Deca 1-3 godine (toddlers)

..chichak, meda je mali, uzmi mu najmanji model..visina sedishta se podeshava, koristice ga bar i sledece godine..
..jaksha svoj vozi josh uvek, a dobio ga je sa dve i po..

..tara - ako mislish da bi ti bilo lakshe da je stariji - ne bi..mene je bilo sramota da pricham ili pishem koliko sam se raspadala svaki put pred polazak..
..od predaje zahteva do polaska, zavisno od opshtine, prodje od mesec dana do tri..

..i kod mojih klinaca je hrana sasvim ok, nisam naishla josh ni na jedan obrok koji im ja ne bih dala kod kuce..

novka, ja kukam samo vama ovde i mm-u, u rl nikom ne spominjem toliku neku frku oko toga, nego glumim da cu ja to caskom i olako sve i onda vas ovde jednom nedeljno udavim na tu temu, kad mene spici, al moram negde, stvarno mi je to trip i znam da ce proci al lakse mi kad podelim : )

i znam da ce se navici, nije jedino dete, nego je on takav stidljivko nekako, nezan plus je u fazi da ne mrda od mene ni sekunde, al ok, necu vise o vrticu obecavam :))

a sta mislite o trotinetima?
videla sam u uscu neki koji moze sada da koristi ma se menja u trotinet za vecu decu, dobijes drugu drsku itd a ima i mini sediste koje se skida, mnogo dobro deluje a on je opcinjen trotinetima pa sam mislila sada trotine a kasnije taj drveni bicikl, nego da ne bude previse..

122i16b.jpg

bili u C and A i malko pazarili ... :D

sedi normalno, nogice su dole pa se odguruje kao, onda se skine taj sedeci deo pa bude pravi trotinet samo mali, a kasnije za velike klince trotinet
ja videla u uscu, 9.000 din je, nije malo uopste

to mi je ok za sadasnji uzrast i sto ce trajatu, posto ovaj bicikl ide od 2 godine, to bih mogla tek sledeceg leta

taro razmisli, ipak ovaj troptinet ima tri tocka, nece se on tu kasnije mnogo nauciti ravnotezi, vise sam za prave trotinete na dva tocka
a na prvoj slici, koliko kontam dete sedne i nogama se odupire isto kao na balans bike sto bi se odgurivao
znaci mopj glas ipak za bajk
a onda sledece godine trotinet s dva tocka da se uci ravnotezi i tako :)

- - - - - - - - - -

ja sam kontala bicikli da dobije za drugi rodjus, necu mu do tada kupovati, mali mi je za to, jeste leto pred nama, ali... ima auto guralicu, pa mopze na tome da se vozika
hihi, cincarka :)

ne znam jos nisamo nista odlucili
ali on taj bajs moze teg sleedeg leta da vozi, a kazem ti mnogo mu se svidjaju trotineti, kad god ih vidi on se zalepi, pa sam mislial da mu ovo bude sada za leto, pa sledece godine bajs a sa 6 godina pravi trtoinet : )))
a do tada ce mi magaci trebati i jos jedna plata, hahahaha

pojma nemam , moram stvarno dobro da razmislim, ne bih da bacam pare
a plus sto ja ne znam da vozim ni bajs ni trotinent i nista sto ima veze sa balansiranjem i onda mi sve to deluje wau : ))

- - - - - - - - - -

jao, da imamo i auto gurlaicu : /

- - - - - - - - - -

i da, jeste li im kupovali ili planirate li kacige?

ja se plasim tog padanja kada voze nizbrdo

h

jesam li vam pisala kad smo kod toga kako sada sve hoce, akko mi se juce na glavu popeo :mrgreen:
samo sma u jednom momentu rekla dosta il prekini i to nisam se derala nego onako glasno podviknula
prestao momentalno, tacno zna da je kriv
pa mislim
po 15 puta sam ga skidala sa neke stvari loja nije za njega
hoce na pojacalo mm, da cupa kablove, da se penje na kompjuter, da drnda miksetu i vadi ploce i grebe po njima
da se penje na sto, sa kog je vec jednom aterirao, da vadi smece iz kante
onda se penje na guralicu i pokusava da dupi na glavi na njoj, msm ne znam ni kako da vam objasnim kako to uzasno izgleda, treba mu pola sekunde da sklizne i slomi sebi vrat

pazi, aj da je izabrao jednu aktivnost pa ajde i nekako da svarim
al on je u dva sata isprobao apsolutno sve sto ne treba i sto inace ne radi

a tacno smo u posledne vreme cesve kod babe i dede tj odemo tamo malo na dva sata dnevno
i nema sta mu ne daju, i gori su od njega, baba pva, pravi se da me ne cuje
sad jedino da napravim scenu i da ne dolazimo dva meseca paa da se nauci pameti
msm ja zeni od 60 godina da ponavljam jedno te isto 30 puta zaista nemam nerava
to se na svako njegovo kme skace, a tamo kmeci i za ono sto kuci nikada ne pokusava, tacno zna da moze da im radi sve sto hoce
i to se odrazava onda polako i na ponasanje kuci...
ne slusa me kao pre
svojeglavo, on je miran inace, nije bezobrazan da kazem, msm kakvih sve ima... ali toliko je zaguljen i tvrdoglav, no mirna voda breg roni...
docice mi glave

jao, bokice, znam to sto objasnjavas za gralicu, isto poceo da radi jakov, on je skoro pravalio ono dubljenje i sad to pokusava gde god, pa i na ivici krevat, guralici itd
sada je provali da skace i trci po krevetu, a sve na ivici, pored je sto, tacno da padne da se izlomi, sa kreveta se penja na onu susliluc za ves itd

otkrio je da hoda unazad i u stranu pa se samo uozbilji i krene unazad i u starnu i ubi se, mislim ne mogu i necu sve da mu branim al brate opase su stvari, sekudnu da ga ne vidim i zlomice se

uzme stolicu, dovuce je do stola i onda skida sa stola sve sto do sada nije mogao tj video
juce uzeo aparat sa stola i ja mu kazem ne, on ga vuce, ja opet ne, on nastavlja dok apart nije pao
to je bio mozda drugi put da me ne poslusa, mogla sam da ga zgromim

jao, pre neki dan je probao svoje gofno : / gurnuo ruku u nosu, ja ga ostavila na sekundu, on kakio itako, uzas.

uzas, msm za gofno
mislim da bih povratila da ga vidim da ceprka po istom
posto ***** po par puta na dan i smrdi ko mali tvoric :D

al bas me nervira to sto ece da me slusa sada nista
a ja po sto puta ne, i sklonim ga i stavim na drugo mesto
msm, eno iz ocaja citam onu knjigu o francuskom vaspitanju :D

i sve to podnesem uglavnom ok
al juce zaista pretera, msm 30 stvari je probao, pa ne ide tako....
tacno se bio nesto 'uspalio'

e kod nas nije tako
moje dete je izuzetno stidljivo u drustvu novih ljudi i na novom mestu, zajedno ta dva u kombinaciji ga 'dotuku'
zalepi se sa mene i trudi se da eskivira svaki kontakt sa njemu novim ljudima
bas mu treba vremena da nekoga upozna i po par vidjanja, pa da se opusti....
da ne kazem ako mu se neko obrati, to odmah stavlja ruke na lice da se sakrije, i gleda ga kroz prste
jedno vreme je i plakao, znaci ako si novo lice, najbolje ti je da cutis i da mu se ne obracas i da ga ne pipas :D
dok se malo ne otkravi, a i tada ce da te 'zaobilazi'
:mrgreen:

i jakov je dusa u gostima koja slusa apsolutno sve i samo se smeska
mozda to ima veze sa stidljivoscu o kojo bokica pise, jer je dosta stidljiv i povucen

mada bili smo pre neki dan kod moje sestre, koju je video drugiput u zivotu, ja odvela njene klince u stan a ostao sam sa njom napolju, super je bio, uopste me nije trazio a ja presrecna

hvala bokice, sad cu da se bacim na citanje :rumunko:
a inace planirala da kupim onu -mala knjiga za velike roditelje", posto sam "pozitivnu dispiplinu" vec procitala
uzas, kako postadoh ovakava, citala sam kul knjige nekad : ))

e kod nas nije tako
moje dete je izuzetno stidljivo u drustvu novih ljudi i na novom mestu, zajedno ta dva u kombinaciji ga 'dotuku'
zalepi se sa mene i trudi se da eskivira svaki kontakt sa njemu novim ljudima
bas mu treba vremena da nekoga upozna i po par vidjanja, pa da se opusti....
da ne kazem ako mu se neko obrati, to odmah stavlja ruke na lice da se sakrije, i gleda ga kroz prste
jedno vreme je i plakao, znaci ako si novo lice, najbolje ti je da cutis i da mu se ne obracas i da ga ne pipas :D
dok se malo ne otkravi, a i tada ce da te 'zaobilazi'
:mrgreen:
Ови моји имају посебно развијено чуло да дају себи на вољу поготово када нама неко дође, макар то био неко из комшилука, а камоли нпр кумови, женина родбина, друштво за неке празнике, поготово ако је у топлијем делу године па се распали роштиљ...

Back