Deca 1-3 godine (toddlers)

Nama je sa medom od pocetka bilo tesko pa sve lakse i lakse
Bas smo pre neki dan pricali, mi ni osetili nismo puzanje i prohodavanje.
Sad nam je najgora faza, ali nama se poklopile dve godine i beba pa kontamo da je to normalno.

I opet kad je samo on u pitanju super je
ali svi kad smo, medo, tajo, beba i ja... uh

Mali,slatki andjeo :mafijas:nema mangupskog smajlija,mezimica draga :zper: otkrila kako se otvaraju ormani,a nemam mogucnosti da ih obezbedim,kako je samo slatka kad ih otvori i pobaca svu garderobu napolje :mrgreen: jos kad pocne da se smeje posle toga i kad kao krenem da je udarim a ona odma mama,mama i sve hoce da me ljubi :andjeo:

Ishao je u jaslice od ponedeljka ... juche se vratio slinav ... 3 dana ( I slovima : TRI DANA :besna: ) :dash: .... merila T uveche, jutros , nema, samo nos :dash:, nocas mu izvlachili onim usisivachem da mozhe da spava :dash: ... znachi odo' da se 'besim medj' shunke (one fiktivne, jer ih nemam :sad2:) ... ako mu ode ponovo na pluca, zavrshicemo na onom leku za astmatichare, kao preventivno ... znachi upucacu se :dash:

To je tako uobicajeno u jaslicama, mi smo tako prosli sa klincem, tri dana u vrticu, dve nedelje kod kuce. Toplo preporucujem usisavanje slinaca, vise puta na dan, mi kada smo propustali obicno smo znali zaraditi upalu usiju. Inhalacija fizioloskim rastvorom je mama za bilo kakve prehlade, a tantum verde sprej za grlo ok prevencija. Rtanjski caj je super za sve bolesti respiratornih organa. To je moje iskustvo, ako ce ti nesto znaciti.

\moja jok
moja je ovako vaspitana super sve lepo i fino a kad dodju gosti, haos
al ne uvek
s njom nikad ne znas kad ce da te izblamira :twisted:

I moji takodje... kada smo sami ... igrackice.... bojice .... nesto se igraju ... u principu ne prave previse haosa ( mislim djeca su ne mogu sjediti ali u vecini slucajeva su ok)
ali kada neko dodje odjednom imaju 1001 temu i 1001 pitanje koje moraju bas sada da postave... i sve u fazonu gledaj me ... ne pricaj sa gostima :)
mislim nije to uvjek ali odaberu trenutak kada je naj manje pozeljno ....

I moji takodje... kada smo sami ... igrackice.... bojice .... nesto se igraju ... u principu ne prave previse haosa ( mislim djeca su ne mogu sjediti ali u vecini slucajeva su ok)
ali kada neko dodje odjednom imaju 1001 temu i 1001 pitanje koje moraju bas sada da postave... i sve u fazonu gledaj me ... ne pricaj sa gostima :)
mislim nije to uvjek ali odaberu trenutak kada je naj manje pozeljno ....
i kod nas tako je bilo,kad odemo negde super sve,a kad nam doge neko haos,trci, sok,voda,wc,da jede,taj sto je seo na njegovo mesto smesta da ustane i kozna jos sve sta je bilo.

To je tako uobicajeno u jaslicama, mi smo tako prosli sa klincem, tri dana u vrticu, dve nedelje kod kuce. Toplo preporucujem usisavanje slinaca, vise puta na dan, mi kada smo propustali obicno smo znali zaraditi upalu usiju. Inhalacija fizioloskim rastvorom je mama za bilo kakve prehlade, a tantum verde sprej za grlo ok prevencija. Rtanjski caj je super za sve bolesti respiratornih organa. To je moje iskustvo, ako ce ti nesto znaciti.

Hvala, znamo sve zhivo :zag:, imamo rezhim, ali sam stvarno na rubu pucanja, on vrishti, jer hoce da ide, odveli ga, shta cemo :roll: , sad samo zagledam tel, da nema neka poruka od vaspitachice, nedaj Bozhe :sad2:... njemu generalno ne ide na ushi, nego odmah na pluca ... imao je i neka gushenja proshle godine, sad smo u modu prikupljanja raznih analiza koje hoce da vidi pulmolog ... 'ebemti kolektiv i zhensku emancipaciju, kad smo htele da "radimo" 'ebalo nas radno mesto ... izvin'te na rechniku, puci cu , moram da kuknem koju :dash:

Kod mede obrnuto.
Kad imamo goste on je sjajan.
Obozava drustvo, samo da nas je sto vise.
Cak se sam zaigra. Mm i ja se samo zagledamo,
Ne mozemo da verujemo. Jos ispadnemo lazovi kad kukamo.
Zato cim odu gosti, rasturi nas, nece sekunde sam da se igra, odmah trazi nesto,
baca, glupira se... ma drugo dete...
I posle svi kazu kako je on savrsen, ili kao moj tata:"Vi ne osetite da imate dete." :roll:
Tacno mi dodje da snimim kako se ponasa kad smo sami a kako kad ima nekoga.

Birice, ne daj se. ;)

Mi medu ne vodimo u vrtic vec ceo februar a necemo ni mart izgleda.
U dilemi sam.
Sveki se ponudila da ga cuva.

E sad, meni ne smeta.
Cak sta vise super mi je u smislu da nece dovlaciti viruse bebi... Ali..
Uvek ide ono Ali... pita mene muz sto ga ne ispisemo? Bzvz placamo a ne ide.
Sad se ja mislim, jel mozemo mi njega da ispisemo na par meseci ili recimo do septembra?

Bojim se da ce se sveki umoriti pa otkazati...
Moji roditelji rade...
Ako ga ispisem, a to se desi onda sam se zaebala...
Moram da se raspitam to za vrtic.
Plus sto nema nikakav red ovako... raspusten je...

Mi medu ne vodimo u vrtic vec ceo februar a necemo ni mart izgleda.
U dilemi sam.
Sveki se ponudila da ga cuva.

E sad, meni ne smeta.
Cak sta vise super mi je u smislu da nece dovlaciti viruse bebi... Ali..
Uvek ide ono Ali... pita mene muz sto ga ne ispisemo? Bzvz placamo a ne ide.
Sad se ja mislim, jel mozemo mi njega da ispisemo na par meseci ili recimo do septembra?

Bojim se da ce se sveki umoriti pa otkazati...
Moji roditelji rade...
Ako ga ispisem, a to se desi onda sam se zaebala...
Moram da se raspitam to za vrtic.
Plus sto nema nikakav red ovako... raspusten je...

Kod nas ako djete ne ide ceo mjesec placa 50% cijene, ne moze se ispisati mjesec- dva nego od septembra do septembra ( zvanicno) ali ne zvanicno posto je vrtic u koji mi idemo privatni moze se dogovoriti bilo kako :D kod nas su drzavni bas strogi po tom pitanju jer ima dosta djece na listi cekanja pa ne daju da ih "zezamo"

A baba i djed su naj lepse resenje za djeta ali ce biti naj raspustenije moguce :D
Moj ode za viken u selo pa mi treba 2-3 dana da ga uvedem u red :D

dobro jutro :) svima, evo mene uskoro legitimno na temi, Aleksa puni godinicu u nedelju i krsti se....imacemo malu proslavu za najuzu rodbinu, idemo na rucak u bosscaffe a sveki ce da pravi tortu za sve a ja za malog....kod nas se svasta desava, pokusali smo dva dana privatno obdaniste (kao najsuplje i najbolje u gradu) i odustali....drugi dan sam mu vadila parce plastike iz usta, nasla na podu jos jedno velicine pola sibice (koje da je nasao opet bi bilo u ustima), daju im da se igraju sa drvenim vozom iz koga vire tri koca (to je onaj koji na koji se slazu oblici a nije igracka za bebe), daju im uzasnu hranu da jedu (prazna supa od vegete, virsla za rucak, paprikas prezacinjen crvenom mlevenom paprikom, ma splacine koje ni ja ne bih pojela)....moje dete nije spremno za tako nesto i resenje nam je za sada da muz putuje kolima i sveki da uskace....hvala bogu da su nam se odnosi sredili i da su mi svekar i svekrva dosli sebi i vidim da su spremni za svoje unuce da potegnu, ni oni nisu bili za to da sada vec krene u jasle....sve u svemu, od jeseni je druga prica ali i ovde su svi slinavi i ovde jedu istu hranu kao i u drustvenom, ne vidim ja zasto je to tolika razlika u ceni, stvarno ne vidim, taj montesori i ntc program slabo sa tako malima stignu da rade, uglavnom se svodi na brisanje noseva i smirivanje onih koji placu...drugo, bili smo kod hirurga na kontroli i zadovoljan je stanjem hipospadije, operaciju ocekujemo izmedju 2 i 3 god, unutrasnji organi i hormoni i testisi su ok, doktor je bas zadovoljan i kaze da je potrebna minimalna prepravka....skidao mu je kozicu i bilo je gadno i bolno ali je dobio anestetgik na se smirio....:sad2:....samo sam ponavljala sebi da bebe manje boli nego odrasle i da je to za njegovo dobro, kozica mu je krivila miska....i tako, zabavi nema kraja, okupira nas ceo dan ali je meni opet lakse nego kad je bio beba....

Pa i kod nas tako ide ... to sa placanjem ...
a bzvz mi da bacam pare ako nece ici ...

Sta mislis da pokusate mjesec dana sa babom i djedom a drzite vrtic kao pomocnu varijantu ako ce ce doci do bilo kakvih problema trebalo bi se to vidjeti u prvih mjesec dana.
Ja sam mog starijeg slala u vrtic od prvog dana bebinog rodjenja, jeste donosio razne virusice ali je on bio sretniji, pokusali smo da ga ispisemo kada je beba ojacala pa da i on bude kod kuce, svaki dan je pitao kada ce ici u vrtic i na kraju ga posle mjesec dana vratimo :D da ste vidjeli njegove srece :D a ja se pitala kakav sam roditelj kada djete obozava vrtic :zcepanje:

Back