Deca 1-3 godine (toddlers)

..ja ignorisem ako je moguce, ako vidim da bas zeli da primetim kazem "nemoj tako da pricas, to je ruzno i pametni ljudi to ne rade, mi tako ne pricamo/radimo"..
..a na "veljko to radi" kazem "veljkova mama sigurno ne bi volela da vidi da on to radi i rekla bi mu da je to ruzno"..
..obavezno pitam "sta je rekla vaspiracica kad je on to radio/rekao", samo da i on shvati da veljko to ne radi pred vaspitacicom, onda ponovim ono za mamu :lol:
..svako cudo za tri dana i prestace.. :) ..makar pred tobom :lol: ..a za vrsnjacko odmeravanje ko je ludji i za koju godinu "bacanje na sto sa lenjirom", d'izvinis, tek se spremaj.. :roll:

to je super... i on meni kaze ako neko njega udari,pocupa itd ili ako se otimaju,prijavi mi sta god da se desi i iako je on kriv,ali ovo je pravo oponasanje

kao da je odusevljen tim negativnim stvarima, glupostima a ja se jezim
pokusala da mu kazem da se to ne radi, opomenem bla bla, pricam a on kao da me ne konta uopste nego se smori sto se nisam odusevila,ali bukvalno

sada su spojeni, njih 24 a jedna vaspitacica i to ne mozes da pohvatas ko sta radi vrv pa ni ona ne stigne da vidi sve i reaguje

i da, pitam ja za vaspitacicu sta je rekla ali to mi uvek preskoci, kao nije videla itd

probacu da ignorisem, bar sada dok ne ide valjda ce se smiriti sa tim
bojim se samo da ce kada se tog cuda zadovolji naici neko novo
mislim da ce to vrsnjacko odmeravanje da mi dodje glave a ja sve manje takta imam :lol:

Poslednja izmena:
kako reagujete na pokupljeno lose ponasanje iz vrtica?
npr uzme pa onako rukama razvlaci usta, kada ga pitam zasto to radi on sav ponosam kaze da tako radi i veljko, ili pocinje da prica gluposti ali bas gluposti tipa - sad cu da te ubijem- i smeje se, pojma nema sta to znaci naravno ali zvuci uzasno, kada ga pitas odakle mu to on kaze to je rekao decak u vrticu ili npr - ti si glup- skoro je to rekao nekom detetu, to su sve stvari koje nije cuo od mene kao ni na tv-u i radi ih od kada ide u vrtic ovih mesec dana ktivno i pojma nemam kako da se postavim

ja kazem da je to ruzno i da se ne to ne prica/ne radi, da tako moze da povredi nekog ili sta vec i da veljku/peri/ziki treba da kaze da se to ne radi kada cuje/vidi
ili da ignorisem jer vidim da je on fasciniranim tim novim oblicima "ponasanja",to kada radi ili prica sav se ozari

kazem da je to nevaspitano i da nije lepo
pa kad kaze da taj i taj to radi,ja kazem da to nije nas problem i da mama i tata tog i tog treba da ga vaspitaju i nauce da to ne radi
i njoj kazem da sledeci put kaze tom nekom da to nije lepo i da prestane to da radi ili govori
al ona je starija
ali nastavi da govoris da nije lepo i da ne treba
od malena se sve to uci
samo sto Irina do skoro nije skupljala nista
sad je pocela

Pogledajte prilog 355355

Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan.... ( dobro, sutra je, ali danas slavimo... )

Eto, da se pohvalimo, prodje i ta prva godinica :D
Porasli smo, uozbiljili se, igramo se sa starijim batom i sekom... mi smo svi mamina četiri srca :heart::heart::heart::heart:

Polako ssmo se odjavili sa male teme... i evo, prijavljujemo se na veliku... eto... mama raste kao kvasac od sreće i ponosa...

Evo koliko smo porasli...

Pogledajte prilog 355357

Kad smo kod boginja.

Elena jos nije primila mmr.
Oko 20.7.idemo na odmor.

Da li da sad primi pre odmora? Ili da cekam da se vratimo?

sacekaj posto reakcija moze da ide od 10 do 20 dana...dako da....bolje da sacekas
a malo i obori imunitet trenutno pa da ti ne uhvati nesto pred put

- - - - - - - - - -

Tamara je primila sa 15 meseci

- - - - - - - - - -

irina nije imala ni 13

Poceli smo adaptaciju prosle srede. Ja bila sredu i cetvrtak po sat vremena sa njim, igrao se i samom i sam i sa drugom decom,u petak ostao pola sata sam. Plakao kad sam izasla,
onda zgrabio vaspitacicu i nije dao da da drugom detetu ruku, pa je pustio i sav bio u cudu.
Juce je bio sat vremena sam, danas sat ipo. Plakao je kad sam odlazila. Posle kaze vaspitacica bio ljut i nije hteo da sedne sa decom, niti da jede (dorucak/uzinu).
Kad sam dosla po njega i kad su deda i baba dosli obradovao se.
Sutra su rekli da ostane na spavanju. Jel vama to prebrzo?
Takodje, nisam primetila prosle nedelje da oni nesto mnogo jure niti da padaju, sve su deca koja vec samostalno hodaju, niti da se koskaju
pa sam se zabrinula jer sam primetila sitne modrice na ledjima i modricu na kljucnoj kosti i
sad sve vreme razmisljam sta se moglo desiti :(

Ali tacno sam videla ovaj scenariJo kod tebe. Upravo zbog onog stava sa pocetka.
Mislis da su vaspitacice krive za modrice?
Sto ih nisi pitala? Pitaj sutra obavezno!
Mozda su ga zavezale za radijator i tukle kaisem... :lol:

- - - - - - - - - -

PS. A sad ozbiljno, ako se ne povuku modrice, obavezno vodi kod lekara.

Poceli smo adaptaciju prosle srede. Ja bila sredu i cetvrtak po sat vremena sa njim, igrao se i samom i sam i sa drugom decom,u petak ostao pola sata sam. Plakao kad sam izasla,
onda zgrabio vaspitacicu i nije dao da da drugom detetu ruku, pa je pustio i sav bio u cudu.
Juce je bio sat vremena sam, danas sat ipo. Plakao je kad sam odlazila. Posle kaze vaspitacica bio ljut i nije hteo da sedne sa decom, niti da jede (dorucak/uzinu).
Kad sam dosla po njega i kad su deda i baba dosli obradovao se.
Sutra su rekli da ostane na spavanju. Jel vama to prebrzo?
Takodje, nisam primetila prosle nedelje da oni nesto mnogo jure niti da padaju, sve su deca koja vec samostalno hodaju, niti da se koskaju
pa sam se zabrinula jer sam primetila sitne modrice na ledjima i modricu na kljucnoj kosti i
sad sve vreme razmisljam sta se moglo desiti :(

Armin je imao slichno neshto ... ali kod kuce ... prostr'o se ledjima na kockice ... :lol:

Ali tacno sam videla ovaj scenariJo kod tebe. Upravo zbog onog stava sa pocetka.
Mislis da su vaspitacice krive za modrice?
Sto ih nisi pitala? Pitaj sutra obavezno!
Mozda su ga zavezale za radijator i tukle kaisem... :lol:
- - - - - - - - - -
PS. A sad ozbiljno, ako se ne povuku modrice, obavezno vodi kod lekara.

Nisam ga uzimala ja iz obdanista jer muz i ja radimo i ne mozemo da izlazimo kad hocemo sa posla.
Uzeli su ga baka i deka. Oni su primetili modrice kad su ga tusirali posto su stigli kuci jer se ukakio.
Kad smo ga mi preuzeli, primetili smo i mi da ima nekoliko sitnih modrica na ledjima i jednu na kljucnoj kosti.
Ja znam da se on pentra svukud i da ustaje iz stolice za hranjenje i znam gde se/ kako se udari. Do sad je modrice imao po rucicama i noyicama jer dok spava udara o ogradicu kreveta ili
se spolplete pa se udari.

Ti mene ne poznajes.
Komentar nije smesan, sta vise ruzan je. U tom smislu, nemoj mi se vise obracati.

- - - - - - - - - -

Armin je imao slichno neshto ... ali kod kuce ... prostr'o se ledjima na kockice ... :lol:

Palo mi je na pamet :) jer sam ja jedan dan legla na iste :)

Cemu onda zabrinutost?
Ti si povezala vrtic i modrice.
Nisi rekla da si generalno zabrinuta, vec si zabrinuta sta mu se moglo desiti u vrticu pa se vratio kuci sa modricama?
Sto implicira da tamo ne brinu o njima, ili ih i zlostavljaju sta god.

Ne znam ja sta ti mislis. Samo citam sta pises.

Bez obzira ko ga kupi, nek pitaju sutra vaspitacice.

Back