Deca 1-3 godine (toddlers)

Juce sam detetu dala živo prepelicije jaje, umuceno sa šećerom. Kažu da je mnogo zdravo, poboljšava apetit, krvnu sliku, imunitet... I juce sam prvi put u životu detetu zabranila da jede. Nije prestajala, ogromne količine hrane je pojela. Jel neko imao takvo iskustvo ?

Juce sam detetu dala živo prepelicije jaje, umuceno sa šećerom. Kažu da je mnogo zdravo, poboljšava apetit, krvnu sliku, imunitet... I juce sam prvi put u životu detetu zabranila da jede. Nije prestajala, ogromne količine hrane je pojela. Jel neko imao takvo iskustvo ?
Leli ume tako da naleti momenat kad joj se otvori apetit,pojede duplo od uobicajene kolicine,nekad to bude pasulj,nekad banana,djuvec,nema pravila,pustim je tad da jede sve dok ne podrigne.A to nije svaki dan,a i uziva u hrani tako da je ne ogranicavam.
Videces vec sutra ce pojesti uobicajenu kolicinu hrane.

Умути га с медом здравије је, она је већ преко две године сигурно може јести мед.
Нека буде какав ређи(вискознији:hahaha:) мед, нпр багрем, ливадски, босиљак...

..moje najmladje pile u punom zamahu "magičnog perioda".. :aha:
..plus - izmisli igru u sekundi, sam sebi ili za jakšu i njega, ili učestvuje u jakšinim fantazijama kao mator.. :)
..minus - nocni strahovi, tačnije pred samo zaspivanje, kao i celodnevna akcija zvana 1001 pitanje "a šta ako..? :sad2:"

..jakša je realniji tip, kasnije je upao u to i brzo je prihvatao racionalna objašnjenja,
ovaj je sav pesnički nastrojen, čini mi se ponekad da sam sebi namerno priziva strahove, kad mu padne adrenalin.. :roll:

a moj mladji izdanak je, sto bi rekla ija, u "antiprotivnoj" fazi, sve zivce mi je isisao na slamku. toliko se trudim da budem kul, ali uskoro cu da puknem. kao da je u novoj fazi ispitivanja granica. takodje, urnise starijeg brata, udara ga, maltretira, a ova velika dobrica sve kulira, ali onda krene :mama, on je mene... a onda mali : ma nije, mama on je mene..." :roll:
a meni je u nedelju nakon mog monologa (nije hteo da ide na popodnevno spavanja, a vec gotov bio, prelazio u histeriju koliko mu se spavalo) rekao : pretvoricu te u zabu ako tako nastavis " :rotf:

Moje prvorodjeno žensko ( ne spada više pod okrilje ove teme, jer će za koji dan da napuni 5 godina, ali valjda nećete zameriti ) me je pošteno nasankalo jutros. :roll:
Sinak je imao onaj gadni stomačni virus sad za vikend, boleo ga je "motak" ( stomak, jel ), povraćao, proliv i slično. Juče nije išao u vrtić, išla samo princeza, ali danas sam ga već odvela, prezdravio je. Eeeee, tu je caka... devojka se jutros žali da i nju boli stomak, previja se, plače na glas... ali gledam joj lice i ne bih da grešim dušu, ali vidim bre da folira :) Ništa, odvedem ih u vrtić, njoj kažem da ne skače danas, da bude mirna i da nas vaspitačica zvati ako joj ne bude dobro. Medjutim, stigli mi u vrtić, ona se prepolovila, kuka, plače, previja se i ja je vratim kući.
Kako smo izašli iz vrtića, ona nasmejana, skakuće, evo sad se mota oko mene, zeza me... ni šipak joj ne fali, isfolirala me kao majmuna... :roll:
I tako... sad kad krenem na posao moram da je vodim kod babe u školu, jer nema ko ovde da je čuva. Ala me je izradila, svaka joj čast :whistling:

jao, faze koje slede, taman sam se navikla na ovu : ))
inace moram da ga pohvalim (i nadam se da nece da me demantuje vec sutra) ali vec peti dan ja mislim zaspi i preko dana u krevetcu a sinoc je zaspao skroz sam uvece,mislim ja sam izasla iz sbe, nisam morala da sedim pored krevetca dok ne zaspe, dala mu mleko, poljubila ga i izasla ubedjena da ce da zaplace za 2 min, onda sam gvirila, sunjala se, on popio mleko i zasapa
samo se nadam da nije zaspao uz flasicu, videcu veceras

i konacno sunce opet, mogu da se nasminkam i pravac u park sa dadiljama : )))

Zaljubih se u tricikl...ali skup je, plus nema kod nas..znaci da se pozdravim

http://www.pukybikes.co.uk/trikes/cats6_ceety.htm

Jel ima neko neku preporuku za tricikl, da je kvalitetan, da nece puci za par nedelja, i slicno? Meni je za to parce plastike 6 hiljada mnogo, ali vidim da su toliko...ne znam ni da li da uzimam. Pre bih dala onda duplo za neki bas kvalitetan, kao ovaj sa linka..

http://ekoto.altenergetika.com/bicikli-liffy-junior

ja sam se odlucila da umesto tih guralica, tricikla uzmem ovaj....zaljubila sam se. narucujem za par dana, taman za 2.rodjus :)

Koja je cena tog, zsuki, jel znas? Ne vidim na sajtu..to je prakticno da se odgurava nogama samo..mi imamo onaj autic na kom bas to i radi, ali opet on ima 4 tocka, i to jurca po kuci sa tim, a nisam nosila napolje jos
Meni zbog pedala, racunam pedalace..nije mi poenta guralice da je guram ja - zato i nisam uzimala jos, ali sad kako raste, moze uskoro i da vrti pedale..ne znam..razmisljam, dvoumim se..

Da onaj sa linka puky ima kod nas i da nije preskup, uzela bih, jako je lagan, ima ga jedan malac u komsiluku, sluzi i umesto kolica i da ga voza..ali ovako..nemam pojma

ni mi necemo trickil sigurno, ima auto guralicu, on ima dosta visko ovo za guranje, drsku na kojoj roditelj gura, u visini kolica, to planiram sada jos malo, kada otopli pa do parka itd, umesto kolica, ako se bude bunio u kolicima
a oko drugog rodjendana isto planiram ovaj drveni bickil bez pedala, super je za ravnotezu, balans, posle toga jako brzo savladaju obican bicikl, videh dana dvojicu klinaca na tome i super je
malo je skup, ja sam videla za oko 14.000 din

mada razmisljam i o trotinetu...

ja, a provalila sam jakovu da banan kaze "blablabla", i trazi ceo dan blablabla, pokazuje, ma ne kapiram i tek popodne mu dam bananu on sav srecan vice "blablabla"
a buba mara mu je " budza budza", nije normalan sa tim recim, a da kazi i "bdlja", za jeza, kada ga pitam sta ima jez, to su prve tri posle duze vremena da nije samo prvi slog, bez obzira sto dok provalis sta je pesnik hteo da kaze prodje pola dana : )

Baba danas vodi medu u setnju, izlaze na vrata, ja vicem:"Cao ljubavi." na sta ce on onako samo da podigne ruku, ne okrece se i vice:"A'de ziveli!" :mrgreen:
U tom momentu prolazi neki covek na biciklu a on mu mase i vice:"ZdLavo komsija!" :)
Mm i ja umrli od smeha... :)

Inace se svima u komsiluku javlja... Cao komsija! :)
Sou

Koja je cena tog, zsuki, jel znas? Ne vidim na sajtu..to je prakticno da se odgurava nogama samo..mi imamo onaj autic na kom bas to i radi, ali opet on ima 4 tocka, i to jurca po kuci sa tim, a nisam nosila napolje jos
Meni zbog pedala, racunam pedalace..nije mi poenta guralice da je guram ja - zato i nisam uzimala jos, ali sad kako raste, moze uskoro i da vrti pedale..ne znam..razmisljam, dvoumim se..

Da onaj sa linka puky ima kod nas i da nije preskup, uzela bih, jako je lagan, ima ga jedan malac u komsiluku, sluzi i umesto kolica i da ga voza..ali ovako..nemam pojma

ja mislim da je oko 9-10 hiljada ovaj sa malim točkovima, nisam sigurna, na starom sajtu su imali i cene, ali poskidaše da ljudi ne padnu oMa u nesvest.
pročitaj malo na njihovom sajtu, zašto je bitnije da nauče da održavaju ravnotežu i da nauče da skrenu levo desno...to pedalanje je najmanji problem kod vožnje bicikla :) ja verujem u tu njihovu priču.
ima i jeftinijih tih "balansera", koji su metalni a ne drveni, ali je se zaljubih i gotovo. patim od drvenih igračaka i svega prirodnog. tako da dreši kesu. :) pisaću tipu sutra pa ću vam baš napisati cenu.

Mi smo dobili nesto slicno ovome

http://www.bebino.rs/bebi-oprema/mo...kli-za-bebe/decji-tricikl-family-plavo-crveni

iskreno ja licno ga nikada nebi kupila 8 jer mi na prvi pogled ne uliva povjerenje) ali smo ga izvozali do besvjesti prvo djete vec od 10 mjeseci ( samo da cvrsto sjedi jer ima ram sto ga pridrzava) cijelo ljeto, mnogo su mi bili mirniji nego u kolicima jer imaju one muzicke zezancije i svasta nesto.... posle je stariji vozao kao tricikl.... proslog ljeta smo vozali malog i planiramo i ovo ljeto.... znaci dusu smo mu izvozali :) a jos u super stanju.... a jednostavan je i za kontrolisanje djeteta kada krene da vozi gdje netreba :D

Back