvolila da mi spreme hranu ....

uhhh Ata. pa dokle majku mu. ja svako malo nosim na stolicu na analizu. mislim ništa strašno, gliste, ali ne bih ponovo majke mi. čim krene malo više da češka nosić, ja stolicu na kontrolu.

evo mi smo se izlečili od jedne ture soltrika, drugu nismo ni popili. svi smo se testirali čim smo saznali, i niko sem male nije imao gliste. Mi ovde u ns svi popili, i džukela naša, a moji u zr nisu, ali su sve mačke očistili. nakon dve nedelje proverili stolicu tri puta opet i nema ništa. i nakon mesec još jednom.

a evo moja svekrva koja čuva malu je čistunica nemoguća, kod nje možeš sa poda wc-a da jedeš. i opet dete negde zaradilo gliste a u vrtić ne ide.

ja bi tvojim na prevatu uvalila ahahhaha napraviš im neki napitak i sipaš. ali stvarno mi nisu jasni, ako neće sirup da piju pa nek urade analizu, da vide da li imaju. ili da kažeš da će dr poslati socijalnu radnicu jer nisu svi popili lek i da se ugrožava pravo deteta za zdrav život. oštro.

uhhh Ata. pa dokle majku mu. ja svako malo nosim na stolicu na analizu. mislim ništa strašno, gliste, ali ne bih ponovo majke mi. čim krene malo više da češka nosić, ja stolicu na kontrolu.

evo mi smo se izlečili od jedne ture soltrika, drugu nismo ni popili. svi smo se testirali čim smo saznali, i niko sem male nije imao gliste. Mi ovde u ns svi popili, i džukela naša, a moji u zr nisu, ali su sve mačke očistili. nakon dve nedelje proverili stolicu tri puta opet i nema ništa. i nakon mesec još jednom.

a evo moja svekrva koja čuva malu je čistunica nemoguća, kod nje možeš sa poda wc-a da jedeš. i opet dete negde zaradilo gliste a u vrtić ne ide.

ja bi tvojim na prevatu uvalila ahahhaha napraviš im neki napitak i sipaš. ali stvarno mi nisu jasni, ako neće sirup da piju pa nek urade analizu, da vide da li imaju. ili da kažeš da će dr poslati socijalnu radnicu jer nisu svi popili lek i da se ugrožava pravo deteta za zdrav život. oštro.
Не треба се баш претерано поуздати у анализе.
Углавном је то,то, али не увек.
Наш случај, да не реЧем ћалетов...
У СФРЈ која можда није била цвеће, али свакако није била таква каквом је неки пљују запослени су једном годишње ишли на лекарски(чак и ја који сам се запослио 88., али сам увек избегавао вађење крви из вене, сем на регрутацији кад замало нисам звекнуо у неОсвест од гађења... неки други и јесу пали)....
Елем, није реч о мени, већ о ћалету који је вет и они су поред осталог имали преглед на паразите преко столице и крви(ово с крвљу важно је због откривања неких гаднијих гмазова).
И није никад имао позитивно бројање.
Међутим као и сви ветеринари који су радили у та времена идући по кућама после телења крава, прашења крмача, спасавња коња... увек би следовала гозба домаћина и тако се од јаке хране ,,ожучио" да је морао на операцију у Сремску Каменицу на институт... тамо негде 73. или 74.
Извадили су му жучну кесу и доцније кад се освестио показали каменце и гле чуда калцификовани мехур псеће пантљичаре.
Имао је не људску већ коњску срећу!
Ми смо га после заебавали да има толико токсичан организам да ни паразити не успевају у њему.
Некада преглед заиста офрље ураде, не треба баш увек веровати у тачност дијагнозе, док су мали можда није згорег направити један третман рецимо једном годишње, или једном у годину и по дана.

I ja bogami sumnjam u njihove analize.
Vidim bre glistu golim okom, vlažnom maramicom je obrišem detetu iz guze, jer ne može da podnese svrab, onda odnesemo stolicu na analizu, damo bris ( ebote, više ni selotejp ne posmatram kao takav, već mi je prva asocijacija glisteće jajce :sad2: deformacija sasvim ) - u brisu nisu nadjena jaja enterobius vermicularis!!!!!

@ Jelenče, izvini sad što ću tako reći, ali - lako je tudjim q gloginje mlatiti. Lako je osuditi i tako sa visine reći da ne razumeš... Ali dobro...

@ Vragana: sve smo to već uradili, jedino što im nismo mi kupili soltrik. Sve smo okupili, svima sve rekli, objasnili... džabe... pa neeee znaaaam, ne češe se, ne bih rekla da ima.... ma nema sigurno, zašto zdravom detetu da dajem lek, to ide na jetru, mali su,šta će im...

Ja kažem - mi nemamo gde da odemo. Bilo je nešto u planu, preko moje mame, ali... pade sve u vodu..

@ Phenomenon: da, verovatno ima toga i u vrtiću. Mi smo prijavili bili u vrtiću, oni su kao istakli crveno obaveštenje, ali žabe, očigledno. Znaš kako, trebalo je zatvoriti objekat, dezinfikovati sve, bukvalno sve, od podruma do tavana, i onda primati decu samo uz papir da nemaju ( i to je siguracija ko babini zubi... ali ajde ) Ali to, naravno, nije uradjeno. Nisu čak ni tražili da se donesu analize.
Možda ima i neki drugi izvor, ne kažem, ali logično je da prvo eliminišeš ono što možeš... a ispade da ne možeš

I šta ću dalje, nemam pojma.
Kako rekoh Jelenčetu, sve je lako na rečima, sve je lako osuditi, a ja rešenje nemam. Ne mogu izolovati decu od svih i svakoga. Od babe i dede, tetaka i braće i sestara, mislim, apsurdno je...

Meni kad bi pukao film ja bih izolovala.
Sta ima veze sto zivite u istoj kuci.
Sednes decu objasnis im.
Zabranjen kontakt sa babom i dedom dok ne popiju lek.
Pa da su mi iz oka ispali ne bi im prastala treci put.

Organizujes se tako da sa njima ne kontaktiras.
Ti to moras trajno resiti do septembra. Zbog druge dece u vrticu.

Jedino ti je zeznuto ako zavisis od babe i dede u nekom smislu,
finansijski/da ti pomazu oko dece, cuvanja, kuvanja.
Ali jbg. Ako je to ceh, plati ga i resi se gamadi (u svakom smislu) ;)

kupi soltrik, nek popiju pred vama
moli, kumi, nebitno

i ako je to crvic kojeg su klinci zapatili zovi nekog nek ti kirbijem dubinski usisa sve kauche, madrace krevete, tepihe...cim popoijete prvu turu
pa i to ponovi za neko vrijeme
tipa 2-3 tjedna
to je bas dosadan parazit
i da, obavezno klopajte sto vishe bijelog luka, bundevinog ulja ili sjemenki

oce jajasca svuda po kuci da se razlete i zapate, smor teski :(

@ Jelenče, izvini sad što ću tako reći, ali - lako je tudjim q gloginje mlatiti. Lako je osuditi i tako sa visine reći da ne razumeš... Ali dobro...

Kako rekoh Jelenčetu, sve je lako na rečima, sve je lako osuditi, a ja rešenje nemam. Ne mogu izolovati decu od svih i svakoga. Od babe i dede, tetaka i braće i sestara, mislim, apsurdno je...

ako ti je izolacija, karantin, kao klasicna standardna mera protiv zaraze apsurdna .....
kontradiktorna si malo u izjavama, ali to sve spada pod afekt, normalno
zao mi je sto moj komentar dozivljavas kao- tudjim kurcem gloginje, ja tako vidim tvoj odnos prema zdravlju blizanaca
nadam se samo da cete ocistiti ono dete pre no sto ga posaljete trudnici .....

- - - - - - - - - -

ako ti je mali stan, ja bih sav namestaj izbacila dok bih cistila

ako ti je izolacija, karantin, kao klasicna standardna mera protiv zaraze apsurdna .....
zao mi je sto moj komentar dozivljavas kao- tudjim kurcem gloginje, ja tako vidim tvoj odnos prema zdravlju blizanaca

- - - - - - - - - -

nije kontradiktorna nego zivi u okolnostima slozenijim nego sto ih ti izgleda mozes zamislit tj u svojevrsnoj zajednici
oni imaju svoju stambenu jedninicu, ali dijele zajednicki objekat sa clanovima uze obitelji
i tu nikad nije lako tako postavit ogranichenja
cak ni kad bash morash
i puno se tu kompromisa napravi da bi stvari generalno funkcionirale
super kad covjek to ne mora, al kad morash...morash.

- - - - - - - - - -

Znači sve, sve, ali moj odnos prema zdravlju moje dece ... ne seri bre!
**** me pas kada sam i došla ovde da se izjadam, dovoljno iskustva ovde imam da znam da se sve izokrene
Hajde, zaboravite da sam bilo šta pisala... ili još bolje, hajde svi ( časti izuzecima i hvala na savetima ) sad prospite svu pamet koju imate i drobite tu o mom odnosu prema deci i šta treba a šta ne treba da radim.
Koji sam se i vraćala na ovaj forum?

Znači sve, sve, ali moj odnos prema zdravlju moje dece ... ne seri bre!
**** me pas kada sam i došla ovde da se izjadam, dovoljno iskustva ovde imam da znam da se sve izokrene
Hajde, zaboravite da sam bilo šta pisala... ili još bolje, hajde svi ( časti izuzecima i hvala na savetima ) sad prospite svu pamet koju imate i drobite tu o mom odnosu prema deci i šta treba a šta ne treba da radim.
Koji sam se i vraćala na ovaj forum?
Ata bar ti znas da je ovo forum...
i ovo pisanje okreni u svoju korist... cak i kritike... uvek ih je bilo i bice i treba da ih ima...
Znamo da je komplikovana situacija ali zaista izlaz je samo jedan, prekid kontakta ako nece da piju lekove!
Ako zavisis od njih u nekom pogledu jbg preseci! Reci im u lice da je u pitanju zdravlje i preuvelicaj im, poplasi ih da oni mogu biti odgovorni ako se nesto desi deci, samo zato sto nece da popiju glupi lek...
To je jedino resenje koje imas.

Ja ne znam kakve komplikacije mogu da nastanu. Necu ni da citam. Ali cim si ovoliko uplasena ozbiljno je.
Ne daj na sebe. Pritiskaj ih! Ili prekini kontakt

Што уопште идете код њих? Нек они дођу код вас.

Ne moze ona nikud, specijalac ti je to. Ne idemo cesto inace bih pila bromice :)
a i MM je u fazonu da joj glasno vise puta ponovi kako to sto radi nije bas normalen.
Nju bole usi ona je najvaznija.

- - - - - - - - - -

Dok bi moja svekrva prala i ruke i sve ostalo dok im kozu ne istanji
samo da joj unucici budu cisti i mirisni
i sve boje garderobe uklopljene :D

Tako bi i moja mama ali joj tata neda :)))

i ovo pisanje okreni u svoju korist... cak i kritike... uvek ih je bilo i bice i treba da ih ima...
Znamo da je komplikovana situacija ali zaista izlaz je samo jedan, prekid kontakta ako nece da piju lekove!
Ako zavisis od njih u nekom pogledu jbg preseci! Reci im u lice da je u pitanju zdravlje i preuvelicaj im, poplasi ih da oni mogu biti odgovorni ako se nesto desi deci, samo zato sto nece da popiju glupi lek...

Ja ne znam kakve komplikacije mogu da nastanu. Necu ni da citam. Ali cim si ovoliko uplasena ozbiljno je.

Ma daj bre Čičkava, žena mi 'ladno kaže - nadam se da ćete bar to dete očistiti pre nego što ga vratite trudnici.
Mislim, jel to normalno? Ajde reci i sama.
I donosi sud o mom odnosu prema zdravlju moje dece... ebote, pitaj je kako se zovem, to ne zna, ali zna kakav je moj odnos prema dečijem zdravlju. Moje mrš! ( ne ti, naravno )

Drugo, svima je vama lako da pričate sa strane, jel zna neko gde i kako ja živim?
I ne, ne zavisim ni od koga, ni u materijalnom smislu, niti mi neko do njih čuva decu.... jedino živim u njihovoj kući. Mislim, tek toliko.
Baš je fino i lako izolovati se.. na kraju, ebem mu sve, nije kuga pa da zamandaljujemo prozore.

I stvarno vam je super ta priča da biste se izolovale i prekinule svaki kontakt u svekrovoj kući. Hajde, malo samo razmisliti, molim vas. Ako biste vi tako, pa posle da kukate kako vas mrze i kako su svi ovakvi i onakvi, a samo vi fine i neshvaćene, onda ok.

I **** me pas kada sam došla ovde, malo mi moje muke, svakakve od reda, neko će neko ovde da me tovari i ebe, zato što sam se požalila... da sam neka sad bih jurila njene postove i lovila šta je rekla i kada... mislim budalaština, bolest bre...

I aj zdravo, muka mi je više, nije ovo mesto što je nekada bilo...

- - - - - - - - - -

Ma daj bre Čičkava, žena mi 'ladno kaže - nadam se da ćete bar to dete očistiti pre nego što ga vratite trudnici.
I donosi sud o mom odnosu prema zdravlju moje dece... ebote, pitaj je kako se zovem, to ne zna, ali zna kakav je moj odnos prema dečijem zdravlju. Moje mrš! ( ne ti, naravno )

Drugo, svima je vama lako da pričate sa strane, jel zna neko gde i kako ja živim?
I ne, ne zavisim ni od koga, ni u materijalnom smislu, niti mi neko do njih čuva decu.... jedino živim u njihovoj kući. Mislim, tek toliko.
Baš je fino i lako izolovati se.. na kraju, ebem mu sve, nije kuga pa da zamandaljujemo prozore.

I stvarno vam je super ta priča da biste se izolovale i prekinule svaki kontakt u svekrovoj kući. Hajde, malo samo razmisliti, molim vas. Ako biste vi tako, pa posle da kukate kako vas mrze i kako su svi ovakvi i onakvi, a samo vi fine i neshvaćene, onda ok.

I **** me pas kada sam došla ovde, malo mi moje muke, svakakve od reda, neko će neko ovde da me tovari i ebe, zato što sam se požalila... da sam neka sad bih jurila njene postove i lovila šta je rekla i kada... mislim budalaština, bolest bre...

I aj zdravo, muka mi je više, nije ovo mesto što je nekada bilo...

Deca ne idu u vrtić.

Phenomenon, ko je rekao da oni nemaju gliste? Nemaju simptome, a to ne znači da nemaju gliste. Oni sigurno imaju gliste! Nemoguće je da nemaju, o tome i pričam sve vreme!

I nisam rekla da deca ne jedu dole, rekla sam da nas ponekad pozivaju dole na ručak i kako to odbiti? Rekla sam i da deca ponekad spavaju dole.

Da, rekla sam da ću gledati da to bude što manje... ebem ga, baba i deda su! Ionako su hladni prema njima, zar treba da zabranim kontakt i kada ga žele?

Neki dan smo dole slavili rodjendan blizancima, baba je pravila deo hrane. ( Doduše, tada još nisam znala za gliste, tek juče smo ih ponovo otkrili. ) Jel trebalo da zabranim babi da sprema posluženje za dečju rodjendan? Ili da ne služim to? Jel treba da zabranim da idu dole, samo da protrče kroz vrata i pravo na stepenice uzbrdo i nizbrdo? Jel treba da bacim kolače koje donese deci ponekad?

Sada sam dosta toga zabranila. Nema više spavanja dole i to sam jasno rekla i naglasila. A šta sa ostalim? Šta sa zaovinom decom, i sa detetom druge zaove koji ovde jedu i spavaju ponekad, koji se igraju sa mojom decom? Zaove ni da čuju, aman, nemaju njihova deca, to samo mi cigani imamo, oni čistunci to nikako.... jujujuju, kako ja to i da pomislim... I kažem guskama - jele su isti smoki, hranile jedna drugu ( a to je samo najsvežiji primer ), džabe. Nisu njihova deca prljava! Šta, znači moja jesu????
Na kraju, žao mi je i njihove dece, i njih na kraju krajeva, ali ako moram tako da kažem - boli me dupe, važna su mi moja deca. A kako da izlečim svoju decu u tom okruženju??? Da ih izolujem od rodbine, drugara, svega???

Sve njih boli dupe šta ja sa bebama da radim, jer bebe ne smeju sirup do druge godine.

I zaključujem - što si veći seljak, to se većim plemićem praviš. I sve si oholiji i sve si umišljeniji... pa kako me ko shvatio, baš me više i briga...

Ne napadam ja nikoga, ja kukam ovde jer nemam gde drugo!

I da, ja zaista mislim da oni imaju gliste, ebem ti gliste više, život mi se ogadi, i da treba da piju sirup kada i svi mi i onoliko puta koliko i svi mi i da bez toga samo mlatim praznu slamu i džabe kljukam i sebe i decu soltrikom.

I da, doktorka nije imala nikakav pametan savet, osim da moram ( pa yebote, kao da je znam da moram, kaži ti meni KAKO??? ) da nateram babu i dedu i tetku da ispiju terapiju. I da bi valjalo i ostala deca iz familije koja dolaze i borave tu. I deca i odrasli.
I onako mi je, kroz onaj ljigavi smešak, rekla da to predugo traje i da mora da se reši i da moram naći način ako želim da izbegnem komplikacije...
I ja kažem matorima da će da mi navuku socijalni rad na vrat na pravdi boga, a oni - jes', baš će zbog toga, ne rade oni i ono što trebaju...

I ajd sad, šta dalje?

Nece da priznaju garant. Tako moja nikad cula z zoonoze i sl...kao da ne shvata da ta tvrdoglavost sam deci moze stetu da napravi.
Koliko puta dnevno se pije taj sirup. Da ih malo cesce zoves na rucak pa u supu, hop!

.

Dovoljno dugo si na forumu da znaš da je bitno ko ti kaže, a ne šta ti kaže.

Za tu izolaciju ne znam šta da ti kažem, i sama živim u istom dvorištu, i znam prko čega sam sve prešla jer je kuća njihova, ali bilo je pa prošlo. Sada mislim da sam luda što sam se nervirala, sada mislim da bih neke stvari drugačije rešavala. Doduše, nikada nije bilo u pitanju zdravlje bilo čije, pa ne znam ni kako bih se postavila.

Ma ata, ne nerviraj se.
Znas sta ti je cilj. Da resis miciku tih parazita. I zastitis vas ostale.
Drugi kako hoce.

Mozda tebi sad da distanca od njih zvuci strasno pogotovo kako ce deca to da prihvate(tako bi bar ja gledala)
ali to je za njihovo dobro. I ne treba da bude kompromisa i popustanja.
Zamisli sta ce ti tek raditi ti matorci kad zadju u duboku starost ako te sad ne slusaju.

Delujes mi kao neko ko moze da presece i drzi konce u svojim rukama!
Objasni muzu da im saopsti dalji razvoj situacije. Ili ce popiti lek-da ne bi ugrozavali decije zivote ili postajete komsije(toliko ljudi zive u istoj kuci kao komsije sta fali).

Back